- 30 Ocak 2011
- 804
- 45
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.381
İnşallah geçer kanamalarınız sağ salim alırsınız bebişlerinizi kucağına.
Canım benim ara ara kanamalarım oluyordu hamile olmadan bile. O zaman vermişti niye bilmiyorum. Bu sefer de kist var hamilelik daha zor dedi. Ama şu da var: Normalde ben çabuk hamile kalıyorum. Belki yine hemen olursa vücutta hemen tutunsun diye 12. günü seçmiş olabilir. Coraspini de öyle düşündü sanırım hemen hamile kalacağımı varsayarak. Ben innohep 0.45 lik kullanıyordum.Herhalde pıhtılaşma değerlerine göre kullanılıyor canım. Boya kiloya göre mi? Ben onu bilmiyordum. Benim de adetimin 7. günü bugün. Hayırlısı inşallah. 100 hücrede değil 20 hücrede bakılmış bana. O yüzden de gönlüm tam rahatlayamadı.
Teknik konuları artık anlayabiliyorum gerçi daha çok rahimağzı yetmezliği ile ilgili konuları biliyorum. Her gebeliğimde yeni şeyler öğreniyorum. Artık öğrenmek istemiyorum. Keşke normal hamile gibi doktorun söyledikleriyle yetinen, çatlağım olmasın diye ne süreyim diyen, şunu yiyemiyorum şunu yesem olmaz mı diyen hamileler olabilseydik...
ben 0.2 de kullandığım oldu 0.4 te clexsan kullandım hep...tabi pıhtılaşma değerlerine göre APTT,INR,IGM,IGG,PROTROMİN ZAMANI,KANAMA ZAMANI gibi testler yapılıyor ona göre de belirleniyor.kanda pıhtılaşma forumda okudum boy ve kiloya görede doz ayarlaması yapıldığını...bende 100 hücre bakıldı kromozomda bozuk bunu bile bile normal deniycem değişen bişi olmadı.sorunu bile bile sende de bişi çıksaydı neyapıcaktın pgd denermiydin hemen....yani ben pgd yaptım olmadı devam edlirse pgd yapmaya belki sağlıklı embriyo bulunur ama hangi denemede çok zor tüp bebek yok yumurta gelişti kaç tane oldu sonra toplanması sonra bide döllendimi,sonra kaçtane pgd ye girdi.sonra kaç tane sağlıklı var diye.....anlatırken yoruldum aslında benim bu hastalımda kesin çözüm pgd ama gerçekten gücüm yok çok yoruldum allahıma güveniyorum sağlıklı yumurtayı alllahım inşallah denk getirir...biraz böyle deneyim olmazsa yine pgd yapılcak tabi....bende çok yoruldum araştırma yapmaktan gerçekten ruh sağlığım bozuk üzgünlüğümü bile eşime yansıtmamaya çalışıyorum üzülmesin diye ama davranışlarımdan anlıyor....bende hiçbişi öğrenmek istemiyorum artık..çok haklısın keşke bende normal hamileler gibi çatlak kremleri düşünen ne yiyip ne içsem diye düşünen biri olsaydım....
chnb cim benim buradan öğrendim dualar ve yapılması gerkenler var.hiç ara vermeden hergün 41 yasin ve 41 meryem suresi okunacak.3 cuma arka arkaya sela ile ezan arasında 21 defa taha suresinin ilk sayfası okunacak,cuma atlanmayacak.4444 tefriciye gerçi bu toplu olarak herkese ve banada çekilmişti bunu yapmayalım dimi...okuyabildiğin kadar rabli hepli minessalihin....günde 707 defa ya vaaris,cuma günleri 1000 defa ya evvel....birde 7 gün oruç tutulup iftarda suya 21 kez ya bari,ya halık,ya musavvir okuyup içilir....ben bunları öğrendim oruç tutabilirmiyim bilmiyorum ama diğerlerini yapıcam inşallah...allahım hepimizin duasını kabul etsin...
Maşallah... Allah kabul etsin canım...
zümmincim eksik bişi yok dimi yazdıklarımda........
yani ben yaparım diye kendimi övmeyim sanırım yapılan dualardan bahsetmemekmi lazım yanlış mı biliyorum ama.ben herkez bunları yapmış ben diğer arkadaşlardan öğrendim yapmak isteyen olursada diyede onlar için toparlayıp yazdım....bende naçizhane yapmaya çalışcam....Allahım dileyen herkeze hayırlısıyla versin....
Allah raziolsun angel bu dualari buraya yazmakla sende sevabini aldim biliyormusun insallah tez zamanda hayirli haberler alirsiniz mevlam ne eylerse guzel eyler olumlu düsünün Rabbim kimsenin kucagini bos biirakmasin
Canım Allah herkesin duasını kabul eylesin inşallah... Bu arada canım dün yeni doktorla görüştüm. Pıhtılaşmamla ilgili 0.45 lik sizce yeterli gelmemiş olabilir mi dedim innohep için? Yeterli dedi kiloya göre demedi. O da korunmayın dedi, kendi doktorum kist oluşmuş demişti ama bu doktor tertemiz yok öyle bir şey dedi.
Bakalım iyi mi yapıyorum bilmiyorum hayırlısı hepimiz için...
Amin......iyimi kötümü yapıyoruz bilmiyorum ama insan kendiliğinden yönleniyor sanki....ve bişekilde karar veriyosun.....benim kromozom bozukluğunu bile bile doğal hamileliğe karar verdim.....çok kararsızdım önce Allahım hangi yol hayırlı ise o tarafa yönlendir bizi dedim hep,herkeze sordum görüşünü aldım hatırla sanada sordum,dedinki hep öyle olacak değil ya dedin bana cesaret verdin çevremdeki herkez cesaret verdi bende yolumu seçtim hayırola inşallah......Mevlam neylerse güzel eyler....Olursa bir mucize olucak ve ilan edicem bu mucizeyi herkeze....Allahımın mucizeleri kudretindendir...
merhaba..
kızlar 2 tane düşüğüm var 8.haftada kalbi durdu ikisinin de..
yaptırdığımız testlerde eşimde dengeli translokasyon çıktı 13-14 de.
bende de pıhtılaşma sorunu çıktı, coraspin, B12 ve folbiol kullanıcakmışım hamile kalmadan en az 3 ay öncesinden itibaren..
son düşüğün genetik testleri de çıktı.. sağlıklı ve kızmış sonuçta yazdığına göre..
eşimdeki kromozom sorunundan dolayı sizin sağlıklı bebeğinizin olma ihtimali çok düşük pgt ile tüp yaptırın dedi dr.lar
ama bebek sağlıklı çıkıyo nasıl oluyosa
kafamız çok karıştı kime inanacağımızı bilemedik.
genetik testlerde yanılma pek olmazmış.. bendeki sorundan ötürü durdu belki kalbi, bilinemiyor..
bi dr. da test yanlış olabilir bebeğin hücrelerini inceleyeceklerine annenin hücrelerini incelemiş olabilirler dedi
bu süreçler hep zor zaten ama neyin ne olduğunu bilsek ona göre hareket etsek....
allahtan hayırlısı..
Geçmiş olsun canım. Seninle aynı topikteydik aralık annelerinde. Ben de 10 Mayısta kürtaj oldum benim de 8 haftalıktı. Ama benim eşime dönük test yapılmadı. Benim de kızdı ve bebekte genetik problem yokt ama benim kalp atışı duyulmamıştı. Sendeki pıhtılaşma için coraspin vermişlerdir bir de hamile olunca göbekten ya da koldan iğne olunuyor günlük. Pıhtılaşma bebeklerin kalbinin durması için önemli nedenlerinden biri ama eşindeki problemi bilmiyorum. Bana da genetikte sorun olsaydı pgt demişlerdi ama sorun çıkmadı seninki gibi... Ama benim 6.5 yaşında oğlum var belki ondan gerek görmemişlerdir. Ama 2 tane 8 haftalık düşüğüm,bir de 25. haftalık erken doğumum var...
preferik kandan kromozom analizi denen bi test canım bu.
eşime de bana da yapıldı
benimki normal çıktı ama eşim kromozom anormalliği taşıyıcısıymış
çocuğu ya onun gibi sağlıklı ama taşıyıcı, ya da tamamen sağlıklı ya da düşük sebebi olucak kadar hastalıklı ya da doğarsa özürlü olma ihtimali varmış.
eşine genetik test yaptırmadıysanız yaptırın. oğlun sağlıklı olmuş olabilir ama 8 haftalık düşüklerin sebebi bu olabilir.
sonuçta 150 liralık bi test, tekrar aynı şeyleri yaşamaktansa yaptırılabilir..
tabi gerek duyulmamışsa vardır bi bildikleri dr.ların
10 kere tüp bebek deneyip erkeğe hiç bakmıyolarmış, sonra ortaya bu çıkıyomuş..
Canım burası küçük bir şehir yapılır mı test bilmiyorum. Ama pgt nin de net garantisi yok sanırım. Sen ne yapmayı düşünüyorsun? Pgt yaptıracak mısın? Kaçıncı gebeliğindi? Benim çok şükür bir oğlum var. Bu benim için büyük şans. Ama diğer hamileliklerim için aynı zamanda şanssızlık. Çocuğum var diye doktorlar birçok testi gerek görmüyorlar. Bazı şeyleri ben burada öğrendiklerim sayesinde yaptırdım. Mesela zar zor 38 e taşıdığım ve 25 haftaya taşıdığım iki gebeliğim var. Normalde pıhtılaşma yüzünden onlar da erken haftalarda düşürmem ya da karnımda kalp atışlarının durması gerekirdi. Böyle pıhtılaşma problemi olup da sağlıklı ileri haftalara taşıyan nadir olurmuş. Ama erken doğumdan sonra bende çıktı bu. Ama şu da var: Hamile olmadan coraspine, hamile olduğumu öğrendiğim gün innohep 0.45 lik iğneye bşladığım halde yine düştü. Demekki bu seferki düşük nedeni bu değildi. Ama 20 hücrede bakılan genetik ve patoloji de temiz çıktı. Yani nedenni bilmiyoruz. Ve 3 doktor da ilk adetten sonra dene dedi. Ben kürtajdan sonra 26. gün adet oldum. Şu an korunmuyoruz. Yani biz de sağlıklıyı bulana kadar deneyeceğiz gibi olacak bu durumda. Bir de benim 12. haftada rahimağzına dikiş attırmam da gerekecek 25. haftalık erken doğumum nedeniyle... Allah hepimizin yardımcısı olsun...
biz sonuçları yeni öğrendik daha.. ne yapacağımıza karar vermedik henüz..
genetik ve pıhtılaşma testlerini yeniden yaptırmayı düşünüyoruz ankarada.
konyadayım ben sadece bi tane genetik tanı merkezi var ordan aldık bu sonuçları. güvensek mi bilemedik..
normal yolla da şans var ama sanırım bunu deneyemeyiz.
çünkü amiyosentez ve sağlıksızsa alırız diyolar..
zaten denerseniz yine düşük olur dendi..
benim 2 düşüğüm var 3 yıllık evliyim.
sende sebepler daha farklıymış erken doğum fln var. ama genetik test bi kan vermeye bakıyo
uni hastaneleri de yapıyo ama geç çıkıyo.. yeniden denemeden önce yapılacak ne test varsa yaptırmak lazım deyip yaptırdık biz..
neyle karşılaşabileceğini de bilmek lazım..
bizim pgt yaptırmamız zorunlu gibi görünüyo ama hiç bilemiyorum daha ne yapacağız
bu aralar benden başka bu konuda sorun yaşayan yok sanırım kimse uğramıyo
bebeğine kavuşanlar gelse de umut olsa..
eşimde 13-14 translokasyon çıktı
ama bebek 46 XX çıktı sağlıklıymış yani..
sonuçlara güvenemedik yeniden test yaptırcaz
belki de inanmak istemedik..
bende de pıhtılaşma varmış bir de
yok yok.. evlere şenlik..
bu aralar benden başka bu konuda sorun yaşayan yok sanırım kimse uğramıyo
bebeğine kavuşanlar gelse de umut olsa..
eşimde 13-14 translokasyon çıktı
ama bebek 46 XX çıktı sağlıklıymış yani..
sonuçlara güvenemedik yeniden test yaptırcaz
belki de inanmak istemedik..
bende de pıhtılaşma varmış bir de
yok yok.. evlere şenlik..