Pgt yaptırıp sonradan amniyosentez yaptıran var mı

Strongmom_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
8.261
6.775
Arkadaşlar merhaba pgtli embriyo transferiyle 13 haftalık hamileyim down sendromlu bir kızım var devlet hastanesinde ki dr amniyosentez önerdi ben anlayamadım bu pgt ne işe yarıyor madem nolur Bi akıl verin bana bu arada yaştan dolayı ikili testim riskli çıktı

Merabalar. Pgt de bütüm genlere bakılıyor aslında. Down sendromu olan gene de bakılıyor. Doktor neden tekrar ikili test yaptırmış anlamadım. Benimde pgt ile bebeğim oldu yaptırmadım hiç birini. Siz bence başka bi doktora sorun gerek var mı diye. Doktor değilim yüzde yüz bilemem ama pgt de amaç zaten bu genlere bakıp hasta olmayan bebeği seçmek. Down sendromlu olsa zaten transfere uygun bulunmaz imha edilir embriyo. Raporunuza bakın bütün genlere tek tek bakılmış mı. Onu doktorunuza götürüp gösterin

Teşekkür ederim cevabınız için gen olarak değilde kromozom analizi yapıldı çok şükür sağlıklı geldi ve transfer oldu tüp bebek drum yaptırma risk yüksek çıkar boşuna üzülürsün dedi adam şimdi bana ne dese haklı devlet hastanesinde takibe başladım prosedür gereği yapmak zorundayız dedi aman Bi kan vercem dedim verdim ama işte Dr sonucu görünce illaki amniyosentez yapalım dedi istemedim bende genetik doktoruna Bi git dedi ona sor birde. Zaten kızım hasta şuan hastane yatıyoruz 1 aydan beri mecbur kaldım burada muayene oldum şuan hala belirgin bir doktorum yok kızımla ilgilenmekten Dr falan bulamadım

Anladım çok geçmiş olsun . Kızınıza acil şifalar olsun. Demek istediğim kromozom analizi zaten. 21.gen normal çıkmışsa down sendromu yoktur. 2li test hakkında çok bilgim yok ama tüp bebek doktorunuz boşuna yaptırmayın dediğine göre bi bildiği var hiç üzülmeyin siz. Benim kendi kadın doğumcumda test ister misin dedi ben pgtli zaten incelendi diyince ha evet doğru dedi istemedi. Dediğim gibi böyle bişeyde kararınızı etkilemek istemem ama sanmıyorum genetiği incelenen bi embriyo down sendromlu olduğu halde doktor transfer etsin

Yok canım zaten normal kromozomlu diye sonuç geldi ama devlet hastanesindeki drlar Bi garip pgtye güvenmiyor genetik bölümüne git danış diyor kafa kurcalamaktan başka Bişey değil

Merhaba.Forumda pgt li embriyoyla hamile kalan bi üye vardı.Ondan da doktoru fetal DNA istemişti.O üye de embriyonun pgt li olduğunu,neden bu teste gerek duyulduğunu sormuştu.Doktoru da embriyonun transferden sonra da bölünmeye devam ettiğini ve bu bolunmede bı sorun yaşama riskinin her zaman oldugunu söylemişti.

İşte bazı drlar böyle düşünüyor bazıları ise hiç gerek yok diyor olumsuz tecrübe yaşayan oldu mu acaba diye merak ediyorum

Benimde pgtli embriyom ikili riskli cikti yaşımda küçüktü fetal dna yaptırdım temiz geldi hic bulaşma amniyosenteze gereksiz pgtli embriyo için

Bu arada fetal DNA gebeliğin her haftasında yapilabiliyo bilginiz olsun.Ben de ikili üçlü testler gibi zaman sınırı var saniodum doktorum olmadığını söylemişti.Ben 12.haftamda yaptirdigimda 24.haftasinda yaptıran bı gebe vardı.

Canım benim doktorumda nifty teste gerek yok pgt ile nifty test aynı şey dedi . Bunu söyleyen de çok bilinen çok talep gören işin piri denilen bir perinotolog . Hatta ben nifty test için ısrar ettim ama gerek yok dedi . Benim de ilk gebeliğim sıkıntılı geçti ona rağmen pgtli ise gerek yok dedi benimde ikili test yaştan dolayı riskli çıktı bu arada .Ben yinede nifty test yaptırdım ama.

Ya sağol canım içimi rahatlattın banada nifty yaptır dedi bazı drlar ama yani pgt in Bi esprisi kalmıyor ki onu anlamaya çalışıyorum bende

Aynen canın pgt ile aynı şeymiş nifty . Benim doktor ısrarla gerek yok dedi bir kaç kez sordum . Ama ben yine de yaptırdım doktora sormadan. Sırf yapılmış olsun diye yaptırdım yani ben de

çok ılgınc bu durum,
pgt yapılan embrıyoda neden oluyor bu acaba?
hatalı olabılır belkıde . ıkılı testlere ben guvenmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…