Petkim Lojmanları Hakkında acilll

zumranurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2010
96
13
88
Merhaba Petkim Lojmanlarında oturan arkadaşlardan yardım isteyebilirmiyim, yakında eşimle petkime yerleşecez ve duydukki Çalışanlara Lojman veriliyormuş. Evler hakkında genel bilgi verecek varmı acaba? :34:

cnm öncelikle hayırlı olsun:)

ben yaklasık 2 senedir oturuyorum burada,ağaçların içinde yemyesil sakin bir yer öyle ki ne bir satıcı sesi ne de bir korna sesi duyabilirsin tamamen bir kır evi gibi:)sadece kusların ve kargaların sesini duyabilirsin ki bol miktarda kargamız var saolsunlar:)

yaklasık 30 yıllık binalarmıs ve dolayısıyla bir hayli yıpranmıs durumdaydı tabi bunda eski petkimcilerin benim evim değil nasılsa, ne diye para harcayım zihniyeti de fazlasıyla etkili.biz evi aldıgımızda leş gibiydi. mutfagın her yerinde yağ kalıntıları kırık dökük kapaklar ve mermer,banyo desen facia o küvetin içinde nasıl yıkanmıslar bilmiyorum ha fazlasıyla pis bir eve gelince acaba bu insanlar yıkanıyolar mıydı diye bile kafamda düşünceler olusmadı değil.neyse kısaca söyle deyim biz yaklasık 5-6 milyara evde a dan z ye her turlu tadilatı yaptırdık yerlere laminant döşettik ve mutfak yaptırdık,banyoya yeni fayans klozet lavabo yaptırıp küveti söküp attık:)kapı kollarının hiç birisi tutmuyordu ,kapı kolları ve aydınlatma anahtarlarını,kornişleri fln da değiştirdik. yaglı boya badana da yapıldı tabi.sonucta mis gibi bir ev oldu.bir çok 0 daireden daha iyi durumda diyebilirim:)

lojmanlarda 3+1 için 24 saat sıcak su,kalorifer,elektrik ve su için 400 lira ödeniyor.bize lojman cıkmasaydı kirada oturacaktık ve sadece kiraya 400-500 arası verecektik artı faturalarda eklenecekti böylece bir yılda kirada oturup faturalara ödeyecegimiz meblağyı eve harcamıs olduk ki ben burda allah nasip ederse uzun süre oturmayı düşünüyorum.

benim aklıma gelenler bu kadar:)senin aklında olan bi soru varsa cevaplayayım:)

ilgin için inan çok teşekkür ederim canım çok sağol:)bayağı masraf yapmışsınız anladığım kadarıyla ....insanları hiç anlamıyorum ya sonuçta kendin yaşıyorsun ne kadar bu kadar kötü ve pis kullanırlar aklım almıyor....

Hiçbir bilgim olmadığı için bir iki sorum daha olucaktı,yardımcı olabilirseniz çok mutlu olucam.

Belli bir oturma süresi varmı? Yani askeriye gibi 5 yıl gibi sürelimi?

Eşim işe henüz başlamadı,yakında başlayacak, Lojman hak taleb etmek için belli bir süre geçmesi gerekiyormu? Yoksa işe yeni başlayanlarda lojmana geçebiliyormu? Şehir
dışından geleceğimiz için,kiralık evmi baksak yoksa lojman verelicekmi diye kafamız karıştı lojmanlarında bazıları ufak ve çok pis diye duydum tereddütte kaldım.ama dedğin gibi masrafı az olunca daha mantıklı....çünkü biz 2 yıl sonra ev almayı düşünüyoruz
sevgiler...

benim abim de petkim de çalışıyor ve lojmanda kalıyor. 2+1 de oturuyorlar ve 2 yıl önce onlar da baya masraf yaptılar ev çok kötüydü çünkü.mümkünü yok o eve gelin girmezdi yani :) ayrıca 2+1 ama gayet geniş bir ev.ve yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi faturalar konusunda çok avantajlı.ben lojmanların oldugu yeri de çok beğenmiştim yeşillikli sakin bir yer.çok hoşuma gitti.

ilgin için inan çok teşekkür ederim canım çok sağol:)bayağı masraf yapmışsınız anladığım kadarıyla ....insanları hiç anlamıyorum ya sonuçta kendin yaşıyorsun ne kadar bu kadar kötü ve pis kullanırlar aklım almıyor....

Hiçbir bilgim olmadığı için bir iki sorum daha olucaktı,yardımcı olabilirseniz çok mutlu olucam.

Belli bir oturma süresi varmı? Yani askeriye gibi 5 yıl gibi sürelimi?

Eşim işe henüz başlamadı,yakında başlayacak, Lojman hak taleb etmek için belli bir süre geçmesi gerekiyormu? Yoksa işe yeni başlayanlarda lojmana geçebiliyormu? Şehir
dışından geleceğimiz için,kiralık evmi baksak yoksa lojman verelicekmi diye kafamız karıştı lojmanlarında bazıları ufak ve çok pis diye duydum tereddütte kaldım.ama dedğin gibi masrafı az olunca daha mantıklı....çünkü biz 2 yıl sonra ev almayı düşünüyoruz
sevgiler...

canım belli bir oturma süresi yok sen cıkmak isteyene kadar burda kalabiliyosun,lojman talep etmek için belli bir süre gecmesi gerekmiyor fakat cok zor cıkıyor lojman yani bir süre bekleyebilirsiniz belki,örneğin burda 2+1 den 3+1 e gecmek için ya da ev rutubet aldıgı için değiştirme talebinde bulunan bir sürü insan var.burdaki en önemli sorunlardan biri rutubet ve yazın çıkan sivrisinekler:)ama benim sansıma rutubetten eser yok evimde daha cok üst katlarda ve yan cephesi açık olan binalarda oluyor bu sorun.

burda işini en çok kolaylastırcak seylerden birisi ev almayı kolay kılması zaten burdaki insanların çogunun da 2.hatta 3.evleri var tabi eskilerden bahsediyorum:))ama yeni gelenlerde ev almaya basladı biz de bir kaç sene içinde almayı düşnüyoruz fakat benim ve burdaki çoğu insanın düşüncesi ev alınsa bile burda oturmak.çünkü eve cıksan belki evinde bu rahatlıgı yasayamıcaksın sürekli sıcak suyun var ve ısınma problemi çekmiyorsun hiçç dilediğince yak kullan:)telefon lojmanın içerisinde ücretsiz komsularınla eşinle bedavaya konusabiliyorsun.ayrıca burası cocuklar içinde cok güzel cocugumu da burda büyütmek istiyorum ben mesala her yerde park var artı zaten kapı önleri de parkı aratmıyor aman araba gecicek bişey olucak korkusu yasamıyorsun:):46:

bir de her ev pis olucak diye de bir şey yok mesela bazı arkadaslar boya badanayla ufak tadilatlarla gayet temiz ve güzel yaptılar evlerini.:16:
dip not: kira bedeli 370 -380 arası bişeymiş 3+1 için :1:2+1 lerde daha da düşük;)

bu konuda beni bilgilendirip ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim canım çok sağolun.en azından bir fikir edinmemize katkınız oldu:34:

2 sene önce bende deli gibi lojman hakkında bişeyler bulmaya çalışmıştım, bilmediğim bir yere geliyordum, eşyalarım alınacaktı ama evin şeklini ölçülerini bile bilmiyordum çünkü lojman son ana kadar cıkmamıstı .sansıma burda bir arkadas evin resimlerini koymustu o kadar faydası olmustu ki anlatamam...o yüzden ben de biliyorum en ufak bir bilginin bile ne kadar degerli oldugunu umarım işine yaramıstır,hayırlı olsun tekrardan:)

haklısın hiç bilmediğin bir yer normal olarakta merak ediyorsun ama sizin gibi duyarlı arkadaşlar olduğu sürece burda herkez birbirine yardımcı olur.ben kocaeelinde oturuyorum eşyalarım uyacakmı tüllerim uyacak mı tekrar masraf yapmak istemiyorum .evler hakkında hiç bir bilgim yok camlar nasıl uzun mu kısa mı?kaçtane var mesala
bende sizden rica etsem bana evin resimlerini yollarmısınız dıştan içten nasıl mutlu olurum anlatamam :16:

2 sene önce bende deli gibi lojman hakkında bişeyler bulmaya çalışmıştım, bilmediğim bir yere geliyordum, eşyalarım alınacaktı ama evin şeklini ölçülerini bile bilmiyordum çünkü lojman son ana kadar cıkmamıstı .sansıma burda bir arkadas evin resimlerini koymustu o kadar faydası olmustu ki anlatamam...o yüzden ben de biliyorum en ufak bir bilginin bile ne kadar degerli oldugunu umarım işine yaramıstır,hayırlı olsun tekrardan:)

canım benım:16: sanırım o arkadaş benim..... çok öpüyorum seni mercan:)
zumranurum sana öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum çünkü bu hayat şartlarında petkimin bir ferdi olmak oldukça güzel... hele birde lojmanı alabilirseniz şahane.... lojmanlar hakkında mercan sana çok güzel bilgiler vermiş. bundan 3 buçuk sene önce bende deli gibi lojman hakkında bilgi arıyordum ve bulamamıştım siz gene şanslısınız bana göre.yeni gelin evi olacaktı benim evim ve nişanlıyken geldiğimde gördüğüm ev beni ağlatmıştı o kadar pis ve kötüydü yani. ama gözünü korkutmasın sakın. evlere biraz masraf yapılınca mis gibi oluyor valla...sana şunu söyliyeyim eger ki yeni evlenip sıfır eşya almayacaksan ve 2+1 ev çıkarsa fazla masraf yapma derim ben heleki 1. kat olursa hiç yapma .çünkü sonra 3+1 eve geçmek istiyceksin ve yaptığın masrafa yazık olucak. amaaa 3+1 çıkarsa ve 10-15 yıl gibi oturmayı planlıyorsan ki planla bence burası çok güzel bir yer işte o zaman hiçbir masraftan kaçınma derim ben.ben mesele 2+1 ve 1. kattaydım yeni gelin geldim. sadece parke yaptırmıştım mutfak dolaplarını sticker ile kapladım öyle oturdum zaten evimin resimlerine bakmışsındır. 2 sene sonra zorda olsa 3+1 eve taşındım 2.kat şimdi mutfak ,banyo, tuvalet yerlerini, parke, duvar kağıdı falan hepsini yaptırdım oturuyorum ve çok mutluyum. erd&fgn yeni lojman evi - bakabilirsin bakmadıysan. yani kısacası burası yaşam için,birikim yapmak için ve çocuk büyütmek için harika bir yer.eger buraya gelirsen sana evimi gezdirebilirim ona göre perde eşya alırsın.laf olsun diye söylemiyorum gercekten gel misafirim ol yada sormak istediklerin olursa yanıtlarım...umarım lojman çıkar ve 3+1 çıkar öyle dua et sakın deme ev çıksında ne olursa olsun diye .çünkü hemen hemen her arkadaşım büyük eve çıkmak için çok savaş verdi.çocuk olunca sığamıyorsun.dediğim gibi evler biraz maddiyata bakıyor...onun dışında burda arkadaşlıklarda çok güzel... çok konuştum umarım faydalı olur...kendine iyi bak:16:

canımsın çok sağol ilginize ne kadar çok tşk etsem azdır.diğer arkadaşımda sağolsun çok güzel bilgilendir di beni.eşimin petkim işi olacağı kesinleştiği anda araştırma yapayım derken senin evin çıkmıştı baktım sen mis gibi yapmıştın.o bana çok fikir verdi ben 4 yıllık evliyim eşyalarım hele ki mutfak masam sığmaz 2 1 ler bana ufak gelir.bizde firmayla görüşüp sorduk 2 yılda çıkıyormuş sırada bekleyenler varmış mecbur kiraya geçiçez aslında ben pek istemirdum lojman harici ama ne yapalım kısmet:43: ben kocaelinden gelicem nasipse hiç bilmediğim bir yer bide kimsemiz de yok oralarda rahatlık ve güvenlik için lojman iyi olurdu inş.hemen çıkar bizede...

sanada hayırlı olsun güle güle otur inş.yeni evinde davetin ve ince düşüncen için yürekten teşekkür ederim inş.çıktığında söz hem gelirim hem beklerim:34:

birde 3 1 size nasıl çıktı 2 yıl mı beklediniz ve hemen başvurup sıraya girmek mi gerekiyor

sevgiyle....

bu arada canım yeni evine de şimdi baktım 4 tl harika yapmışınız ne güzel olmuş huzurla otur kardeşim inş.bide delikanlı olmuş maşallah allah hayırlı evlat etsin :)

Kızlar bişey sorucam eşniz petkime nasıl girdi ? nişanlım askerden gelicek kimya bölümü yeni mezun iş bulma şansı nedir bizim 2 tarafında durumu çok iyi değil malesef askerden gelir gelmez böyle bir iş bulursa çok seviniriz

Merhaba arkadaşlar,
geçen hafta Petkim'de işgörüşmem vardı,olumu geçti. Eğer kabul edilirsem eşim ve oğlumla birlikte Aliağaya yerleşeceğiz Ben Istanbulda yaşayan ama Istanbulun stresinden ve gürültüsünden bıkmış biri olarak Petkim'e gelecek olursam çok mutlu olacağım. Lojman, oradaki sosyal yaşam konularında orada yaşayan arkadaşların vereceği bilgilere çok ihtiyacım var. Yanıtlayabilirseniz çok memnun olacağım.

2+1 ve 3+1 dairelerin metrekareleri nedir? Bu ödenen ücret kira bedeli mi yoksa yakıt-elektrik-su bedeli mi? TED Aliağ Kolejine çocuğu ya da tanıdığı giden var mı? Kolej fiyatı Istanbula göre epey uygun.. Oğlum 3.sınıfa gidiyor. Devlet okulu var mı yakında?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Selamlar,

cnm öncelikle hayırlı olsun:)

ben yaklasık 2 senedir oturuyorum burada,ağaçların içinde yemyesil sakin bir yer öyle ki ne bir satıcı sesi ne de bir korna sesi duyabilirsin tamamen bir kır evi gibi:)sadece kusların ve kargaların sesini duyabilirsin ki bol miktarda kargamız var saolsunlar:)

yaklasık 30 yıllık binalarmıs ve dolayısıyla bir hayli yıpranmıs durumdaydı tabi bunda eski petkimcilerin benim evim değil nasılsa, ne diye para harcayım zihniyeti de fazlasıyla etkili.biz evi aldıgımızda leş gibiydi. mutfagın her yerinde yağ kalıntıları kırık dökük kapaklar ve mermer,banyo desen facia o küvetin içinde nasıl yıkanmıslar bilmiyorum ha fazlasıyla pis bir eve gelince acaba bu insanlar yıkanıyolar mıydı diye bile kafamda düşünceler olusmadı değil.neyse kısaca söyle deyim biz yaklasık 5-6 milyara evde a dan z ye her turlu tadilatı yaptırdık yerlere laminant döşettik ve mutfak yaptırdık,banyoya yeni fayans klozet lavabo yaptırıp küveti söküp attık:)kapı kollarının hiç birisi tutmuyordu ,kapı kolları ve aydınlatma anahtarlarını,kornişleri fln da değiştirdik. yaglı boya badana da yapıldı tabi.sonucta mis gibi bir ev oldu.bir çok 0 daireden daha iyi durumda diyebilirim:)

lojmanlarda 3+1 için 24 saat sıcak su,kalorifer,elektrik ve su için 400 lira ödeniyor.bize lojman cıkmasaydı kirada oturacaktık ve sadece kiraya 400-500 arası verecektik artı faturalarda eklenecekti böylece bir yılda kirada oturup faturalara ödeyecegimiz meblağyı eve harcamıs olduk ki ben burda allah nasip ederse uzun süre oturmayı düşünüyorum.

benim aklıma gelenler bu kadar:)senin aklında olan bi soru varsa cevaplayayım:)

merhaba,
sorunu görmekte biraz gec kaldım sanırım,soru hala gecerliyse planlarda değişiklik olmadıysa ona göre bilgi vereyim istersen :)

merhaba,
sorunu görmekte biraz gec kaldım sanırım,soru hala gecerliyse planlarda değişiklik olmadıysa ona göre bilgi vereyim istersen :)

bana bilgi verebilirsiniz :) benim de nişanlım petkim de çalışıyor ve lojmanlarda kalacağız büyük ihtimal yazılanları okuyunca çok moralim bozuldu bir de başka arkadaşlardan evlerin çok küçük olduğunu duymuştum evler kaç metrekare özellikle mutfak çok mu küçük ? Çok bakımsız olduğu da yazılmış birkaç yerde öyle mi gerçekten onu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler..:)

Back
X