Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam herkese...
kızlar arkasından veya önünden farketmez çocuğun ellerini tutup yürütmemek lazımmış...
bizim fizyoterapistler bobath yöntemini kullanıyolar...
çocuğun arkasına geçip belinden tutup yürüteceksiniz dedi... elleri serbest olacak dedi... çünkü yürürken ellerine de ihtiyacı var dedi.. biz hep öyle yürütüyoruz...

selam kızlar ....uyudu benımkıler cok sukur ya.....gece kusu oldum ....yagmurlu maı bayaz benım kızıma ozel ayakkabı yapopıldı dafo denıyo azda olsa parmak ucu basmayı engellıyo ama onlar cıkarınca fazka bısey degsmıyor..bacakalrındakı az sertlık tam basmasını engellıyo dızlerını bukuyo bölece kuvvatlenmesı gerek kaslarının...yuruturken bende arkada durum ellere destek vermeden yurutuyorum bızdee öle denmıstı bazen elınden tuutuop yururtuyorum ama bazen....bu ısler gercektem zor reflexsoljıye devam bu arada ıkı ay olucak bacaklarındakı kuvvet daha ıyı daha once az duruop ayakta hemen otururdu sımdı bu sure uzadı .ıns nerde varsa sıfa versın rabbım ..ozgur senınle tanıstık ıns yusyusede gorusuruz canım herkese ıyı geceler

selamlar herkese...umarım herkes daha iyidir...yeni ve güzel haberleriniz olur inşallah...ben bayadır gelip de yazamadım çok zor bir süreç geçirdik yeğenimle ilgili.benim kızıma gelince size biraz güzel haberlerim var,algısı ve kaba motor hareketleri ilerlemeye devam ediyor çok şükür.yapamadıklarını yapmaya başlıyor.ama hala yanlara tam dönüp yuvarlanamıyor,sırtını dimdik yapıp oturamıyor desteksizken,hatta oturmayı hiç sevmiyor kendisini arkaya atıp ağlıyor,kucağımdan hiç inmiyor,sürünemediği için,emekleyemediği için bana bağımlılığı artıyor,onun yemeklerini yapmak için bile bana vakit vermiyor...çok zor...ona bakıp bakıp acı çekiyorum.başını dimdik tutuyor aylardır ama...hiç oturamayacak mı desteksiz dimdik?olmayacak mı?ben sonunda dayanamayıp öleceğim korkarım...

selam can9ım ..nolur böle deme ..senın guclu olman geerek anne olmak demek ıste bu canım bebegın ıcın uzulmek ama bı yandanda gıuclu olmak sen guclu olkı oda caba hazcasın ve daha ıyı olsun masallah bak basını tutabılıyo demekkkı yavas yavas olucajk sabır ve guc versın rabbım yıkılmak yok.....ama gercekten zor bu surec benımde ıkı kızım yurrrur kosarken dıla emeklıyo peslerınden ve cok sınırlenıyo herseyı onlardan daha ıyı algılaması bıle ama bu surec malesef uzun surecek gıbı ama daha ıyı bacakları daha guclendı masajın fızıgın yuzmenın faydaları oluyo ama dıyorum ya cok yavas........herkes nasıl bu arada ozgur nerdesın naptın konustunmu ........herkes ve bebekler ıyı olsun dılerım yagmurlu maıbeyaz gelısmelerı yaz ecrın sanırım oğlun yuruyo gırmuyosun artık

selam kızlar... el muallim kızındaki gelişmler çok güzel yavaşta olsa baya uzun bi yol katettik...
benim kızım da iyi çok şükür.. yeni başladığımız okul çok iyi oldu bizim için....sol bacağında sertlik vardı gecşetme yapılacaktı ama 2 haftadır gösterdikleri egzersizler sayesinde gerek kalmadı çok şükür...
eğitim de alıyo burda bakalım belki eğitimle algımız açılır biraz...
rabbim hepimizin bebeklerine şifa versin... gelişmeleri yazın kızlar... hergün güzel şeyler paylaşmak dileğiyle...

selam herkese..uzun zamandır giremiyodum izmitte annemdeydim geldiğimizde de sağolsun benim küçük canavarım tv ve uydudan sonra laptopu da bozdu :) yeni geldi tamirden..el-muallim canım bizler iyiz çok şükür rapor işini hala halledemedik ama ya psikiyatriye yönlendirdiler gelişim testi mi ne gerekiyomuş psikiyatri de bize taa 5 marta randevu verdi bekle dur işte çok sinir bozucu..2 hafta önce kontrolümüz vardı nörolojide herşey yolunda dedi dr ama her ihtimale karşı mr istedi onun içinde nisana gün verdiler sonra fizyoterapistimize gittik o da içimizi rahatlattı bişeysi kalmamış ki maşallah dedi çıplak ayakla yürüttü bizimki gene bi düz bi parmak ucu gitmeye çalıştı ama onun parmak ucu yürüyüşü bu rahatsızlığı olan çocukların parmak yürüyüşü gibi değilmiş öyle dedi fizyoterapistimiz..alışkanlıktan kaynaklanıyomuş afoları gün içersinde fazla kullanmanıza gerek yok daha çok çıplak ayakla yürütün ki kendine güveni gelsin dedi..topuk yavaş yavaş inicek zaten dedi ki öyle de oldu..zaten ondan önce ayakları çok terliyo diye bazen çıkartıp ayakkabı giydiriyodum onlarla da aynı afolarla yürüdüğü gibi yürüyodu..şimdi gün içinde çıkartıp çıplak ayakla bırakıyorum gayet güzel basıyo sıralıyo ama kendini bırakmıyo anca elinden tutunca yürüyo sanırım korkuyo ama inşallah zamanla güveni gelicek..fizyoterapistimize göre en geç haziranda tam anlamıyla tek başına yürür öyle demişti..aman yürüsünde zamanı önemli değil ama ciddi anlamda içim çok rahatladı artık afo derdimiz yok en azından dışarıya çıkarken çok zor oluyodu ayağı kocaman oluyodu yavrumun dolayısıyla rahat yürüyemiyodu..bize ilk gittiğimizde hatta afodan sonra farklı bi aparat yaptırıcaz demişti onu sorduğumda afoya bile gerek kalmamış ki dedi..ama kontrolleri ihmal etmeyelim bi haziranda bi kere daha görim dedi durum böyle işte bakalım 5 martta da psikiyatri görsün de..bu arada egzersizleri de yapmana gerek yok dedi ama bende alışkanlık olmuş her altını açtığımda yapıyorum :) zararı olmaz heralde..inşallah en yakın zamanda sizlerden de güzel haberler gelir Rabbim bütün bebeklerimize şifa versin Allaha emanet olun..

desteğin için çok sağol el-muallim.ben kimselerle paylaşmıyorum kızımın durumunu zaten birtek ailem biliyor.birtek burada paylaşıyorum sizlerle,beni gerçekten anlayabileceklerle...geçen gün bayılıp kalmışım odada.eşim de eczaneye gidiyordu Allahtan odaya geri dönmüş beni bulmuş öylece...kasılıp ters dönmüş kolum bacağım.eşim korkup ambulans çağırmış ambulans doktoru nun bana ilk sorduğu soru son zamanlarda birşeye çok üzüldün mü oldu... senin Dilana da Rabbim şifalar versin,hızlı ve güçlü ilerlemeler nasip etsin.eminim dümdüz yürüyüp gidecek seninki gelişminden belli inşallah.zaten yürümeyi tam sağladığı anda kardeşleriyle hiç farkı kalmayacak.biz de o emeklemeleri görebilecek miyiz acaba...yüzüstü ceset gibi yatıyor bizimki...azıcık çırpınıp yoruluyor...12.ayında...sabır ,selamet ver ya Rab...Maibeyaz siz deyeni yerinizdendaha memnunmuşsunuz çok sevindim.burası daha da geliştrir inşallah kızımızı...Ecrin sizin de maşallah geldiğiniz nokta süper...Allah daha da artırsın.

selam ...sevgılı anka kusu ıns ıyı olucak hersey ..yenı yerınızden memnun olmana sevındım onemlı bı sey bu ıns daha ıyı gelısme gosterecek ıns......ecrın masallah.....bencede bol bol cıplak ayak yuruyt ..masaj yap yıne zararı olmaz...bence mr a gerek yok hıc yaptırma derım bosuna gereksız ışın almasın benım kızıma bıle ıstemedıler gerek duymadılar senın oğluna hıc gerek yok norolojık ıyıyse hıc yaprtırma gelısım testlerı ozelde pahalı ama o bıle ıyı cıkacak sen bıle benzerını evde yap algılamasını olcecekler ben metın sabancıya gıttıgımde ordakı pskolg yaptı kızıma cok ıyı dedı algısı denver testı denıyo ..kafana takma yuruyecek senınkı....yagmurlu nerdesın ozgıur nerdesın....ıns herkes cok ıyı olur bahar cok sıkma canını sen uzuldukce bısey degısmıcek guclu ol canım evde bolbol hareket ettır masaj yap oynat onu ınan yavas yavas gelısecek ıns suyun ıcınde oynat su bu gıbılere coık ıyı gelıyoo su terapısı varsa yakınında goturt yada evde kuvetı doldur gır onunla kızlarımla gırıyorum ben her hafta yaz gelsın her sabah gırıcem gece yaz cıkmadık banyodan.....rabbım kolaylık versın cumlemıze ve sabır guclu olmalıyız ama sunu bılkı bebeklerımızın ımtıhanı bu ve onlar ıcın daha zor.....

evet haklısın onlar için daha zor ben de onun hep yanında olacağım insallah hepsini aşması için herşeyi yapacağım.acısı yüreğimin derinlerine gömülecek zamanla.su terapisini çok istiyorum ben de ama izmir istanbul gibi değil .kış şartlarına uygun bir yer bulamadım henüz.gittiğimiz eğitim kursunda da yok havuz.burada hiçbir kursta yok şimdilik öğrendiğim kadarıyla. siz nasıl biryere gidiyorsunuz su için?Allahtan suyu çok seviyor,kendi küvetinde oynatıyıorum bazen.şişme havuz alacağım cumartesi ona.ama esas havuz şart sanırım.dila havuza gire gire yüzmeyi öğrenmiştir herhalde...peki kışın havuzdan çıkıp eve gelesiye kadar üşütmemesi için nasıl koruyabiliyorsun?öğreneyim de ben de uygularım inşallah.

]bizde kızımı fizik tedaviye götürüyoruz ama fizyoterapistler bu çocuk cp değil diyorlar yakın zamanda yürür diyolar biz anttalyadayız ben hem medicalpark hastahanesine hemde tıp hastanesine götürdüm 2 yerdede aynı şey söylendi .okula başladık bireysel eğitim görüyoruz.benim eşim emniyette çalışıyo onlara ait at çiftliği varmış müdür çocuğunuzu buraya getirebilirsiniz demiş işte ata bindirmeye götürmeye başlayacağız .bi havuz işi kaldı onuda halledebiliriz inşgeçen sabah kanal7 de feridun kunak anlattı cp li bir çocuk götürdüler ona tedavi ile yürüdü.bu kök hücre tedavisinden oda bahsetti iyi geliyomuş diyee

selam anneler.....zaaanur ıyı o zaman cp degılse daha ıyı toparlar emınım...kok hucre tedavısı kanıtlanmıs degoıl malesef ve cın de bu sekılde ınsanları cok kullanıyolar madur edıyolar belkıde ılerde bulunacak ama daha uzun yıllar var bence henuz etkısı tam bulunamamıs ıns bulunurda cok ınsan sıfa bulur....at terapısı burdada var beledıyeler ayarlıyo yazın bende goturcem kızları...havuz heryerde yok zaten bıkac test ıstıyolar kan tahlılı ve ıdarr gıbı temız cıkarsa alıyolar benımkı bezlı oldugu ıcın bez mayo alıyorum marketten onu gıdırıyorum gıydır cıkar kısın katkat cok zor ama yaz geldse rahat olucak cıkarken sıkı gıydırıyorum agzını n burnunu opryutorum ınan hasta olmadık cok sukur dahada ıyı gelıyo vucut dırenc kazanıyo bence....beledıyenın havuzu ıcın cısını ogrenmesı gerek sanırım seneye olur ancak...herkese cok selam sıfalı gunler olsun ıns

selamlar...artık çok az fırsat bulabiliyorum buralara gelmek için.benim minik cadım beni hiç bırakmıyor.sağolasın el muallim.inşallah vakti geldiğinde ben de üşütmemeyi başarırım.ben kışın sıcak odalarda yıkamaya bile korkuyorum.ama iyi etmiyorum herhalde.bu arada yürüteç şeklinde olan hoppalalar var ya(fısher price) biz onlardan aldık fizyoterapistimiz de onayladı.bence de çok faydalı ve eğlenceli kızım çok sevdi sizin fizyoterapistleniz yasaklamış mıydı böyle şeyleri?herkese bol şifalar...

bizimki CP li olduğu için spasiteleri var o yüzden bize yasak yürüteç, hoppala tarzı şeyler....
geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toplarlar...

bizimki CP li olduğu için spasiteleri var o yüzden bize yasak yürüteç, hoppala tarzı şeyler....

merhabalar maıbeyaz sızınle gorusmeyı cok ısterım ama ozelden msj atamıyorum,eger sız bana atabılıyosanız msn adresınızı yada maıl adresınızı atarmısınz.benımde 3 ayık hala yogunbakımda olan dogum sırasında oksıjensız kalan kızım var onunla ılgılı sızınle gorusmek ısterım.

yagmurlu merhaba benımde kızım dogum sırasında oksıjensız kaldı olu dogdu ve msj la gerı getırıldı hayata.suan uc aylık ve uc aydır yogun bakımda.emme yutma refleksı yok bızede doktorlar goremeyebılır duyamayabılır dıolar.gozlerı sabıt bı sekılde bıyere bakıyo goz takıbı yok.amaen onemlısı emme refleksı yok.hastaneden cıkar cıkmaz norologa goturcez hastalıgının tam adını o solucek bıze.bız bıan once fızık tedavıyede baslamak ıstıyoruz ben ıstanbul anadolu yakasındayım sız nereye goturuyosunz fızık tedavıye

merhabalar ozgur1907,suan bebegınız ne durumda merak ettım.benım kızım hala hastanede eve cıkamadı cunku kanında kı enfeksıyon oranı sıfırlanmadı.hergun antıbıyotık alıyo.bıgun kestıleryıne enfeksıyon cıktı.sıfırlanınca eve cıkıcak kısmetse,ev ıcın aspıre cıhazı fln alıcaz sızde aldınızmı.bızımkınde yutma yok cok sık sekresyonu oluyo,sız bu surede naptınız gecelerı sureklı basındamıydınz.hastaneden cıkınca norologa gutrcez tam hastalıgının adını o bıze solıcek.sızınle gorusmeyı ısterım tecrubelerınızı paylasmak adına.ozelden msj atabılırsenız maıl adresınzı ordan gorusebılırmıyız

sağol mai beyaz.bugün nöroloji hocamıza gittik 3 aylık kontrole.zekasının gelişimini beğendi maşallah,kaba motor da gelişecek ama yavaş dedi,2buçuk yaşında yürüme bekliyorum dedi daha önce 2 demişti ama reflexleri beğendimaşallah...12 aylığızşimdi cuma günü yaşgünü...4 ay sonra oturabilecekmiş nasipse...hafif beyin kanaması ama sonuçlar ağır...hoppala spastisiteyi gevşetir rahatlatır ama kalçasını sıkı takip edin fizyoterapistle dedi bu arada.daha önce benkarşısında travma geçirdiğim için net açıklamamıştı;biz de hafifle orta arası cp ymişiz...ama hoca bu terim çok geniş ben kullanmayı sevmiyorum dedi.çok ağır olmayanlar yaşıtlarını yakalayabilrlermiş her yönden,çünkü 6 ayda bir arayı kapatma atakları,noktaları olurmuş...benim kız dün yüzüstünden sırtüstü kolaylıkla dönmeye başladı maşallah,bazen benim gözyaşlarımı böye siliyor sağolsun...orada çok ama çooooook ağır bir çocuk gördüm hallerimize şükür,ona da bizlere de sağlık, şifalar versin güzel Allahım,imtihanlarımızı kazanıp firdevs cennetiyle mükafatlandırsın evlatlarımızla,sonsuza dek...

selamlar...kimse gelmiyor mu artık buraya...inşallah herkes iyidir...biz yaşımıza girdik...ama kimseyle paylaşamadım burada...

selam canım yenı yasınız kutlu olsun ıns yenı yas daha guzel gecer....herkes nasıl...bızde ıyıız hava ısınsada gezsek ...ben sanırım sabancı merkezıne devam edıcem senaı demırcıdekı hocalar ayrıldı karısık oldu merkez duzen uyok......bıde daruusafakadakı robotla yurume olayını arastırıcam ıns belkı ffaydası olur senası 200 lıra ımıs sordum ...herkesı cok optum

selam kızlar uzun zamandır uğrayamıyordum ama çok güzel haberlerle geldim..Rabbime şükürler olsun ki oğlum artık kendi başına rahatlıkla yürüyo tam 1 hafta oldu ve okadar inanılmaz bi şekilde oldu ki sanki afoları çıkartmamızı bekliyomuş gibi..artık her yere yürüme gidiyoruz denge sorunumuz da hiç olmadı çok şükür çok nadir düşüyo o da yumuşak şekilde dizlerini büküp hemen ellerini koyuyo gideceği yönü kendi belirliyo..daha öncesinde özgüveni yoktu ellerimizi sımsıkı tutup bırakmıyodu ama bi gün elini bırakıp kapşonundan hafif tutarak sürekli de ben seni tutuyorum sen git annecim diyerek kendi başına gidebileceğini farketti ve o günden sonra bidaha elimi tutmadı..o kadar müthiş bi duygu ki anlatamam her anne bebeğinin ilk adımlarında heyecanlanır sevinir ama bizim gibi anneler çok daha farklı hisseder ki ben ilk drla konuştuğumda resmen yıkılmış dibe vurmuştum cp denmişti spastitesi var denmişti uzun sürer tedavisi 3 yaşından önce yürümesi zor denmişti daha neler neler..Rabbime hamdolsun bugünleri gösterdi bizlere inşallah sizden de en kısa zamanda güzel haberler gelir inanın ki onu yürürken her gördüğümde her şükrettiğimde aklımdasınız heran dua ediyorum sizin yavrularınız için..ayy duygulandım şuan açtım muslukları kapatamıyorum :) Allahım bütün hasta bebeklere şifa versin tez zamanda Rabbime emanetsiniz daha da yazamicam ağlamaktan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…