pgt06 napıyosun nerdesin ses ver bak fazla yatıp stres yapma
kızlar merhaba... olefincim ben aslında bu tedaviyi çevremdekiler de söylüğyor çok metanetli karşıladım ama beni yumurta toplamadan sonra çıldırttı bazı şeyler...
stres yapmıyorum, çok da yatmıyorum evde dinleniyorum.... tutacaksa tutar.. Allah isterse herşey olur diyorum, tek embriyo transferinde şans 35 yaş altında %20 civarındaymış.... bu yüzden transfer sırasında embriyolog beni ikinci kez üzdü çok da umutlanma dedi... orasını Allah bilir evet şansımız az ama %15 olan şansla biz sağlıklı embriyo bulduk... bu işler kısmet... bu çocuğun yiyecek yemeği varsa yiyecek...
ama dedim ya embriyolog o gün canımı sıktı, bir de üstüne genetik raporu istedi eşim, getirdi gösterdi... hani biz muhterem hoca yapacak genetik testi diye seçtik orayı ve 4 embriyo için 900 Euroya razı olmuştuk ya... raporumuzu genetiks hazırlamıştı.. yani tamamen kandırıldık... sordum hani muhterem hoca yaptırıyordu, bana cevap bile tam veremediler.... valla ne deyim benim bu tedavi tutmazsa umut bitti.. umrumda değil artık.... bu olayı hazmedemem.....
ama Allahıma sonsuz şükürler oldun embriyo normaldi, taşıyıcı bile değil normaldi ve de kaliteli bir blasttı.... tabi bunalrın hiçbirinin önemi yok, herşey Allahın takdiri.... inşallah bize hayırlı evlat nasip eder Rabbim ve bir daha böyle kapılarda derdimize derman aramak zorunda kalmayız...
bu arada canım ilaçlarını iç ve hiç sıkma canını
ben neler içiyorum bak söyleyim, sabah akşam ikişer tane estroferm oral yoldan, günde bir tane coraspirin oral yoldan, günde bir tane progynex kalçadan (bu halde sağlık ocağına gidiyorum bir de), günde üç defa ikişer tane progestan kapsül vajinal yoldan (sordum ama ağızdan değil vajinadan almaya devam et daha etkili dediler), bunun yanında bi de kabızlık şikayetim var duphalac içtim... üstüne günde bir defa folik asit ve elevit vitamin hapı kllanıyorum....
benim küçük yavrum be ilaç deposu annesini beğenir de tutunur mu bilmem ama ben yine de aklımda soru işaret kalmaması için hepsini kullanmaya devam edeceğim... bence sen de ilacını doktoruna ara sor ve kullanıp kullanmayacağını sor.. ziraz bana son gün ısrarla kullanacaksın dediler.. hatta umutta standart ilaç listeleri var, onlardan sana seçtiklerini fosforlu kalemle çizmişer, ne zamana kadar nasıl ve ne kadar kullanacağın açık açık anlatılıyor...
neyse kızlar çok uzattım, simgecim bebeğin hala seninle ve inşallah sen de ayşe özkan gibi doğal yoldan bebeğine kavuşacaksın.. stres yapma desek de biliyorum üç ayın dolana ve çocuğunun sağlıklı olduğunu duyana kadar için rahat etmeyecek... ama kafanı dağıtman iyi olur, ben bu ara amigurumi denilen örgü oyuncak işine başladım, yeğenime ördüm, artı arkadaşlarıma hediye olarak da örmeye karar verdim, çok güzle, hem yatakta canım sıkılmıyor hem de bir işe yarıyor emeğim... :)) tabi bi de farmville var o da çok rahatlatıyor :)))
hepinize sevgiler, dualarınızda beni de eksik etmeyin