Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
hayırlısıyla sağ salim kucağına alırsın inşallah bebeğini canım...
sorma canım evet bi yanım mutlu... bi yanım üzgüm... eşim askere gitti... alışamadım hala yokluğuna..

Son düzenleyen: Moderatör:
uzay terapisinin faydasi oluyormu gercekten anlattiklari kadar?
sanırım oluyo canım... ayaklarının üzerinde kendini zıplatıyo çünkü orada... sonra önüne bi yükseklik koyuyorlar ona indirip bindiriyolar... bu hareketlerden sonra ayakta durması güçlendi ve ellerinden tutunca adım atmaya başladı...

ilginç bi yöntemmiş.

burda böyle bişi yok.

kızın kaç aylıktı...

canım uzay terapisi diye aratırsan genelde böyle durumlarda kullanılan bi yöntem...olması lazım aslında...
kızım tam 18 aylık oldu teyzesi...

ay maşallahhhhhhhh

oğlumdan bir ay büyükmüş :)

olsa iyi olurmuştu aslında...zaten burda herşey kısıtlı oluyor...

biz bu merkezi bulduğumuza bile dua ediyoruz

ay maşallahhhhhhhh

oğlumdan bir ay büyükmüş :)

olsa iyi olurmuştu aslında...zaten burda herşey kısıtlı oluyor...

biz bu merkezi bulduğumuza bile dua ediyoruz

aslında 2 ay geriden hesaplıyolar... erken doğdu ya 16 aylık hesaplıyo dr lar...
canım evdeki harekerlerini tam yaparsan allahın izniyle faydası olur inşallah..

fizyoterapistinize sorup bu tarz bi hoppalada alabilirsin... yaylanır zıplar bacakları güçlenir...
ben de yürüteç almak istiyorum ama bizim fizyoterapist izin vermiyo... bakalım braz elinden tutup adım atması hızlanırsa ozaman alabilirmişiz...

bu arada ben şimdi refleksolojiye taktım...
fizyoterapistimiz şimdiye kadar periventriküler lökomoloziüzerinde refloksolijiyle iyileşmiş tanı yok diyo... ama ben yine de denemek istiyorum... siz ne düşünüyosunuz refloksoloji konusunda kızlar....

uzay terapisi bizde de yok malesef en yakin slovakya da varmis,hoppalayi epeydir kullaniyoruz biz benim oglum adim atabiliyor ellerinden tutunca yürüyebiliyor,yanliz ayaklari birbirine dolaniyor carpraz atiyor yani...fizyoterapistin söyledigine göre iyi degilmis spastiteyi artirir diyoo,korkudan biraktik,aslinda cokta hosuna gidiyordu ziplamak...refleksolojiyi ben türkiyede yaptirdim ve saolsun uzman doktor banada ögretti biraz,hergün uyguluyoruz gercekten cok faydasi var tavsiye ederim tabii sen yinede bi arastir,fizyoterapisti dinlemektede fayda var bence

çok çok geçmiş olsun canım diyeceğim ama geçmeyecek biliyorum.aynı lmasada benzer şeyi yaşıyoruz.benim bebeğimde rahatsız.9,5 aylık ama dönmeyi oturmayı bırakın başını bile yeni yeni tutmaya çalışıyo.elleri yumruk gnelde.ve aynen mama ile besleniyor ve bu yüzden 5,5 kg..ve inanılmaz kusuyor..bizim teşhisimz henüz konulmadı ama beyiniğimiz gelişmiyor.tedavisi yok.neden oldugu belirsiz..çok yollarsan geçti şu güne kadar..3 ameliyat vs bir sürü işlemler.hayat insanı böyle büütüyormuş anladım ben.kızımla büyüyorum her gün yenmiden.allaha şükür gülüyor,agular yapıyor,eline bişeyi verince ne tuttuğunu bilmesede tutuyor,bizi tanıyor,görüyor,duyuyor..fizik tedaviye başladık biz.ilk önce küçük bebek oldugu için hiçbir kurum almak istemedi ama 1 ay zorla ısrar edince kabul edildik..ve inan çok faydasını gördük.bizede takip edilicek hep,yürürmü konuşurmu otururmu çiş kaka tutarmı bilemiyoruz diyyolar.ne yaşayacağımızı kimse bilemiyor.ama güzeller güzeli,dirayetli güçlü bebeğim her şeyi başardığı gibi 3 haftada inanılmaz gelişme gösterdi ve başını 1 dk kadar tutmayı başardı.onu öyle çok seviyorumki...nefes alma sebebim herşeyim.deselerki onu ver bize,sana yerine sapasağlam bir bebek verelim asla istemem.bunu yaşamayan bilemez işte.ona benden iyi kimse bakamaz..belki bebek oldugu için bunlar en iyi günlerimiz belki ilerde çok daha zor olucak ama ne olursa olsun o benim kuzum.doğumuna 10gün kalana kadar hiçbirşey anlayamadı doktorlar..kaderimmiş diyorum bu yüzden.yoksa kötü bir hayat yaşamasına izin vermezdim.ama yinede iyiki var içimdeki çiçek bahçem benim...
sizde fizik tedaviye başlayın canım.çoook uzun bir süreç..ve garantisi yok biliyorum ama biz güçlü olmak ve iyiyi düşünmek zorundayız.ben bu cümleyi ancak 7-8 ay sonra kurabildim.güçlü olmak zorundayım diye.bunun önce çok ağır bir bunalımdı.doğmayacak bir bebek doğurmaya gitmişken şimdi kızımın nasıl çabaladıgını gördükçe burnum sızlıyor..yapacağınız tek şey rehabilitasyon.emin ol içimden gelerek söylüyorum inşallah en iyi seviyeye gelir.sen içini ferah tut.onlar bizden daha güçlüler.ve en çok onlar istiyor iyi olmayı

bu arada baya ilerleme kaydetmişsizniz.ben ilk sayfayı okumuştum sadece.ne güzel ilerliyor yavrumm

canım benim yaa küçücük bedeniyle ne zorluklar atlatmış... inşallah daha da ilerleyecek annesi sen hiç üzülme... ben de ilk öğrendiğimde yıkılmıştım ama artık kabul ettim ve hayata daha pozitif bakıyorum...
biz çok şükür baya yol katettik darısı sizin başınıza inşallah... henüz yolun başındayız ilerde neler olacağını kimse bilemez... ama ben inanıyorum bebeklerimiz bizim yüzümüzü güldürecek tek başlarına hayatlarını sürdürebilmeyi öğrenecekler...
rabbim size de acil şifa versin inşallah canım... sık sık gel senden güzel haberler bekliyorum canım...

kızlar nerelerdesiniz... bebişleriniz nasıl... hadi ama arada gelin yazın birbirimize destek olalım... güzel haberlerinizi bekliyorum...

iyiyiz canim kücük bir ameliyat gecirdik su an evde iyilesmeyi bekliyoruz bi süreligine ara verdik fizik tedaviye bunu disinda bi degisiklik yok bizde...senin bebisler nasil hilal nasil basladimi karistirmaya :)))

ahh canım ne ameliyatı.. çok geçmiş olsun inşallah ciddi bişey değildir canım...

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kızım 7 aylık doğdu. şuan 6 yaşında bizede sp tehşisi kondu ama bizim sadece sol ayağına vurdu,ameliyatla kasları uzatıldı parmak ucuna basıyordu şimdi çok iyi. bizim takiplerimiz çapada yapılldı. sadece bu hastalık üstüne çalışıyorlar tavsiye ederim. geçmiş olsun..

saol canim yok önemli bisey sayilmaz yumurtaliklari yukaridaydi ameliyatla yerine cektiler...

çok geçmiş olsun canım...
peki diğer durumu nasıl oturma falan başladı mı...

canım iyileşmesine inan ki çok sevindim... bize çok büyük moral oldu gerçekten...
peki canım kaç yaşında yürüdü kızın... bir de okula başladı mı acaba anaokuluna falan... zekası nasıl etkilememiş sanırım... çok soru sordum ama bunları çok merak ediyorum...

biz cuma günü vep teti yaptırmıştık... bu gün sonuçları almaya gittik... gözden beyne giden damarlarda biraz uzama varmış yani gördüğünü beyin tam algılamıyomuş... göz numaraları da eskisine göre küçülmüş ama yaşına göre büyükmüş... gözlük verdiler bakalım nasıl takacağız...gözlükle algılaması da biraz düzelirmiş...gözlüğü takınca hemen saldırıyo çıkarıyo.. zor olacak ama bakalım takmaya çalışacağız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…