- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.441
Ah be hitucim ne diyeyim inan sozlerim bitti.
Evet AYseozkan guzel bir ornek tatlim ama ben hic hamile kalmadim guzelim 11 yildir.
Salim kafayla oturup dusununce icinden cikamiyorum. Olmayacak diyorum.
Gercekten icim sonmus durumda canim. Biliyorum , bu durumda olmamam gerek, guclu olmam gerek, kendimi birakmamam gerek, ama ben bunlari yapabilecek dirayette hissetmiyorum kendimi.
Ben bilmiyordim kirilma be parca degisimini ... Parca degisimi istatistiklere gore daha zor, kadinda olmasi da istatistikler gore daha zor , yas gectikce daha zor, e bir de 4 denemede olmazsa eger olmazmis tezi de dogruysa mucize disinda tutunacak pek bir sey kalmiyor be gulum. Bu 4 deneme konusunda bilgin var mi? Tomriss denen bayan 4 kez pgd ile denemsi, saglam embryolari da cikmis 3 tedavisinde ama tutmamis. Dr da ona artik denemeyin paranizi bosa harcamayin deyip donasyon onermis.
Tomriss de misafirmis, soramiyorsun ki ona da??
Bir de ben neyi anlamiyorum biliyor musun, bir tane normal 2 bir tane normal 15 var diger esleri translokasyon tasiyicisi. Baktiginda sans % 50 azaliyor Guya ama baktiginda bulamiyorsun. Nasil oluyorda hep o dengesizler bir araya gelip dolleme oluyor. Oran ayni ama duzgunler gitmiyor ya da 2 tane transloke olan gitmiyor hep oburleri ... Bozuk olanlarin dolleme egilimleri daha mi fazla? Kader hep bozuk kromozomlardan yana
Bir de benim raporu okudun mu? Trizomi 9 demisler birine ikisine de haploid. Bu is zor cok zor. Umarim imkansiz degildir hituci ama bir gun , cok beklemeden , ben de senin gibi bu sayfalarda acaba baskalarina moral verebilecek miyim cok merak ediyorum.
canım 4 deneme konusu tamamen drların uydurması.nasipse olacaksa ilkindede olur 5. de de olur.birde donasyon meselesini yazmışsın.drlara donasyon önermek kolay geliyo.
bir arkadaş vardı burda.eşinde hiç canlı siperm yoktu.tese ile birkaç tane buldular tüp bebek tedavisi sırasında.onlarda çok kalitesizmiş.o yüzden o tedavisideki embriyoları tutmadı ve drları onlara siperm donasyonu teklif etti.kız yıkılmıştı çok iyib hatırlıyorum.tüp bebekte tese yapılınca çok düşük bir ihtimal kanallarda açılma olabilirmiş.kız tüp bebekten sonraki ay doğal yoldan hamile kaldı.
bunları yazmamdaki amacım kendini iyi hissetmen yada seni avutmak değil.
sana kesin senin çocuğun olurda diyemem kimse diyemez.Allah bilir onu.dr ların nice senin çocuğun olmaz dediği hastalar kendiliğinden hamile kaldı.kimsenin dediğini yazdığını kale alma lütfen.drlana sor en iyisini onlar bilir.ben sormuştum.boşunamı uğraşıyoruz demiştim.onlar hayır demişti.sağlıklıyı bulana kadar devam etmenizi öneriyoruz dediler.sende sor.
ben tedavim sırasında elimden geleni yaparım olmazsa olmaz napayım diyordum kendime.sende öyle yap.akasyanın dediği gibi sorun aynı olsa bile herkesin tedaviye verdiği cevap farklı olabiliyor.
ben 4. tedavim son dedim kendi kendime ama bunun drların söylediği 4 tedavi yapın olmazsa olmaz demesiyle ilgisi yok.maddi manevi öyle gerekiyordu.
yüzdelerine gelince evet öyle.bulunduktan sonra tutunması tek ebriyo için % 25-30. peki ikide iki tutunması % kaç sence.ben bilmiyorum ama ikide iki daha düşük olsa gerek ama benimki tuttu değilmi?????
ha birşey daha var ayşeyle benim durumum aynı değil ben hiç hamile kalamadım yazmışsın.kalamazsın tabiki benim leyla arkadaşım ayşelerde sperm sorunu yok.
bende hamile kalamadım bizimde sipermlerde sorun var.