Ilk basta baya sikintili oldu farkli kas ghastaligi tasyicilik vardi esim dede bendede.sonra senin dedigin gibi annemden babamdanda kan alindi yine sonuclanamadi.sonra benim vefat eden kizimin capada kas biyibsi yapilmisti bunu doktorumuza soyledik onu arastirdilar hala o parca capadami diye bisekilde buldular o parcayu aldik istanbul genwtikde yaptirdik.inunla sonuclandi baglanti analizini cikarabildiler sukur o parcayla
Bizde 3bin euro vercez embriyo arastirmasinda.ayriyetten 810 euroda o parcayi arastirmalari icin verdik.tabi tup bebegede ayri para.simdi sizin son durum nedir acaba
anladım sizin daha maliyetli olacak bu durumda
benim hasta kardeşim var zaten o nedenle ilk taramada bulundu
ayrıca annem zaten taşıyıcı olduğundan bende taşıyıcı çıktım kardeşimde hasta öteki kardeşim sağlıklı . babam hayatta değil .
ama zaten hasta bir bireyimiz olduğundan 20 günde sonuçlandı
dediğim gibi tek gen haritasını çıkarıp + gelen embriyolarda tek gen araştırması yapılması için 3000 euro ödedik.
tek gen hastalığından sağlıklı çıkan 2 embriyom oldu .. zaten sadece 3 tane gönderdik 1 hasta 2 si sağlıklı çıktı
sağlıklı çıkan embriyo için adet başına 325 usd ödedik NGS yapılması için
ngs den de 1 tane sağlıklı geldi sadece - buna da şükür 1 tane taramalardan sağlıklı gelen embriyom duruyor
henüz transfer yaptırmadım biraz bekleyeceğim allah izin verirse
toplam 7 defa opu oldum ve yüksek dozaj ilaç kullandım çünkü rezervim düşük ..
hepsi dahil unuttuklarımda vardır 50.000 tl harcama yaptık bu işe gireli haziranda 2 yıl olacak .. ortalama 1,5 yılda yani bu harcamayı yapmak zorunda kaldık
allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun
bir daha deneyemem demiyorum
neyi yapamam desem rabbim fazlasını veriyor
o nedenle , tutmazsa ne yaparım tekrar başlarmıyım allah bilir