Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhaba beni geçmiş aylardan bilen bilir. 5 embriyo için ngs taramamızda yüksek hasarlı çıkmıştı raporumuz. Yeni tedavi için trombofili analizi yaptırdık.
MTHR A1298C , C677T, FGB genlerinde heterozigot (taşıyıcı) çıktı. Hasarlı embriyoların sebebi bu genler olabilir mi?bu genler kalıtsal olduğundan yeni pgt işleminde yine aynı sonuç çıkar mı ki?Bütün bu olumsuz olasıklıklar biraraya nasıl gelebiliyor anlamıyrum.
Merhaba . Benim de şimdiye kadar ngs ye giden tüm embriyolarım hasta çıktı . Bu söylediğiniz bildiğim kadarıyla pıhtılaşma testi . Doktorların bana söylediği tamamıyla şans denemeye devam edeceksin sağlıklı bulana kadar dediler

Merhaba . Benim de şimdiye kadar ngs ye giden tüm embriyolarım hasta çıktı . Bu söylediğiniz bildiğim kadarıyla pıhtılaşma testi . Doktorların bana söylediği tamamıyla şans denemeye devam edeceksin sağlıklı bulana kadar dediler
evet sizinle konuşmuştuk özelden. pıhtılaşma sorunu varmış. doktorum bunun için henüz dönüş yapmadı ama. bekliyorum. sadece eşime takviye vitamin eklediler. senin raporun için bilgi vereceğim dedi.

Kizlar. Ben 3 tup bebekte saglikli bulamadim.
Toplam 3 tedavide 15 embiriyo hepsi sagliksiz geldi.

4ncu tedavide doktor "uzun protokol" uyguladi.
Yumurta baskilayici ilac verdi.
Ilk 2 hafta boyunca yumurta baskilayici uyguladim: burnuma siprey sıktim.

Sonra normal ignelerime basladim oda 2 hafta surdu tabi o arada yumutta baskilayici sipreyide birakmadim onada devam ettim. 9 embiriyodan 2si sagliki geldi sukur.

Lutfen doktorunuza sorun uzun protokolu. Belki sizede yarar

Sonra normal ignelerime basladim oda 2 hafta surdu tabi o arada yumutta baskilayici sipreyide birakmadim onada devam ettim. 9 embiriyodan 2si sagliki geldi sukur.

Yanı 3 tedaviyi de son tedaviniz gibi yapsalardı gerek var mıydı 4.ye .. Ne diyeceğimi bilemedim. Olsun yine sağlıklı gelmiş hakkınızda hayurlisi

Ben de de sağlıklı bulunamamıştı biz de sperm fish yuksekti

Merhaba beni geçmiş aylardan bilen bilir. 5 embriyo için ngs taramamızda yüksek hasarlı çıkmıştı raporumuz. Yeni tedavi için trombofili analizi yaptırdık.
MTHR A1298C , C677T, FGB genlerinde heterozigot (taşıyıcı) çıktı. Hasarlı embriyoların sebebi bu genler olabilir mi?bu genler kalıtsal olduğundan yeni pgt işleminde yine aynı sonuç çıkar mı ki?Bütün bu olumsuz olasıklıklar biraraya nasıl gelebiliyor anlamıyrum.
Kan pihtilasmasindan olacağını sanmıyorum yaş faktörü yumurtanin yaşı yumurta kalitesi sperm kalitesi ve yaşanan stres tüp bebek tedavisinde yapay ortam birleşmeden sonra bolunmede kromozomları etkiliyor senin hemde homozigot bile değil heterezigot bundan olacağını hiç sanmıyorum tabi yinede Dr un söyleyecektir

2. ve 9. Kromozomda oluşu mu kimyasal ya da dış gebelik yaratıyor? Birde translokasyon olan bölge büyük mu sizde? Yani o aralık.
Eşimde kendi içinde dengeli inversiyon çıktı, doktor %50 şans verdi normal gebelik olursa. Esin gibi taşıyıcı ama sağlıklı, ya da tamamen sağlıklı bebek olma sansin %50 dedi. Onun dışında düşük ve ya sakat bebek ihtimali de var deyince orda kaldık iste. Bilemedik bizde ne yapalım düşünüyoruz %50 şansa ki güvenip tekrar denesek yoksa direk PGT mi başlasak kararsız kaldik
MErhaba bende dengeli taşıyıcıyım İnan’ın bu konuda size tam net bir Bilgi veremem evet doğal yolla sağlıklı gebelik yaşama şansımız da tabii ki var ama aynı zamanda sağlıksız gebelik yaşama ihtimalimizde var inanın bu konu sağlıklı bir biçimde düşünülmesi gereken bir konu her ihtimal gözden geçirilmeli evet sağlıksız oluşan embriyolar translokasyonun gerçekleştiği kromozomlar nedeniyle sağlıksız olanları kimyasal ve erken düşükle sonuçlanıyor benimkiler dışgebelik ise tamamı ile farklı bir konu o follop tüpünde gelişen embriyo ben iğne ile sonlandırdığım için biyopsisini bilemiyorum hasta olup olmadığını umarım hepimiz güzel ve sağlıklı günler yaşarız

sen naptın canım ne durumdasın canım. ben yeni tedaviye başlıcam. pgt şart bize yine.
Bugün embriyoların 3. Günü az sonra arayacaklar hastaneden bilgi vermek işin ve ben çok gerginim beklemek çok zor . 5. Güne kalırsa inşallah yine gidecek mecburen . Dokunsalar ağlayacak durumdayım resmen ya

Bugün embriyoların 3. Günü az sonra arayacaklar hastaneden bilgi vermek işin ve ben çok gerginim beklemek çok zor . 5. Güne kalırsa inşallah yine gidecek mecburen . Dokunsalar ağlayacak durumdayım resmen ya
hayırlı haberler alırsın inşallah. bende başlayacağım adet beklıyorum ama bir boşluktayım sanki. kaç yumurtan toplandı. dondurup öyle mi transferin yapılacak.

Kızlar her şey çok belirsiz ama sizden fikir almak istiyorum yarına kadar sabrım yok . Orta kalitede bir embriyo pgt ye gider mi sizce ? Yani kalitesi orta olup DNA sı normal olabilir mi ? Sabrım kalmadı ya beklemeye .

Kızlar her şey çok belirsiz ama sizden fikir almak istiyorum yarına kadar sabrım yok . Orta kalitede bir embriyo pgt ye gider mi sizce ? Yani kalitesi orta olup DNA sı normal olabilir mi ? Sabrım kalmadı ya beklemeye .
Evet olabilir

X