Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Peşinatsız konut kredisi
- Konu Sahibi eceezgi
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Aralık 2014
- 2.990
- 6.306
- 158
peşinatsız kredi alabilmeniz için ekspertizin 250 bin dediği evi 400 bin civarı falan göstermesi gerekiyor. Emlakçılar genelde tanıdık ekspertizlerle çalıştığı için onlar ayarlayabiliyorlar. 250 bin tl lik eve 10 yıl krediye girerseniz çok aşırı faiz ödersiniz enuygunkredi diye bir site var oraya girip hesaplama yapabilirsiniz.Herkese selam,
Kafamı karıştıran ve danışmak istediğim bir konu var.
Şuanda kiradayız aylık 800 tl kira veriyoruz.
Eşimle iki senedir ev alma niyetımız var ancak peşinatımız malesef hiç yok.
Aylık gelirlerimiz iyi , krediyi rahatlıkla ödeyebiliriz ancak ,düşündüğümüz ev max 250 bin tl civarında ve 10 yıl kredi istiyoruz.
Araştırdıklarım :
1- Banka müdürü tanıdık olursa alınabiliyormuş.
2-Emlakçı tanıdık olabilirse ayarlıyabiliyormuş.
3- Başka bir ev ipotek edilirse alınabiliyormuş.
Peşinatsız bu evi nasıl alırız, aranızda bu şekilde ev sahibi olan var mı?
Olumlu-Olumsuz yönleri neler fikir verir misiniz.
Tşk ler.
https://www.enuygun.com/kredi/konut/karsilastir/120-ay-vade-ile-250000-tl/?es=0
- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
şu sıralar,biz de oğluma ev almak için arayışlar da olduğumuz için,konu hakkında az çok fikir sahibiyim.
bir kere peşinatsız olmuyor o işler.kredi çekecekseniz,% 25,peşinat.lazım.hallederiz diyen,emlakçılara güvenmeyin.bize gelen teklifler şu yöndeydi.evin ederini fazla gösteririz,peşinata sayarız.ama çekilen kredi fazla oluyor haliyle.
kredi fazla olunca,masrafları ,aylık ödemeleri daha fazla oluyor.yani sizin burada hiç kazancınız olmuyor.hatta cebinizden daha fazla para çıkıyor.(bu konuyu bankacı arkadaşlar daha detaylı anlatabilir)
alabiliyorsanız,ev sahibinden,ya da tanıdık birinden almak avantajlı.ben mahalle mahalle gezip,ev sahibinden,yazan ilanlara bakacağım.(sahibinden.com da var ama oraya da emlakçılar,ilan veriyor)
bir kere peşinatsız olmuyor o işler.kredi çekecekseniz,% 25,peşinat.lazım.hallederiz diyen,emlakçılara güvenmeyin.bize gelen teklifler şu yöndeydi.evin ederini fazla gösteririz,peşinata sayarız.ama çekilen kredi fazla oluyor haliyle.
kredi fazla olunca,masrafları ,aylık ödemeleri daha fazla oluyor.yani sizin burada hiç kazancınız olmuyor.hatta cebinizden daha fazla para çıkıyor.(bu konuyu bankacı arkadaşlar daha detaylı anlatabilir)
alabiliyorsanız,ev sahibinden,ya da tanıdık birinden almak avantajlı.ben mahalle mahalle gezip,ev sahibinden,yazan ilanlara bakacağım.(sahibinden.com da var ama oraya da emlakçılar,ilan veriyor)
Herkese selam,
Aylık gelirlerimiz iyi , krediyi rahatlıkla ödeyebiliriz ancak ,düşündüğümüz ev max 250 bin tl civarında ve 10 yıl kredi istiyoruz.
Araştırdıklarım :
Tşk ler.
bankacıyım canım senin cevabın bende.
bazı bankalarda evleri görmeye giden eksperler tanıdık oluyor onlar evin değerini yüksek gösteriyor o şekilde evi değerinin %75i seni kurtarıyor.
2. seçenek şu: evi satanla anlaşıyorsun. ev parasının %75ini satışta kalanı %25ini 15 gün sonra verme konusunda.
konut kredisi kullandırımından 15 gün sonra tamamlayıcı tüketici kredisi verebiliyoruz. o kalan %25i yani. ama tüketici kredisi olarak geçiyor ve 36 ayla sınırlı.
iki kredi birden beni yorar dersen de çözüm şu: konut kredisini değişken taksitli yaptırıyorsun. ilk 36 ay az taksit ödüyorsun. diğer kredi de olunca aynı hesaba geliyor.
tabi bunlar için eşinle senin gelirlerinizin yeterli olması lazım.
bilmem açıklayıcı oldum mu?
ayrıca 3. sorun da cevapları karşılayan seçeneklerden. bir ev daha gösterirsen 2 ev ipoteği ile tamamına kadar kredi kullanabiliyorsun ama bu ipotek gösterdiğin 2. evin de eksper masrafı+ipotek masrafı anlamına da geliyor.
- 16 Şubat 2012
- 6.432
- 10.697
- 448
Bizimde birikimimiz yoktu.Annemlerin 20-25.000 civarı parası vardı.Bizde evin değeri 20 bin kadar fazla gösterildi.Emlakçı yardımcı olmuştu ekspertizle o görüşmüştü .İşlemler sırasında annemlerden aldığımız parayı bankaya peşinat olarak yatırdık.Hesabımıza para yatınca da aynı gün babamlara geri iade ettik .Bizim cebimizden hiç para çıkmamış gibi oldu.Herkese selam,
Araştırdıklarım :
Tşk ler.
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
VADENİZ NE KADARBiz ihtiyaç kredisini ayrı çekip peşinat yaptık. Ama tabiki aynı maaşlara değil, farklı kaynakları göstererek.
EVİNİZİN DEĞERİ VE AYLIK ÖDEMENİZ NE KADAR
- 16 Şubat 2012
- 6.432
- 10.697
- 448
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
Allah gönlünüze göre versinşu sıralar,biz de oğluma ev almak için arayışlar da olduğumuz için,konu hakkında az çok fikir sahibiyim.
ne iyi bir ailesiniz oğlunuza ev alacakmsınız
bizimkiler desteği bırakın köstek oluyorlar bir de
- 3 Ekim 2007
- 14.413
- 35.455
- 1.123
- 39
Gecen sene aldik ev. Konut kredisi olarak cekeceksiniz banka %70 ya da 75 ini veriyor zaren. Kural bu yani diger turlusu mumkun degil.
Evin degerini yuksek gosterdiginiz zaman tapu masrafiniz da artiyor ayni oranda. Yani ordan gelecek parayi tapuya verirsiniz bu sefer de. Ama bu sifir evler icin gecerli olabilir emin degilim. Bizde aynen oyle olmustu cunku.
Kalan kismi ihtiyac kredisi cekmistik.
Evin degerini yuksek gosterdiginiz zaman tapu masrafiniz da artiyor ayni oranda. Yani ordan gelecek parayi tapuya verirsiniz bu sefer de. Ama bu sifir evler icin gecerli olabilir emin degilim. Bizde aynen oyle olmustu cunku.
Kalan kismi ihtiyac kredisi cekmistik.
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
teşekkürler yorumunn için:))bankacıyım canım senin cevabın bende.
bazı bankalarda evleri görmeye giden eksperler tanıdık oluyor onlar evin değerini yüksek gösteriyor o şekilde evi değerinin %75i seni kurtarıyor.
2. seçenek şu: evi satanla anlaşıyorsun. ev parasının %75ini satışta kalanı %25ini 15 gün sonra verme konusunda.
konut kredisi kullandırımından 15 gün sonra tamamlayıcı tüketici kredisi verebiliyoruz. o kalan %25i yani. ama tüketici kredisi olarak geçiyor ve 36 ayla sınırlı.
iki kredi birden beni yorar dersen de çözüm şu: konut kredisini değişken taksitli yaptırıyorsun. ilk 36 ay az taksit ödüyorsun. diğer kredi de olunca aynı hesaba geliyor.
tabi bunlar için eşinle senin gelirlerinizin yeterli olması lazım.
bilmem açıklayıcı oldum mu?
ayrıca 3. sorun da cevapları karşılayan seçeneklerden. bir ev daha gösterirsen 2 ev ipoteği ile tamamına kadar kredi kullanabiliyorsun ama bu ipotek gösterdiğin 2. evin de eksper masrafı+ipotek masrafı anlamına da geliyor.
- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
peşinatsız kredi alabilmeniz için ekspertizin 250 bin dediği evi 400 bin civarı falan göstermesi gerekiyor. Emlakçılar genelde tanıdık ekspertizlerle çalıştığı için onlar ayarlayabiliyorlar. 250 bin tl lik eve 10 yıl krediye girerseniz çok aşırı faiz ödersiniz enuygunkredi diye bir site var oraya girip hesaplama yapabilirsiniz.
https://www.enuygun.com/kredi/konut/karsilastir/120-ay-vade-ile-250000-tl/?es=0
mesela bu tabloya göre,250 000 tl ye alacağınız ev,480.000 tl civarında bir fiyata geliyor..aylık ödeme 3800,bunun 1000 lirası ana paradan,geri kalanı faiz.krediyle ev almak,çok mantıksız gelmeye başladı.
250 000 tl ye alacağınız evin,büyük miktarı cebinizde hazır olur da,kalan bir miktarına kredi çekerseniz mantıklı,diğer türlü,yıllarca faiz ödemek çok kötü.
- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
Allah gönlünüze göre versin
ne iyi bir ailesiniz oğlunuza ev alacakmsınız
bizimkiler desteği bırakın köstek oluyorlar bir de
sağol canım.bizim bir evimiz var zaten,onların oturması için ama işyerlerine çok uzak olduğu için,kiralık yer tuttular.onun kirasını alıp,üstünü de biz tamamlayıp,kiralarını ödüyorüz.o evi satıp,üstüne kredi çekerek ev almayı düşünüyorduk, ama kredi faizleri bizi düşündürüyor açıkçası.
eski dönemlerde eşten dosttan dolar ,altın alıp ev alınabiliniyordu.biz iki evimizi de böyle almıştık.hala öyle yardımlaşmalar olsa ne güzel olurdu.
- 3 Ekim 2007
- 14.413
- 35.455
- 1.123
- 39
10 yil kredi mi cekilir para biriktirin diyen arkadaslar bir yandan da kira odendigini unutuyor sanirim.
Gozunuzu karartip alin derinlm ben.
Biz 7 yil cektik, 1 yilini odedik darisi digerlerine.
Ev alirken kagit kalem hesapladik. 7 yilda odeyecegimiz kira masrafi zaten kredinin faizine denk geliyor tam olarak.
En azindan ev sahibinin kaprislerini cekip baskasinin evine emek vermek zorunda kalmadik.
Su an evet faiz oduyorum ama kafam rahat. Evin bir yerinde sorun olsa kendi evim diye icim rahat yaptiriyorum.icine bir sry alirken kirk kere dusunmuyorum sonra ne plur diye. Cok sukur hic sikinti cekmedik simdiye kadar da odeme yaparken.
Ev alirken kagit kalem hesapladik. 7 yilda odeyecegimiz kira masrafi zaten kredinin faizine denk geliyor tam olarak.
En azindan ev sahibinin kaprislerini cekip baskasinin evine emek vermek zorunda kalmadik.
Su an evet faiz oduyorum ama kafam rahat. Evin bir yerinde sorun olsa kendi evim diye icim rahat yaptiriyorum.icine bir sry alirken kirk kere dusunmuyorum sonra ne plur diye. Cok sukur hic sikinti cekmedik simdiye kadar da odeme yaparken.
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
yıllarca faiz ödemek kötü de,mesela bu tabloya göre,250 000 tl ye alacağınız ev,480.000 tl civarında bir fiyata geliyor..aylık ödeme 3800,bunun 1000 lirası ana paradan,geri kalanı faiz.krediyle ev almak,çok mantıksız gelmeye başladı.
250 000 tl ye alacağınız evin,büyük miktarı cebinizde hazır olur da,kalan bir miktarına kredi çekerseniz mantıklı,diğer türlü,yıllarca faiz ödemek çok kötü.
yıllarca boş yere kira ödemek de kötü
kiram suanda 800 tl, ev sahibi 1500 tl yaptı diğer tüm daireleri
3800 aylık şu zamanda ödesem , en azından 10 sne snr da 3800 ödeyeceğim
ve ev sahıbı olacağım
bu işe girince faizi düşünmemek gereklı bence
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
valla maşallah sizesağol canım.bizim bir evimiz var zaten,onların oturması için ama işyerlerine çok uzak olduğu için,kiralık yer tuttular.onun kirasını alıp,üstünü de biz tamamlayıp,kiralarını ödüyorüz.o evi satıp,üstüne kredi çekerek ev almayı düşünüyorduk, ama kredi faizleri bizi düşündürüyor açıkçası.
eski dönemlerde eşten dosttan dolar ,altın alıp ev alınabiliniyordu.biz iki evimizi de böyle almıştık.hala öyle yardımlaşmalar olsa ne güzel olurdu.
benim kv eşime bekarken alınan arabayı bile satıp parasını kendi hesabına aktardı
peşinat için o parayı istıyoruz onu bile vermıyor
bir de dalga gecıyorlar alabılecek mısınız ev diye
annemler destek olmak ıstıyorlar ama ben onlara olan sinirimden kendı aılemı de işin içine katmıyorum şu aşamada
bizimkilerin de evi var , bankada birikmişleri var ve aylık 10 bin tl gbi de bir gelirleri var, bunu kp kendisi söyledi.ama bize yardım için kuruş yok
- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
aylık ödemeniz ne kadar10 yil kredi mi cekilir para biriktirin diyen arkadaslar bir yandan da kira odendigini unutuyor sanirim.
evinizi ne kadara aldınız güle güle oturun
inşallah darısı basımıza olsun
ben de siz gbi düşünüyorum
- 3 Ekim 2007
- 14.413
- 35.455
- 1.123
- 39
Aylik 2500 oduyoruz biz. Kucuk bir sehirde yasiyorum Istanbul gibi degil tabi fiyatlar. Evi 155000e aldik. Ekstra masraflar icin de arabamizi sattik 25000de oradan kullandikaylık ödemeniz ne kadar
evinizi ne kadara aldınız güle güle oturun
inşallah darısı basımıza olsun
ben de siz gbi düşünüyorum
- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
valla maşallah size
benim kv eşime bekarken alınan arabayı bile satıp parasını kendi hesabına aktardı
peşinat için o parayı istıyoruz onu bile vermıyor
bir de dalga gecıyorlar alabılecek mısınız ev diye
annemler destek olmak ıstıyorlar ama ben onlara olan sinirimden kendı aılemı de işin içine katmıyorum şu aşamada
bizimkilerin de evi var , bankada birikmişleri var ve aylık 10 bin tl gbi de bir gelirleri var, bunu kp kendisi söyledi.ama bize yardım için kuruş yok
ohhh maşallah,10 000 tl gelirim olsa,hiç düşünmem.alırım ama krediyi biz ödeyeceğimiz için faizini düşünüyorum vallahi.
ayrıca,evimize ait olan(ruhsatı benim üstüme)arabayı da altlarına verdik.geziyorlar.hiç öyle benim malım, senin malın yok bizde,herşey ortak.ama şu da var.benim oğlum tek çocuk.bel ki de bu yüzdendir.zaten var olan herşey,biz ölünce onlara kalacak.şimdiden tadını çıkartsınlar.