Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Bide kızlar 3.gün emriyosu kendini onarıp 5.gün sağlıklı olabiliyor ya peki 5.günden sonra anne karnında geni kromozomu değişirmi ...
Canım ben kısaca hikayemi anlatiyim ben 4 defa doğal yolla hamile kaldım ve kalbi durdu yada hiç gelişemedi bebeklerim. Sonrasında chi ile Tup bebek önerdiler 1. Denememizde 1 tane sağlam geldi tutmadı 2. 'de hiç sağlıklı gelmedi 3. Denememizde ngs yapıldı ve 1 tane sağlam embriyo geldi transfer yapıldı tutundu ama 7. Haftada kalbi durdu ben yine aynı şeyleri yaşadım. Genetik doktorları ile görüştüğümde ngs ninde garanti olmadığını insandaki kromozomlari taradigini fakat genlerin bir kısmını taradigini ve tıpta gelinen son noktanın bu olduğunu söylediler ayrıca 5. Gün alınan parçanın o anda sağlıklı olduğunu fakat rahime konulduktan sonra hücre bolunmesi de devam ettiği için kromozomal bozukluk olabileceği söylendi.bizde esim de de bende de kromozomal bir bozukluk yok esim de morfoloji ve dna hasarı var benim doktorumun söylediği ise ngs ile devam etmemiz bu şekilde canım

Rabbim yüzünü güldürsün canım çok güzel anlatmışsın sözün bittiği yerki rahime konulduktan sonra emriyo değişkenlik göstermesi çünki ben buna inanıyorum artık genetikçiler ngs bile olsa aminosentez şart deyip duruyo çünki güvenmiyolar hiçbişye ama ngs ile bile düşük yapman şaşırtıcı rabbim ol dicek olcak...canım senin için en doğru karar yinede ngs sen eşin sağlıklıda olsa eşinde dna hasar olması çok biyük bişey emriyoyu çok etkiliyo ...bizdede ben eşim sağlıklı şimdi eşime dna hasarı yaptırıp sonuca göre karar vercez..

Çok sağol canım rabbim herkese nasip etsin inşallah. Dna hasarı cok büyük etken dediğin gibi rabbim hakkımızda hayırlısını versin

Bana denilen doğal dene sonrası istiyosan aminosentez yaptırırsın bu kadar
Cnm merhaba. Biz de kizim vefat etmeden once bir doktorla konustuk kızıma kardeş icin o da bana sakın tup bebek işine girmeyin cok zor bir süreç falan. Doğal deneyin amniyosentez yaptırır saglikli değilse aldırırsın dedi... hersey bazı doktorlar icin cok kolay... bebeği aldırmak bana gore degil biz o yüzden iyi bir genetikçi bulduk .. Bizim hastaligimizdan olup doğal yolla 3 cocugunu kaybedenler var. Ve bu hastalıkta cocuk yaşadığı sürece cok açı çekiyor yazık değil mi hem çocuğa hem anneye babaya...hele ki ben kızımı kaybettikten sonra doğal gebelik ister miyim hic. kesinlikle sana tavsiyem iyi bir genetikçi bul ve tup bebek yap... Evet uzun ve zor bir süreç ama hasta evladının gözünün önünde eriyip bitmesi daha zor. Genart ya da memorial i tavsiye edebilirim sana. Benim doktorum gen artta. Mikrogende ustunde . Genetikçi mikro genin kurucusu volkan baltaci bu iste duayen

Ahh canım ahh ben bunları düşünmedim mi baştan beri hep dedim tüp bebek eşimi ailemi ikna ettim 3 yıldır bu topiie yazıyorm takip ediyorm kim nasıl nerde tüp bebek yaptı biliyorum ama doktor konuşmasında eşim yanımdaydı ve şimdi istemiyo çünki bizde ben eşim sağlıklı doktor tüp bebek için sebebiniz yok dioğ

Zaten erkekler kaçıyor bu tür hastalıklar olunca iş hep anneye kalıyor tüm yük
Ben bir bebeğimi hastamıydı bilmiyorum 20 haftalık ken kaybettim erken Doğumla yüzünü görmüştüm hep rüyalarıma girdi.
Ne kolay ya aminosentez yaptır aldırırsın demek

Ben 6 yıl kızımı doktor doktor gezdirdim neler duydum cnm... allah iyi ve merhametli doktorlarla karsilastirsin

Canım çook sevindim hayırlı olsun inşşş bugün kaçıncı günün ve değerin kaç iki tane transfer değil mi
Sağol canım benim inşallah sağlıkla devam eder.Değerim 750ydi bugün 13.günüm. Egilip kalkmak ta zararlı mı?Hafif hafif iş yapabilir miyiz?İki embriyo transfer edildi canm.

Sağol canım benim inşallah sağlıkla devam eder.Değerim 750ydi bugün 13.günüm. Egilip kalkmak ta zararlı mı?Hafif hafif iş yapabilir miyiz?İki embriyo transfer edildi canm.
Canım dr bana karnını kasacak hareketlerden uzak dur kabızlık olma yukarı dogru uzanma demişti ayakta her isi yaptım ama bir ay namazı dahi oturarak kıldım karnımı sıkıştıracak hareketlerden uzak kaldım sende ona dikkat et yemeğini falan yapabilirsin

Anladım canım çok teşekkür ederim.Tamam öyle yapayim.

Arkadaslar cok caresizim aklim durdu artik ben pco hastasiyim amh 15 esimde morfoloji bozuklugu ve spermlerde hareketsizlik var 4 kere yumurta toplandi ilki dr.mehmet ali akmanda 2.si cerrapasada 3. ve 4. Bulent tirasta fakat son iki yumurta toplanmasinda 30+ yumurta toplaniyor fakat dollenmiyor ilk ikisinde boyle bir problem olmamisti hatta mehmet ali akmanda kanda gebelik gormustum neyse son 2 sinde 2ser tane blastosit embrio ngs yapildi ama 2 trizomi 2 tanede kompleks anoploidi cikti genetik merkezle konustum her embrio farkli diyor ne yapicagimi sasirdim bulent tirasta her defasinda cok cok yumurtaya karsilik 2 veya 3 iyi kalitede olmayan embrio elde edildi ve ben ne yapacagimi sasirdim cok yumurta var fakat kalitesiz ve embriolar genetikten gelmiyor ne yapicagimi artik bilmiyorum

Benim gibi olup bebek sahibi olan varmi ne olur umut olsun biri

bende tek gen taşıyıcısıyım .
hastalığınızın adı nedir?
ayrıca hangi şehirdesiniz ?
biz istanbuldayız ve istanbulda tek gen hastalıklarında genetik haritayı çıkaran bir hastane yok diye biliyordum .
ben de fragile x taşıyıcılığı var . ve genetik harita için annemden kardeşlerimden kan aldılar o şekilde çıkarıldı gen haritası 3000 euro ödeme yaptık özel merkeze
biraz konuyu açarmısınız lütfen
genetik harita çıkarıldıktan sonra embriyolarınızın eyıklama işlemi de aynı yerde mi yapılacak ?

benim harita oluşturma sürecim 20 günde tamamlandı ama dediğim gibi özel merkezde

merhaba ,
bizde de tek gen taşıyıcışığı var bizde genetix de yaptırdık tüm çalışmları maalesef çok maliyetli
bizim hastalığımızın taraması 3000 euro idi

Canim sana bisey sorcam yanlis hatirlamiyoaam sense bahcecide tedavi gormustun hamilesin.ayriyetten embriyo dondurmustun embriyo basinami ucret odediniz yoksa toplammi.bize verilen ucret bilgi formunda embriyo dondurma 1750 yaziyo.emriyo basina diye diye belirtilmemis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…