Peşinatsız konut kredisi

Bence 10 yıllık konut kredisi insana zulüm. 5 yıl çekebilecek düzeye gelmeden kesinlikle tavsiye etmem. Peşinatsız hiç tavsiye etmem..
Benim gördüğümde ihtiyaç kredisi çekip onu peşinat yapıyorlar ama ne kadar mantıklı bilmiyorum. İhtiyaç kredisi de sonuçta bir ton faizle çekiliyor.

Genelde emlakçılar yapıyor bu işi. Experleri tanıyorlar üç beş kuruş yedirince 100 binlik evi 125 bin gösterebiliyorlar. Ben de araştırdım bir dönem. 320 bin lira fiyatı olan ev bu yöntemle bana 480 bine denk gelecekti. Arada bi evdaha alacak kadar fiyat farkı var. Vazgeçtik biz de. Yine de bir araştırın.

Bende soyle az pesinatla taksitle toki gibi olabilir kurali,yada kurasiz evin icine girince odeyebilicegimiz bisiler bakiyorum,bilen duyan yazsin lutfen istanbul icin, inanilmaz artti fiyatlar 120,150 binlik evler 350 bin oldu pes yahu benum evim 1+1 750 veriyorum bu sene zamliydi yapmadi Allahtan

emlakçınız evin değerini yüksek gösterirse olur ama masraflarda bi okadar artar
maaşlarınız resmide ne gözüküyor oda önemli birbirinize kefil olursanız olabilir
birde kredi puanınızı biliyormusunuz kredi kartı vs ödemeleriniz düzenli mi
alacağınız evin değeri en az 350,000tl olması lazım ki krediniz 250,000tl çıksın
varsayalım oldu evi alırken tapu masrafınız size ait benim bildiğim bu
eksik varsa arkadaşlar tamamlar

Eğer peşinat kısmını ihtiyaç kredisiye halletmeyi düşünürsen ancak ev kredisi de bunun üstüne bindiğinde altından kalkamayacağını düşünüyorsan ev kredisini artan taksitli kredi olarak çekebilirsin. Örneğin her sene ocak ayında 500 tl artacak şekilde.

250000 Tl evin kredisini ödeyebiliriz diyorsanız

atın şimdiden kenara biraz peşinat biriktirin

ya da peşinatı tüketici kredisi çekip kalanını konut kredisi çekin ama ödemeler ilk aylarda zorlayabilir

evin değerini eksper yüksek belirler siz daha aza anlaşırsanız oran yükselir ama o da zor bir süreç

hayırlısı olsun

KİRADA MISINIZ ŞİMDİ

Kaç yıllık evlisiniz yaşlar kaç

Daha uygun fiyatlı ev baksanız bahçe katı falan daha uygun oluyorlar ve ödemesi de kolay olur.

şuan seninle aynı durumdayız bende 700 tl kira veriyorum.biz şuan birikim yapıyoruz peşinat için şuan bu evde 700 e ne kadar oturursak o kadar kar.peşinat olduğu halde biz güvenip 10 yıllık bir borç altına giremiyorz. evimiz de 2 sene en geç kentsel dönüşüme uğrayacak o zamana kadar birikim yapıp kentsel dönüşüm kredisi kullanıcaz geri kalanıda ev kredisi ancak öyle almak zorundayız.

200tllik evi 30 tl pesinatla aldi arkadasim. Konut kredisi+ihtiyac kredisiyle. 20 30 elde ne varsa cikarin biriktirin olmaz mi. Yoksa zor. 30tl cok degil hem maaslariniz da guzelmis.

Ya esinizin ailesi daha erken demiş ya ev icin ondan sordum yaşlar küçük mü diye
yooo onlar hersey için erken diyorlar, çocuk konusuna da erken derler lafı gecınce
kendılerınden para cıkmasın ve oğulları beni boşayıp tekrar onların eviine dönsün yeter onlar için

eksperle müdürle filan ayarlamak eskiden mümkündü ama artık o topa girmiyorlar
emlakçılar hala biraz ayar çekebiliyorlar ama ne fark edecek %100 kredi kullanırsınız bu sefer emlakçıya dünyanın komisyonunu verirsiniz. emlakçı babnızın oğlu değil komisyonunu almadan bu işi yapmaz.
bence siz önce biraz peşinat biriktirin, 10 sene kredi ödemek ve tamamına kredi çekmek..bunlar hiç ekonomik çözümler değil
ayrıca hemen taşınabileceğiniz ev buldunuz mu ki? yani hemen acele ev hazır olsa belki anlayacağım daha ortada hiç birşey yok.
ayrıca unutmayın tapu, taşınma, abonelikler, komisyon gibi şeyler için de para lazım.

evet tapu tasınma vs için 10 bın tl den fazla para gıdıyor
bunları maasımızla karsılarız sorun olmaz
civarda var begendıgımız evler ama dedikleriniz de doğru

ekspreler anlaşamıyorsunuz kimin ne zaman geleceği belli olmyor o eskiden idi belli eksperler vardı anlaşıyordun.
elinde %25 olması lazım en az yoksa olmuyor
tanıdık banka müdür eğer 5-10 bin tl eksik kalırsa insiyatif gösterbilir ama şimdiki zamanda riskli onuda kimse yapmayabilir.
şuan faizler biraz yüksek
1 altına düşerse alın derim
2 yıldır bir köşeye 10-20 bin birşeyler koymanız lazımdı.
yoksa ev almak zor
24 ay oldu alalı 120 ay çekmiştim kredi ayda 1700 ödüyorum
birden başlamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…