Herkese selam,
Kafamı karıştıran ve danışmak istediğim bir konu var.
Şuanda kiradayız aylık 800 tl kira veriyoruz.
Eşimle iki senedir ev alma niyetımız var ancak peşinatımız malesef hiç yok.
Aylık gelirlerimiz iyi , krediyi rahatlıkla ödeyebiliriz ancak ,düşündüğümüz ev max 250 bin tl civarında ve 10 yıl kredi istiyoruz.
Araştırdıklarım :
1- Banka müdürü tanıdık olursa alınabiliyormuş.
2-Emlakçı tanıdık olabilirse ayarlıyabiliyormuş.
3- Başka bir ev ipotek edilirse alınabiliyormuş.
Peşinatsız bu evi nasıl alırız, aranızda bu şekilde ev sahibi olan var mı?
Olumlu-Olumsuz yönleri neler fikir verir misiniz.
Tşk ler.
KİRADA MISINIZ ŞİMDİGenelde emlakçılar yapıyor bu işi. Experleri tanıyorlar üç beş kuruş yedirince 100 binlik evi 125 bin gösterebiliyorlar. Ben de araştırdım bir dönem. 320 bin lira fiyatı olan ev bu yöntemle bana 480 bine denk gelecekti. Arada bi evdaha alacak kadar fiyat farkı var. Vazgeçtik biz de. Yine de bir araştırın.
KİRADA MISINIZ ŞİMDİ
Allah size de nasip eder inş cnmYok değiliz, annemlerin evindeyiz. Ama kendi evimizi almadık henüz.
kenara koymustuk
eşim gecen yıl işten cıkartıldıgında bir kısmını harcadık ve eski şirketını mahkemeye vermek için de kalanı avukat masraflarına gtti
ailelerden destek malesef yok.
benım aılemden var ancak her konuda basından beri maddı manevı onlar yanımızda oldukları için ben de bu sefer onları devre dısı bırakmak ıstıyorum
eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi,
eşim her seferınde konuyu onlara yansıtmasına rağmen destek değil köstek oluyorlar
bu zamanda ev mi alınır, eve par amı bağlanır, o kadar faiz mi ödenir , daha cok erken gbi yorumlarda bulunuyorlar malesef
2 yılKaç yıllık evlisiniz yaşlar kaç
bahçe katları bile 200 bin tlDaha uygun fiyatlı ev baksanız bahçe katı falan daha uygun oluyorlar ve ödemesi de kolay olur.
2 yıl
35 neden ki?
yooo onlar hersey için erken diyorlar, çocuk konusuna da erken derler lafı gecınceYa esinizin ailesi daha erken demiş ya ev icin ondan sordum yaşlar küçük mü diye
evet tapu tasınma vs için 10 bın tl den fazla para gıdıyoreksperle müdürle filan ayarlamak eskiden mümkündü ama artık o topa girmiyorlar
emlakçılar hala biraz ayar çekebiliyorlar ama ne fark edecek %100 kredi kullanırsınız bu sefer emlakçıya dünyanın komisyonunu verirsiniz. emlakçı babnızın oğlu değil komisyonunu almadan bu işi yapmaz.
bence siz önce biraz peşinat biriktirin, 10 sene kredi ödemek ve tamamına kredi çekmek..bunlar hiç ekonomik çözümler değil
ayrıca hemen taşınabileceğiniz ev buldunuz mu ki? yani hemen acele ev hazır olsa belki anlayacağım daha ortada hiç birşey yok.
ayrıca unutmayın tapu, taşınma, abonelikler, komisyon gibi şeyler için de para lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?