• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşinatsız konut kredisi

Yalniz benim su an faizlerden haberim yok. Cok arttigini soylemis herkes. Eger oyleyse bence kalem kalem hesaplamak gerek.

banka müdürüyle çok ilgili bir durum değil.zira biz 1 sene kadar önce çektik 10 yıllık konut kredisi.ve çok yakın arkadaşımız banka müdürü:)
prosedür şöyle oluyor;banka bir exper tayin ediyor eve değer biçmek için.(emlakçıyla da ilgisi yok yani) bu eksper gidip bakıyor eve bir sürü kritere göre değer biçiyor.eşim eksperle görüştü mesela,düzgün bir adammış,ne kadr lazım size gibi konuşmalar olmuştu,ne kadar alıyorsunuz diye, ona rağmen o bedel yüksek diyerek farklı birşey yazdı..
banka değerinin %75 ini kredi veriyor.

10 yıllık ödemede ,şu anki faizler yüksek elbette ama karı koca çalışan insan için de 10 yıl sabit ödeme iyi oluyor..yani maaşlar zamlanıyor.şu dan aylık ödemesi atıyorum 3.000 tl ise,maaşı da toplam 10.000 tl ise 4 sene sonra hala aylık 3bin ödüyorsun ama maaşlar 14.000 oluyor ..gibi...

Yerinizde olsam konut firmasıyla anlaşırdım,peşinatı ara ödeme olarak toplam tutara yedirip kalanınıda kendileri vadelendiriyorlar. Ara ödemeyi kredi olarak çekip ödersiniz,taksitleride firmaya ödersiniz. Bütçenize göre ayarlarsınız.
Kredi konusunda eksper değeri yüksek gösterse dahi banka size peşinat sorabilir,sıkıntı olacaktır.

bence sizin şartlarınız için en güzeli,temelden bir eve girmek..hem öedemeleri uygun oluyor,hem peşinat yok,hem de ev tesliminde bile çok değer kazanmış oluyor..evi teslim alırken kredi çekersiniz...

VADENİZ NE KADAR
EVİNİZİN DEĞERİ VE AYLIK ÖDEMENİZ NE KADAR

üzerinden 3 yıl geçti ne desem yalan olur çünkü maaşlarımız ve gelirlerimiz yükseldi, krediler bitti.
Ama 10 yıllık maaşın yüzde yetmişi kdr çektiğimizi hatırlıyorum.
Kalan kısmı ayrı 5 yıllık ihtiyaç kredisi olarak çekmiştik.

Bende soyle az pesinatla taksitle toki gibi olabilir kurali,yada kurasiz evin icine girince odeyebilicegimiz bisiler bakiyorum,bilen duyan yazsin lutfen istanbul icin, inanilmaz artti fiyatlar 120,150 binlik evler 350 bin oldu pes yahu benum evim 1+1 750 veriyorum bu sene zamliydi yapmadi Allahtan
Kiptaşın projelerini inceleyin derim ama onlarda ikametinizin projenin yapıldığı yerde olması,üzerinize gayrimenkul olmaması gerekiyor ve 5 sene satamıyor ve yanılmıyorsam kirayada veremiyorsunuz.

Odeme gucun varsa hic dusunme derim.
Bir de su acidan bak, kredin sabit kalacak ama maasin her yil artacak. Ilk basta az gibi gorunse de eslerin maasini birlestirince cok fark ediyor. 10 yil cekeceksen 5 yildan sonrasi buyuk ihtimalle artik pek zorlamayacak.
eve aynı fikirdeyım ben de

para biriktiriyoruz demedim.birikmiyor ki zaten.aslında sizinle aynı taraftayız.kredi düşünüyoruz, ama faizleri korkunç.e peşin alacak yeterli miktar yok.ne yapalım diye kara kara düşünüyoruz.
söylemek istediğim şu ki,tamamını krediyle almak kötü.yani masrafları,ödemeleri çok fazla.en azından bir miktarı elimiz de olmalı.ya da ne bileyim,eşe dosta,aileye borçlanıp alınmalı.
para biriktiriyoruz demedim.birikmiyor ki zaten.aslında sizinle aynı taraftayız.kredi düşünüyoruz, ama faizleri korkunç.e peşin alacak yeterli miktar yok.ne yapalım diye kara kara düşünüyoruz.
söylemek istediğim şu ki,tamamını krediyle almak kötü.yani masrafları,ödemeleri çok fazla.en azından bir miktarı elimiz de olmalı.ya da ne bileyim,eşe dosta,aileye borçlanıp alınmalı.[/QUO
söylemek istediğim şu ki,tamamını krediyle almak kötü.yani masrafları,ödemeleri çok fazla.en azından bir miktarı elimiz de olmalı.ya da ne bileyim,eşe dosta,aileye borçlanıp alınmalı.[/QUOTE
Yalniz benim su an faizlerden haberim yok. Cok arttigini soylemis herkes. Eger oyleyse bence kalem kalem hesaplamak gerek.
Ben aldığımda 0.79 falandı çok avantajlıydı onda bile bankacı çocuk abla biran önce al bir hafta sonra faizler yükselecek demişti.Sağolsun çok yardımcı olmuştu.Dediği gibide birden yükselmişti faizler.Faiz en son ne bilmiyorum ama iyi hesaplamak lazım .Konu sahibi için Bursada oturuyor diye biliyorum.Öbür inşaatıda bir araştırabilir.

Bizde tam 1 sene ev almanın peşine düştük arastırdık ettik peşinatımız vardı fakat düğün için kullanalım, Hiç peşinatsız diye reklam yapılan dairelere bakalım dedik.

Bir kaç firmayla görüştük hiç peşinat vermeden daire sahibi olun denilen firmalarda bile yok şu masrafı yok bu masrafı en düşük 30 binlira peşinat çıkıyor.
Peşinatsız daire bulman mümkün değil diyemem bir tanıdık bulursun ayarlarsın orası ayrı. Ama diğer türlü mümkün değil.

Bursa da ev fiyatlari firladi. Ilk evlendigimiz sene baktigimiz evler 250 bindi gecen sene 300 bin oldu simdi 350 bin.

Hangi bolgeden dusunuyorsunuz ev almayi?
şuanda oturdugumuz ev iki sene evvel 170 bin tl idi, şuanda 300 bin tl
köprü bitsin daha da cok artacak
geçit, balat tarafı düşünüyorz

şuanda oturdugumuz ev iki sene evvel 170 bin tl idi, şuanda 300 bin tl
köprü bitsin daha da cok artacak
geçit, balat tarafı düşünüyorz

Evet uctu fiyatlar balat tarafinda bir cok yeni proje var hic konustunuz mu bir mutahitle. Biz o kadar cok mutahitle gorustuk ki. Her mutahitin tarzi farkli oluyor. Kimi daha bitmemis evi icin hemen paranin tamamini istiyor kimi ev bitene kadar bir kismini senet yapip ev bittikten sonra kalanini istiyor.

Bence siz once projeleri inceleyin gidin firmalarla konusun sonra karar verin.

valla takdir edilesi aile :)
bizde de bir abla var 3 çocukla ailesinin evine dönen,
çalışmayı eşim evlenınce bırakan
3 cocuk özel okula giidyor
3 cocuğun nişantaşında özel aktiviteleri var
ve bunlar hep anne babadan

tabiki yapacak ama eşim de onların evladı ve ev evli bir insan için en öncelikli ihtiyaç bence
çok birsey de değil istenılen 30-40 bin peşinat
ama ona bile yok yok
Ben anlamıyorum bu saatten sonra ne yapacaklar parayı acaba. Ununu elemişsin eleğini asmışsın.Üç torununu özelde okutan ayda 10 bin kazanan insanlar nasıl olurda oğluna peşinat veremez. Hibe değil ya borç olarak versinler en azından.Zar zor geçinen emekli olsa anlarım da bunların yaptığı çok insafsız geldi bana.Bursaya gitti diyemi bunları yapıyorlar? Oraya yerleşmesin gün olur buraya döner diye mi ?

Evet uctu fiyatlar balat tarafinda bir cok yeni proje var hic konustunuz mu bir mutahitle. Biz o kadar cok mutahitle gorustuk ki. Her mutahitin tarzi farkli oluyor. Kimi daha bitmemis evi icin hemen paranin tamamini istiyor kimi ev bitene kadar bir kismini senet yapip ev bittikten sonra kalanini istiyor.

Bence siz once projeleri inceleyin gidin firmalarla konusun sonra karar verin.
yok hayır konusmadık
haklısınız bu fikir gelmedi hıc aklımıza

Ben anlamıyorum bu saatten sonra ne yapacaklar parayı acaba. Ununu elemişsin eleğini asmışsın.Üç torununu özelde okutan ayda 10 bin kazanan insanlar nasıl olurda oğluna peşinat veremez. Hibe değil ya borç olarak versinler en azından.Zar zor geçinen emekli olsa anlarım da bunların yaptığı çok insafsız geldi bana.Bursaya gitti diyemi bunları yapıyorlar? Oraya yerleşmesin gün olur buraya döner diye mi ?
evet çok insafsızca değil mi
ben de çok içleniyorum
evet benim yasadıgım şehire geldi diye yapıyorlar
istemıyorlar burda yasamasını
annesi sürekli tehdit edıyor
buraya gel ev kiran benden buraya gel evin benden diye
ben de anne her yerde annedir diyorum

allahtan eşim onlara uymuyor
borç olarak da vermıyorlar
kesinlikle

Şöyle Yapmıştı Eşimin Arkadaşı Beğendikleri Evin Fiyatını Eskperle Konuşup Yüksek Göstermişlerdi Bu Şekilde Peşinatsız Almışlardı
+1

Sahibinden, kelepir bir ev bulunur. Varsayalım ki 150.000 tl ye satılıyor. Fakat yeri iyi tadilatlı içi sıfır dediklerinizden.
Exper çağırılır. Eğer Exper eve 200.000 ve üzeri fiyat biçerse siz peşinatsız kredinizi çekersiniz.
Burada iki handikap var.
Birincisi artık bankalar kolay kolay, 120 aylık kredi vermiyor. Bulacaksanız bunun için torpil bulun.
İkincisi, experin eve her ziyareti en düşük ortalama 1000 tl. Kredinin masrafı toplam 4-5 bin olsa, ev alım satım harcı toplam %4 ten 8000 TL artı tapu kağıdı vs. Vs.
Yani peşinatın yoksa bile, bulduğun üçüncü eve kredi çekebilsen bile, min 16.500 tl cebinde olmalı.
Birde emin evim i bir araştır derim.

Back
X