Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Anladim...biliyorum esasinda ngsyide pgtyide.ama tek gen hastalarina hep uygulaniyomuki acaba kafam karisti.ben ngsyide baska kromozon bozuklugu olanlara pgtyide tekgen hastalarina yapiliyo diye biliyodum bide genetik doktorumuzde kadin dogumda pgt yapp trasfer yapcaz dedi.acaba arkadaslar herkesemi boyle uygulaniyo yoksa sadece pgt yapilip trasfer olan varmi

Anladim...biliyorum esasinda ngsyide pgtyide.ama tek gen hastalarina hep uygulaniyomuki acaba kafam karisti.ben ngsyide baska kromozon bozuklugu olanlara pgtyide tekgen hastalarina yapiliyo diye biliyodum bide genetik doktorumuzde kadin dogumda pgt yapp trasfer yapcaz dedi.acaba arkadaslar herkesemi boyle uygulaniyo yoksa sadece pgt yapilip trasfer olan varmi

Arkadaslar kimse yokmu ya kafa iyice karisti yaa.

Arkadaslar kimse yokmu ya kafa iyice karisti yaa.
Canım benim üzülüp stres yapma en doğrusunu dr un bilir eminin senin için gerekli olan ne varsa yapacaktır..
Bende tek gen hastasıyım 4 kere opu oldum sadece 1 embriyom transfere uygun görüldü oda tutmadı malesef yani hem pgt tekgen cgh kromozom bakıldı sanırım yaş la ilgili yaşın 35 ten küçükse ve düşük öykün yoksa ngs yapılmıyor
Ben tedavı olduğumda 36 yaşındaydım bebegimi Doğumdan 3 gün sonra kaybettim tekgen hastalığından bebegımden önce 6 haftalık düşük yapmıştım dr um yaş ve düşük öyküm olduğu için cgh yada yeni versiyonu ngs uygulayalım demışti.

Cok sagol 30 yasindayim ama dusugum var malesef.niye doktor bundan bahsetmedi onu anlamadim.doktora sinir oldum burdan ogrenmesem belkide supriz olarak karsima cikacakti.enterasan oluyolar bazen bu doktorlar ya..dogru duzgun aciklama yapmiyolar.soyle bi durum var baya tahlil yaotirdi.kromozon analizimizede bakildi hersey normal cikti.

Kanda kromozom analızi normal çıksada embriyo aşamasında sorun olabılıyor gerekli görse emin ol dr un ngs de önerirdi şuan 38 yaşındayım en son dr la görüştüğümde tekrar tedavi olursan sadece tek gen bakalım dedi genetik dr umda uygun gördü neye göre karar veriyorlar inan bilmiyorum ngs de de yanılma payı oluyor belki ondan yada ben zor bir hastayım tek yumurtalığım olduğu için 5. Güne az embriyom kalıyor belkide ondan yani en azından önceliğimiz tek gen olsun düşüncesindeler belki inan bilmiyorum doğrusu neyse onu nasip etsin Rabbim

M mlknur endişe etme yaşın küçük gerek yok ngs ye tedavin hangi aşamada
Suan adetimi bekliyorum.gecen adetliyken gittim.6.gundu yinede doktor bi bakiyim aksi bi durum varsa ona gore yol izliyelim dedi.muyane etti.bi sikinti yok dedi decavit vitamin verdi birax kasintim vardi fitil verdi yedigine ictigine cok dikkat et.adetinin 2.yada3.gunu geldi

Hayırlı olsun tedavin inşallah bizler gibi uğraşmazsın ilk tedavinde kavuşursun evlatlarına sakin ve sabırlı ol çok önemli ben çok stres yaptım endişe korku olacakmı sağlık kı gelecekmi tutarmı tutmazsa ne yaparım vs herşeye kafa yoruyor insan ne yaparsak yapalım yine olacağına varıyor evlat kaybedip ardından tüp bebekle uğraşmak bu zorlu yollardan geçmek çok çok daha insanın canını acıtıyor ama napalım nasip böyleymiş hayırlısını diledim rabbimden demekki hayırlısı böyleymiş yolun başındasın unutma sakin ve sabırlı ol Rabbim yardımcın olsun Allah'a emanet ol gelışmelerini buradan takip ederim inşallah güzel haberler verirsin bizlere..

Tercih meselesi isteyen yaptirir
Kanda kromozom temiz cikmisti bizim doktor yapalim derseniz yapalim bu kadar ugrasiyorsunuz garanti olsun dedi.
Yani yapilmasi kaide degil
Pek tabi allah bilir garanti dite birsey yok
Icimiz rahat etsin elomizden geleni yapalim maksat

Hayat kanamadan korkma hatta burda sağlıklı bebeği olanların çoğu hamilelikte kanama yaşamış vizdanazabıda öyleydi

Insallh

Insallah cok sagolun rabbim herkesin gonline gore versin insallah.

Embriyo ya birden fazla işlem yapılması bebeğin tutunmasını engelliyormuş o yüzden şimdi gerekli olanı yapmayı düşünmüşlerdir

Embriyo ya birden fazla işlem yapılması bebeğin tutunmasını engelliyormuş o yüzden şimdi gerekli olanı yapmayı düşünmüşlerdir
Banada bahsetmediler bende tek gen hastasiyim inanin bende oyle dusunuyorum saglikli diyolar sonra ngs yapiyolar.insallah bizede demezler.

Haklısın canım ama bunu keşke 2 yıl önce düşünselermiş 36 yaşındaydım kromozom anomali olasılığı daha düşüktü o yaşta ozamaki dr um Bülent tıraştı 4 embriyom taşıdığım hastalıktan sağlıklı geldi ama nedense kromozom incelemesinden yani cgh den 1 tanesi sağlıklı geldi yani sanki genetik hastalığım yok ta kromozom hastalığım varmış gibi düşündürücü şimdi 38 yaşındayım tekrar tedavi düşünürsem ngs yapmayabilirmişiz hem tüp bebek dr um hem genetik dr u aynı fikirde dosya geçmişimdeki bu bilgilere rağmen ngs yapılmasada olur dediklerine göre bir bildikleri vardır elbet biz onlardan daha iyisini doğrusunu bilemeyiz tabi ama aklımı kurcalayan bir çok şey mevcut en başında merkez seçimim yanlış oldu malesef bana çok zaman kaybettirdi ama nasip böyleymiş demekten başka birşey gelmiyor elimden hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun inşaAllah..

Bende Bülent tıraş ta tedavi görüyorum şu an bize de genetikçi cgh yapılamayacağını bize fish yönteminin uygun olduğunu söyledi ama doktorunuzla konuşup fish yönteminden sağlıklı gelen embrıyolara Cgh ile bakarız dediler fakat Bülent hoca onaylamadı tutunacak embrıyoyu tutunmamasını sağlarız çok işlem yaparsak yasın genç gerek yok dediler bize yapılmadı yani ekstra bi işlem

Hayırlı olsun tedaviniz ben memnun kalmadım acı bademden umarım siz kalırsınız embriyoya iki işlem kaliteyi bozuyor bunu biliyordum ozamanda karşınızda koca prf. Var ne diyebilirsiniz hem pgt hem kromozom yapılsın diye Bülent tıraş söyledi bilmiyormuydu onu ki sadece bunlar değil bir çok olumsuzluk yaşadım o hastanede neyse geldi geçti dedimya nasip öyleymiş inşallah sizin tedaviniz hayırla sonuçlanır..

Son düzenleme:
Ay insallah bize istemezler ya.suana kadar iki genetikci bi kadin dogumla konustuk pgt ardindan trasfer dendi.insallah bi suprizle karsilasmayiz...

Çok teşekkür ederim nasip kısmet ne denir bilemiyorum işimiz o kadar zor ki Rabbim yardım etsin hepimize benim 2 hafta sonra transferim var su ana kadar bi sıkıntı yaşamadım umarım yasamam. Siz tekrar nerde tedavi olmayı düşünüyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…