• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Allah bagislasin:) bizlere de cok dua edin
Allah en kısa zamanda bebeklerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin. İlk oğlum evliliğimin 5. Yılunda doğdu, sizleri çok iyi anlıyorum, laf aramızda halen hamile görmekten hoşlanmam, ama biliyorumki Allah ın izniyle hepinizin bebekleri olacak. Bende hem kan pıhtılaşması hem pco hemde başka bir genetik sıkıntı vardı.

Transfer oldu mu gebelik sağlandı mı ? Benim doktorum aynı embriyo ya hem fish hem ngs yapılmasını onaylamamıştı

Ben geçen hafta 3 genetikçi ile görüştüm. İkisi 3. Gün fish yapacağız sadece translokasyon olan iki kromozonunuza oradan geçenleri 5. Gün mikroarray yapacağız dediler. Tabiiki embriyo açısından çok iyi olmaz ama kişiye özel durumlar oluyor. Benim traplan kromozomlarımdaki kopan parça çok çok küçükmüş. Bu nedenle ngs veya array de gözden kaçabilir dediler. İkisi de aynı şeyi söyleyince kafama yattı açıkçası. Dediğim gibi tedaviler süreçler ana hatlarıyla aynı gibi olsa da kişisel olarak farklılıklar gösterebiliyor. Benim tavsiyem kadın doğumcu ve genetikçi ile ve hatta belki embriyolog ile tek tek konışmak, sorularımızı sorup rahat ve güvenilir şekilde tedaviye başlamak. Ben şu anda bunu yapmaya çalışıyorum.

Kızlar bir tek pgt yi biliyordum.ama baktım da birçok farklı yöntemler var.ngs fish cgh pgt bunlar hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaş varsa nasıl bir yöntem olduklarını kısaca anlatabilir mi acaba?
Merhaba pgt bu işin genel adı. Preimplatasyon genetik tanı.
Fish ilk yöntem, tek tel kromozomlara ayrıntılı bakılabiliniyor ama sınırlı sayıdaki belirli kromozomlara bakılıyor. Cgh yani array ve mikroarray tüm kromozomlara birden bakılıyor. Ngs ise hepsinden daha ileri seviye yeni tüm kromozomlara bakılan yöntem. Ama mesela ngs dengeli translokasyon taşıyıcıları için uygun değil deniliyor.
Kabaca mevzu bu şekilde. Umarım bilgiler işinize yarar kabaca da olsa.

Merhaba pgt bu işin genel adı. Preimplatasyon genetik tanı.
Fish ilk yöntem, tek tel kromozomlara ayrıntılı bakılabiliniyor ama sınırlı sayıdaki belirli kromozomlara bakılıyor. Cgh yani array ve mikroarray tüm kromozomlara birden bakılıyor. Ngs ise hepsinden daha ileri seviye yeni tüm kromozomlara bakılan yöntem. Ama mesela ngs dengeli translokasyon taşıyıcıları için uygun değil deniliyor.
Kabaca mevzu bu şekilde. Umarım bilgiler işinize yarar kabaca da olsa.
Çok teşekkürler.buna göre bir Yol çizmek gerek artık.

Peki bişi sorsam.. pgt yapılan 2 embriyonun aynı anda transferinde sakınca var mı yok mu bilen var mıdır acaba?

Sakınca yok tabii ki. Yani normal bir tüp bebek tedavisi olacak. Dediğim gibi kadın doğumcu ile henüz görüşmedim ekstra drğişik bir şey ıygulsnır mı ne zaman başlatır bilemiyorum. Ben 3 ay bile beklemek istemiyorum ama tabii bakalım doktor ne diyecek. Benim için genetik kısım çok önemli idi. Dengeli translokasyon var bizde. Hem fish hem ngs uygulanacak bizde pgt aşamasında. Gebelik oluşursa da cvs yapılacak yine de. Allahım yardımcımız olsun. Hepimizin..
Merhaba benim eşimde de dengeli translokasyon var ve 16 embriyodan sadece 2 si sağlıklı geldi . Onlarında trizomisi varmış 0 çektik resmen.
Sizde kaçta kaçı gelmişti ilk denemede, ve genetikçilerle görüştüm demişsiniz kimlerle görüştünüz benim de tam olarak ihtiyacım genetik merkezi, ataşehir memorial düşünüyorum nesiller genetik merkezi diye biyer tavsiye ettiler ya siz de bilgilerinizi paylaşırmısınız

Arkadaşlar merhaba

Benim 9 yaşında bir kızım var. Ona kardeş istedikten sonra 5 tane düşük yaptım. Düşüklerde kromozom anomalisi çıktığı halde eşim ve bana yapılan testlerde hiç bir sorun bulunamadı. Bu arada 39 yaşındayım. Biz de NGS li tüp bebek yapmaya karar verdik. Eylül ayında Memorial Ataşehir Cem Demirel ile tedaviye başladık. (Tüp bebek ücreti 6800 tl, ilaçlar 1600 civarı) 16 yumurta toplandı, 12 si olgundu, 7 si 5. güne kaldı. Bu 7 embryodan 4 ünü teste gönderdik. (İspanya'ya gitti, tanesi 300 USD) Sadece biri sağlıklı geldi. Bir adet dönemi ara verdim, akupunktur yaptırdım. (Rahatlamak için) Sonraki ay transfer için süreci başlattık. Estrofem kullanmaya başladım, günde 2 adet. Kontrole gittiğimde yeterince kalınlık olmadığı için (7ml) estrofem 3e yükseltildi ve 1 hafta daha rahmin hazır olması için süre verildi. O sırada, Cem Bey olgunlaşmış yumurta olduğunu ve o yumurtayı da kullanabileceğimizi söyleyerek ilişki önerdi. Ben kabul etmedim çünkü doğal yollarla olan son 5 gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Transfer yapıldıktan sonra ameliyathaneden odama yürüyerek döndüm yarım saat odamda dinlendikten sonra eve döndüm. 2 saat kadar uyumuşum. Sonraki iki gün evde dinlendim ama tamamen yatmadım. Mutfağı topladım mesela ama temizlik yapmadım. 4. gün işe ve normal hayatıma geri döndüm, ama kendimi hiç yormadım. 6. gün yaptırdığım kan testi 27 çıktı. Az olduğunu düşünüp üzüldüm biraz ama 9. gün yapılan test 153 11. gün yapılan test ise 300 küsürdü. Cem Bey kese için 10 gün sonra çağırdığında keseyi gördük. Kalp atışı içinde 10 gün beklemem gerekti. Şükürler olsun onu da gördük. Ben NGS yapıldığı halde tüm yeniden test yapılmasını istedim. Treescreen diye bir metod çıkmış. 10. haftadan sonra anne kanını yurt dışına gönderiyorlar ve ordan bebekte, yaşayan kromozom anomalilierinin olup olmadığına ve seks kromozomlarına bakıyorlar (2100 TL). Şükürler olsun temiz geldi, bu arada detaylı ultrasonda yapıldı (853 tl ama yerine göre değişir) ve o da temiz geldi. Kan testi sonucuma göre de bir kızım olacak :) İnşallah yavrumu sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım. Eğer başka bir sorun çıkmazsa inşallah çıkmaz, 22. haftada yapılacak detaylı ultrasonu bekliyorum şimdi. İnşallah onda da sorun çıkmaz. Bakalım neler göreceğiz neler yaşayacağız. Yazdıklarımın faydalı olacağını umuyorum. İsteyen herkese Rabbim sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına versin. Amin. Sevgiler.
merhaba tam olarak sizi arıyordum yani cem beye gidicem ekipten memnun kaldınız mı???ama ngs için ispanyaya giden bazı embriyolar geri dönmüyormuş diye duyduk. Korkuyorum. Daha önce fulyada bi genetiks die bi merkezde ngs yapıldı sağlambulamadık dediler . Burda bi genetik merkezi önermediler mi yok muymuş layığıyla bu işi yapan?

Merhaba benim eşimde de dengeli translokasyon var ve 16 embriyodan sadece 2 si sağlıklı geldi . Onlarında trizomisi varmış 0 çektik resmen.
Sizde kaçta kaçı gelmişti ilk denemede, ve genetikçilerle görüştüm demişsiniz kimlerle görüştünüz benim de tam olarak ihtiyacım genetik merkezi, ataşehir memorial düşünüyorum nesiller genetik merkezi diye biyer tavsiye ettiler ya siz de bilgilerinizi paylaşırmısınız
Bizde bahceciye gidiyoruz.istanbul genetikle calisiuorlar.ayriyetten bizim baska sikintilarimiz oldugu icin.istanbul genetikdeki calisan geneticilerle birebir gorustum hatta calisilan yerede gittim.suana kadar iyi ama sonra neolur biter bilmiyorum bende size bisey sormak isterim.sizin embriolar bi toplamadami okadar oldu merakettim...

Bizde bahceciye gidiyoruz.istanbul genetikle calisiuorlar.ayriyetten bizim baska sikintilarimiz oldugu icin.istanbul genetikdeki calisan geneticilerle birebir gorustum hatta calisilan yerede gittim.suana kadar iyi ama sonra neolur biter bilmiyorum bende size bisey sormak isterim.sizin embriolar bi toplamadami okadar oldu merakettim...
Tekrar merhaba, benden 34 yumurta toplandı 16 sı 3. Güne geldi. Ama olmayınca olmuyor hepsi sağlıksız çıktı

Peki bişi sorsam.. pgt yapılan 2 embriyonun aynı anda transferinde sakınca var mı yok mu bilen var mıdır acaba?
Sakınca olduğunu duymadım. Yasal platak 35 yaş altına tek embriyo transfer ediliyor. Ancak duruma göre 2 embriyo konulan çok insan var. Benim pgt de 3 sağlıklı gelmişti. Önce 2 sonra 1 embriyo transfer edildi, ama maalesef hiç biri tutunamadı. Sayıyla ilgisi yok sanıyorum

Yan
Bizde bahceciye gidiyoruz.istanbul genetikle calisiuorlar.ayriyetten bizim baska sikintilarimiz oldugu icin.istanbul genetikdeki calisan geneticilerle birebir gorustum hatta calisilan yerede gittim.suana kadar iyi ama sonra neolur biter bilmiyorum bende size bisey sormak isterim.sizin embriolar bi toplamadami okadar oldu merakettim...[/QUOT
Yani ispanyaya göndermedilermi sizinkileri, ispanya ne alak türkiyede neden yapılmıyormuş ki ya , ben de fulyada bir merkezdeydim ama başka bi merkez arıyorm şimdi

Anladim cnm.bizde yeni basladik daha basindayiz.doktor rutin bi ulrasyon muyane etti yumurta rezerviin iyi dedi adetin 2.3.gunu gel dedi.artik ne bekliyo bilmiyorum.
ilk mi olacak sizin deneme, rezervin iyi ise senn de çok olur ama bu iş 1 de 1 de olabilen bi iş bak 16 da 0 dile kolay ama ben genetik merkezimi değiştircem güvenmiyorum oraya artık

Anladim cnm.bizde yeni basladik daha basindayiz.doktor rutin bi ulrasyon muyane etti yumurta rezerviin iyi dedi adetin 2.3.gunu gel dedi.artik ne bekliyo bilmiyorum.
Istanbul genetik bjizim cok sikintili bi durumumuz vardi.ne yapti ne etti.durumu cozdu.ama sonra neler olur bilemiyorum iste

Istanbul genetik bjizim cok sikintili bi durumumuz vardi.ne yapti ne etti.durumu cozdu.ama sonra neler olur bilemiyorum iste
Soyle.benim iki yasinda bebegimi kaybettim kas hastasiydi.ama hangi gende oldugu cozulemeden kaybettim...sadece capada bi dokusu vardi.kas biyopsisiden kalma.onu bize vermedi capa istedik ama sonra istanbul genetige soyledik.onlar arastirmis nizden habersiz.orada tanidiklari bi prof varmis ona rica etmisler sonra dokuyu bize verdiler...o olmasa aylar surecek bi setup hazirligi olcakti.o doku ellerine gecti ve 2 gunde setupu hazirladilar....

Merhaba geçmiş olsun.
Nerede tedavi oldunuz? Genetiğe nereye gitti ayrıca?
Pgt şans kısmet işi biraz da ama şunu anlamadım. Pgt'ye 16 gidip mi 2 tane sağlam geldi sizin?
Genetikçiler de aslında devlet ve üniversite hastanelerinde var. Mesela çapa'daki tıbbi genetik bölümü çok iyi bilgi veriyor, sadece bilgi almak için bile başvurabilirsiniz. Cerrahpaşayı tavsiye etmiyorum, 2 defa gittim. 2sinde de benden bilgi ve belgelerimi alıp bildiğim şeyleri anlatıp resmen belgelerimi hızşıca fotokopi çekip beni sömürdü. Muhtemelen bir akademik yayında kullanacak haksız yere. Bizi böyle sömürenleri Allah'a havale ediyorum.
Özel olarak da İstanbul'da Genetiks var, Dr. Hakan Berkil. Çok güzel bilgi verdi, sağolsun. Orayı genetik için düşünebilirim. İst'da yine Premed Genetik. Dr.Yaman Sağlam, O da pgt konusuna hakim, bilgili. Merkezi çok sevemedim sadece. Ankara'da Mikrogen var. Volkan Baltacı. Konusuna hakim, bir kere pgt yaptırdık. Yaptıkları çalışmalara diğer genetikçilerden ikisi yetrsiz dedi çok bilemiyorum net yorum yapamıyorum orası hakkında. Memorial Şişli genetik bölümünden Murat bey var doktor. Onunla kısa bir görüşmemiz oldu ama içine sindi açıkçası. Şu an en içime sinen genetikçiler Genetiks ve Memorial Şişli oldu benim. Bazıları eğer sıfırdan bilgi ve danışmanlık istiyorsanız ücret talep edebilir bilginiz olsun.

merhaba tam olarak sizi arıyordum yani cem beye gidicem ekipten memnun kaldınız mı???ama ngs için ispanyaya giden bazı embriyolar geri dönmüyormuş diye duyduk. Korkuyorum. Daha önce fulyada bi genetiks die bi merkezde ngs yapıldı sağlambulamadık dediler . Burda bi genetik merkezi önermediler mi yok muymuş layığıyla bu işi yapan?
Merhaba. Cem Bey işinde çok iyi. Ekipden de memnun kaldım. Ama kalabalık oluyor. Biraz bekleme süresi olabiliyor, o her yerde olur diye düşünüyorum. Evet benim de bir embroyomdan sonuç gelmedi. bir sağlıklı, 2 sağlıksız geldi. Ama bildiğim kadarıyla Ankara'da bir firma ile de çalışıyorlar. Orayı da talep edebilirsiniz sanırım.

Tekrar merhaba, benden 34 yumurta toplandı 16 sı 3. Güne geldi. Ama olmayınca olmuyor hepsi sağlıksız çıktı
Sizde 34 yumurta tek sefer mi? Havuz yöntemi ile mi? Pgt yapıacaksa havuz yöntemi pek uygun değilmiş galiba. Yani genetik test açısından bi anlamı yokmuş. Tek seferde ne kadar çok olursa o kadar iyi dediler.

Back