Börekler Peynirli Rulo Börek-Damla Yufka Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
292.915
602.610
43
Merhaba Hanımlar
Kategorimiz Hazır Yufka Börekleri
Bugün misafirlerim vardı.Tabi böreksiz olmaz Ben de kolay,pratik ve lezzetli bulduğum böreğimi yaptım ve paylaşmak istiyorum...Çoğunuzun bildiği bir börek.İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz.Ben peynirli yaptım...

Malzemeler

*5 adet yufka(yufka sayısı isteğe bağlı)
*1.5 su bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı(Yağ seçimi size kalmış margarin veya sadece sıvıyağ kullanabilirsiniz)
300 gr Peynir-çökelek karışımı
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı

Yufkamızın birini seriyoruz..

Üzerine yağ karışımında döküyoruz ve fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz...

2. yufkayı üzerine seriyoruz...

Tekrar yağımızdan döküyoruz ve her yerine sürüyoruz...

Daha sonra böreğimizi 8 parçaya veya istediğiniz kadar parçaya bölebilirsiniz...5 yufkadan 25 tane börek çıktı.İsterseniz daha minik parçalara bölebilirsiniz...Üzerine peynir harcımızdan koyup önce kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz...Böreğinizi kıymalı,ıspanaklı,patatesli veya dilediğiniz farklı bir harç ile yapabilirisniz..

Börekleri istersek hemen pişiriyoruz yada daha sonra pişmek üzere buzluğa kaldırıyoruz...Buzluğa koyarken börekleri 1 sıra diziyoruz daha sonra üzerine dolap poşeti veya streç sarıp 2. sırayı diziyoruz.Böylelikle birbirine yapışmıyor ve kolay ayrılıyor...Bu şekilde dolapta birkaç ay saklayabilirsiniz...Dilerseniz börekleri pişirip soğuduktan sonra paketleyip buzluğa koyabilirsiniz.Kullanacağınız zaman çıkartıp kendi halinde erimeye bırakırsınız.1-2 saat içinde çözülüyor ve yeni pişirmiş gibi taze oluyorlar...

Börekleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz...

Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz...İsteğe bağlı yumurtaya batırılıp galeta ununa bulanabilir o zaman farklı lezzetli bir börek oluyor...Böreğinizin yumuşak olmasını istiyorsanız tepsiye dizmeden önce maden suyuna veya suya batırıp tepsiye dizebilirsiniz.Ben çıtır olmasını istediğim için direk tepsiye dizdim...

Böreğimizi 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...

Ellerinize sağlık sayın Nevreste hanım. Pek de hoş enfes nefis müthiş görünüyor.Hayır canım çekmedi alakası yok. Yarışmada başarılar Nevreste hanımcığım.

Miiiiuuuuuuuuu. @MiuLego
Ama ben eminim yemediğine senin,keşke ufacık şüphem olsaydı

Eline sağlık canım süper görünüyor :)

Ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyor nevrestem missssss

Teşekkür ederim canımYok yemedim sadece tadına baktım

Nevooooommmmm ellerine emeğine sağlık ne kadar müthiş bi borek olmus buuuuyaa valla canım cekti dayanamiyorum bu izdiraba ben yemek bölümüne girmeyeyim iyisimi bu kategori de başarılar benim tatlis ablam cicegeeemm

Nevooooommmmm ellerine emeğine sağlık ne kadar müthiş bi borek olmus buuuuyaa valla canım cekti dayanamiyorum bu izdiraba ben yemek bölümüne girmeyeyim iyisimi bu kategori de başarılar benim tatlis ablam cicegeeemm
Teşekkür ederim CanomHaklısın buralar çok tehlikeli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…