• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşinatsız konut kredisi

Kredi odemesini ayarlayabiliryorsunuz bu arada. Simdi ihtiyac + konut kredisi oduyoruz. Ama ihtiyac 36 aylik cekiliyor, o bitince konut kredisinin miktari artacak mesela. O sekilde ayarlamalar yapabiliyorsunuz yani.
Insallah Allah yardim eder de istediginiz gibi gider her sey. Cok yeni o surecten gecmis biri olarak anlayabiliyorum sizi.
Ev sahibi bir kadsr evine senede 2 kere zam yapmaya baslayinca bir anda delirip ev almaya karar verdik biz.

yıllarca faiz ödemek kötü de,
yıllarca boş yere kira ödemek de kötü
kiram suanda 800 tl, ev sahibi 1500 tl yaptı diğer tüm daireleri
3800 aylık şu zamanda ödesem , en azından 10 sne snr da 3800 ödeyeceğim
ve ev sahıbı olacağım
bu işe girince faizi düşünmemek gereklı bence
Şöyle bir ayrıntı da var risk alıp böyle işlere girismeyince maaşlarda yüksek olunca o paraları çar çur edecek yer buluyor insan mutlaka :KK31:

ohhh maşallah,10 000 tl gelirim olsa,hiç düşünmem.alırım ama krediyi biz ödeyeceğimiz için faizini düşünüyorum vallahi.
ayrıca,evimize ait olan(ruhsatı benim üstüme)arabayı da altlarına verdik.geziyorlar.hiç öyle benim malım, senin malın yok bizde,herşey ortak.ama şu da var.benim oğlum tek çocuk.bel ki de bu yüzdendir.zaten var olan herşey,biz ölünce onlara kalacak.şimdiden tadını çıkartsınlar.
valla takdir edilesi aile :)
bizde de bir abla var 3 çocukla ailesinin evine dönen,
çalışmayı eşim evlenınce bırakan
3 cocuk özel okula giidyor
3 cocuğun nişantaşında özel aktiviteleri var
ve bunlar hep anne babadan

tabiki yapacak ama eşim de onların evladı ve ev evli bir insan için en öncelikli ihtiyaç bence
çok birsey de değil istenılen 30-40 bin peşinat
ama ona bile yok yok

Evin tamamini krediyle 10 yilda almak ucuk faizlere sebep oluyor. Yukarida arkadasin dedigi gibi 250 bin tl lik ev 400 bine geliyor ki 10 yilda kredi odemek cabasi.

Biz soyle yaptik. Insaat fuarinda bir insaat firmasiyla tanistik. Bize tamda istedigimiz bolgede yeni bir proje dusunduklerini soylediler bizde telefon numarasi biraktik. Sonra bizi arayip cagirdilar. Daha ortada ev yoktu gittik arsayi gorduk ve yerini cok begendik. Sonrada evin planlarini ve bilgisayarda cizilmiz resimlerini gorduk.

Proje esiminde benimde aklima yatti. Normalde baktigimiz bolgede bitmis evler 300 bin tl iken biz istedigimiz daireyi 238 bin tl ye anlastik. Ortada daha temel bile yokken altinlarimizi ve arabamizi satip pesinat verdik ve 3 bin 3 bin odemeye basladik. Bir yil onceydi bu olay. Simdi kaba insaat bitti duvarlari orulmeye baslandi ve mutahitin elinde 30 daireden sadece 5 daire kaldi. Onlarada bizim cephede olanlara 375 bin tl istiyor. 2017 martta tamamen bitecek proje insallah.

Ev bitene kadar. Biz 3 bin 3 bin mutahite odeyecegiz. Ev bittikten sonra icine tasinip artik kiramiz olmadigi icin 4 bin tl odemeye baslayacagiz. En son 77 bin bir rakam kalacak tamamini verip tapuyu ustumuze alacagiz. 77 bin icin bankaya basvuracagiz onuda 2 yilda odersek 96 bin gibi geri odenecek ve ev bize 257 bine gelmis olacak ama biz en bastan butun hepsini bankadan kredi cekip bitmis ev alsaydik ev bize 400 kusur bine gelmis olacakti.

Tabi biz risk aldik. Ortada ev yoktu cunku.Ama bana gore alinmayacak bir risk degildi. Firma guvenilir bir firmaydi ve yaptigi bir cok proje mevcuttu.

Ayrica mutahite oderken bir yandanda ev kirasi oduyoruz ama ev kirasini bile hesaplasak bankanin aldigi faizden daha uyguna geliyor.

Yani demek istedigim kendine borclandiran mutahitlerde var. Once bir kismini mutahite borclanip odeyin sonra kalan kismini kredi cekersiniz. Ne kadar az kredi cerekseniz o kadar daha uyguna gelmis olur ev size.

Son düzenleme:
Kredi odemesini ayarlayabiliryorsunuz bu arada. Simdi ihtiyac + konut kredisi oduyoruz. Ama ihtiyac 36 aylik cekiliyor, o bitince konut kredisinin miktari artacak mesela. O sekilde ayarlamalar yapabiliyorsunuz yani.
Insallah Allah yardim eder de istediginiz gibi gider her sey. Cok yeni o surecten gecmis biri olarak anlayabiliyorum sizi.
Ev sahibi bir kadsr evine senede 2 kere zam yapmaya baslayinca bir anda delirip ev almaya karar verdik biz.
bize zam yapmadı ama çıkarıp 1500 e varıcem tüm kiralık evlerımı dedi
suanda 800 tl kiramız
üstü de dün 1500 e verince biz tutuştuk biraz

vaveyla__ vaveyla__ yalniz sizin soylediginiz buyuk bir risk. O sekilde ise baslayip batiran da cok.
Bir arkadasim gecen sene mayis ayinda tasiniyordu sozde, ocak ayinda almislardi evi oldukca yuklu kredi cekip. Bir senwden fazla oldu hala bitiremedi mutahit evi. Odedikleri 800 lira kira da yanlarina kaliyor. Daha ne zaman tasinacaklari belli bile degil.

10 yil kredi mi cekilir para biriktirin diyen arkadaslar bir yandan da kira odendigini unutuyor sanirim.
Gozunuzu karartip alin derinlm ben.
Biz 7 yil cektik, 1 yilini odedik darisi digerlerine.
Ev alirken kagit kalem hesapladik. 7 yilda odeyecegimiz kira masrafi zaten kredinin faizine denk geliyor tam olarak.
En azindan ev sahibinin kaprislerini cekip baskasinin evine emek vermek zorunda kalmadik.
Su an evet faiz oduyorum ama kafam rahat. Evin bir yerinde sorun olsa kendi evim diye icim rahat yaptiriyorum.icine bir sry alirken kirk kere dusunmuyorum sonra ne plur diye. Cok sukur hic sikinti cekmedik simdiye kadar da odeme yaparken.
10 yıl çok uzun süre ve yaklaşık 2 katı faiz olur.Faiz ödeyeceği yerde kira ödemesi daha makul değil mi?

Evin tamamini krediyle 10 yilda almak ucuk faizlere sebep oluyor. Yukarida arkadasin dedigi gibi 250 bin tl lik ev 400 bine geliyor ki 10 yilda kredi odemek cabasi.

Biz soyle yaptik. Insaat fuarinda bir insaat firmasiyla tanistik. Bize tamda istedigimiz bolgede yeni bir proje dusunduklerini soylediler bizde telefon numarasi biraktik. Sonra bizi arayip cagirdilar. Daha ortada ev yoktu gittik arsayi gorduk ve yerini cok begendik. Sonrada evin planlarini ve bilgisayarda cizilmiz resimlerini gorduk.

Proje esiminde benimde aklima yatti. Normalde baktigimiz bolgede bitmis evler 300 bin tl iken biz istedigimiz daireyi 238 bin tl ye anlastik. Ortada daha temel bile yokken altinlarimizi ve arabamizi satip pesinat verdik ve 3 bin 3 bin odemeye basladik. Bir yil onceydi bu olay. Simdi kaba insaat bitti duvarlari orulmeye baslandi ve mutahitin elinde 30 daireden sadece 5 daire kaldi. Onlarada bizim cephede olanlara 375 bin tl istiyor.

Ev bitene kadar. Biz 3 bin 3 bin mutahite odeyecegiz. Ev bittikten sonra icine tasinip artik kiramiz olmadigi icin 4 bin tl odemeye baslayacagiz. En son 77 bin bir rakam kalacak tamamini verip tapuyu ustumuze alacagiz. 77 bin icin bankaya basvuracagiz onuda 2 yilda odersek 96 bin gibi geri odenecek ve ev bize 257 bine gelmis olacak ama biz en bastan butun hepsini bankadan kredi cekip bitmis ev alsaydik ev bize 400 kusur bine gelmis olacakti.

Tabi biz risk aldik. Ortada ev yoktu cunku.Ama bana gore alinmayacak bir risk degildi. Firma guvenilir bir firmaydi ve yaptigi bir cok proje mevcuttu.

işte böyle sahibinden ya da,topraktan denilen evlere bakmak istiyoruz ama uygun bir proje bulamadık.genelde baktığımız yerler de ki mütaahitleri gözümüz tutmadı.büyük kurumsal bir firma daha mantıklı.özel olmazsa,istanbul da mısınız ve hangi firmadan aldınız ?

mesela bu tabloya göre,250 000 tl ye alacağınız ev,480.000 tl civarında bir fiyata geliyor..aylık ödeme 3800,bunun 1000 lirası ana paradan,geri kalanı faiz.krediyle ev almak,çok mantıksız gelmeye başladı.
250 000 tl ye alacağınız evin,büyük miktarı cebinizde hazır olur da,kalan bir miktarına kredi çekerseniz mantıklı,diğer türlü,yıllarca faiz ödemek çok kötü.
Para biriktiyoruz derken evlerin fiyatıda artıyor kiralarda artıyor .

10 yıl çok uzun süre ve yaklaşık 2 katı faiz olur.Faiz ödeyeceği yerde kira ödemesi daha makul değil mi?
O acidan daha makul olabilir belki ama 10 yilda o parayi biriktirebilecek mi?
Bu cok daha zor bir ihtimal. Ne kadar biriktirse de hep ekstralar cikacak. Belki cpcugu olacak belki biri hastalanacak biri evlenecek. Bizim 5 bin biriktirdigimiz oldu esimin ailesi surekli borc istedi mesela. Kardesinin dugununde beyaz esyalari ustlenmemiz beklendi.
Bizim kwndi hesaplarimizla krediyle kira ayni kapiya cikti, evimize daha erken oturmus olduk sadece.
Adi borc olunca sizden kimse bir sey istemiyor ve o para tikir tikir yatiyor.
Ama birikim soz konusu olunca ben tatil icin daha luks yer bakiyorum mesela :)

Bu cok daha zor bir ihtimal. Ne kadar biriktirse de hep ekstralar cikacak. Belki cpcugu olacak belki biri hastalanacak biri evlenecek. Bizim 5 bin biriktirdigimiz oldu esimin ailesi surekli borc istedi mesela. Kardesinin dugununde beyaz esyalari ustlenmemiz beklendi.
Bizim kwndi hesaplarimizla krediyle kira ayni kapiya cikti, evimize daha erken oturmus olduk sadece.
evet bizim eve de iyi para giriyor ama giren paradan o kadar az artırıp kenara koyabılıyoruz kı
ne kadar kazansan o kadar cok harcıyorsun
ama borcun olunca düzenli mecbur ödemek zorundasın

10 yil kredi mi cekilir para biriktirin diyen arkadaslar bir yandan da kira odendigini unutuyor sanirim.
Gozunuzu karartip alin derinlm ben.
Biz 7 yil cektik, 1 yilini odedik darisi digerlerine.
Ev alirken kagit kalem hesapladik. 7 yilda odeyecegimiz kira masrafi zaten kredinin faizine denk geliyor tam olarak.
En azindan ev sahibinin kaprislerini cekip baskasinin evine emek vermek zorunda kalmadik.
Su an evet faiz oduyorum ama kafam rahat. Evin bir yerinde sorun olsa kendi evim diye icim rahat yaptiriyorum.icine bir sry alirken kirk kere dusunmuyorum sonra ne plur diye. Cok sukur hic sikinti cekmedik simdiye kadar da odeme yaparken.
Kendi evinde istediğini yapabilmek paha biçilmez.Kira günü geldi derdinde yok.

vaveyla__ vaveyla__ yalniz sizin soylediginiz buyuk bir risk. O sekilde ise baslayip batiran da cok.
Bir arkadasim gecen sene mayis ayinda tasiniyordu sozde, ocak ayinda almislardi evi oldukca yuklu kredi cekip. Bir senwden fazla oldu hala bitiremedi mutahit evi. Odedikleri 800 lira kira da yanlarina kaliyor. Daha ne zaman tasinacaklari belli bile degil.

Evet riskliydi ama insaat firmasi daha onceden bircok proje bitirmis. Ayrica arkadasiniz hem kredi cekmis hem kira oduyor. Biz kredi cekmedik mutahite oduyoruz senet yaptik. Yani su an faiz odemiyoruz sadece 238 binlik ana parayi oduyoruz mutahite arti ev kirasi oduyoruz. Bizim insaat iyi gidiyor cok sukur. Ayrica elinizde noter onayli sozlesme var o sozlesmede teslim tarihi yaziyor. Bir kac ay gecikirse onuda sorun etmem. Sonucta bankaya odeyecegim faiz ev kiramdan cok cok daha fazla olacakti.

Valla canım ben bu işlere top yekün karşıyım zaten.Bankalardan oldum olası nefret etmişimdir.Banlanmamak için yazmadığım nedenlerim var.
Ayrıca konu sahibinin iyi düşünmesi gerek.

Para biriktiyoruz derken evlerin fiyatıda artıyor kiralarda artıyor .

para biriktiriyoruz demedim.birikmiyor ki zaten.aslında sizinle aynı taraftayız.kredi düşünüyoruz, ama faizleri korkunç.e peşin alacak yeterli miktar yok.ne yapalım diye kara kara düşünüyoruz.
söylemek istediğim şu ki,tamamını krediyle almak kötü.yani masrafları,ödemeleri çok fazla.en azından bir miktarı elimiz de olmalı.ya da ne bileyim,eşe dosta,aileye borçlanıp alınmalı.

2senedir biz de ev almaya uğraşıyoruz ve yüklü de bi peşinat olmasına rağmen üstelik.
Çünkü faizler çok yüksek bir de siz peşinatsız alacaksınız düşünemiyorum bile.
Mesela 200bin çektiniz onu 400binden fazla ödeyeceksiniz muhtemelen.
Bu bana pek akıllıca gelmiyor o evi yıllar sonraya satmaya kalksanız belki o kadar etmeyecek bile.
İnanın 2senedir bıktım usandım bu ev derdinden ben de.
Para biriktirmeye devam edin derim ben ya da bi araştırın faizleri falan belki düşük veren bulursunuz.

evet bizim eve de iyi para giriyor ama giren paradan o kadar az artırıp kenara koyabılıyoruz kı
ne kadar kazansan o kadar cok harcıyorsun
ama borcun olunca düzenli mecbur ödemek zorundasın
Odeme gucun varsa hic dusunme derim.
Bir de su acidan bak, kredin sabit kalacak ama maasin her yil artacak. Ilk basta az gibi gorunse de eslerin maasini birlestirince cok fark ediyor. 10 yil cekeceksen 5 yildan sonrasi buyuk ihtimalle artik pek zorlamayacak.

Back
X