• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba herkese...
2bahar dersleriniz başlamış hayırlı olsun canım... inşallah faydası olur da yaşıtlarına yetişir kuzucum...
serapcım size de çok geçmiş olsun canım... rabbim şifa versin inşallah...
daha bebeğin çok küçük erken teşhis çok önemli...
elmuallim canım sen nasılsın... refloksoloji dersleriniz nasıl gidiyor...faydası oluyordur inşallah...

bize gelince biz bu gün başka merkeze gittik okul değiştiriyoruz allahın izniyle...
bakalım inşallah pişman olmam... şu an gittiğim merkezin öğretmenlerinden çok memnundum aslında ama bi değişiklik yapmak istedim...
karışık duygular içerisindeyim...
rabbim bebeklerimize şifa versin emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah...

merhaba bu kök hücre tedavisi nasıl birşey hiç duydunuzmu bende antalyada fizik tedaviye başladık özel okula başladık bakalım ne olacak kök hücreyi bilen varsa açıklayabilirmi çinde yapılıyomuş

aza kselam herkese......maıbeyaz canım ıns hersey ıyı gıder....benım ıcınde su an degısen bı durum yok dıla daha ıyı hareketlı ama yıne parmak ucu basuıyo hala fızge ve reflexsolojıye devam yaza kadar böle ...kavgalar bıtmıyo benım evde ....kok hucre tedavusı cok yenı ve sadece cınde var ve cogu bunun para kapısı oldugunu söluyo net bısey yok yanı ama cook ılerde bulunacak ama bıze kısmet olmaz....

peki siz havuz ve ata bindirme yaptırıyoz demişsinizz onu nerde yaptırmam gerekiyo bu konuda bilgim yok

herkese acil şifalar diliyorum...bende 32 haftalık doğum yaptım ve kızım 40 gün küvözde kaldı akciğer sıkıntımız oldu ama çok şükür ki atlattı ve şuan düzeltilmiş 8.5 aylık...motor hareketlerine gelince yüzüstünden sırt üstü dönüyor ama tersini yapamıyor..ellerini çok rahat kullanamıyor.kendi ellerini yere koyup oturabiliyor emekleme pozisyonunda duruyor ama düşüyor bi süre sonra beyin mr çekildi temiz çıktı 3-4 farklı fizyoterapiste gösterdik zaman lazım hareketlerine dediler ve en sonunda çok iyi bir fizyoterapist bulduk.kızımın boynunda torticollis olduğunu söyledi küvözde hareketsiz yatmaktan yani sol tarafındaki boyun kası uzamamış bütün vücudundaki dengesizlik desteksiz oturamaması bununla ilgiliymiş ama benim içime hiç sinmiyor hasan tekgülden randevu aldık 2 hafta sonra gidicez.bahar 2 senin yorumunu okuyunca çok yakın geldi konular bende düşünmekten delirmek üzereyim.kızım yürüyebilecekmi yaşıtlarını yakalayabilecekmi of of senin kızın ne kadarlık şuan ve hasan tekgülden memnun kaldınmı....

selam herkese.....havuz her yerde yok su terapısı yanı senaı demırcının merkezınde var bıde metın sabancıda var....arastırmak gerek ben bunları buldum at bınmek ıse beledıyeler ayarlıyo yazın ozellıle yaz gelsın onuda bakıcam ....ıns herkese acıl sıfalar her an ıncelem gerek hareketlerı ...reflexsolojı devam ama bu hava olayı aksattı herseyı evde yapıyorumazcık ..allahtan benım kızım cok hareketlı hıc otumuyo nerdeyse ...gelısmellerı yazın kızlar nasıl gıdıyo hersey......metın sabancıda saat ucretı 110 tl cok pahalı yaaa allah yardım etsın herkese...

merhaba el muallim nasılsın bizde nasip olursa yarın başlıyoruz derslerimize bizde dr sanai yeye başlıyoruz bakalım hayırlısı fizyoterapistimiz ülkü hanım ama onunda bu ay sonmuş doğuma gidiyormuş bakalım gidince seval hanıma devredicek bize bu isimleri çapanın fizyoterapisti önerdi hayırlısı bakalım canım öptüm

kız ozgur ne ıyı yaaaaaaaaaa ..bende yarın gıdıcenmm havuzum var saat kacta ordasın ulku cok ıyı ama ızıne cıkıcak bende uzuluyorum kızım herkesı ıstemıyo ama hayırlıaı sı ...adın ne tanısalım ıyı olur ..cok ıyı secım bence ...

banıu hanımla konustıunmıu havuzda ısteseydın ıyı oluyo su terapısı..ben saat ıkıde ordayım ıns havada ıyı olurda .....uç bucuga kadar ordayım kızımın adı elvan dıla ......ulkunun tavsıyelerı ıyı oluyo gercekten cok ılgılı hadı hayırlısı olsun ıns....ben carsambada bazen pazartesıde ordayım

yarın saat 11 de randevu verdi siz servisle gitmiyorsunuz sanırım çünkü bizim buralardan gelen var dedi benimde sen sen geldin aklıma acaba senidemi alıyorlar diye
öyle olsaydı tanışırdık ama saatler uymuyor heralde tatlım ama inşallah tanışırız
havuz olayını konuşucam yarın iyi fikir verdin yararlıysa neden olmasın

peki siz havuz ve ata bindirme yaptırıyoz demişsinizz onu nerde yaptırmam gerekiyo bu konuda bilgim yok

benim gittiğim merkezde hippoterapi yani at terapisi, uzay terapisi, su terapisi hepsi vardı...
ama ben değiştirdim bu merkezi başka yere başlayacağız pazartesi... inşallah pişman olmam...

herkese merhaba.
oğlum 6.5 aylık doğdu.hastaneden 5 ay sonra taburcu oldu.bu dönemde ağır bir beyin kanaması geçirdi.eve çıktıktan bi kaç ay sonra epilepsi nöbetleri ile tanıştı.hiçbişey yapmayan hatta doktorlara göre görmeyen duymayan bi bebek olarak uzunca bi süre geçirdik.sadece başını tutabiliyordu.bir yaşından sonra desteksiz oturmaya başladı.şimdi 2 yaşında.Allaha şükürler olsun ki sıralıyor,konuşuyor,söylediklerimizi anlayıp yapabiliyor,görüyor,duyuyor...yaşıtlarına göre çok geri belki ama aldığımız yolu düşününce bunun fazla bi önemi kalmıyor.bizim raporumuzda özür oranı %90yazıyor..Ama bu değerlendirme yaşından önce yapılmıştı.tanı kısmında oksijensiz kalma ve cp de yazılmış ama bize bu 5 ay boyunca böyle bişeyden hiç sözedilmedi.ayda 4 saat fizik tedavi 4 te bireysel eğitim alıyoruz.desteksiz ayakta durma ve yürüme henüz yok.evde sürekli ayakta durmaya yürümeye teşvikediyorum.Allahım hepimizin evlatlarının yardımcısı olsun,onları kimselere muhtacetmesin inş.

ozgur ıns bıgun rastlarız ben kendım gelıyorum servısle degıl....haftada bı gun galıba senın rapora gore olunca dımı
maıbeyaz ın s hersey daha guzel olucak ıns rabbım yenı yerınden memnun etsın daha ıyı olur kızın ıns

yagmurlu cok gecmıs olsun masallh bebegıne cok azımlı yapacak herseyı ıns ...sabır ve calısma bıze duzen ....rabbım nerde varsa sıfa versın dılerım...gecde olsa yapıyoya ne ıyı

yagmurlu ben senı hatırladım ya premature kısmında konusmustuk sıksık....oğlun cok ıyı bence...benım kızımda cok hareketlı cok cabalıyo ıns daha ıyı olurlar ıns yemesı nasıl senınkının

yagmurlu ben senı hatırladım ya premature kısmında konusmustuk sıksık....oğlun cok ıyı bence...benım kızımda cok hareketlı cok cabalıyo ıns daha ıyı olurlar ıns yemesı nasıl senınkının

evet canım hatta Dila ya yaptırdığın egzersizlerden bana tüyolar vermiştin Allah razı olsun..utku da çok hareketli,heryere tırmanıyo,çekmece dolap indiriyo..biraz sinirli sanırım yürüyemediği için inşallah yakında aşarlar bu sıkıntıyıda. iştahlı bi çocuk değil çok zor yiyor,çok zayıf

evet canım hatta Dila ya yaptırdığın egzersizlerden bana tüyolar vermiştin Allah razı olsun..utku da çok hareketli,heryere tırmanıyo,çekmece dolap indiriyo..biraz sinirli sanırım yürüyemediği için inşallah yakında aşarlar bu sıkıntıyıda. iştahlı bi çocuk değil çok zor yiyor,çok zayıf

maşallah canım bebeğine... bu kadar yapıyosa gerisi gelir inşallah allahın izniyle...:16:

selam herkese nasılsınız bebısler nasıl maıbeyaz nasıl canım alıstınızmı yenı merkeze.....bız aynı devam ama kar engelıne takıldık ıkı haftadır duzen bozuldu....yagmurlu oglun nasul basıyo benım kız parmak ucu basıyo dızlerını bukuyo tek sıkıntı bu dızlerını bukmese hersey ıyı ama bakalım ıns duzelır yuzmeye gıttık bugun......kar var yıne .......optum herkesı

merhaba canım... biz sadece pazartesi günü gittik...
normal derslerimiz cumartesi günü... bakalım iyi gibi şimdilik cumartesi 1 seans fizik 1 seans eğitim görecek... 1 ay denicez memnun kalırsak 6 gün gidecek bakalım...

canım nasılsın sana sormak istediğim şeyler vay özelden sana telimi yolluyorum müsait olduğunda çaldır ben sana dönerim

selam herkese nasılsınız bebısler nasıl maıbeyaz nasıl canım alıstınızmı yenı merkeze.....bız aynı devam ama kar engelıne takıldık ıkı haftadır duzen bozuldu....yagmurlu oglun nasul basıyo benım kız parmak ucu basıyo dızlerını bukuyo tek sıkıntı bu dızlerını bukmese hersey ıyı ama bakalım ıns duzelır yuzmeye gıttık bugun......kar var yıne .......optum herkesı

utkunun basmasında değilde bastıktan sonra bileğini sağa sola oynatmasındaymış problem,fizyoterapistimiz öyle söyledi,bu yüzden dengesini bulup ayakta duramıyo dedi.bi de son seansımızda siz hep arkasına geçip ellerinden tutarak yürüttüğünüz için ağırlığını arkaya vermeye ve destek almaya alışmış dedi sizin yüzünüzden böyle der gibi.moralim bozuldu.parmakucu basma sorunu özel ayakkabılar kullanılarak çözülebilir demişti bize devlet hast.deki bi fizyoterapist,size böyle bişey önerilmedi mi muallim.

Back