Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

babasıyla aynı sorunu taşımayabilir canım.önce karyotip analizi yaptır yani ucuz olanından belli olmazsa derinlemesine bir araştırmaya girersiniz.eşine yapılacak olan araştırma biraz maliyetli diye yazdığını hatırlıyorum.
eğer eşinde de tek testis varsa babasıyla aynıdır.

Canım eşimin iki testisi var. Ben bir ara progestan kullanan hamilelerde erkek bebeklerde pipi ucu deliği yan olma riski var diye okumuştum. Ben tüm gebeliklerimde hep kullandım. Prof yok dedi testis yukarıda deseydin olabilir derdim dedi. (Cemil Akgül dedi.) Ben maliyeti geçtim eğer 24 şurda bilmeye gerek yoksa hangi kromozomda sorun olduğunu. O zaman boşuna masaraf yapmaya gerek yok diye düşündüm. Ama bu seferde problem bilinirse 24 şur bile yapılsa özellikle sorunlu kromozoma daha da mı dikkatli bakılır? Aklıma o takıldı? Bir doktor gelse de cevaplasa şu sorularımızı?:)):KK1:

kızlar sonunda karar verdik pgt yaptırmaya
bikaç görüşcez doktorla fln adetime 10 gün var, bu adetle başlayalım dedik
parasını da kredi çekcez sanırım, zor işler yaa.

hituci 4.denemede kavuşmuşsun bebeklerine toplam ne kadar masraf oldu acaba?
normal deniyoruz 3-4 aydır, zaten yılda bir hamile kalabiliyorum, hem zaman gidiyo hem de riskli dedim.
karar verdik bakalım
allah yardım etsin hepimize, bir de pıhtılaşma var bende.
tedavi süresinde rapor almak zorunda kalcam, okulda sorun olcak.of

Canım okulu fazla büyütmemek lazım ama insan büyütüyor. Ben de geçen sene Edirneden eş durumu nedeniyle Hataya geldim ve hamileydim. Lekem vardı yine okula gittim. Geldiğimde müdür ben öğretmenimi 15 günde anlarım demişti ve birkaç gün sonra lekelenme nedeniyle bir sürü ilaç kullandım ama rapor almadım. Her şeye koştum, çok misafir aldım en kötüsü Nevşehire gezmeye gittim 5 gün sonra kanamam oldu o hafta çok yordum kendimi. Sonuç 25 haftalık 4 gün yaşayan oğlumu kaybettim. Hiçbir şey bebeğimizden ve bizden önemli değil. Liseymiş baksınlar çarelerine. Ben de edebiyat öğretmeniyim canım...

canım ben çalışmıyorum.eşimden faydalanıp sevkli gittik.öğretmenim güya ama atanamadık işte.atansan bi dert atanmasan ayrı dert.çocuklar ger kalınca seninde cnn sıkılır tabi anlıyorum.ozamn kim bakıyo yerine.ücretlimi alıyorlar.ne öğretmenisin?
bazı merkezlerde psikolojik destek veriliyor.ama beyler pek yanaşmaz sanırım
biz sana burdan destek oluruz elimizden geldiğince istersen.:)))

İnşallah ataman olur, böyle mükemmel bir insan eminim çok güzel öğrenciler yetiştirir.

Sevgioi anngel,

Guzel bilgiler vermissin . Sagol. 24 sure mantikli gibi gorunuyor. Yani butun kromozomlara bakiliyor ve boylece proba da gerek kalmiyor. Oyle mi? Ve sadece volkan baltaci ve konyada yapiliyor anladigim. Cunku cok okudum ben buralarda mesela sorun olan kromozomlara bakiliyor ama cocuk tutuyor ve duduyor ve geetik analize gidince aslinda baska kromozomlarad sorun oldugu ortaya cikiyor. O da nasil oluyor gerci o da birngarip sonucta kromozom baktirdiknkanda ve sorun olanlar belirlendi. Dahasi nasil oluyor ?

Fiyatlar konusunda bilgin var mi? Gerci mantiklimolan ne ise onu yaptiracagiz el mahkum , bir sekilde ayarlanacak ama yine de onceden bilmekte fayda var. Bir de dun nette baitimmyine semra kahramanin sitesiydi . Orada ellerinde olan problarin numaralrini vermisler ve 2 yoktu. Zaten unca okuduklarim arasinda ben benim kromozom numaralarina rastlamadim . Sanirim benimkilernnadir olanlardan. 15 okudum da 2 numarali kromozom translokasyonuna rastlamadim hic.

Sen bu arada hamile misin ? Kusuranbakmayin ben uzun suredir uye olmama ragmen yeni yeni yazmaya basladim ve henuz cozemedim kim hangi asamada.

Benim de preferik kanda kromozom analizinde eşimin hangi kromozom belli değil. Yarısı 46, yarısı 47. Keşke belli olaydı...

konyadayım canım ben, neresi olduğu tam netleşmedi daha.
5 kere tüp bebek deniyo insanlar onlara bile ne kromozom analizi ne pıhtılaşma yaptırıyolar. sırf para için.

fakülte hastaneleri, devlet hastanelerinin araştırma olanları ya da özel genetik merkezleri yapıyo bu pıhtılaşma testlerini. daha önce düşüğün yok diye gerek yok dediler belki ama şimdi pgt ile uğraşıp pıhtılaşma yüzünden kaybetmenin anlamı yok. bence mutlaka yaptır.

benim son düşüğümde bebeğin genetiği normal çıktı, pıhtılaşmadan dolayı kaybetmişiz. sağlıklı olanı tutturmuşuz yani.
okadar para vericez tedavi için, başka bi etken yüzünden kaybetmenin alemi yok, herşeyi bilmemiz lazım.

pıhtılaşma testleri var, protein s ve c, B12, homosistein, bir de bağışıklık sistemi ile ilgili testler vardı. araştır ve hepsini mutlaka yaptır.

özelde yaptırsan pıhtılaşma testleri 300-400 tutar,1 haftada belli olur. fakülte hastanesinde de 2 haftada çıkıyo,ücretsiz
10bin liralardan bahsediyoruz, 400 ne bunun yanında ve deneyip kaybetmenin psikolojisi bi yana.

ben 2 düşükten var diye fakülteden bi profa gittim bütün bu testleri istedi benden. böyle bişey yapabilirsin.

pıhtılaşma için hamilelikte kan sulandırıcı iğne kullanılıyo, tüp bebek tedavisinde de transfrden önce başlıyolar iğneye. önemli olmaz mı

Canım kayıp yaşamadan bazı şeyler bakılmıyor. İlk düşüklerde hiçbir şey bakmıyorlar. Ben ilkini düşük yaptım bakmadılar. 2. de düşük riski vardı progestan kullandım, 29 haftada 4 cm açıklık vardı barsak enfeksiyonu nedeniyle. Yatarak tamamladım. 3. de 25 haftalık kayıp ama baştan sıkıntılı hamilelik olmuştu. Kaybedince pıhtılaşma bakıldı, rahim filmi ve histeroskopi çekildi. Pıhtılaşmada homozigot değerlerim var, protein s de 24 çıktı düşük çıktı yani. 4. yü kaybedince genetik istendi. Bir çocuğum var diye birçok ihtimal göz ardı edildi. Ve sorun çıktı işte... Dediğin gibi para için önemli testler yapılmıyor. Milyarlar nerde 300 400 tl nerede? Yapmaları lazım özellikle tüp bebek tedavisinde. Ben de Ana testi de pozitif. Rahim boynum da kısa. Seklaj da gerekli...

canım sağlıkla gelsin bebeklerin inş.
eşimde de aynısı var, sana şunu sorcam
24 sure tekniği ile embriyolar tarandığında taşıyıcı olup olmadıkları belli oluyo mu.
yani eşlerimz gibi translokasyon olup da sağlıklı yaşayabilecek olanları

Yok canim malesef onu görmüyorlar tasiyici olup olmadigini.. Artik onlarda bizim gibi tüp bebek yaptirirlar neyapalim ellimizde degilki.. Allah saglik versin en önemlisi o..
Sizede bolll sanslar

:KK39:
canım sağlıkla gelsin bebeklerin inş.
eşimde de aynısı var, sana şunu sorcam
24 sure tekniği ile embriyolar tarandığında taşıyıcı olup olmadıkları belli oluyo mu.
yani eşlerimz gibi translokasyon olup da sağlıklı yaşayabilecek olanları

Yok canim malesef onu görmüyorlar tasiyici olup olmadigini.. Artik onlarda bizim gibi tüp bebek yaptirirlar neyapalim ellimizde degilki.. Allah saglik versin en önemlisi o..
Sizede bolll sanslar

Brüksel tüp merkezinede gitik dr karamana ama bizim orasi hic hosumuza gitmedi. Herseyi ile..
Semra kahraman ve ekipi pgd konusunda bir nr.
Bize ilk günü hoca 40% tutabilir dedi brüksel ise 70dedi..
Yani demek istedigim kadin fazla ümit vermiyor ama yinede tutarsa bu kadin cok sevinecegi icin biliyor zaten ümit verip tutmamasi bence cünkü daha kötü..
Almanyada bile pgd yöntemi icin drlar semra karaman söylediler kadin pgd yi ilk yapanlardan.. Ve dosyamizda kirmizi yapti pgd bizim icin hemen göze batmali dedi..
Dedigim gibi tutugu icin böyle yazmiyorum gercekten cok memnun kaldim..
Genetik uzmanlari dedi dogal yolda düsüklerim fazla olabilir ve bebisin bu translokationu varsa cok kötü hasta olabilir her yönden en fazla bi kac sene yasarmis öyle cocuklar, yani pgd ile herkes icin daha iyi bence..

evet canım doğru anlamışsın.
sen yazı paylaşmıştın geçen gün netten bulup. pgt de kromozomların yapısal anormalliği anlaşılmıyo sadece sayılıyo diye.

ben de taşıyıcı olup olmadığının anlaşıldığını sanıyodum ya da umuyodum.
e ozaman deneye deney bulurum ben de ozaman. sağlıksızsa ya düşcek ya da doğsa bile yaşamıyomuş zaten.
tabi bunu yaşamak böyle yazmak kadar kolay olmaz..
off

Canım doğsa bile yaşamıyormuş dedin ya, sizin gibi sorunu olanlar yaşamıyormuş. Diğer kromozomlarda mesela down sendromu yapan kromozomlarda sorun olursa yaşar. O da zor. O zaman seçenekler doğal yollarla olursa şöyle:
1. Sağlıklı(46 kromozomlu 46 xx, 46 xy)
2. Taşıyıcı(Yaşamla bağdaşabilen eşim gibi)
3. Düşük olur.
4. Yaşamla bağdaşmayan engelli birey

Doğal yolla ilk 3 seçenek (3. seçeneği kabullenmek zor da olsa) kabul edilebilir.
4. seçeneği anlamak için de koryosentez ya da amniyosentez. Koryosentezin de bebeğe riski olabiliyor diye okudum. Bacak ve kollarında kısalık mı ne olabiliyormuş. Amniyosentez sonuçlanana kadar bekleyiş çilesi. Farzetki kötü geldi sonuç 2 seçenek:
Ya doğurup engelli birey dünyaya getireceksin. Ya da gebeliği sonlandıracaksın. 2 seçeneğe karar vermek de zor. ilkini seçsen hem aile için hem bebek için zor. 2. seçeneği seçsen(kendim için diyorum) bir ömür boyu günah işledim gebeliğimi sonlandırdım diye huzursuz bir hayat. 25 haftalık oğlum benim isteğim dışında doğdu ve vefat etti. Ben onun mezarını ziyaret ettiğimde, etmeyip her ona yakın yaş bebek gördüğümde dünyadan kopuyorum. Ölüm kelimesini duyduğumda ilk aklıma gelen bebeğim. Bana şefaatçi olacak düşüncesi ve onun cennettte o haliyle hep beni rahatlatıyor. Sonuçta 18 haftalık gebeliği sonlandırırsam bence günah olur.

Ben doğal çok çabuk hamile kalıyorum. Beni korkutan 4. seçenekteki sonlandırma seçeneği. Bir daha Allaha bana sağlıklı evlat ver başka türlüsünü kabul etmem demek olur gibi geliyor bana. Bir dah hiç dua edemem...

Brüksel tüp merkezinede gitik dr karamana ama bizim orasi hic hosumuza gitmedi. Herseyi ile..
Semra kahraman ve ekipi pgd konusunda bir nr.
Bize ilk günü hoca 40% tutabilir dedi brüksel ise 70dedi..
Yani demek istedigim kadin fazla ümit vermiyor ama yinede tutarsa bu kadin cok sevinecegi icin biliyor zaten ümit verip tutmamasi bence cünkü daha kötü..
Almanyada bile pgd yöntemi icin drlar semra karaman söylediler kadin pgd yi ilk yapanlardan.. Ve dosyamizda kirmizi yapti pgd bizim icin hemen göze batmali dedi..
Dedigim gibi tutugu icin böyle yazmiyorum gercekten cok memnun kaldim..
Genetik uzmanlari dedi dogal yolda düsüklerim fazla olabilir ve bebisin bu translokationu varsa cok kötü hasta olabilir her yönden en fazla bi kac sene yasarmis öyle cocuklar, yani pgd ile herkes icin daha iyi bence..

Canım Semra Karaman nerede? Hangiilde ve merkezde?

tek gen hastalığına sahşpsen kandan çıkacak çünkü kandan yapınca gen haritan çıkıyor.yani kırık fazlalık translokasyon ne varsa görülüyor.
karyotip analizi için senden bir tüp kan alıyorlar.
pgt ye giren gözle bile görülmeyen bir hücre.
pgt bukadar çözebiliyor demekki.teknikler her geçen gün gelişiyo.
bencede şuan en mantıklısı 24 sure.

Canım işte bizim preferik kanda eşimin hangisinde olduğu anlaşılmadı. İleri test istendi hangisinde olduğunu öğrenmek için. Maliyetli testlermiş. Şimdi ben de 24 şurla pgt yapılırsa kromozomun sorununun hangisinde olup olmadığının bilinmesinin önemi var mı onu merak ediyorum.

Muhterem bey neden 13 -14-21 bakiyoruz dedi anlayamadim. Benim sorunum ne ise onun arastirilmasi gerekmiyor mu?

Ben bu arada bir ara kromozom analizi ile de bir sey okudum . Hatta sonra teste baktim merak edip. 20 ml lik kanda bakiliyormus ve birisi diyordu ki bu cok az. 100 mllik kanda bakilan baska bir yol varmis. Yani diyordu ki o kisi 20 mlde bakildigi icin cok saglikli degil mutlaka 100 mlde baktirin diye. Bir adi da vardi onun sanki ama hatirlayamiyorum simdi.

Sen de bir tup kan aliyorlar derken az kanda mi abkiyorlar demek istedin

Angel başta 20 de baktırmış sorun çıkmamış, sonra 100 de baktırmış sorun çıkmış. Allah razı olsun beni uyardı ben 100 de baktırdım...

Canım okulu fazla büyütmemek lazım ama insan büyütüyor. Ben de geçen sene Edirneden eş durumu nedeniyle Hataya geldim ve hamileydim. Lekem vardı yine okula gittim. Geldiğimde müdür ben öğretmenimi 15 günde anlarım demişti ve birkaç gün sonra lekelenme nedeniyle bir sürü ilaç kullandım ama rapor almadım. Her şeye koştum, çok misafir aldım en kötüsü Nevşehire gezmeye gittim 5 gün sonra kanamam oldu o hafta çok yordum kendimi. Sonuç 25 haftalık 4 gün yaşayan oğlumu kaybettim. Hiçbir şey bebeğimizden ve bizden önemli değil. Liseymiş baksınlar çarelerine. Ben de edebiyat öğretmeniyim canım...

İnşallah ataman olur, böyle mükemmel bir insan eminim çok güzel öğrenciler yetiştirir.

Benim de preferik kanda kromozom analizinde eşimin hangi kromozom belli değil. Yarısı 46, yarısı 47. Keşke belli olaydı...

Canım kayıp yaşamadan bazı şeyler bakılmıyor. İlk düşüklerde hiçbir şey bakmıyorlar. Ben ilkini düşük yaptım bakmadılar. 2. de düşük riski vardı progestan kullandım, 29 haftada 4 cm açıklık vardı barsak enfeksiyonu nedeniyle. Yatarak tamamladım. 3. de 25 haftalık kayıp ama baştan sıkıntılı hamilelik olmuştu. Kaybedince pıhtılaşma bakıldı, rahim filmi ve histeroskopi çekildi. Pıhtılaşmada homozigot değerlerim var, protein s de 24 çıktı düşük çıktı yani. 4. yü kaybedince genetik istendi. Bir çocuğum var diye birçok ihtimal göz ardı edildi. Ve sorun çıktı işte... Dediğin gibi para için önemli testler yapılmıyor. Milyarlar nerde 300 400 tl nerede? Yapmaları lazım özellikle tüp bebek tedavisinde. Ben de Ana testi de pozitif. Rahim boynum da kısa. Seklaj da gerekli...
evet sağlığımızdan ve bebeğimizden önemlisi yok ama tedavi olduğumu bütün okul duysun istemiyorum, neyse derdimiz bu olsun..

ilk düşükte önemsemediler ama 2.de bi profa gittim yapılabilecek bütün testleri istedi. ben de araştırdım, bilgiliydik, sorduk dr.lara ama sormama rağmen gerek yok deseydi değiştirirdim dr.u.
pıhtılaşma bakılırken kromozom analizi de yapsalarmış ne olurdu sana, yaşımız zamanımız geçiyo, paramız gidiyo, psikolojimizden hiç bahsetmiyorum bile.

:KK39:

Sizede bolll sanslar
buna üzüldüm gerçekten.. taşıyıcı olduğu da anlaşılmalıydı bence..

Bizde dogal yoldan 3 sene tutmadi ondan sonra cikti chromozom bozuklugu oldugu.

Memorial okmeydani tup bebek bölümü

bebeğin şuanki ultroson görüntüleri çok sağlıklı maşallah ense kalınlığı 1 mm...anomalilerde 3mm ve daha fazla oluyomuş....şuan 2 li tarama yapıldı sonuç salı gün çıkacak....inşallah gerek olmaz bi yaptırmak istiyorum bi yaptırmak istemiyorum...Allahım korusun...

Amin... Sana çok dua ediyorum canım benim...

evet sağlığımızdan ve bebeğimizden önemlisi yok ama tedavi olduğumu bütün okul duysun istemiyorum, neyse derdimiz bu olsun..

ilk düşükte önemsemediler ama 2.de bi profa gittim yapılabilecek bütün testleri istedi. ben de araştırdım, bilgiliydik, sorduk dr.lara ama sormama rağmen gerek yok deseydi değiştirirdim dr.u.
pıhtılaşma bakılırken kromozom analizi de yapsalarmış ne olurdu sana, yaşımız zamanımız geçiyo, paramız gidiyo, psikolojimizden hiç bahsetmiyorum bile.

buna üzüldüm gerçekten.. taşıyıcı olduğu da anlaşılmalıydı bence..

Boş ver duysun daha insaflı davranırlar. Ben son düşüğümde hamile olduğumu öğrendim nöbet tutmadım, herkes geçen seneki erken doğumu bildiği için anlayışlı davrandı. Öğretmenler bile bilmeseler ve nöbet tutmadığımı görseler dedikodu yaparlardı...

Sağ ol. Cem bey orada mı?

Bu arada bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı Allah nasip etsin. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Ben de size tavsiyede bulunayım. Ben 25 haftalık oğlumu rahimağzı yetmezliği nedeniyle erken doğumla kaybettim. Kaç haftalıktınız hatırlamadım ama sık sık rahimağzı uzunluğunuzu ölçtürün. Çoğul gebeliklerr bu konuda riskli gurup kabul ediliyor...

Tsk ederim.. Darisi isteyenlerin basina...
Googlede memorial tüp bebek merkezi yaz subeleri cikar okmeydani yazar o sayfada zaten pgd ve tüm tüp bebek tedavisi anlatiliyor...

seninki de translokasyon canım. ama kromozomları farklı.
dengeli translokasyon bizimkiler, senin de öyle, bi parça kromozom başka kromozoma yapışmış ama toplamda sayı tutuyo
dengesiz olsa kromozom parçası kayıp oluyo, genelde yaşamla bağdaşmıyo..

kadında ya da erkekte olması farketmez bence. pgt denediğinde yumurta az olursa sağlıklı olma olasılığı azalır sadece o tedavi için.
bu işler nasip.

neyse ben stres oldum çok fena, okula gideyim geleyim en iyisi

Merhaba canim,

Evet haklisin ama alternatifler alternatifler... Dusununce gercekten de insaninnici sikisiyor zaman zaman.

Dogru diyorsun . Yumurta cok cikarsa sans falla ama okuduklarimizdan da aslinda yine bu isin kader kismet oldugu asikar. Kac yumuratsincikip danpgtden donen ama bir yumurtasi cikip da saglikli rapor alanlar da var.

Boyle diyip kendimi avutmaliyim. Yas dolu dolu 36 oldu cunku:))

Ya ben bu yas meselesine hic takmazdim eskiden ne oldu bana.. Bilincaltimizi kodladilar yas diye diye.

X