• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bende tek gen taşıyıcısıyım .
hastalığınızın adı nedir?
ayrıca hangi şehirdesiniz ?
biz istanbuldayız ve istanbulda tek gen hastalıklarında genetik haritayı çıkaran bir hastane yok diye biliyordum .
ben de fragile x taşıyıcılığı var . ve genetik harita için annemden kardeşlerimden kan aldılar o şekilde çıkarıldı gen haritası 3000 euro ödeme yaptık özel merkeze
biraz konuyu açarmısınız lütfen
genetik harita çıkarıldıktan sonra embriyolarınızın eyıklama işlemi de aynı yerde mi yapılacak ?

benim harita oluşturma sürecim 20 günde tamamlandı ama dediğim gibi özel merkezde
Ilk basta baya sikintili oldu farkli kas ghastaligi tasyicilik vardi esim dede bendede.sonra senin dedigin gibi annemden babamdanda kan alindi yine sonuclanamadi.sonra benim vefat eden kizimin capada kas biyibsi yapilmisti bunu doktorumuza soyledik onu arastirdilar hala o parca capadami diye bisekilde buldular o parcayu aldik istanbul genwtikde yaptirdik.inunla sonuclandi baglanti analizini cikarabildiler sukur o parcayla

Canim sana bisey sorcam yanlis hatirlamiyoaam sense bahcecide tedavi gormustun hamilesin.ayriyetten embriyo dondurmustun embriyo basinami ucret odediniz yoksa toplammi.bize verilen ucret bilgi formunda embriyo dondurma 1750 yaziyo.emriyo basina diye diye belirtilmemis.
Bizde 3bin euro vercez embriyo arastirmasinda.ayriyetten 810 euroda o parcayi arastirmalari icin verdik.tabi tup bebegede ayri para.simdi sizin son durum nedir acaba

Çok teşekkür ederim canım benim.Allah razi olsun.İnşallah burda herkes hamiş kalsın.Allah kimsenin emeğini araya vermesin innnşallah..
Hayattttt cokk sevindim canim. Inan sadece seni merak ettigm icin girebildim. Nasilsin? Bebegi gordun mu ultrson da. Yoksa tahmin ettigim gibi ikiz mi. Cok ama cok sevindim. Eski arkadaslr deep maysa eastanbul masal nasilsiniz nerelerdesiniz. Benim oglum 9 aylik oldu cok sukur. Cok huysuz kucakta susuyor sadeve. Onyizden cok giremiyorum

Arkadaslar cok caresizim aklim durdu artik ben pco hastasiyim amh 15 esimde morfoloji bozuklugu ve spermlerde hareketsizlik var 4 kere yumurta toplandi ilki dr.mehmet ali akmanda 2.si cerrapasada 3. ve 4. Bulent tirasta fakat son iki yumurta toplanmasinda 30+ yumurta toplaniyor fakat dollenmiyor ilk ikisinde boyle bir problem olmamisti hatta mehmet ali akmanda kanda gebelik gormustum neyse son 2 sinde 2ser tane blastosit embrio ngs yapildi ama 2 trizomi 2 tanede kompleks anoploidi cikti genetik merkezle konustum her embrio farkli diyor ne yapicagimi sasirdim bulent tirasta her defasinda cok cok yumurtaya karsilik 2 veya 3 iyi kalitede olmayan embrio elde edildi ve ben ne yapacagimi sasirdim cok yumurta var fakat kalitesiz ve embriolar genetikten gelmiyor ne yapicagimi artik bilmiyorum
Kaç yaşındasınız ? Sizde bilinen bir genetik problem var mı ? Bende Bülent tıraş da tedavi oluyorum transferi bekliyorum şu an . Yumurta kalitesi arttırmak için bi doktora gönderiyor diye biliyorum Bülent hoca ama ismi aklıma gelmedi

Kaç yaşındasınız ? Sizde bilinen bir genetik problem var mı ? Bende Bülent tıraş da tedavi oluyorum transferi bekliyorum şu an . Yumurta kalitesi arttırmak için bi doktora gönderiyor diye biliyorum Bülent hoca ama ismi aklıma gelmedi
32 yasindayim kanda kromozom analizinde esimdede bendede genetik bir problem tespit edilmedi fakat bu merkezde yumurta dollenmeme problem i ortaya cikti bende sasirdim artik bülent hoca bizim en son umudumuzdu artik ne yol izliyecegimi sasirdim

32 yasindayim kanda kromozom analizinde esimdede bendede genetik bir problem tespit edilmedi fakat bu merkezde yumurta dollenmeme problem i ortaya cikti bende sasirdim artik bülent hoca bizim en son umudumuzdu artik ne yol izliyecegimi sasirdim
Bülent hocada bi arkadaş var sayfada tanışmıştık kromozom sorunları Yok fakat 10 düşük yapmış Bülent hoca da tedavide 5 de 5 sorunlu gelmiş embrıyolar sanırım bazı Kişiler bu sorunu yaşayabiliyorlar eşler de sorun olmasa da oluşan embrıyolar sorunlu olabiliyor umarım bu sayfada bunun için ne yapılabilir faydalı bi bilgi bulabilirsiniz

Hayattttt cokk sevindim canim. Inan sadece seni merak ettigm icin girebildim. Nasilsin? Bebegi gordun mu ultrson da. Yoksa tahmin ettigim gibi ikiz mi. Cok ama cok sevindim. Eski arkadaslr deep maysa eastanbul masal nasilsiniz nerelerdesiniz. Benim oglum 9 aylik oldu cok sukur. Cok huysuz kucakta susuyor sadeve. Onyizden cok giremiyorum
Çok teşekkür ederim canım benim.Allah razi olsun.Canm 3 4 gündür kanamalarim var.Allah'a emanetiz.Maşallah yavruna Allah bağışlasın..

Hayat merhaba , hamileliğin hayırlı olsun. Canım birşey sorcm ben bugün opu oldum. Toplamda 8 yumurta toplandı, bunların 5 i çok iyi kalitede. Keyfim kaçtı, bunların kaçı döllenir ki? Senden kaç toplandı?
Canm teşekkür ederim.Yumurtanın fazla olması kaliteyi düşürüyor zaten.Seninki inşallah en az 4ü döllenip sağlıklıların gelir.Allah kimsenin emeğini araya vermesin inşallah..

Ilk basta baya sikintili oldu farkli kas ghastaligi tasyicilik vardi esim dede bendede.sonra senin dedigin gibi annemden babamdanda kan alindi yine sonuclanamadi.sonra benim vefat eden kizimin capada kas biyibsi yapilmisti bunu doktorumuza soyledik onu arastirdilar hala o parca capadami diye bisekilde buldular o parcayu aldik istanbul genwtikde yaptirdik.inunla sonuclandi baglanti analizini cikarabildiler sukur o parcayla

Bizde 3bin euro vercez embriyo arastirmasinda.ayriyetten 810 euroda o parcayi arastirmalari icin verdik.tabi tup bebegede ayri para.simdi sizin son durum nedir acaba

anladım sizin daha maliyetli olacak bu durumda
benim hasta kardeşim var zaten o nedenle ilk taramada bulundu
ayrıca annem zaten taşıyıcı olduğundan bende taşıyıcı çıktım kardeşimde hasta öteki kardeşim sağlıklı . babam hayatta değil .
ama zaten hasta bir bireyimiz olduğundan 20 günde sonuçlandı
dediğim gibi tek gen haritasını çıkarıp + gelen embriyolarda tek gen araştırması yapılması için 3000 euro ödedik.

tek gen hastalığından sağlıklı çıkan 2 embriyom oldu .. zaten sadece 3 tane gönderdik 1 hasta 2 si sağlıklı çıktı
sağlıklı çıkan embriyo için adet başına 325 usd ödedik NGS yapılması için
ngs den de 1 tane sağlıklı geldi sadece - buna da şükür 1 tane taramalardan sağlıklı gelen embriyom duruyor
henüz transfer yaptırmadım biraz bekleyeceğim allah izin verirse

toplam 7 defa opu oldum ve yüksek dozaj ilaç kullandım çünkü rezervim düşük ..
hepsi dahil unuttuklarımda vardır 50.000 tl harcama yaptık bu işe gireli haziranda 2 yıl olacak .. ortalama 1,5 yılda yani bu harcamayı yapmak zorunda kaldık
allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun
bir daha deneyemem demiyorum
neyi yapamam desem rabbim fazlasını veriyor
o nedenle , tutmazsa ne yaparım tekrar başlarmıyım allah bilir

kandan yapılan kromozom analizi sadece belirli ve kanıtlanacak bir kromozomal hastalığınızın olup olmadığını tespit etmek içindir. yani direk tedavi edilmesi gereken bir hastalığın varlığı araştırılıyor.
herşey güzel olsa bile yumurta ile sperm döllenirken yine de kromozomal bozukluklar ortaya çıkması ihtimal

bende ve eşimdede bir sıkıntı yoktu ama ngs ye gönderdiğimiz 2 embriyodan de 1 tanesinde kromozom problemi çıktı . ve elendi

arkadaşım hamilemisin maşallahhhh :)
Evet canm hamilelik var ama 3 gündür kanamalarım var.Düşük önleyici iğne kullanıyorum.Bugün yine kanamam olmuş. Allah emeklerimizi araya vermesin inşallah..Sana ve isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah..

anladım sizin daha maliyetli olacak bu durumda
benim hasta kardeşim var zaten o nedenle ilk taramada bulundu
ayrıca annem zaten taşıyıcı olduğundan bende taşıyıcı çıktım kardeşimde hasta öteki kardeşim sağlıklı . babam hayatta değil .
ama zaten hasta bir bireyimiz olduğundan 20 günde sonuçlandı
dediğim gibi tek gen haritasını çıkarıp + gelen embriyolarda tek gen araştırması yapılması için 3000 euro ödedik.

tek gen hastalığından sağlıklı çıkan 2 embriyom oldu .. zaten sadece 3 tane gönderdik 1 hasta 2 si sağlıklı çıktı
sağlıklı çıkan embriyo için adet başına 325 usd ödedik NGS yapılması için
ngs den de 1 tane sağlıklı geldi sadece - buna da şükür 1 tane taramalardan sağlıklı gelen embriyom duruyor
henüz transfer yaptırmadım biraz bekleyeceğim allah izin verirse

toplam 7 defa opu oldum ve yüksek dozaj ilaç kullandım çünkü rezervim düşük ..
hepsi dahil unuttuklarımda vardır 50.000 tl harcama yaptık bu işe gireli haziranda 2 yıl olacak .. ortalama 1,5 yılda yani bu harcamayı yapmak zorunda kaldık
allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun
bir daha deneyemem demiyorum
neyi yapamam desem rabbim fazlasını veriyor
o nedenle , tutmazsa ne yaparım tekrar başlarmıyım allah bilir
Kac yasindasiniz yumurta rezervi dusuk oldugu icinmi 5 opu yapildi....ben adetimin 6.gunu gittim.bi miuane edeyim dedi doktor bi eksik gedik varsa yapalim dedi.muyane etti esiminim sper analizine bakti.yumurta rezervin gayet iyi rsininkide gayet normal adetinin 2.yada3.gunu gel dedi.galiba yinede bilmiyorum sormayi unuttim tedaviye basliycaz....boyle...bakalim rabbim yardim etsin hepimize

Kac yasindasiniz yumurta rezervi dusuk oldugu icinmi 5 opu yapildi....ben adetimin 6.gunu gittim.bi miuane edeyim dedi doktor bi eksik gedik varsa yapalim dedi.muyane etti esiminim sper analizine bakti.yumurta rezervin gayet iyi rsininkide gayet normal adetinin 2.yada3.gunu gel dedi.galiba yinede bilmiyorum sormayi unuttim tedaviye basliycaz....boyle...bakalim rabbim yardim etsin hepimize
Kusira bakmayin 5 opu yazmisim 7 demissiniz.bide bisey sorcam ngsyi ilk bastami yapcaklarini soylediler.bize cunku tup bebek sonra pgt sonra transfer dendide onun icin sordum ngs falan denmedi bana

Evet canm hamilelik var ama 3 gündür kanamalarım var.Düşük önleyici iğne kullanıyorum.Bugün yine kanamam olmuş. Allah emeklerimizi araya vermesin inşallah..Sana ve isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah..
allah hayırla sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah çok sevindim

Kusira bakmayin 5 opu yazmisim 7 demissiniz.bide bisey sorcam ngsyi ilk bastami yapcaklarini soylediler.bize cunku tup bebek sonra pgt sonra transfer dendide onun icin sordum ngs falan denmedi bana

evet rezervim az yumurtam az çıkıyor biriktirmek istedik ama nasip olmadı..

pgt denilen sizin genetik hastalığınızın araştırması elenmesi
ngs de kromozom eksiklikleri ve normallikleri inceleniyor

pgt size ait tek tip hastalık incelemesi .. taşıyıcı olduğunuz hastalığa sahip genlere bakılıyor sadece
ngs de kromozomla ilgili var olan genel tüm hastalıklar eleniyor

birbirinden farklı çalışmalar

ben önce pgt tek gen baktırdım .. sağlıklı çıkanlara ngs yapıldı

Benimde 7 yumurta toplandi 5 ı dolledi, sadece 1 tanesi 5. Gunu gördü ve biyopsi yapıldı. Dün itibarıyla ngs ye gitti. 15 gün sonra sonuç çıkar dediler. İnşallah sağlıklı gelir sağlıkla doğar.

Benimde 7 yumurta toplandi 5 ı dolledi, sadece 1 tanesi 5. Gunu gördü ve biyopsi yapıldı. Dün itibarıyla ngs ye gitti. 15 gün sonra sonuç çıkar dediler. İnşallah sağlıklı gelir sağlıkla doğar.
Benim de 2 tanesi 5.güne çıkabildi, 2 si de NGS ye gitti, 2 hafta oldu, daha çıkmadı sonuç. Bekliyoruz

evet rezervim az yumurtam az çıkıyor biriktirmek istedik ama nasip olmadı..

pgt denilen sizin genetik hastalığınızın araştırması elenmesi
ngs de kromozom eksiklikleri ve normallikleri inceleniyor

pgt size ait tek tip hastalık incelemesi .. taşıyıcı olduğunuz hastalığa sahip genlere bakılıyor sadece
ngs de kromozomla ilgili var olan genel tüm hastalıklar eleniyor

birbirinden farklı çalışmalar

ben önce pgt tek gen baktırdım .. sağlıklı çıkanlara ngs yapıldı
Anladim...biliyorum esasinda ngsyide pgtyide.ama tek gen hastalarina hep uygulaniyomuki acaba kafam karisti.ben ngsyide baska kromozon bozuklugu olanlara pgtyide tekgen hastalarina yapiliyo diye biliyodum bide genetik doktorumuzde kadin dogumda pgt yapp trasfer yapcaz dedi.acaba arkadaslar herkesemi boyle uygulaniyo yoksa sadece pgt yapilip trasfer olan varmi

Back