- 8 Ağustos 2017
- 592
- 1.365
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #50.041
Yucel beyDoktorunuz kim memorialde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yucel beyDoktorunuz kim memorialde
Kromozomlar 3-7. Bant kısmını tam bilemiyorum, rapora bakmam lazım. Benim 3deki kopan parça çok küçükmüş. Hatta ngs ile atlanır diye önce 3-7 ye fish yapıldı, sonra hepsine ngs yapıldı.
Genetik ve tüp bebek doktorum sıkıntı pek beklemiyoruz ama az da olsa kromozom kopan parçanız küçük olduğu için fish bile belki görmemiş olabilir. Sıkı takipte olmak, iyi bir perinatolog takibinde olmakta fayda var dediler. Biz de normal kadın doğumcumuz yanında 3 haftada bir perinatoloğa gideceğiz, detaylı için de ayrıca bir perinatoloğa daha gideceğiz ekstra bir göz daha görsün diye. Allah korusun birşey görülürse amniyosentez yapacağız dediler.
Baya kontrollü ilerliyorsunuz o zaman. İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmaz. Cvs düşünmediniz mi veya doktorunuz yönlendirmedi mi? Belki içinizin daha erken rahatlamasını sağlardı.
Benim 14. Kromozomun 31 ve 32si translokasyon yapmış 6. Kromozomla. Bu da acaba sizinki gibi küçük mü acaba, onu merak ettim.
Cvs yi Dr lar Tranklasyon da önermiyor çünkü kordondan alınan örnek olduğu için içerdeki bebeğin kromozomları sağlıklıyken cvs de kordondan yani plesantadan alınan örnek yanıltıcı olabiliyor.Baya kontrollü ilerliyorsunuz o zaman. İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmaz. Cvs düşünmediniz mi veya doktorunuz yönlendirmedi mi? Belki içinizin daha erken rahatlamasını sağlardı.
Benim 14. Kromozomun 31 ve 32si translokasyon yapmış 6. Kromozomla. Bu da acaba sizinki gibi küçük mü acaba, onu merak ettim.
Bunu hiç duymadım, hiç bir genetikçi veya perinatolog doktor vs söylemedi bunu. Nereden edindin bu bilgiyi canım?Cvs yi Dr lar Tranklasyon da önermiyor çünkü kordondan alınan örnek olduğu için içerdeki bebeğin kromozomları sağlıklıyken cvs de kordondan yani plesantadan alınan örnek yanıltıcı olabiliyor.
Benim bir mozaik embriyo m var Murat bey söyledi.Bunu hiç duymadım, hiç bir genetikçi veya perinatolog doktor vs söylemedi bunu. Nereden edindin bu bilgiyi canım?
Enterasan bize hiç söylemedi böyle birşey ya. Erken hafta diye sadece amniyosentez önerdiler hepsi.Benim bir mozaik embriyo m var Murat bey söyledi.
Ben tutarsa cvs yaptırabilirmiyim dedim .Enterasan bize hiç söylemedi böyle birşey ya. Erken hafta diye sadece amniyosentez önerdiler hepsi
Tüp bebek doktorumuz özellikle zaten son embriyomuz olduğu ve sonuncuda tutunma olabildiği için artık çok aşırı değerli gebelik erken haftada kurcalamayalım bebeği dediler. Bı nedenle cvs istemedik. Gerek görmüyorum herşey yolunda giderse ama illaki istiyorum derseniz amniyosentez yaptırın bari 20lerde vs dedi. Biz de aynı düşündüğümüz için yaptırmadık. Umarım detaylılarda bir sorun görünmez inşallah. Yoksa amniyosentez de yaptırmayacağız inşallah.
Ben de baktım 3'te 26. Bölge, 7'de 31. Bölgeymiş ama burada önemli olan kopan parça büyüklüğü. Benim 7. Kromozomdaki kopma mb büyüklüğünde olduğu için hemen yakalanıyormuş, 3. Kromozomdaki kopma kb seviyesinde olduğu için az da olsa bakılan yöntemin gözden kaçma ihtimali varmış. Siz de kopma büyüklüklerinize bakın. Ama en güzeli bilmiyorum tedavi vs görüyor musunuz ama bi genetikçiye gösterip yorum alın. Şişli memorial murat çetinkaya pgt leri yapab genetik doktoru, arayıp bilgi alabilirsiniz belki de çok güzel anlatır ve yardımcı olur herkese.
Siz ne aşamadasınız?
İnşallah hepimiz mutlu sona kavuşuruz Allah'ın izniyle
Cvs yi Dr lar Tranklasyon da önermiyor çünkü kordondan alınan örnek olduğu için içerdeki bebeğin kromozomları sağlıklıyken cvs de kordondan yani plesantadan alınan örnek yanıltıcı olabiliyor.
Canım biraz kafan karışmış istersen özelden konuşalım mozaik embriyo tüp bebekte oluyor normal yollada bebek sahibi olan Kişiler olabiliyor.Allah yardımcın olsun, inşallah amniyoya gerek kalmaz. Hepimiz sağlıklı çocuklarımıza konuşuruz umarım.
Benim 1 dış gebelik 2 de düşüğüm oldu geçtiğimiz 2 senede. Araştırma yapılınca bende translokasyon olduğunu geçen hafta öğrendim. Yurtdışında yaşıyorum, önümüzdeki ay türkiyeye gidince doktora gitmek istiyorum. t(6;14)(q23;31) translokasyonum. Kopma büyüklüğü mb bilgilerini bilmiyorum henüz. Murat beye ulaşmaya çalışayım, sağol paylaştığın için.
Pgd'li tüp bebek sürecini yeni araştırmaya başladım. Ondan önce birkaç defa daha normal denemek istiyorum aslında ama genetik doktorunun ne diyeceği önemli benim için. Psikolojik olarak da yıprandım, bakalım zaman ne gösterecek...
Şu an elimde devlet hastanesinden kromozom analizi sonucu var, sonraki gebeliklerinde genetik danışma alması uygundur yazıyor. Bu rapor özel tüp bebek merkezlerinde herhangi bir indirim sağlıyor mu, biliyor musun? Bir de sizin tüp bebek süreciniz nasıl oldu? İnternetten okudum merkezlerin prosedürlerini ama, reelde muhakkak farklılıklar vardır. Memorialdan memnun musun? Başka bir tavsiyen var mı?
Paylaştığın için sağol. Benim niyetim tüp bebekten önce normal yolla deneyip sonrasında cvs yaptırmaktı. Eğer cvsnin belli durumlarda yanıltıcılığı varsa hiç normal yolla denemeyip direkt pgd yaptırmak isterim. Bende mozaik var mı bilmiyorum, elimdeki tek bilgi bu 46XX,t(6;14)(q23;31). Mozikte bazı hücrelerde translokasyon varken bazılarında olmuyormuş değil mi?
Tranklasyonlu hastalar için devlet ödeme yapmıyor sma hastaları için var ama bize yapmadılar. Oldukça maliyetliAllah yardımcın olsun, inşallah amniyoya gerek kalmaz. Hepimiz sağlıklı çocuklarımıza konuşuruz umarım.
Benim 1 dış gebelik 2 de düşüğüm oldu geçtiğimiz 2 senede. Araştırma yapılınca bende translokasyon olduğunu geçen hafta öğrendim. Yurtdışında yaşıyorum, önümüzdeki ay türkiyeye gidince doktora gitmek istiyorum. t(6;14)(q23;31) translokasyonum. Kopma büyüklüğü mb bilgilerini bilmiyorum henüz. Murat beye ulaşmaya çalışayım, sağol paylaştığın için.
Pgd'li tüp bebek sürecini yeni araştırmaya başladım. Ondan önce birkaç defa daha normal denemek istiyorum aslında ama genetik doktorunun ne diyeceği önemli benim için. Psikolojik olarak da yıprandım, bakalım zaman ne gösterecek...
Şu an elimde devlet hastanesinden kromozom analizi sonucu var, sonraki gebeliklerinde genetik danışma alması uygundur yazıyor. Bu rapor özel tüp bebek merkezlerinde herhangi bir indirim sağlıyor mu, biliyor musun? Bir de sizin tüp bebek süreciniz nasıl oldu? İnternetten okudum merkezlerin prosedürlerini ama, reelde muhakkak farklılıklar vardır. Memorialdan memnun musun? Başka bir tavsiyen var mı?
Paylaştığın için sağol. Benim niyetim tüp bebekten önce normal yolla deneyip sonrasında cvs yaptırmaktı. Eğer cvsnin belli durumlarda yanıltıcılığı varsa hiç normal yolla denemeyip direkt pgd yaptırmak isterim. Bende mozaik var mı bilmiyorum, elimdeki tek bilgi bu 46XX,t(6;14)(q23;31). Mozikte bazı hücrelerde translokasyon varken bazılarında olmuyormuş değil mi?
Allah yardımcın olsun, inşallah amniyoya gerek kalmaz. Hepimiz sağlıklı çocuklarımıza konuşuruz umarım.
Evet canım çoğu kadın doğım Dr undan ve tüp bebek Dr undan da fazla bilgi bulabiliyoruz burda ben Elimde dosyalarla yıllarca dolaştım 5 aylık kaybımda bir anormallik te yoktu rahim ağzı yetmezliği dendi ki translasyonlu olup çocuk düşüceklerimle dikişle dünyaya getiren Kişiler de olmuş onlarda da öyle denmiş ben sonra pırtılaşma olabilir diye kendim araştırıp buldum ve burdan çok şey öğrendim.Arkadaşım yeni öğrenmişsin kafan karışıktır, şaşkınsındır. Çok normal. Bunu bu şekilde öğrendiğine bile şükret. Ben karnımda 20 haftalık yavrumda ileri derece anomali varken öğrendim. Gebelik devam edemedi. Çok kötü günlerdi. Allah kimseye yaşaymasın.
Yaşın kaç?
Yaşa göre nırmal veya tüp bebek deneyin diyenler de oluyor. 35 altındaysanız normal deneyin 11. Haftada cvs yaptırın hemen dediler bana kadın doğumcu veya genetikçi bir iki yer. Bir kaç yerde normal çılgınlık pgt'li tüp bebek yaptırmalısınız diyor. Bu bir karar. Herkesin kendine göre bir mantığı düşüncesi oluyor. İkisinin de zor yanları var.
Devletin derken Türkiye'den mi bahsediyorsunuz? Gerçi translokasyon için hiç bir şey karşılamıyor devlet bize. Gebelik oluşabildiği için herhalde sonuçlarını önemsemiyorlar mı bilmiyorlar mı anlamadım sonuç olarak karşılamıyor maalesef. Siz yurt dışındaysanız belki bulunduğunuz ülke karşılıyordur. Orada bununla ilgili doktora, genetikçiye gittiniz mi? Özellikle oradaki genetikçilerin yorumları da farklı olabiliyor.
Şişli Memorial'den çok ama çok memnunum her anlamda. Negatif alsam yine oraya giderim. Ben daha önce başka bi hastanede yaptırmıştım tine pgt'li hiç memnun kalmamıştım. Memorial'e gelince ve tedaviye devsm ederken farkını çok net gördüm. Bilmiyorum ben çok güveniyorum o ekibe. Allah razı olsun hepsinden. Çok insani yaklaşıyorlar öncelikle.
Sormak istediğin ne varsa yaz bence çekinme, burada bu yolları arşınlamış o kadar çok şey bilen insan var ki boşuna zaman ve enerji kaybetme hepsini sıfırdan öğrenmek için.
Allah yardımcınız olsun sizin de.
Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
Pıhtılaşma da mı var sende?Evet canım çoğu kadın doğım Dr undan ve tüp bebek Dr undan da fazla bilgi bulabiliyoruz burda ben Elimde dosyalarla yıllarca dolaştım 5 aylık kaybımda bir anormallik te yoktu rahim ağzı yetmezliği dendi ki translasyonlu olup çocuk düşüceklerimle dikişle dünyaya getiren Kişiler de olmuş onlarda da öyle denmiş ben sonra pırtılaşma olabilir diye kendim araştırıp buldum ve burdan çok şey öğrendim.
Tromboli testinde heterazigot çıktı ilerde demişti Dr belki olabilir dedi şimdi kalp rahatsızlığı başladı bende tekrar bir bakacaklar cnm.Pıhtılaşma da mı var sende?
Bir de düşüğüne genetik yapılmışmıydı? Translokasyon hangi aşamada öğrenmiştin.
Ben de yaklaşık 3 yıldır bu işle uğraşıyorum. 2-3 çeşit dosyam var. Oturup genetikçilerle teknik tartışıyoruz artık. Hiç bunları bilmek zorunda olmak istemezdim gerçekten ama hayat nasip kısmet. En azından burada bildiklerimizi paylsşmak çok faydalı. Ben de buradan çok şey öğrendim.
Allah hepimize yardım etsin inşallah.
Ah demeden hatta sürprizden hamilelik yaşayıp evlat sahibi olanlara gıpta ediyorum bazen. Biz bu kadar acı yaşıyoruz, bir sürü şey bilmek araştırmak zorundayız vs. Ama tabii itirazım isyanım yok, bu da bizim imtihanımız. Allah sınavı geçmeyi nasip etsin inşallah
Arkadaşım yeni öğrenmişsin kafan karışıktır, şaşkınsındır. Çok normal. Bunu bu şekilde öğrendiğine bile şükret. Ben karnımda 20 haftalık yavrumda ileri derece anomali varken öğrendim. Gebelik devam edemedi. Çok kötü günlerdi. Allah kimseye yaşaymasın.
Yaşın kaç?
Yaşa göre nırmal veya tüp bebek deneyin diyenler de oluyor. 35 altındaysanız normal deneyin 11. Haftada cvs yaptırın hemen dediler bana kadın doğumcu veya genetikçi bir iki yer. Bir kaç yerde normal çılgınlık pgt'li tüp bebek yaptırmalısınız diyor. Bu bir karar. Herkesin kendine göre bir mantığı düşüncesi oluyor. İkisinin de zor yanları var.
Devletin derken Türkiye'den mi bahsediyorsunuz? Gerçi translokasyon için hiç bir şey karşılamıyor devlet bize. Gebelik oluşabildiği için herhalde sonuçlarını önemsemiyorlar mı bilmiyorlar mı anlamadım sonuç olarak karşılamıyor maalesef. Siz yurt dışındaysanız belki bulunduğunuz ülke karşılıyordur. Orada bununla ilgili doktora, genetikçiye gittiniz mi? Özellikle oradaki genetikçilerin yorumları da farklı olabiliyor.
Şişli Memorial'den çok ama çok memnunum her anlamda. Negatif alsam yine oraya giderim. Ben daha önce başka bi hastanede yaptırmıştım tine pgt'li hiç memnun kalmamıştım. Memorial'e gelince ve tedaviye devsm ederken farkını çok net gördüm. Bilmiyorum ben çok güveniyorum o ekibe. Allah razı olsun hepsinden. Çok insani yaklaşıyorlar öncelikle.
Sormak istediğin ne varsa yaz bence çekinme, burada bu yolları arşınlamış o kadar çok şey bilen insan var ki boşuna zaman ve enerji kaybetme hepsini sıfırdan öğrenmek için.
Allah yardımcınız olsun sizin de.
Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
Anladım canım geçmiş olsun tekrar, büyük hafta kayıp çok zor birşey gerçekten. Beteri de var tabii. Allah daha beterinden korusun hepimizi.Tromboli testinde heterazigot çıktı ilerde demişti Dr belki olabilir dedi şimdi kalp rahatsızlığı başladı bende tekrar bir bakacaklar cnm.
İlk bebeğe genetik yapılmadı eli yüzü düzgündü.
Ben o düşükten sonra istifa etmiştim çok boş vaktım vardı burda çok takıldım tabi biz tedavi oluyoruz bebek sahibi olmak için herşey normal bende pcos var diye
ilk ben gittim genetikçiye kk da birileri pırtılaşmaya baktır dedi.
Cerrahpaşa ya gittim bir düşük birşey olmaz dedi yapmadı.
Bağcılar daki Dr büyükmüş dedi benden kan aldırdı eşinde gelsin dedi
Biz o arada overilasyon indikasyonu ( aşılamanın serbest olanı) yaptıracağız
Eşim bir ay sonra kan verdi ben baya sonra gittim yine hamileyim eşini çağır sana veremem sonucu dedi .
Dr bizi akşam baya bekledi anlattı olayı orada öğrendik cnm
2. Gebelikte 9 hafta da sonlandı
Kimyasallar da oldu sonra beni memorial den bilirsin bizde blastosiste zor oluyor
Amin inşallah arkadaşım. Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahKavimlergocu kendi tecrübelerinden bahsetti sağolsun, biraz anladım en azından onun sürecini. Translokasyon terimleri ayrı, tüp bebek terimleri ayrı ve hepsi benim için yeni, yavaş yavaş öğreneceğim artık. Allah herkese kolaylık versin, kimsenin kucağını boş bırakmasın ve evladıyla sınamasın inşallah.
Cnm daha once de konusmustuk. Saglikla kucakla insallah. Ayrıntılı ultrason icin stres yapma. Ben de kararsızdım sonra yaptırdım cok sukur problem olmadiBende pgt ile hamile kaldim yek gen hastasiydim.esimdede bende tasiycilik vardi.2 yasinda kas hastasi bebegimi kaybettik.sonra ogrendikki tasiycilik var...onun icin tekgen icin pgt yapildi....suan 18 haftalik hamileyim.rabbim isteyen herkese nasip etsin...bende buaralar 2.duzey ayrintili ultrasyon istedi doktor yaptirsammi yaptirmassammi cok korkuyorum artik herseyden....3 dusuk bide kizimi kaybedince artik hep kotu dusunceler beynimi kemiriyo....