Peynirin Beyinde Uyuşturucu ile Aynı Bölgeyi Uyarıp Bağımlılık Yarattığı Ortaya Çıktı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
"Bak sen peynire" dediğinizi duyar gibiyiz, durum hakikaten de öyle.

Özellikle peynir bağımlısı bir insansanız, bu durum size daha bir tanıdık gelecektir.

Nitekim aramızda mutlaka peynir aşığı olan, peynir yedikçe yiyen, türlü türlü peynir deneyen veya tek bir peynir türüne büyük tutku besleyen insanlar mevcuttur.

Araştırmalar neticesinde de peynirin içerisinde bulunan kazein adlı bir maddenin beyinde uyuşturucularla aynı bölgeyi uyararak bağımlılık hissi yarattığı bulunmuş.

Michigan Üniversitesi'nden bir araştırma ekibinin yürüttüğü çalışma, Yale Yemek Bağımlılığı Çizelgesi baz alınarak insanlara canlarının en çok hangi besinleri çektiği sorusu yöneltilerek oluşturulmuş. Üst sıralarda yer alan bir çok besinde bulunduğu fark edilen peynir üzerine yoğunlaşan araştırmacılar da duruma neden olarak kazein adlı bir proteini gösteriyor.

Süt ürünleri içerisinde bulunan bu protein, süt içildiğinde bu derece bağımlılık yaratmıyor.

Nedeniyse süt içildiğinde yeteri miktarda alınmaması. Ancak durum peynir yemeye gelince, süt konsantrasyonu yükseldiği için kazein oranını da bir hayli artıyor. Kazein de beyinde mutluluk hissi uyandırdığından beyin bir süre sonra bağımlı hale geliyor.

Araştırmaya ulaşan ekip ilk olarak 500 kişiye en çok yemek istedikleri, canlarının en çok çektiği yiyecekleri sormuşlar.

Pizzanın ilk sırada yer aldığı listede, üst sıralardaki yiyeceklerinin bir çoğunda peynir bulunduğu fark edilmiş. Çalışmanın başındaki ekipten Erica Schulte konuyla ilgili "Yiyeceklerin bu tür bağımlılıklar yaratabiliyor olmasının ispatlanması, tüm beslenme kurallarını baştan yazmamızı gerektirecek bir durum." diyor.

Tek bir insanın yılda ortalama 15 kg peynir tükettiği de ortaya çıkan sonuçlar arasında.

Özetle, peynirin son derece bağımlılık yaratan, bu bakımdan beyinde uyuşturucu etkisi gösteren bir gıda olduğu ortaya çıkmış durumda. Yani öyle "Peynir işte nedir ki" diyip yiyip geçmeyin, kendisinde numaralar çok

https://o nedio.com/haber/peynirin-beyinde-uyusturucu-ile-ayni-bolgeyi-uyarip-bagimlilik-yarattigi-ortaya-cikti--708148

Beyaz penir dişleride koruyor ,çürüğüde azaltıyor ağzın içindeki asidi nütralize ediyor özellikle ekmek ile beslenmede ekmek ağızda şekere dönüşüyor şekerde aside ,asitte çürüğü hızlandırıyor

Karpuz & Peynir candır
Kavunda olabilir

peynir kavun, olmadı üçleme olması lazım
Seni gidi seniii nameaver karpuz, kavun, peynir deyince hemen hınzırlık düşündün değil mi
Kavun peynir yanyanaysa rahmetli babam Aslan sütü tercih ederdi yanında, sizde süt için

Peyniri çok severim, beyaz peynirde tam yağlı az tuzlu tercihim, bağımlılıksa kabul, ben bir bağımlıyım o zaman
Kahvaltıda şöyle ağzıma layık bir peynir, kütür kütür domates, biber ve lokum gibi zeytin varsa ardından birde tereyağ ve ev yapımı reçel ya da bal, değme keyfime, başka birşey olmasa da olur bir ekmeği kıvırır yerim

çok yemem ben, sırf eksik kalmasın diye aklıma gelirse atarım ağzıma.

Acaba peynirin seve seve yediğim bir çeşidi var mı diye düşündüm. Yokmuş. Gayet sıkıcı bir yiyecek benim için.

Vegan dostlarım, bana sarılabilirsiniz.

Peynirsiz bir kahvaltı düşünemem
bazıları zeytin olmadan asla der ya bende peynir diyorum , benimde reçel aklıma ve soframda olmaz

İşte bu kişi benim.
Deli gibi peynir tüketirim. Hatta kendi kendime şu dünyada yemeyi en sevdiğim şey peynir derim.

Peynir

Benim bebeler niye bağlanmıyor bu peynire 4 yildir kizima yedirmeye çalışıyorum. Menemende corbada eritip ittiriyorum ama hala yemiyor. Ne zaman baglanacak acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…