Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Maşallah onlara. Huyları, görünüşleri benziyor mu? Sen ne zaman düşünüyorsun onlara test yaptırmayı? Ben korkuyorum... 3. bebeği düşünüyor musun?

Bu aradaaz önce prof. Dr. Cemil Akgül'ü aradım. Genetikçiler tatile gitmiş. Haftaya arasın demiş...:KK43:(

Allah razı olsun canım.huyları da görünüşleride farklı.test için bir engel yok aslında bulunduğum şehirdede yapılıyo ama kıyamıyorum onlardan kan aldırmaya 14 aylıklar daha.3. bebeği ben düşünmüyorum ama eşi istiyo galiba.bazen korunuyoruz bazen korunmuyoruz:))) eşimde spermlerdede sorun var.
kızlarıma hayırlı sağlıklı uzun ömürler varsin güzel Allahım herkesin evladıyla birlikte birde isteyenlere versin rabbim bana yeter iki tane inşallah.
geç olsun güç olmasın üzülme 1 hafta dediğin ne çabuk geçer inş.

Allah razı olsun canım.huyları da görünüşleride farklı.test için bir engel yok aslında bulunduğum şehirdede yapılıyo ama kıyamıyorum onlardan kan aldırmaya 14 aylıklar daha.3. bebeği ben düşünmüyorum ama eşi istiyo galiba.bazen korunuyoruz bazen korunmuyoruz:))) eşimde spermlerdede sorun var.
kızlarıma hayırlı sağlıklı uzun ömürler varsin güzel Allahım herkesin evladıyla birlikte birde isteyenlere versin rabbim bana yeter iki tane inşallah.
geç olsun güç olmasın üzülme 1 hafta dediğin ne çabuk geçer inş.

Amin... Evet küçükler. Şu aşamada yaptırmanın pek de anlamı yok sanırım. Hala kafamda. Kromozom analizini yapan hangisinde sorun olduğunu göremediyse Cemil beyin genetikçileri resimden anlar mı hangi kromozomda sorun olduğunu? Merak içindeyim. Şayet anlamazlarsa diğer testleri yaptırayım. 24 şur istesek bile 3. güne az embriyo kalırsa yalnızca sorunlu kromozoma bakılıyormuş yalnızca.

Az önce buradaki doktorumu aradım. Dedi ki bundan sonra adet düzenin 32-33 güne çıkmış olabilir. Normal dedi. Değişebiliyormuş düzenlerimiz. Hayırlısı bakalım... Cemil bey'den haber bekle bir bildiği vardır dedi...

Evet memorial sisli okmeydaninda..
Benim 20 tane yumurtam vardi 15 tane döllendi 3üncü günde 11 tane iyi embryo vardi, 5inci günde 6 tane vardi iyi 6 tanesi pgd ye girdi 4 tanesi saglikli cikti..
Kizlar 24 sure tek 5 inci günde yapilbiliyor yani 3 üncü günde cok az yumurta varsa tek bi kromozoma bakilip transfer ediliyor..

merhaba tedaviniz hayırlı olsun...çok sevindim...24 sure 5.günde yaptılar demişsiniz...blast oldular sonra biyobsi alındı ve sonuç ne zaman çıktı ve transfer yumurtalar toplandıktan hangi sonra yapıldı....

ben 24 sure yaptırdım başka bi yerde 3.gün biyopsi almışladı 5 .gün değil...embriyolar bozuk çıktı o ayrı konu tabi...

5inci günde sabah pgd ye basladilar aksam saat 6 ya dogruda transfer yapildi.. Biz tabi bi kac saat önce hastanede bulunduk bekledik transfer icin orda olalim diye tabi transfer iptalda olabilirdi ama yinede orda bulunmamaiz gerelti sonuc cikana kadar..
Benim bildigim 3üncü gün 24 sure iyi deglimis tam sonuclar alinmiyormus ozaman 5inci günde cok cok daha iyimis..

5inci günde sabah pgd ye basladilar aksam saat 6 ya dogruda transfer yapildi.. Biz tabi bi kac saat önce hastanede bulunduk bekledik transfer icin orda olalim diye tabi transfer iptalda olabilirdi ama yinede orda bulunmamaiz gerelti sonuc cikana kadar..
Benim bildigim 3üncü gün 24 sure iyi deglimis tam sonuclar alinmiyormus ozaman 5inci günde cok cok daha iyimis..

secgincim teşekkürler,embriyolar 5.güne gelince blast oluyolar tam transfer edilecek hale geliyorlar dolayısıyla bayağı hücre olmuşmuş oluyor kromozomlar eksikse bile 5. güne kadar tamamlasın diyemi öyle yapıyorlar....bide hem 3. gün bakıp,hemde 5.gün tekrar bakmış olabilirler mi....yoksa sedece 5. günmü batılılar,bunlar çok önemli detaylar arkadaşlar...5.gün mantıklı gibi araştırın bence...

secgincim teşekkürler,embriyolar 5.güne gelince blast oluyolar tam transfer edilecek hale geliyorlar dolayısıyla bayağı hücre olmuşmuş oluyor kromozomlar eksikse bile 5. güne kadar tamamlasın diyemi öyle yapıyorlar....bide hem 3. gün bakıp,hemde 5.gün tekrar bakmış olabilirler mi....yoksa sedece 5. günmü batılılar,bunlar çok önemli detaylar arkadaşlar...5.gün mantıklı gibi araştırın bence...

Evet dogru soyluyorsun anngel ... Durum onemli.3 . Gun de yapilsa 5. Gununde de olsa 24 sure en mantikli goruneni. Keske 3. gun yapilmasi dogru olan sekil olsa o zaman cok guzel olurdu . Simdi 5 . Gune gidemeyeceklerin 3 . Gun fish teknigiyle taramasini yapacaklar. Yani hep bir belirsizlik olacak.

Mervecim merhaba,

Secgin yok sanirim nette ben sana yardimci olmaya calisayim .
Bir kac gundur ben de bu konu ile cokca arastirma yapiyorum be sitede arkadaslar bana ellrinden geldigince yardimci olmaya calistilar hamile veya bebekleri olmasina ragmen cok gec saatlere kadar.hepsi sagolsun.

Pgt genetik tani demek. Bir yontem . Bunun teknikleri var. Fish ve 24 sure teknigi. Fish yonteminde ki geneldenkullanilan o , senin sorunlu olan kromozomlarina bakiliyor ve bazi genel tek gen hastaliklarina. 24 sure yeni uygulanmaya baslanan bir yontem. Bunda butun kromozomlara bakiliyor.

Cevabın için çok ama çok teşekkür ederim canım benim
ben çok kararsız kaldım doğal yolla denesem ya 3.yüde kaybederseim yıkılırım
tüp bebektede hadi sağlıklı embriyo bulunamazsa umutlarım suya düşer ahh ahh
Rabbim yardımcımız olsun

evet gercekten yılın sorusu bu hituci ama hala bu soruya cevap labilmis degiliz.
neyse ki tasıyıcı olup olmama konusunu ben anladım artık :):)

bu roberts translokasyon en cok denk geldıgım tur ve sanırım cozumu de var...
ben hala benım translokasyondan bır esımı bulamadım . cok nadır gorunen bır sey benımkı galıba .
zaten bayanda olunca daha zormus valla endıse bulutları kafamın uzerınde gezıyor ne yalan soyleyeyım

Ahh Ahh o endişe bulutları benim kafamın üzerindede çok turluyor bu aralar.
canım senin hangi kromozomlarda translokasyon olmuş
bende hiç duymadım benimkini şimdiye kadar
2 ve 7 kromozomları arasında.resiprok tipte yazıyor bide
offf

hituci selam,naber?nasıl gidiyor?
canııım merhaba iyiyim hamdolsun sen nasılsın?bu aralar görüşemiyoruz.sen geliyorsun ben olmuyorum ben geliyorum sen olmuyorsun.nasıl gidiyor hamişlik?kaçıncı haftadasın?ben kızlarla uğraşıyorum ev iş güç işte.arada fırsat bulursam 15-20 dk soru çözüyorum salak bir sınav varda geçmem gereken(kpss).öyle işte.
bilgisayarım bozuktu uzun zamandır ama artık burdayım Allahtan bi mani olmazsa.görüşmek üzere canım öptüm.

bugün 28.gün, geçen ay 28 de olmuşum önceki ay 33te.
idrar testinde çıkmıyo, allah hayırlısını versin ya kafam çok karışık

normalde hamile olsan test yapınca çıkarmıydı?hayırlısı ne ise o olsun hakkın da canım.aslında tam kan testi zamanı.yakınlarında imkanın varsa bi kan testi yapsan kafanda rahatlar.

Canım hayırlısı dediğin gibi. Benim 5 gün geçti ve bu sabah adet oldum. Korunmuştuk zaten ama kürtajdan önce 28 günde birolurdum hep. Kürtajdan sonra ilk 26, 2. 32, 3. adetim 28, 4. 32, 5. adetim de 33. günde oldu. Demekki artık 32 günde birolacağım. Doktor siklusun değişebiir dedi dün...

İnşallah hayırlısı olan neyse o olur senin için ve hepimiz için...

normalde hamile olsan test yapınca çıkarmıydı?hayırlısı ne ise o olsun hakkın da canım.aslında tam kan testi zamanı.yakınlarında imkanın varsa bi kan testi yapsan kafanda rahatlar.
en son hamileliğimde 30.gün kanda çıkmamıştı, 8 gün sonra adet olmuyorum diye dr.a gittiğimde kese vardı.
32.gün fln kan testi yaptırayım diyorum. çünkü yaptırsam negatif çıksa adet olmazsam yine yaptırmam lazım
adetin gecikince öğrenince başlarız iğnelere dedi dr.

Canım hayırlısı dediğin gibi. Benim 5 gün geçti ve bu sabah adet oldum. Korunmuştuk zaten ama kürtajdan önce 28 günde birolurdum hep. Kürtajdan sonra ilk 26, 2. 32, 3. adetim 28, 4. 32, 5. adetim de 33. günde oldu. Demekki artık 32 günde birolacağım. Doktor siklusun değişebiir dedi dün...

İnşallah hayırlısı olan neyse o olur senin için ve hepimiz için...
benim son 3 aydır 29-32 arası değişiyo adetlerim. kürtaj dengeyi çok bozuyo
hele ilkinde kilo da almıştım ilaçsız adet olamamıştım, bu defa kilo verdim düzenli çok şükür

önceki hamileliklerimle belirtiler aynı, kan versem çıkar mı, önceden çıkmamıştı..
bunlar çok basit konular bizim sorunların yanında ama ihtimalleri düşünmekten kafam kazan oldu.

X