• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pidural Sezeryan Olan Annelerrr !!!!

3 gün önce doktor muayenesine gittim.Hep normal doğum hayalleri kurmuştum.Doktor bebeğin duruşunun ters olduğunu,bu saatten sonra dönmesinin zor olduğunu ve epidural sezeryanla doğum yapmam gerekeceğini kesin bir şekilde söyleyince başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Benim normal doğum istediğimi duyunca,"Dönerse söz normal doğurtucam" dedi.Çıkar çıkmaz hüngür hıçkırık ağladım.Sezeryandan çok korkuyordum.Hatta bugüne kadar kime anlatsam beni teselli için sezeryanın bildikleri iyi yönlerini anlattılar.Açıkçası korkum geçmemişti.

Ama şimdi sizin yazdıklarınızı okurken bir yandan göz yaşlarımı tutamadım,bir yandan da inanılmaz rahatladım.Belki bebeğim başaşağı dönse bile sezeryan isteyeceğim.Kim bilir..

Hepinize paylaşımınız için ve konuyu açan hamiş arkadaşıma bunu düşündüğü için çok teşekkürler.Allah hepimizin bebeklerini korusun.

Evet canım benimde büyük ihtimalle dogum normal gözüküo
ama cok korkuorum sezeryan istiorum ondan da korkuordum
taki arkadaslar böle anlatana kadar hepinize teker teker tekrar
tesekkür ediorum arkadaslar iiki warsınız !

Evet aynen banada zeynepcim bi güven geldi bu gazla dogurmak istiorum biranönce :))
Gercekten cok tesekkürler kızlar icimi rahatlattınız daha bi cesaret geldi sanki saolun ...

VALLA BENDE SEZEYAN YAZILARINI OKUDUKÇA GAZA GELDİM DOĞURASIM GELDİ :teytey: AMA DA 3 HAFTAM VAR BU GAZLA İŞALLAH RAHATCA GİRERİM DOĞUMA OĞLUMA KAVUŞURUM... ABİSİ DAHA FAZLA DAYANAMAYACAK sırnaşık şey

Ben en başından beri normal doğum istiyordum, herşeyin doğalı güzel diye düşünüyordum. Ama bebeğim 40.haftada hala aşağıya inmemişti, normal doğum olma ihtimali biraz zordu, doktorum suni sancı versem hem sancı çekeceksin hem de büyük ihtimal sezeryana döneceğiz dedi. Mecbur kaldık, ama ilki de olmuş. Madem sezeryan olaca epiduralli olsun dedim. Ama şunu söyliyeyim herşey çok güzel ama biraz cesur olmak lazım, yani hiç bir şey hissetmiyorsun ama sonuçta uyanıksın ve ne yapıldığını biliyorsun. Beni anestezist ve eşim oyaladı, sohbet muhabbet ortam güzeldi de anlamadım. Benim en fazla 1 saat sürmüştür, girip çıkmam. Ameliyat hazırlığı biraz sürüyor, epiduralin sondanın takılması. Herhalde 20 dak. haırlandık, 10 dkikada bebeğim çıktı. Ben de en fazla 20-25 dakika kalmışımdır içeride.

Ya sakin olmak cok istiorum madem epidural olucam uyumiyim istiorum
bebegimi görim istiorum ama cok panik bi insanım zaten epidural sezeryan
en son olucaım seydir dedim ama burdaki arkadaslar sayesinde ona ikna oldum
ve bi cesaret geldi amaaa o anda yanımda biri olsa dahamı ii olur diorum yani
uyumamam icin kendimi nası hazırlıcam bilmiorum walla :))

Bacaklardan hatta göğüsten şağıya hissizlik oluyor, öyleki ameliyat masasından diğer masaya alırlerken bacağımı gördüm, bu benim mi dedim :) hareket ettirmem imkansızdı, uyuşukluk bir kaç saat içinde açılıyor, ağrının en yoğun zamanlarnı uyuşuk geçiriyorsun.
Normal doğum yapmadığım için kıyaslayamıyorum ama doktorum maşallah çok iyisin normal doğum dikişleri daa çok ağrı yapardı dedi. Oturup kalkarken çok ağrı oluyormuş ama bilemem tabi. İlk 3-4 gün dediğim gibi zordu, ağrılar vardı. 2 gün hastanede kaldım, tüm işlerime hemşireler koştu, annemle eşime bile gerek kalmadı, bebekle aynı odadaydık ama gece saat tutup gelip uyandırıyorlardı, bebeği emziriydum, bekleyip alıp yerine yatırıp gidiyorladı, hareketim çok zor ve ağrılıydı. Elimin altına hemşire çağrı zilini koymuşlardı, ihtiyacım oldukça basıyordum. Eve çıkınca da 2-3 gün oturup kalktıkça, yatakta dönünce falan zorlandım, ama her işimi yaptım.

ben epidural sezaryan olan en harika bir dogum yasiyan defalarca keske o gune donebilsem diyen bir anneyim 10tane dogursam ayni sekilde dogurmak isterdim super bir anestezi dr vardi tek uzuldugum cabucak bitti anlayamadim bile ayni gun ayaga kalktim dus aldim birkac agrikesici disinca bisey almadim ama agrim olmadi zaten esim dogumda yanimdaydi gule oynaya dogurdum desem yeridir ekip zaten superdi cikarken dedim doyamadim dogurmaya tekrar gelicem diye tavsiye ediyorum umarim cok guzel rahat bir dogum gecirirsin

arkadasım aynen katılıyorum sana 10 tane daha dogurabılırım bu sekılde.Süper bişey mucizeye tanık oluyorsun normal doguramıyorsan mutlaka spınal yada epıdurelle sezeryan.En guzelıde bebegını ılk sen goruyosun:teytey:

:1hug: merhabalar yağmurcum daha öncede görüşmüştük hatırlarsan,çok kafan karişmış anlaşılan sezaryenle herşeyin normal yasayıp güzel şeylere şahit olunduğu yazılmış seyredilmesi tabiki ama asıl hissedilen senden bedeninden yavaş yavaş süzülür gibi bebeğinin doğusuna sahit olmak ,adı üzerinde normal doğum yapmanı tavsiye ederim.herhangi bir sende ve bebekte tehlike söz konusu değilse en son başvurulması gerekir.bütün dünya tıpı normal diye basbas bağırıyo neden.dikişlerden bahsetmişsiniz sezaryende yürümede oturmada kalkmada dikişler sorun olduğunu hepimiz sahit olmuşuzdur.normalde dikişler 1 hafta sonra normal bir insan gibi yasamına dönebiliyorsun.aynı beraber saatte arkadaşla doğum yaptık o sezaryendi.öğle 11,30 gibi akşam üzeri ben yanlız koridorda rahatça hava almaya çıktım arkadaşım,iki koluna girmiş yakınları ,dik değil karnına büzülmüş bir vaziyette ağrı çekerek yavaş yavaş adım atmaya çalışıyordu.çok acı çekiyordu besbelli.rahat ol dr la görüş normal için ALLAH ta yardımcın olsun canım bir anda olup bitecek bukadarmı diyeceksin eee anne olmak kolay değil asıl koşuşturma bebiş gelince gamyoncuiremsu sevgiler a.s.

valla bende epudırel oldum bel agrısından baska rıskı yok bende kaldı bu yasıma kadar bel agrısı bılmezdım

Back