• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhaba
Sebepsız yazmıssınız.. genetık testler yapıldımı? Rahım içi goruldumu? Esınızın spermıyogramı süper olsada dna hasar cıkabılıyor bızde oldu. Ama 3 ayda duzeldı. Bazı testleri yaptırmadan sebepsız ne demkMiş.
Ayrıca yumurta olusuyorda nasıl dollenmıyot buna ragmen denemeler yapılıyor. Madem bole bır aorun tespit edıldı. Once yumurta sonra sperm gozlemlenıp gerekırse ayrıstırma ıslemı yapılmalıydı. Sasırdım dogrusu
canim senin dediğin hiç bir testi yapmadılar.biz kendimizce hasar testini yapacağız.yani sorunun ne olduğunu kimse bilmiyor.daha doğrusu kimde sorun var bilmiyoruz.sperm ayrıştırma nasil oluyor bilmiyorum.sadece tup bebeğe yönelik tedavi yapıldı.baska da yapılacak birşey yok dediler.

arkadaslar bir sey sormak istiyorum.adanada bir merkezde dondurulmus 4 tane embriyom var. esimde bulunan translokasyonu ogrenmeden once dondurmustuk. simdi bu dondurulmus embriyolara pgt yapilir mi. cozdurup parca alip tekrar dondurmalari gerek.bu da olmaz sanirim.bastan mi baslamak gerek.bilgisi olan var mi.
Genelde tavsiye edilmiyor, çözülüp tekrar dondurulması. Kalitesi düşüyormuş. Tabi ki hamile de kalınabilir ki deep arkadaşının kaldığını söylemiş. Benim şahsi fikrim sürece yeniden başlaman ama araştır sen kararını ver tabi ki.

Merhaba arkadaslar
7 embrıyodan 4 saglıklı embrıyom ngs den geldi .
Simdi era yaptırmak istıyorum. Cd 56 yaptırdım. Baska yapılacak bırsey kalmadı gibi gelıyor önerilerinz varmı??
Umut çok sevindim :) Nasıl bu kadar çabuk geldi sonuçlar ? Hadi hayırlısı. Bundan sonra kendini rahat tut, strese girme. 4 az bir rakam değil hatta çok iyi. İlki tutmazsa ikincisi için şansım var, toplamda 4 şansım var diyerek kendini rahatlat. Ve dua et :)

Umut çok sevindim :) Nasıl bu kadar çabuk geldi sonuçlar ? Hadi hayırlısı. Bundan sonra kendini rahat tut, strese girme. 4 az bir rakam değil hatta çok iyi. İlki tutmazsa ikincisi için şansım var, toplamda 4 şansım var diyerek kendini rahatlat. Ve dua et :)
Cok şukur bın şukur canım.
Bende anlamAdım cok cabuk geldı sonuclar

İyi canm erken gelmiş. Normalde kaç günde geliyor sonuç?
2 hafta oldugu soylenyor.
Canım rahım kalınlıgı bılgısı ywterli olmadıgı için cogu dusuk ve tutunamama durumu oldu.
Rahım içi önemli. Cocugu kabul ettıgı zamanlar kişiden kişiye degısıyor belli bır zamanda transfer oluyor ama bu herkeste dogru zaman olmuyor bunu saptamak için era testı geliştirilmiş

2 hafta oldugu soylenyor.
Canım rahım kalınlıgı bılgısı ywterli olmadıgı için cogu dusuk ve tutunamama durumu oldu.
Rahım içi önemli. Cocugu kabul ettıgı zamanlar kişiden kişiye degısıyor belli bır zamanda transfer oluyor ama bu herkeste dogru zaman olmuyor bunu saptamak için era testı geliştirilmiş
Anladım canım çok teşekkür ederim..

Cok şukur bın şukur canım.
Bende anlamAdım cok cabuk geldı sonuclar
Umut aslında bana da laboratuvardan 4-5 güne gelir sonuçlar demişlerdi. İspanya'ya gidince çabuk geliyor sanırım. Ama benim embryolar mitokondiriyel açıdan da incelendi. O yüzden uzun sürdü demişlerdi.

Umut nasılsın? Bişey sorucam sana. Transfer sırasında rahim kalınlığı ne kadar olmalı? sen kesin biliyorsundur. :) Benim adetim 21 kasımdı. Bugün 13. gün. Cumartesi 17. gün.
Merhaba canım ;
10 ve üzeri kabul görüyor daha bugun 12,5 muş bır arkadasın doktoru cok guze demıs.
Sen ne durumdasın canm

Pgt tüm bu genetık taramaların adı zaten canım. Bana dırek ngs uygulandı sonuc geldi.
Bızde belli bor genetık kromozom sorunu olmadıgı için ngs en dogru teknıktı.
Doğru aslında genel adı pgt de açıklayamadım tam.Bizimki tek gen hastalığı önce hastalığımıza bakilcak ondan sağlıklı gelenlere ngs yöntemi uygulanacak ama ngs de sağlıklı çıkma şansı biraz daha azalıyor galiba.Fish yönteminde iki tedavimde de 3 te iki sağlıklı geldi ama bu defa daha da düşer gibime geliyor.İnşallah öyle olmaz.

Back