- 29 Haziran 2020
- 27
- 15
- 8
- 34
- Konu Sahibi DemetDemirtas
-
benim 9 kaybım var bebekler patalojiye gitti ama hiç birindede kromozom bakılmamış gerek duyulmamış ve hep sonuçlar temiz çıktı diye rapor verildi sonra sordum neden patalojide kromozom bakılmamış diye anne ve bababnın bakılmış ve temiz cıkmış bebeklerde gerek yok dendi ve şimdi de abdominal serkülaj önerildi
Pgt de cocukların kromozamsal sıkıntısı var mı diye bakılıyor ben 9 haftalık düşük yaptım 3 kere 2 tanesine bakıldı genetik test ,bu pgt tam olarak ne bilmiyorum şimdi dgördüm
Benim ikinci bebegim gitti genetik incelemeye sonucunu bekliyoruz, eşimle benim kromozom analizimiz normal gelmişti.. ilkini gondermedigimize o kadar pişmanım ki, tek kayip onemli degil ilk gebelikte sık olur dediler ikna oldumPgt de cocukların kromozamsal sıkıntısı var mı diye bakılıyor ben 9 haftalık düşük yaptım 3 kere 2 tanesine bakıldı genetik test ,
Patoloji doktorun ultrasonda gördüklerini doğrulamak için yapılan bir işlem dediler bana hep , inşallah sağlıklı sıhhatli çocuklarımız ılur , gecmiş olsun sana da .
Amin canım Allah razı olsun Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahPgt de cocukların kromozamsal sıkıntısı var mı diye bakılıyor ben 9 haftalık düşük yaptım 3 kere 2 tanesine bakıldı genetik test ,
Patoloji doktorun ultrasonda gördüklerini doğrulamak için yapılan bir işlem dediler bana hep , inşallah sağlıklı sıhhatli çocuklarımız ılur , gecmiş olsun sana da .
Merhabalar genetik incemeye gönderme süreci nasil oldu nereye gönderildi söyleyebilir misiniz ben de bu işlerle uğraşacağım da çoğu şeyi bilmiyorumBenim ikinci bebegim gitti genetik incelemeye sonucunu bekliyoruz, eşimle benim kromozom analizimiz normal gelmişti.. ilkini gondermedigimize o kadar pişmanım ki, tek kayip onemli degil ilk gebelikte sık olur dediler ikna oldum
Merhaba kuretaj oncesi doktorumla konuştuk hastanede genetik lab. yoktu özel bir genetik lab.a gönderildi, 1 ayda sonuç çıkar dediler. Zaten her yerde genetik laboratuvar olmuyor. Patolojik incelemede de birsey anlaşılmıyor mutlaka genetik inceleme de istemek lazım..Merhabalar genetik incemeye gönderme süreci nasil oldu nereye gönderildi söyleyebilir misiniz ben de bu işlerle uğraşacağım da çoğu şeyi bilmiyorum
daha sonraki süreç nasıl ilerliyor , bunun bir tedavisi bir çözümü var mıdır acaba ?Böyle şeyleri önceden bilmek ne kadar önemli ama tecrübe etmeden malesef kolay öğrenilmiyor. Ben bir kimyasal gebelik sonra 9.haftada kalp atışı durması ile iki kayıp yaşadım. Zeynep kamilde kürtaj oldum.zeynep kamilde alınan embriyo patolojiye gönderiliyormuş. Patalojik incelemeyi genetik tarama sanarak özele gitme ihtiyacı duymadım ancak devlette bebeğe genetik tarama yapılmıyormuş kürtajtan birkaç gün sonra öğrendim ve çok üzüldüm boşa gitmişti süreç. Sonuçta kürtaj oluyorsunuz embriyoyu size vermiyorlar.. o ihtimal gitmişti. O süreçte sadece eşim ve ben genetik tarama yaptırabilirdik ve onu yaptırdık sonuç eşimde kromozomal bozukluk çıktı.. eğer doktorlara uysaydım (2kayba genetik tarama yapılmasına gerek yok diyorlardı) ben 3.kez hamile kalıp aynı şeyi yaşayacaktım belki engelli bir bebeğim olacaktı. Rabbim hayırlısını versin..Genetik tarama önemli...
Pahalı diye biliyorum ama fiyat konusunda bilgim yok.... düşen bebeğe genetik inceleme yapıldı mı?arkadaşlar benimde ilk denemem tutmadı .değerim başta yükselirken bir anda düşmeye basladı . doktorum bunun genelde genetik sorunlu embriyolarda oldugunu söyledi ve d kalan embriyolara genetik test istedi. bu pahalı bir yöntem midir acaba ?
Tüp bebekle aynı süreçleri yaşıyorsunuz sonunda embriyolar genetik taramaya gönderiliyor pgt dedikleri işlem ngs denilen yöntem.. buraya kadar herkesle aynı aslında ama pgt olmadan olmuyor ve genetik taramada özellikle taranan şey translokasyon var mı oluyor o kadar.daha sonraki süreç nasıl ilerliyor , bunun bir tedavisi bir çözümü var mıdır acaba ?
Canım merhaba benim pgt oldu ..eşimle bende Talasemi taşıyıcılığı var doktor çocuk hasta olabilir normal gebelik kesinlikle olmuycak dedi..bizde pgt yaptırdık 12 embriyodan 2 tanesi sağlıklı bir tanesi taşıyıcı çıktı diğerleri hastalık dolayısıyla elendi .. sağlıklı olan bir embriyoyu transfer yaptılar oda tutundu çok şükürMerhaba ben de bu konuyu araştırmayı düşünüyorum hangi durumlarda PGT yapılıyor bilgisi olan paylaşabilir mi acabaSağlıksız gebelik denilerek sürekli kayıp yaşayan ama PGT yöntemi ile bebek sahibi olan varsa yazarsa çok sevinirim
Canım genetik test baya külfetli ..benim pgt tüp bebek yapıldı ortalama 40 bin harcadık ilaçları genetik testler vs rabbim herkesin yardımcısı olsun ..arkadaşlar benimde ilk denemem tutmadı .değerim başta yükselirken bir anda düşmeye basladı . doktorum bunun genelde genetik sorunlu embriyolarda oldugunu söyledi ve d kalan embriyolara genetik test istedi. bu pahalı bir yöntem midir acaba ?
Sizin adınıza çok sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsinCanım merhaba benim pgt oldu ..eşimle bende Talasemi taşıyıcılığı var doktor çocuk hasta olabilir normal gebelik kesinlikle olmuycak dedi..bizde pgt yaptırdık 12 embriyodan 2 tanesi sağlıklı bir tanesi taşıyıcı çıktı diğerleri hastalık dolayısıyla elendi .. sağlıklı olan bir embriyoyu transfer yaptılar oda tutundu çok şükürpgt yi çok düşük yaşayanlara ve genetik hastalık olan kişilere uygulanıyor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?