selam can9ım ..nolur böle deme ..senın guclu olman geerek anne olmak demek ıste bu canım bebegın ıcın uzulmek ama bı yandanda gıuclu olmak sen guclu olkı oda caba hazcasın ve daha ıyı olsun masallah bak basını tutabılıyo demekkkı yavas yavas olucajk sabır ve guc versın rabbım yıkılmak yok.....ama gercekten zor bu surec benımde ıkı kızım yurrrur kosarken dıla emeklıyo peslerınden ve cok sınırlenıyo herseyı onlardan daha ıyı algılaması bıle ama bu surec malesef uzun surecek gıbı ama daha ıyı bacakları daha guclendı masajın fızıgın yuzmenın faydaları oluyo ama dıyorum ya cok yavas........herkes nasıl bu arada ozgur nerdesın naptın konustunmu ........herkes ve bebekler ıyı olsun dılerım yagmurlu maıbeyaz gelısmelerı yaz ecrın sanırım oğlun yuruyo gırmuyosun artık
desteğin için çok sağol el-muallim.ben kimselerle paylaşmıyorum kızımın durumunu zaten birtek ailem biliyor.birtek burada paylaşıyorum sizlerle,beni gerçekten anlayabileceklerle...geçen gün bayılıp kalmışım odada.eşim de eczaneye gidiyordu Allahtan odaya geri dönmüş beni bulmuş öylece...kasılıp ters dönmüş kolum bacağım.eşim korkup ambulans çağırmış ambulans doktoru nun bana ilk sorduğu soru son zamanlarda birşeye çok üzüldün mü oldu... senin Dilana da Rabbim şifalar versin,hızlı ve güçlü ilerlemeler nasip etsin.eminim dümdüz yürüyüp gidecek seninki gelişminden belli inşallah.zaten yürümeyi tam sağladığı anda kardeşleriyle hiç farkı kalmayacak.biz de o emeklemeleri görebilecek miyiz acaba...yüzüstü ceset gibi yatıyor bizimki...azıcık çırpınıp yoruluyor...12.ayında...sabır ,selamet ver ya Rab...Maibeyaz siz deyeni yerinizdendaha memnunmuşsunuz çok sevindim.burası daha da geliştrir inşallah kızımızı...Ecrin sizin de maşallah geldiğiniz nokta süper...Allah daha da artırsın.selam can9ım ..nolur böle deme ..senın guclu olman geerek anne olmak demek ıste bu canım bebegın ıcın uzulmek ama bı yandanda gıuclu olmak sen guclu olkı oda caba hazcasın ve daha ıyı olsun masallah bak basını tutabılıyo demekkkı yavas yavas olucajk sabır ve guc versın rabbım yıkılmak yok.....ama gercekten zor bu surec benımde ıkı kızım yurrrur kosarken dıla emeklıyo peslerınden ve cok sınırlenıyo herseyı onlardan daha ıyı algılaması bıle ama bu surec malesef uzun surecek gıbı ama daha ıyı bacakları daha guclendı masajın fızıgın yuzmenın faydaları oluyo ama dıyorum ya cok yavas........herkes nasıl bu arada ozgur nerdesın naptın konustunmu ........herkes ve bebekler ıyı olsun dılerım yagmurlu maıbeyaz gelısmelerı yaz ecrın sanırım oğlun yuruyo gırmuyosun artık
selam anneler.....zaaanur ıyı o zaman cp degılse daha ıyı toparlar emınım...kok hucre tedavısı kanıtlanmıs degoıl malesef ve cın de bu sekılde ınsanları cok kullanıyolar madur edıyolar belkıde ılerde bulunacak ama daha uzun yıllar var bence henuz etkısı tam bulunamamıs ıns bulunurda cok ınsan sıfa bulur....at terapısı burdada var beledıyeler ayarlıyo yazın bende goturcem kızları...havuz heryerde yok zaten bıkac test ıstıyolar kan tahlılı ve ıdarr gıbı temız cıkarsa alıyolar benımkı bezlı oldugu ıcın bez mayo alıyorum marketten onu gıdırıyorum gıydır cıkar kısın katkat cok zor ama yaz geldse rahat olucak cıkarken sıkı gıydırıyorum agzını n burnunu opryutorum ınan hasta olmadık cok sukur dahada ıyı gelıyo vucut dırenc kazanıyo bence....beledıyenın havuzu ıcın cısını ogrenmesı gerek sanırım seneye olur ancak...herkese cok selam sıfalı gunler olsun ıns
bizimki CP li olduğu için spasiteleri var o yüzden bize yasak yürüteç, hoppala tarzı şeyler....
geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toplarlar...
herkese merhaba.
oğlum 6.5 aylık doğdu.hastaneden 5 ay sonra taburcu oldu.bu dönemde ağır bir beyin kanaması geçirdi.eve çıktıktan bi kaç ay sonra epilepsi nöbetleri ile tanıştı.hiçbişey yapmayan hatta doktorlara göre görmeyen duymayan bi bebek olarak uzunca bi süre geçirdik.sadece başını tutabiliyordu.bir yaşından sonra desteksiz oturmaya başladı.şimdi 2 yaşında.Allaha şükürler olsun ki sıralıyor,konuşuyor,söylediklerimizi anlayıp yapabiliyor,görüyor,duyuyor...yaşıtlarına göre çok geri belki ama aldığımız yolu düşününce bunun fazla bi önemi kalmıyor.bizim raporumuzda özür oranı %90yazıyor..Ama bu değerlendirme yaşından önce yapılmıştı.tanı kısmında oksijensiz kalma ve cp de yazılmış ama bize bu 5 ay boyunca böyle bişeyden hiç sözedilmedi.ayda 4 saat fizik tedavi 4 te bireysel eğitim alıyoruz.desteksiz ayakta durma ve yürüme henüz yok.evde sürekli ayakta durmaya yürümeye teşvikediyorum.Allahım hepimizin evlatlarının yardımcısı olsun,onları kimselere muhtacetmesin inş.
öncelikle çok geçmiş olsun benim bebeğimde 45 gün küvezde kaldı ve emme ve yutma reflekleri yoktu ve şu an 8 aylık gevşek bir bebek tanısı hala yok
bende eve çıktığımızda burnuna sonda taktılar onu devamlı çıkartıyordu o yüzden bana ağızdan takmayı öğrettiler ve ben ağlaya ağlaya öğrendim her 3 saatte bir ağızdan sokup sütü verdim bu arada hep kaşıkla ve biberonla denedim ama hiç almıyordu çok uğraştım ve size şunu söyliyim allah yüzümüze baktı çok çabaladım ve kaşıkla yemeyi öğrettim şu an 8 aylık 1 aydan beri sonda takmıyorum biraz kilosu az almaya başladı ama olsun sondadan daha iyi hiç kötümser olmayın hiç bıkmadan deneyin eve çıktığınızda bazen çok yoruluyorsunuz bu yorgunluk pisikolojikmen ama inanın yemeye alıştığızaman herşeyi unutuyoesunuz bu süreçte kendinizi çok güçlü tutun siz güçlü olunki bebeğinize o minik savaşçınıza savaşmayı öğretin. Ben yutacağını asla tahmin etmiyordum herkes merak etme eetrafta var öyle çocuklar ve yutmayı öğrendiler diyordu ben inenmıyordum ama doğruymuş hep çabala zeten çabalarsın minik bebeğini kucağına aldığında bunu sana yazmak istedim çünkü bilmeni istedim moral olsun sana çokk geçmiş olsun iyi bakın kendinize
bizimki CP li olduğu için spasiteleri var o yüzden bize yasak yürüteç, hoppala tarzı şeyler....
geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toplarlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?