cnm öncelikle hayırlı olsun:)
ben yaklasık 2 senedir oturuyorum burada,ağaçların içinde yemyesil sakin bir yer öyle ki ne bir satıcı sesi ne de bir korna sesi duyabilirsin tamamen bir kır evi gibi:)sadece kusların ve kargaların sesini duyabilirsin ki bol miktarda kargamız var saolsunlar:)
yaklasık 30 yıllık binalarmıs ve dolayısıyla bir hayli yıpranmıs durumdaydı tabi bunda eski petkimcilerin benim evim değil nasılsa, ne diye para harcayım zihniyeti de fazlasıyla etkili.biz evi aldıgımızda leş gibiydi. mutfagın her yerinde yağ kalıntıları kırık dökük kapaklar ve mermer,banyo desen facia o küvetin içinde nasıl yıkanmıslar bilmiyorum ha fazlasıyla pis bir eve gelince acaba bu insanlar yıkanıyolar mıydı diye bile kafamda düşünceler olusmadı değil.neyse kısaca söyle deyim biz yaklasık 5-6 milyara evde a dan z ye her turlu tadilatı yaptırdık yerlere laminant döşettik ve mutfak yaptırdık,banyoya yeni fayans klozet lavabo yaptırıp küveti söküp attık:)kapı kollarının hiç birisi tutmuyordu ,kapı kolları ve aydınlatma anahtarlarını,kornişleri fln da değiştirdik. yaglı boya badana da yapıldı tabi.sonucta mis gibi bir ev oldu.bir çok 0 daireden daha iyi durumda diyebilirim:)
lojmanlarda 3+1 için 24 saat sıcak su,kalorifer,elektrik ve su için 400 lira ödeniyor.bize lojman cıkmasaydı kirada oturacaktık ve sadece kiraya 400-500 arası verecektik artı faturalarda eklenecekti böylece bir yılda kirada oturup faturalara ödeyecegimiz meblağyı eve harcamıs olduk ki ben burda allah nasip ederse uzun süre oturmayı düşünüyorum.
benim aklıma gelenler bu kadar:)senin aklında olan bi soru varsa cevaplayayım:)