• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah acil şifalar versın..
uzun omurlerle aılece saglıklı yaşayın inşaAllah

teşekkür ederim samyeli...

nihalemre valla güzel mi deil mi bilmiyorum hilal alışamadı bi türlü... çok ağlıyo çok korkuyo...
biz evde yapmıyoz onu sadece okulda yapıyolar... inşallah faydası olur bakalım...
daha çok çeşit hareketler yapıyorlar da bi tek bunu çekmişim...

kader arkadasim nasilsin?önceliklie allah allah kavustursun hayirlisiyla döner insallah esin...uzun zamandir yazamadim firsat olmadi nasil kizimiz daha iyidir insallah?daha cok resim istiyorum bu arada :)) bende fizyoterapistle konustum nihayet özel ayakkabi yaptiriyoruz simdi ve sizin hareketlerinize basladik carsaf yöntemi falan biliyormus ta daha önce kaslari cok sert oldugu icin uygulamamis:41:yok anacim burdakilere dis göstermessen önemsemiyorlar türküz yaaa...ama senin sayende basardim konusunca itiraz edemedi ve artik daha fazla ilgileniyor bizimle günlük telefon aciyor fizyoterapistimiz artik:1: Cok cok tesekkür ederim canim benim allah seninde yüzünü güldürsün kendine cok iyi bak bebisleride öptüm görüsmek üzere:80:

selam nihal emre carsaf yöntemi dedigim carsafin üzerine,yumusak bir battaniyede olabilir cocugu yatirip saga,sola yuvarliyoruz oturma pozisyonu aldiriyoruz bu sekilde hareketler yaptiriyoruz...

kader arkadasim nasilsin?önceliklie allah allah kavustursun hayirlisiyla döner insallah esin...uzun zamandir yazamadim firsat olmadi nasil kizimiz daha iyidir insallah?daha cok resim istiyorum bu arada :)) bende fizyoterapistle konustum nihayet özel ayakkabi yaptiriyoruz simdi ve sizin hareketlerinize basladik carsaf yöntemi falan biliyormus ta daha önce kaslari cok sert oldugu icin uygulamamis:41:yok anacim burdakilere dis göstermessen önemsemiyorlar türküz yaaa...ama senin sayende basardim konusunca itiraz edemedi ve artik daha fazla ilgileniyor bizimle günlük telefon aciyor fizyoterapistimiz artik:1: Cok cok tesekkür ederim canim benim allah seninde yüzünü güldürsün kendine cok iyi bak bebisleride öptüm görüsmek üzere:80:

canım benim öncelikle çok sağol allah razı olsun... 13 gün oldu eşim gideli ama alışamadım... çok özledim yaa...

size faydam olduysa ne mutlu bana...
ben zaten bu başlığı bilgi alabilmek için açmıştım ama daha sonra öğrendiklerimi paylaşmak için yazıyorum hep...
senin bebeğinde sertleşme de mi var... bizde onlar geçti çok şükür... sertleşme ve kasılmalar için ben bebekken hep zeytinyağıyla bütün vücuduna masaj yapardım... yıkamadan bekletidim baya sonra ılık bi banyo da yaptırdın mı baya gevşerdi çocuk... sen de dene istersen zararı olabilecek bişey değil sonuçta...

benim kızımda baya gelişmeler var...

emekleme pozisyonundan oturma pozisyonuna geçiyor ama henüz tam başarılı değil devrilebiliyor bazen... bir de bu gün ellerini 2 kez ileri attı emeklemek için uğraştı.. inşallah devamı gelir...
bir de bu korkutma işinde de tepki göstermeye başladı artık düşerken ellerini koyuyor korunmak için...

sizinkinde de gelişmeler olmuştur inşallah... fizyoterapistinizin de ilgilenmesine sevindim canım... fizyoterapist çok önemli çünkü bebeği ne kadar iyi tanırsa ne kadar ilgilenirse okdar hızlı gelişir...
güzel haberlerni bekliyorum canım...
sağlıklı günler... bebişini öp benim için...

çarşaf yöntemi nasıl birşey

oluyor

canım onu bize dönme ve oturma için vermişlerdi... sizin ihtyacınız yok o hareketlere...
siz nasılsınız... gelişmeler var mı...
benim kızın gözleri az görmeye başladı.. uzattığım nesnelere elini uzatıyor ama henüz takip yok... senden öğrendiklerimi sürekli deniyorum ama hiç daha takip etmedi.. ama ısrarla devam edeceğim bu kadar gördükten sonra takipte başlar allahın izniyle...

oğlum dönebiliyor ama emeklemiyor.belki faydası olur uygulamakta fayda var.

o göz hareketlerini yap bence çok faydasını görceksin.o egzersizlerle biz çok yol katettik.halende yapmaktayız.önceleri umursamıyor ama sonradan sonraya dikkatini çekiyor.bakmak için uğraşıyorlar.

hayırlısıyla bizde haftaya fizik tedavi merkezine gitcez.raporunun çıkmasını bekliyoruz şimdi...

artık çok güzel desteksiz oturabiliyor.yarı yatar pozisyondan kendi kendine kalkıp desteksiz oturuyor.rahat hareket edebiliyor.

şimdide bi yaramazlık öğrendi sürekli onu yapıyor.yanımızda oturturuyorz.özellikle kumandalar olmak üzere oyuncaklarını kanepeden aşağı atıyor.biz veriyoruz oğlum atıyor.vermediğimiz zamanda eğilip attığı oyuncağa ya da kumandaya bakıyor.almaya çalışıyor kuzucum... :))))

allah sabir versin canim cok zordur eminim sayili gün cabuk gecer derler...hilaldeki gelismelere cok sevindim kurtarmis kendini bayagi:66: devamida gelir artik...bize gelince pek müjdeli bi haber veremiycem ne yazik ki gelisme yok daha yada bana öyle geliyor anlamiyorum artik yaaa sanirim basaramiycaz :50:

sertlesme bebekken cok daha fazlaydi ellerini yumruk yapardi acmak mümkün olmazdi...simdilerde o kadar fazla yok ellerinde hic kalmadi en azindan ama sinirlendiginde yada heyecanlandiginda oluyor biraz o yüzden harketleri yapmak istemedigi zaman bayagi zorlaniyoruz bi de fizyoterapisti hic sevmiyor onu görünce direk agliyor kucagimdan inmek istemiyor hareketleri yaparken cok yoruyor benide kendinide malesef...

oğlum dönebiliyor ama emeklemiyor.belki faydası olur uygulamakta fayda var.

o göz hareketlerini yap bence çok faydasını görceksin.o egzersizlerle biz çok yol katettik.halende yapmaktayız.önceleri umursamıyor ama sonradan sonraya dikkatini çekiyor.bakmak için uğraşıyorlar.

hayırlısıyla bizde haftaya fizik tedavi merkezine gitcez.raporunun çıkmasını bekliyoruz şimdi...

artık çok güzel desteksiz oturabiliyor.yarı yatar pozisyondan kendi kendine kalkıp desteksiz oturuyor.rahat hareket edebiliyor.

şimdide bi yaramazlık öğrendi sürekli onu yapıyor.yanımızda oturturuyorz.özellikle kumandalar olmak üzere oyuncaklarını kanepeden aşağı atıyor.biz veriyoruz oğlum atıyor.vermediğimiz zamanda eğilip attığı oyuncağa ya da kumandaya bakıyor.almaya çalışıyor kuzucum... :))))

oyyy yerim ben o kuzunun yaramazlıklarını annesi.. kırsın döksün helal olsun kumandalar ona...

inşallah tamamen iyileşip evin heryerini karıştırmaya başlayacaklar.. asıl yaramazlıklar ozaman başlayacak inşallah...:1:

allah sabir versin canim cok zordur eminim sayili gün cabuk gecer derler...hilaldeki gelismelere cok sevindim kurtarmis kendini bayagi:66: devamida gelir artik...bize gelince pek müjdeli bi haber veremiycem ne yazik ki gelisme yok daha yada bana öyle geliyor anlamiyorum artik yaaa sanirim basaramiycaz :50:

sertlesme bebekken cok daha fazlaydi ellerini yumruk yapardi acmak mümkün olmazdi...simdilerde o kadar fazla yok ellerinde hic kalmadi en azindan ama sinirlendiginde yada heyecanlandiginda oluyor biraz o yüzden harketleri yapmak istemedigi zaman bayagi zorlaniyoruz bi de fizyoterapisti hic sevmiyor onu görünce direk agliyor kucagimdan inmek istemiyor hareketleri yaparken cok yoruyor benide kendinide malesef...

valla zor kolay geçiyor günler işte bi şekilde... çok şükür baya gelişme var kızımda... darısı sizin başınıza inşallah... sizinkinin geç yapması gayet normal canım çok küçük doğmuş çünkü.. bu kadar geldiğine göre allahın izniyle daha da düzelecek.. sen sakın umudunu kaybeme canım çok güçlü bebeklerimiz bütün zorlukları atlatacaklar merak etme sen annesi...sertleşmeleride azaldıysa geçer inşallah... bizim neredeyse hiç kalmadı...bizimkide öyleydi fizyoterapistr gidince çığlıklar atardı ama alıştı çok şükür...sizinkide alışır bi süre sonra başka çaresi yok çünkü...

Kızlarrr müjdeee kızım emeklemeye başladı çok şükür...:62:
rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin sizi de sevindirsin inşallah....

sağolun kızlar allah razı olsun...
nahalemre ve gurbetciyiz inşallah sizlerdende yakın zamanda güzel haberler duyacağız...
askitom sen nasılsın canım... nasıl gidiyo hamişlik... her şey yolundadır inşallah...:49:

:nazar:
allaha sükür maibeyazcim.. cok cok iyi geciyo, insallah dogumumda bu kadar kolay gecer:)
seni sormicam, senden mutlusu yoktur bu aralar dimi ? :)

Back