• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peynirin Beyinde Uyuşturucu ile Aynı Bölgeyi Uyarıp Bağımlılık Yarattığı Ortaya Çıktı!

Benim bebeler niye bağlanmıyor bu peynire:KK12: 4 yildir kizima yedirmeye çalışıyorum. Menemende corbada eritip ittiriyorum ama hala yemiyor. Ne zaman baglanacak acaba :KK53:
Süt ürünü başka şeyler yiyorlarsa peyniri yemiyorlar diye dert etme, benim yeğenimde hiç peynir yemezdi, kimisi sevmiyor, kimi çocukta evde yemez başka yerde bal kaymak yer gibi yer:-)

"Bak sen peynire" dediğinizi duyar gibiyiz, durum hakikaten de öyle.

Özellikle peynir bağımlısı bir insansanız, bu durum size daha bir tanıdık gelecektir.

Eki Görüntüle 1823539

Nitekim aramızda mutlaka peynir aşığı olan, peynir yedikçe yiyen, türlü türlü peynir deneyen veya tek bir peynir türüne büyük tutku besleyen insanlar mevcuttur.

Araştırmalar neticesinde de peynirin içerisinde bulunan kazein adlı bir maddenin beyinde uyuşturucularla aynı bölgeyi uyararak bağımlılık hissi yarattığı bulunmuş.

Eki Görüntüle 1823540

Michigan Üniversitesi'nden bir araştırma ekibinin yürüttüğü çalışma, Yale Yemek Bağımlılığı Çizelgesi baz alınarak insanlara canlarının en çok hangi besinleri çektiği sorusu yöneltilerek oluşturulmuş. Üst sıralarda yer alan bir çok besinde bulunduğu fark edilen peynir üzerine yoğunlaşan araştırmacılar da duruma neden olarak kazein adlı bir proteini gösteriyor.

Süt ürünleri içerisinde bulunan bu protein, süt içildiğinde bu derece bağımlılık yaratmıyor.

Eki Görüntüle 1823541

Nedeniyse süt içildiğinde yeteri miktarda alınmaması. Ancak durum peynir yemeye gelince, süt konsantrasyonu yükseldiği için kazein oranını da bir hayli artıyor. Kazein de beyinde mutluluk hissi uyandırdığından beyin bir süre sonra bağımlı hale geliyor.

Araştırmaya ulaşan ekip ilk olarak 500 kişiye en çok yemek istedikleri, canlarının en çok çektiği yiyecekleri sormuşlar.

Eki Görüntüle 1823543

Pizzanın ilk sırada yer aldığı listede, üst sıralardaki yiyeceklerinin bir çoğunda peynir bulunduğu fark edilmiş. Çalışmanın başındaki ekipten Erica Schulte konuyla ilgili "Yiyeceklerin bu tür bağımlılıklar yaratabiliyor olmasının ispatlanması, tüm beslenme kurallarını baştan yazmamızı gerektirecek bir durum." diyor.

Tek bir insanın yılda ortalama 15 kg peynir tükettiği de ortaya çıkan sonuçlar arasında.

Eki Görüntüle 1823544

Özetle, peynirin son derece bağımlılık yaratan, bu bakımdan beyinde uyuşturucu etkisi gösteren bir gıda olduğu ortaya çıkmış durumda. Yani öyle "Peynir işte nedir ki" diyip yiyip geçmeyin, kendisinde numaralar çok

https://o nedio.com/haber/peynirin-beyinde-uyusturucu-ile-ayni-bolgeyi-uyarip-bagimlilik-yarattigi-ortaya-cikti--708148

ortadaki karışık peynir tabağı lütfen benim olsun..içine atlayasım geldi...peynir ...peynir.ille de peynir....tüm ömrümü peynir ekmek ile geçirebilirim...
haberde doğruluk payı var.tadına vardığım bir peynir dünyayı unutturur bana.....yakaladıysam bir lezzet,depolarım dolaba bir kaç kilo:kk77::kk77:

Kardeşim ekim ayında safra kesesinden ameliyat oldu.Ameliyattan çıktı henüz ayılıyordu,başında bizde neyi yasaklarlar vs konuşuyoruz ablamla,bilinçsiz verdiği cevap 'Peyniri yasaklamasınlar':hamarat:

Kardeşim ekim ayında safra kesesinden ameliyat oldu.Ameliyattan çıktı henüz ayılıyordu,başında bizde neyi yasaklarlar vs konuşuyoruz ablamla,bilinçsiz verdiği cevap 'Peyniri yasaklamasınlar':hamarat:

çok geçmiş olsun canım, yasakmıymış peki merak ettim valla

Back