• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşinatsız konut kredisi

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Herkese selam,
Kafamı karıştıran ve danışmak istediğim bir konu var.
Şuanda kiradayız aylık 800 tl kira veriyoruz.
Eşimle iki senedir ev alma niyetımız var ancak peşinatımız malesef hiç yok.
Aylık gelirlerimiz iyi , krediyi rahatlıkla ödeyebiliriz ancak ,düşündüğümüz ev max 250 bin tl civarında ve 10 yıl kredi istiyoruz.

Araştırdıklarım :
1- Banka müdürü tanıdık olursa alınabiliyormuş.
2-Emlakçı tanıdık olabilirse ayarlıyabiliyormuş.
3- Başka bir ev ipotek edilirse alınabiliyormuş.

Peşinatsız bu evi nasıl alırız, aranızda bu şekilde ev sahibi olan var mı?
Olumlu-Olumsuz yönleri neler fikir verir misiniz.
Tşk ler.

Ben %25 peşinat zorunluluğunu biliyorum
Banka %75 ine kadar konut kredisi veriyor
Gerçi %25 ne kadarsa gider ihtiyaç kredisi de çekersin ama zor
Ne kadar kredi o kadar faiz demek
Hayırlısı olsun

Ben %25 peşinat zorunluluğunu biliyorum
Banka %75 ine kadar konut kredisi veriyor
Gerçi %25 ne kadarsa gider ihtiyaç kredisi de çekersin ama zor
Ne kadar kredi o kadar faiz demek
Hayırlısı olsun

%25 zorunlulugunu biliyorum
alanlar oldugunu da bildiğim için sormak istedim .

Banka müdürü tanıdık olsa bir şey değişmez bence.

Senetle falan vadeli ev verenler var pesinatsiz diyorlar çok küçük bir miktar istiyorlar 10 bin 20 bin gibi.

Eğer onlar güvenilir bir kaynaksa (benim fikrim yok)
Bankadan ihtiyaç kredisi cekersin küçük bir şey. Çektiğin parayi oraya pesinat verirsin. Yaparsın senetleri alırsın evi .

Ya tam ben de buna benzer bir konu açmayı düşünüyordum. bizim de peşinatımız yok denecek kadar. nasıl ev sahibi olacağız bu zor devirde. etrafıma bakıyorum her yer apartman dairesi dolmuş bunların hepsi birilerinin ama bizim içinde bir tane bile yok maalesef. :KK34:Allah herkese gönlüne göre versin.:dua:

Alacağınız eve expert gidiyor bankadan ve evin değerini belirliyor. O değerinde %75'i kredi olarak veriliyor. Herkes tanıdık bile olsa experti nasıl ayarlayacaksınızki?

Ya tam ben de buna benzer bir konu açmayı düşünüyordum. bizim de peşinatımız yok denecek kadar. nasıl ev sahibi olacağız bu zor devirde. etrafıma bakıyorum her yer apartman dairesi dolmuş bunların hepsi birilerinin ama bizim içinde bir tane bile yok maalesef. :KK34:Allah herkese gönlüne göre versin.:dua:
ben de bu konuyu çok takıyorum kafama
umarım sizin de olur bir gün:)

Merhabalar;
Eğer ev alma fikriniz 2 senedir var ise ve geliriniz iyi ise açıkçası şimdiye kadar en az 20.000 Tl kenara koymalıydınız.
En olmadı ailelerinizden borç alırsınız.Lakin 10 sene çok uzun aldığınız kredi kadar faiz ödersiniz.

Şöyle Yapmıştı Eşimin Arkadaşı Beğendikleri Evin Fiyatını Eskperle Konuşup Yüksek Göstermişlerdi Bu Şekilde Peşinatsız Almışlardı
evet bunu da duydum ama çoğu exper artık bunu yapmıyor deniyor
evi bulup begenıp kredi işini ayarladıktan snr exper düşük değer gösterirse yıne acıkta kalacagız:)

Eve bakmaya gelene ekpertiz evin kendi fiyatı yerine daha yüksek fiyat biçerse o zaman peşinatsız alabiliyorsunuz diye biliyorum.

Mesela almak istediğiniz evin sahibi 200bin TL istedi. Bunun 50bini sizde olmalı. Ama expertiz sonucu evin değeri 270 bin çıksa size banka 202bin kredi kullandırır. Geri kalan 67,5 binin sizde peşinat olarak olduğunu var sayar. O zaman hiç peşinsiz alabilirsiniz.

Merhabalar;
Eğer ev alma fikriniz 2 senedir var ise ve geliriniz iyi ise açıkçası şimdiye kadar en az 20.000 Tl kenara koymalıydınız.
En olmadı ailelerinizden borç alırsınız.Lakin 10 sene çok uzun aldığınız kredi kadar faiz ödersiniz.
kenara koymustuk
eşim gecen yıl işten cıkartıldıgında bir kısmını harcadık ve eski şirketını mahkemeye vermek için de kalanı avukat masraflarına gtti

ailelerden destek malesef yok.
benım aılemden var ancak her konuda basından beri maddı manevı onlar yanımızda oldukları için ben de bu sefer onları devre dısı bırakmak ıstıyorum

eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi,
eşim her seferınde konuyu onlara yansıtmasına rağmen destek değil köstek oluyorlar
bu zamanda ev mi alınır, eve par amı bağlanır, o kadar faiz mi ödenir , daha cok erken gbi yorumlarda bulunuyorlar malesef

kenara koymustuk
eşim gecen yıl işten cıkartıldıgında bir kısmını harcadık ve eski şirketını mahkemeye vermek için de kalanı avukat masraflarına gtti

ailelerden destek malesef yok.
benım aılemden var ancak her konuda basından beri maddı manevı onlar yanımızda oldukları için ben de bu sefer onları devre dısı bırakmak ıstıyorum

eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi,
eşim her seferınde konuyu onlara yansıtmasına rağmen destek değil köstek oluyorlar
bu zamanda ev mi alınır, eve par amı bağlanır, o kadar faiz mi ödenir , daha cok erken gbi yorumlarda bulunuyorlar malesef
Çok geçmiş olsun.Bazen olmadık şeyler geliyor başa.
Ama birikimsiz ve bu kadar uzun vadede faiz yüksek olur ve sizi çok zorlar.Ayrıca olasılıkları da hesap etmek gerek.Misal tek maaş kaldığınızda da çekip çevirebilecek misiniz?

Çok geçmiş olsun.Bazen olmadık şeyler geliyor başa.
Ama birikimsiz ve bu kadar uzun vadede faiz yüksek olur ve sizi çok zorlar.Ayrıca olasılıkları da hesap etmek gerek.Misal tek maaş kaldığınızda da çekip çevirebilecek misiniz?
tesekkurler
ben şu şekilde düşünüyorum yani zaten ki,ra veriyoruz ve kira bir şekilde ödenıyor
ama boş yere ödeniyor , kişiye bir getirisi yok.
tek maaşla kalırsak birkaç ay zorlanabiliriz tabiki
ama olumsuz yönleri düşüne düşüne de hep yerimizde sayıyoruz
ve ev fiyatları da kiralar da sürekli artıyor
ben 800 e oturuyorum, üst katım dün 1500 e tutuldu düşünün

Herkese selam,
Kafamı karıştıran ve danışmak istediğim bir konu var.
Şuanda kiradayız aylık 800 tl kira veriyoruz.
Eşimle iki senedir ev alma niyetımız var ancak peşinatımız malesef hiç yok.
Aylık gelirlerimiz iyi , krediyi rahatlıkla ödeyebiliriz ancak ,düşündüğümüz ev max 250 bin tl civarında ve 10 yıl kredi istiyoruz.

Araştırdıklarım :
1- Banka müdürü tanıdık olursa alınabiliyormuş.
2-Emlakçı tanıdık olabilirse ayarlıyabiliyormuş.
3- Başka bir ev ipotek edilirse alınabiliyormuş.

Peşinatsız bu evi nasıl alırız, aranızda bu şekilde ev sahibi olan var mı?
Olumlu-Olumsuz yönleri neler fikir verir misiniz.
Tşk ler.

Canım ben eski bankacıyım, maalesef müdür tanıdık vs olayları eskidendi. Artık müdürlerin o yetkisi pek kalmadı. Denetimlerden korktukları için pek yanaşmıyorlar bu tür durumlara.

Ekspertiz raporunda yazılı değerin %75'ine kredi verebiliyor bankalar. Kalan %25'i için ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz, Onunda ödeme vadesi maksimum 36 ay olur.

Emlakçılardan aman Allah korusun, öyle dalavereler yapıyorlar ki bizzat bir çoğuna kredi verirken şahit oldum. Hatta çalıştığım banka içinde emlakçılar için kara liste oluşturulmuştu, o emlakçılarla çalışmamız yasaktı.

Tanıdık ekspere gelince, Ankara'da bilinen bir ekspertiz firmasının bölge sorumlusunu '' ki çok tanınan bir bayandır'' '' bizim işimizi çözerse x bayan çözer derler, o derece tanınan birisi yani '' rüşvet aldığı tespit edilmiş, işten kovulmuştu. Raporlarda konut değerlerini fazla göstererek %100'üne yakın kredi çıkardığı tespit edilmişti.

İnşallah Allah gönlünüze göre verir, tabi benim bankada çalışırken şahit olduklarım hep olumsuz olaylar maalesef.

Canım ben eski bankacıyım, maalesef müdür tanıdık vs olayları eskidendi. Artık müdürlerin o yetkisi pek kalmadı. Denetimlerden korktukları için pek yanaşmıyorlar bu tür durumlara.

Ekspertiz raporunda yazılı değerin %75'ine kredi verebiliyor bankalar. Kalan %25'i için ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz, Onunda ödeme vadesi maksimum 36 ay olur.

Emlakçılardan aman Allah korusun, öyle dalavereler yapıyorlar ki bizzat bir çoğuna kredi verirken şahit oldum. Hatta çalıştığım banka içinde emlakçılar için kara liste oluşturulmuştu, o emlakçılarla çalışmamız yasaktı.

Tanıdık ekspere gelince, Ankara'da bilinen bir ekspertiz firmasının bölge sorumlusunu '' ki çok tanınan bir bayandır'' '' bizim işimizi çözerse x bayan çözer derler, o derece tanınan birisi yani '' rüşvet aldığı tespit edilmiş, işten kovulmuştu. Raporlarda konut değerlerini fazla göstererek %100'üne yakın kredi çıkardığı tespit edilmişti.

İnşallah Allah gönlünüze göre verir, tabi benim bankada çalışırken şahit olduklarım hep olumsuz olaylar maalesef.
Teşekkürler yorumun için ,işte ben de duyuyorum değer yüksek gösterildi falan diye ama hiç detay bilmiyordum

Back
X