- 26 Nisan 2008
- 1.344
- 2
ben şahsen bayıldım dıyebılırım... her acıktıgınızda atıstırabılcegınız yumusacık bı kek oluyo tavsiye derim :)
3 adet yumurta
1su bardağı sıvıyağ
2su bardağı yoğurt
1su bardağı rendelenmiş beyaz peynir(ki ezilmişde olur) :)))
1/2 maydonoz
1/2 dereotu
3su bardağı un
1paket kabartma tozu
tuz, pul biber
üzerine çörekotu ve susam
Bi kaba yumurta ve sıvıyağı koyup cırpıyoruz üzerine yoğurt peynir maydonoz dereotu ekleyip karıstırıyoruz en son un ve kabartma tozunu koyup tuz ve pulbiberinide (pulbiberi seviyosanız cekınmeyın bol koymaktan) ekliyoruz bunları ıyıce karıstırıp orta buyuklukte bir kaba koyuyoruz (ben borcama koydum ) üzerine susam ve çörekotu serpip 150 derecede fırına verıyoruz kek gıbı olup olmadıgını kkurdanla kontrol edebılırsınız yaklasık 35-40 dakıka pişme suresi var...
afiyet olsun :)
3 adet yumurta
1su bardağı sıvıyağ
2su bardağı yoğurt
1su bardağı rendelenmiş beyaz peynir(ki ezilmişde olur) :)))
1/2 maydonoz
1/2 dereotu
3su bardağı un
1paket kabartma tozu
tuz, pul biber
üzerine çörekotu ve susam
Bi kaba yumurta ve sıvıyağı koyup cırpıyoruz üzerine yoğurt peynir maydonoz dereotu ekleyip karıstırıyoruz en son un ve kabartma tozunu koyup tuz ve pulbiberinide (pulbiberi seviyosanız cekınmeyın bol koymaktan) ekliyoruz bunları ıyıce karıstırıp orta buyuklukte bir kaba koyuyoruz (ben borcama koydum ) üzerine susam ve çörekotu serpip 150 derecede fırına verıyoruz kek gıbı olup olmadıgını kkurdanla kontrol edebılırsınız yaklasık 35-40 dakıka pişme suresi var...
afiyet olsun :)
Eklentiler
Son düzenleme: