- 15 Eylül 2012
- 8.261
- 6.775
- Konu Sahibi Strongmom_
Sağol canım İnşaAllahıkılı testlerde cunku hata payı baya oluyor ya,
ıcını ferah tut ınsallah saglıkla gelsın bebegın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol canım İnşaAllahıkılı testlerde cunku hata payı baya oluyor ya,
ıcını ferah tut ınsallah saglıkla gelsın bebegın
Evet doğru ama bize şöyle söylendi hatalı bir bölünme olunca düşük vs daha çok oluyormuş umarım o ihtimal beni bulmazŞöyle Pgt, embriyonun erken erken asamasinda yapiliyor sınırlı bir hücreresine. Sonrasinda o embriyo bölünmeye devam ediyor, hata olma olasılığı her zaman var. Ben amniyosentez tercih etmedim, pgt non invasive bir yontem. Bunun disinda 3 lü test yaptırdım. Cunku uclu testte de genetik problemlere ilaveten spina fida gibi anne karninda genetik kokenli olmayan gelisimsel bozukluklar hakkinda da bilgi alınabiliyor.
fetal dna neden önermedi? fetal dna yaptırın, riski yok. Bu arada devlet hastanesi yerine iyi bir perinatoloğa gidin.Arkadaşlar merhaba pgtli embriyo transferiyle 13 haftalık hamileyim down sendromlu bir kızım var devlet hastanesinde ki dr amniyosentez önerdi ben anlayamadım bu pgt ne işe yarıyor madem nolur Bi akıl verin bana bu arada yaştan dolayı ikili testim riskli çıktı
vakti yok, 10. haftadan itibaren yaptırılabiliyor.Fetal DNA yaptırın eğer vakti geçmediyse. Amniyosentez sanırım düşük riskini arttırıyor.
Önerdiler ama pgt ile aynı dediler şuan için o kadar para verecek durumum maalesef yok perinatologlarla görüşüyorum onlarda pgt varsa korkma diyor detaylı için gidicem 1 ay sonrafetal
fetal dna neden önermedi? fetal dna yaptırın, riski yok. Bu arada devlet hastanesi yerine iyi bir perinatoloğa gidin.
Ben de sizinle aynı hastanede pgtli embriyoya gebe kaldım. Perinatolog takibindeyim. Takiplerde olumsuz birşey gözükmemesne rağmen yaş nedenli fetal dna testi istedi. Anne karnında bölünme olabiliyormuş.Önerdiler ama pgt ile aynı dediler şuan için o kadar para verecek durumum maalesef yok perinatologlarla görüşüyorum onlarda pgt varsa korkma diyor detaylı için gidicem 1 ay sonra
Ben dogru aktaramiyor olabilirim, yanlis yonlendirme de yapmak istemem.Evet doğru ama bize şöyle söylendi hatalı bir bölünme olunca düşük vs daha çok oluyormuş umarım o ihtimal beni bulmaz
Merhaba ben 10 haftada nifty test yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı fakat 23 haftada öğrendimki bebeğin organlarında problemler olduğunu kalpte sorunlar varmış kısacası sonlandırmak zorunda kaldık kromozom olarak bir sorun olmadığını söylediler aminiyosentezdede sorun çıkmadı şimdide ekzom testine yönlendirdiler embryo genetik tarama (pgt) işlemi ekzom testlerinde baktıkları şeyleri incelemiyormuCanım benim doktorumda nifty teste gerek yok pgt ile nifty test aynı şey dedi . Bunu söyleyen de çok bilinen çok talep gören işin piri denilen bir perinotolog . Hatta ben nifty test için ısrar ettim ama gerek yok dedi . Benim de ilk gebeliğim sıkıntılı geçti ona rağmen pgtli ise gerek yok dedi benimde ikili test yaştan dolayı riskli çıktı bu arada .Ben yinede nifty test yaptırdım ama.
benımde tup bebek ıle mol gebelıgım oldu uzum gebelıgı dıye gecıyor-kromozom sorunundan kaynaklı dedı doktorum,Ben dogru aktaramiyor olabilirim, yanlis yonlendirme de yapmak istemem.
Ben de tup bebek doktoruma bunun olasılığını sordum.
O da bana kariyeri boyunca sadece 1 durum ile karşılaştığını, onun da mikrodelesyon olduğunu soyledi. (Bazı mikrodelesyonlar cok agir durumlara sebep verebilir)
Ben yabancı kaynaklardan makale aradığımda ise pek bir sey bulamadım.
Kisacasi benim anladığım kadariyla sizi yanlis yönlendirmek istemem düşük bir ihtimal ama ben daha önceden boyle bir öyküm olduğu icin yaptırdim kafa rahatligi icin.
Nasıl problemler varmış organlarda yaşamla bağdaşmayan türden mi? kromozom normal olup taşıyıcı Bi gen hastalığı da olabilir ekzomu hiç duymadımMerhaba ben 10 haftada nifty test yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı fakat 23 haftada öğrendimki bebeğin organlarında problemler olduğunu kalpte sorunlar varmış kısacası sonlandırmak zorunda kaldık kromozom olarak bir sorun olmadığını söylediler aminiyosentezdede sorun çıkmadı şimdide ekzom testine yönlendirdiler embryo genetik tarama (pgt) işlemi ekzom testlerinde baktıkları şeyleri incelemiyormu
Canım bende dondurulmuş embriyoyu çözdürüp tekrardan parça alış dondurttum bozulmadıbenımde tup bebek ıle mol gebelıgım oldu uzum gebelıgı dıye gecıyor-kromozom sorunundan kaynaklı dedı doktorum,
kurtaj sonrasında 6 ay korunma verıldı,
sonrası ıcın cekıncelerım var , dondurulmus emrbıyolarım ınsallah saglıkldıır ,,cunku pgt yapılmadı..
suanda yaptırsam rıskı var donma-çözme olacak vs.
yanı onca para verıp emrbyoları kaybetme durumu var ,
transfer edıp mı şansımı denesem yoksa genetık test mı bılmıyorum..
kafam cok karmaşık .
sızede cok gecmıs olsun
Kalpte problemler vardı atım yavaş organların bazılarının yerleri farklıydı çapada Aminyo sentezdede problem çıkmayınca wes (ekzom) testini anne baba İçin kan testi ve bebekten (parça alındı ) bu testi istediler tek gen taraması yapıyorlar yaniNasıl problemler varmış organlarda yaşamla bağdaşmayan türden mi? kromozom normal olup taşıyıcı Bi gen hastalığı da olabilir ekzomu hiç duymadım
Ne desem bilmiyorum. Ben risk almıştım, tuttu diye sevindim sonrasında gebelik sonlandırma. Kac embriyonuz var, o da bence onemli.benımde tup bebek ıle mol gebelıgım oldu uzum gebelıgı dıye gecıyor-kromozom sorunundan kaynaklı dedı doktorum,
kurtaj sonrasında 6 ay korunma verıldı,
sonrası ıcın cekıncelerım var , dondurulmus emrbıyolarım ınsallah saglıkldıır ,,cunku pgt yapılmadı..
suanda yaptırsam rıskı var donma-çözme olacak vs.
yanı onca para verıp emrbyoları kaybetme durumu var ,
transfer edıp mı şansımı denesem yoksa genetık test mı bılmıyorum..
kafam cok karmaşık .
sızede cok gecmıs olsun
Çok üzüldüm başınız sağolsun . Hiç bilmiyorum inanın pgt de bakılıyor mu ekzom testindekilere .Merhaba ben 10 haftada nifty test yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı fakat 23 haftada öğrendimki bebeğin organlarında problemler olduğunu kalpte sorunlar varmış kısacası sonlandırmak zorunda kaldık kromozom olarak bir sorun olmadığını söylediler aminiyosentezdede sorun çıkmadı şimdide ekzom testine yönlendirdiler embryo genetik tarama (pgt) işlemi ekzom testlerinde baktıkları şeyleri incelemiyormu
Bende çok sevindim tutunca ama şuan her hafta kan veriyorum kürtaj sonrası 11tane var 4aaNe desem bilmiyorum. Ben risk almıştım, tuttu diye sevindim sonrasında gebelik sonlandırma. Kac embriyonuz var, o da bence onemli.
Merhaba bu ekzom testi dediğiniz wes test mi acaba. Doktorumuz bize de söyledi ama nerde yaptırırız bilmiyoruzMerhaba ben 10 haftada nifty test yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı fakat 23 haftada öğrendimki bebeğin organlarında problemler olduğunu kalpte sorunlar varmış kısacası sonlandırmak zorunda kaldık kromozom olarak bir sorun olmadığını söylediler aminiyosentezdede sorun çıkmadı şimdide ekzom testine yönlendirdiler embryo genetik tarama (pgt) işlemi ekzom testlerinde baktıkları şeyleri incelemiyormu