• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pidural Sezeryan Olan Annelerrr !!!!

yagmurrrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
796
2
96
Bursa
Merhaba arkadaşlar ...Öncelikle Allah hepinizin evlatlarını bağışlasın sizlere :emir_bebek:
Benim doğumuma cok az kaldı ve sanırım epidural sezeryan olmayı
düsünüyorum ..Sizlere sorum memnunmusunuz fisfisfis Epidural sezeryan
hakkında ne düsünüosunuz ve dogum sonrası acı hissediliomu...
Lütfen cevaplarınızı bekliorum cevaplayan herkese simdiden tesekkürler a.s.

ben çok memnun kaldım
iyiki de epidural sezeryan olmuşum
anastezinin etkisi dogumdan sonra 2-3 saat daha devam ettiği için
ağrıların en yoğun oldugu zamanı uyusuk geciriyorsun
sonrası malum,ilk 1 hafta ağrı var ama dayanılmayacak gibi değil tabi
bu arada en güzeli de dünyalar tatlısı evladını ilk sen görüyorsun,sen öpüyorsun,sen kokluyorsun

merhaba arkadaşlar ...öncelikle allah hepinizin evlatlarını bağışlasın sizlere :emir_bebek:
Benim doğumuma cok az kaldı ve sanırım epidural sezeryan olmayı
düsünüyorum ..sizlere sorum memnunmusunuz fisfisfis epidural sezeryan
hakkında ne düsünüosunuz ve dogum sonrası acı hissediliomu...
Lütfen cevaplarınızı bekliorum cevaplayan herkese simdiden tesekkürler a.s.

canim seninkinide allah bağişlasin.bende epidural olmak zorunda kalmiştim.griptim çünkü.sezeryandan sonra çok iyi oluyor.bacaklarinda birşey hissetmiyorsun.kuvvetli ağri kesiciler yapitilar bana hiç birşey bilmedim.1-1,5 hafta biraz ari oluyor kasiklarinda ama çekilmeyecek ağri değil.fakat bende bel ağrisi başlamişti.9 nisanda doğum yaptim.o zamandan beri uğraşiyorum.senin korkutmayim ama paylaşmak istedim.bel ağrim geçmedi.anesteziyi uygularken 2 kez sinire denk geldi.üçüncüye buldular.aylar geçtikten sonra halen bel ağrim geçmedi.gitmediğim bölüm kalmadi.bende üniversite hastanesinde çalişiyorum.belden yapilan iğneler komplikasyon yapabiliyormuş.ama herkezde olmayabilirmiş.genede doktorunla iyi görüş bu konu hakkinda.

Çok tesekkürler kızlar ...Nisancım gercekten gecmis olsun..
Talihsizlik olmus 2 kere sinirine denk gelmiş umarım en kısa zamanda sifa bulursun canım

merhaba ben de spinal sezaryen yaptırmıştım. Aslında kendimi normal doğuma hazırlamıştım ama son anda bir aksilik oldu ve sezaryen oldum benim çok rahat oldu tek sıkıntım ilk gece doktorum bünyem kuvvetli diye ağrı kesicilerimin arasını uzun tuttu bu nedenle ilk gecem ağrılı geçti ama sonrası çok rahattım üç dört gün sonra evde kısa turlar atıyordum pek yatmadım bir hafta sonra ayaktaydım
en güzeli kızımı doğar doğmaz gördüm, bu dünyada bir insanın yaşayabileceği o ender, o özel anı kçırmadım ya bu herşeye değerdi
inşallah sen de hayırlısıyla kucağına alırsın

bende yeni annelerdenim canım spinal anes.ile sez oldum.ağrı yok denecek kadar azdı.özellikle hastanede kaldığın gece.gelip sürekli serum veriyorlar ve ağrım arttı dediğinde ağrı kesiciyide yapıyorlar canım korkma sakın.sez sırasında sakin olmaya çalış hatta dr ile sürekli konuş ve şakalaş:) ameliyattan sonra ilk kez ayağa kalktığında yürümekte zorlanabilirsin ama oda çok uzun sürmüyor arkadaşım.sana tavsiyem sakin ol,bu anların tadını çıkrmaya çalış ve bebeğini ilk sen göreceğin içinde ayrı bir keyif almaya bak derim.anlatılamaz bir mutluluık.hayırlı ve sağlıklı doğumlar olsun arkadaşım.

bende spinal sezeryan oldum.kesinlikle tavsiye ederim ki benim bel fıtığı ve benzer bel ağrı sorunlarım olmasına rağmen ameliyattan sonra hiçbir etkisi olmadı.anestezi uzmanının işinin ehli olması gerekiyor.benimle yarım saat konuştuktan sonra ikna etti kadıncağız ama iyikide ikna olmuşum.eşimde ameliyata girdi ve inanılmaz güzeldi.sezeryan olacaksan tamamen bayılma derim o an herşeye değer.ve en önemlisi çok sakin olmalısın.ameliyat sırasında anestezi uzmanı yanında oluyor sakinleştirici yapıyor zaten ama fazla heyecan anında dozu artttırıp seni uyutabilir.benden sonra doğuma giren bayan öyle olmuş yani pek birşey hatırlamıyordu.şimdiden hayırlı doğumlar

Bir mucizeye tanık olmak istiyorsan kesinlikle epidural sezeryan derim o muhteşem an uğruna hiç düşünme derim ,o an unutukamayacak bir an canlı canlı yaşamalısın çünkü ömür boyu aklından çıkmayacak o duygu kaosu...ağrılar dersen zaten doğum sonrası uyuşuksun,yavaş yavaş azalıyor ve sen bebeğinle meşgulken unutuyorsun kendini!

Merhaba ben de epidural sezeryan oldum. Çok memnun kaldım, ama arkadaşların da belirttiği gibi anestezi doktoru çok önemli he şey onda bitiyor. İğne yapııldıktan saniyeler sonra göğsümden altı uyuşmaya başladı. Ameliyat tamamen hissizdi. Eşim de benimle girdi. Anestezist ve eşim başucumdaydı, sürekli sohbet ettik. Sonra bebeğimiz çıktı onu ilk görmek çok güzeldi. Yeni doğan uzmanı temizledi, aspire etti herşeyi izledim. Sürekli ağlıyordu. Sonra sarıp yanıma getirdiler, omzumun üzerine yüzüme çok yakın bir yerde tuttular, konuşun dediler. Konuştum, eşim de konuştu kızımız sustu sakinleşti gözünü açmaya çalıştı, inan o an herşeye değerdi, bizi tanıdığını hissettirdi. Hepsini kameraya çekmişti eşim sürekli izliyoruz harika bir şey. Sonra ameliyat bitti bir şanssızlık oldu ben de epiduralim tıkandı, ağrı pompası taktılar benim için farketmedi. O akşama kadar onunla idare ettim, hiç bir şey hissetmedim. Sonra onu çıkardılar, ara ara ağrı kesici yaptılar. Zaten ilk akşam kalktım yataktan çok sıkılmıştım. O akşam ve ertesi gün öğlene kadar destekli, ö.sonra desteksiz olarak yürüdüm. Ağrı işine gelince hiç bel ağrım olmadı, ama ameliyatlısın, 3-4 gün kasık, ameliyat bölgesi ağrısı oluyor normal sezeyan ağrısı. Yatıp kalkmakta, yatakta dönemekte biraz zorlanıyorsun o kadar. Ama bebekle ilgilenmekten çok da anlamıyorsun ve geçiyor gidiyor. 3 ay oldu, şimdi yazarken hatırlamakta bilezorlandım. Bebeğimle göz göze geldiğim o anı ömür boyu unutmayacağım. Çok tavsiye ederim.

merhabalar 35 haftalık hamileyim ve 2 hafta önce sezeryan olacağımı öğrendim. büyük oğlum normaldi ve buda normal diye baya hazırlamıştım kendimi.fakat dr bana sezeryan diyince çok panik oldum. çünki hayatım boyunca o masadan korktum.günlerdir kabuslar görüyorum ve paniğim.dr çok güveniyorum hemde çok. fakat işte o ameliyathane masa korkusu .. şimdi sizleri okuyunca bi güven geldi bana..Allah herkeze bebişini hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin.

Evet aynen banada zeynepcim bi güven geldi bu gazla dogurmak istiorum biranönce :))
Gercekten cok tesekkürler kızlar icimi rahatlattınız daha bi cesaret geldi sanki saolun ...

ben de epidural sezeryan oldum.sezeryan olacağı kesinleşen arkadaşlara mutlaka epidural olmalarını tavsiye ederim.operasyondan sonra olan ve herkesin dert yandığı o ilk ağrıları hiç yaşamıyorsun süper...bebeğini görmek koklamak...yaaa beni götürdünüa o günlere...gidip kızımı öpeyim bari özledimŞeniz

ben epidural sezaryan olan en harika bir dogum yasiyan defalarca keske o gune donebilsem diyen bir anneyim 10tane dogursam ayni sekilde dogurmak isterdim super bir anestezi dr vardi tek uzuldugum cabucak bitti anlayamadim bile ayni gun ayaga kalktim dus aldim birkac agrikesici disinca bisey almadim ama agrim olmadi zaten esim dogumda yanimdaydi gule oynaya dogurdum desem yeridir ekip zaten superdi cikarken dedim doyamadim dogurmaya tekrar gelicem diye tavsiye ediyorum umarim cok guzel rahat bir dogum gecirirsin

Ay kızlar harikasınız yani acaip motive oluorum okudukca sizleri ne güzel ya
daha hic kötü bisi duymadım ne cevremden nede sizlerden yavas yavas
belirlendi kafamda dogum seklim cok saolun iiki warsınız walla :)

ya benim anlamadığım bir nokta var. bu epidural sezeryan bu kadar kolay ve ağrısızsa ve doğum sonunda da çok ağrı olmuyosa neden herkes hala normal doğum diyor. ben 7. ayıma girdim ve epidural sezeryan bana da başından beri çok mantıklı geliyodu ama herkse normal normal normal deyince acaba demeye başlıyorum. kafam çok karışıyo yaaaaaa kafayı yicem yardım edin arkadaşlarrrrrrrrr

Ya melekcim aynı senin gibi düsünüorum bende normal daha cok toparlanıosun hemen ayaga kalkıosun diolar ama duyduklarım dikislerden cok cekiosun diolar oturamıosun diolar hem önce cektigin sancı yeter zaten felan diolar offff en iisi bu yöntem ben kararımı verdim ya :)

bende son ana kadar normal doğum diye bekliyordum hatta günüm dolmuştu artık. bir gecede sancı çektim ama bir türlü doğmak istemedi inatçı oğluşumkaydirigubbakcemile3. doktor sezeryan başka çare yok dedi şook olmuştum:1shok:. çünki kendimi normal doğuma o kadar hazırlamıştım ki sezeryan olabileceğimi hiç düşünmemiştim. epidural sezeryan yapmayı önerdiler. bir cesaret tamam dedim. anestezi doktoru ameliyat esnasında sürekli benimle konuştu zaten onunla konuşmaktan ameliyat ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım.sadece ilk gün biraz ağrı hissetim o kadar. o ağrıyı da insan pek hissetmiyor aslında kollarında minicik yavrun olunca:ecrin_bebek:

Bende Epidurel sezeryan olanlardanım. Doktorum hep normal doğum taraftarıydı ve tabiki bende fakat 41 haftayıda tamamlamıştım ve hiçbir doğum belirtisi yoktu. Daha fazla beklemek tehlikeli olacağı için (rahim ağzı darlığı nedeniylede) sezeryan oldum. Anestezi doktorum çok iyidi ve çok memnun kaldım. Ani bir kararla epudurali seçtim anestezi doktorum ikna etti ve bebeğimin ilk doğduğu anı yaşadım. Normal doğum yapanlara değil ama sezeryan olacak olanlara kesinlikle epidural derim.

Ben genel anesteziyle sezeryan oldum 6 gun sonrada ayaktaydim cok rahatti valla her isimi bile yapiyodum bence sezeryan en güzeli herkese tavsiye ederim ama daha saglikli olmasi acisindan doktorlar normal dogumu öneriyolar ...

ya bende hep normal dıyorum ama korkmuyorda degılım sımdı bu yazılanları okuyunca epıdural sezeryan en ıyısıymıs demeye basladım
kızlar pekı kacıncı haftada yaptıgınız dogumu,ne kadar suruyor toplamda operasyon ve bacaklardan asagıya hıssızlık oluyor anladıgım kadarıyla pekı o ne zaman gecıyor

emınım guluyorsunuzdur sorularıma ama napım bılmıyorum ıyıkı varsınız arkadaslar :))

Back