• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok teşekkür ederim arkadaşlar...
selva canım bir kaç arkadaşta aynı ismi söyledi bakalım telefonla ulaşmaya çalışıyorum...
nihalemre teşekkürler canım ama geç yapması değil önemli olan neden yapamaması bu beynindeki sorun yüzünden yapamıyomuş ve spasite tehlikesi var... düzelen çocuk da var malesef spasite olan çocuk da var... Allah büyük dualarımızla ve fizik tedaviyle iyileşecek inşallah...

ama ben umutluyum çünkü sürekli dönmek için çabalıyo benim kızım... inşallah başaracak yavrum diğer çocuklar gibi olacak...

eğer dönmek için çabalıyorsa bebeğine yardım et.dönmesini sağla...

oğlumun hiç bir şekilde dönmeye niyeti yoktu.ben çok uğraştım.yüzüstü sırt üstü...sonrasında kendi dönmeye çalıştı ve sonunda dönebiliyor.

inşallah iyileşir ve geç olsada yapar.

:çok üzgünüm:canım çok geçmiş olsun yüce rabbim evladına biran önce şifasını verir inşallah.sana ankarada güzide turan ve meral topçu ismini önerebilirim.acil şifalar

Çok geçmiş olsun canım, herşeyin zamanla düzeleceğine inanıyorum. Ben yurtdışında yaşıyorum burada bebeklere masaj yapıyorlar erken dönsün, yürüsün vs diye. Masaj kaslara çok faydalı. Bebe yagıyla bebegini incitmeden parmak uçlarınla ayaklarına ellerine masaj yapmayı dene istersen. İyi haberlerini bekliyoruz...

canım bizim topiktede konuşmuştuk seninle..sen çok güçlü bir annesin..allahım sabrının sonunu güzelliklerle verecek merak etme..umut bizim herşeyimiz.umut ettiğimiz sürece ayakta kalabiliyoruz.ama ben biliyorum ki senin güzel bebeğin bu zorlukların üstesinden gelecek annesinin yardımıyla beraber..aklından hiç kötü bir şey geçirme..bir anne olarak ne kadar zordur düşünebiliyorum.canın acıyacak,için sızlayacak.ama sen bir annesin ve bu senin en büyük gücün..sana ihtiyacı olan minicik bir bebek var..allahım tez zamanda acil şifalar versin..inşallah senin ve kızının güzel haberlerinide alalım burdan..öpüyorum ikinizide..dualarımız sizinle canım..

geçmiş olsun, allah size sabır versin.
zorlu bir süreç olacak, daha başından belli...
ama gücünüzü ve inancınızı kaybetmeyin.
kızınızdaki her gelişme size umut ve güç versin.
allah yardımcınız olsun...

çok ama çok geçmiş olsun beniimde kızım 2 temmuz doğumlu küvezde verdikleri oksijen fazlalığından olmuştur çünki erken doğan bebeklerin çoğu bu yüzden gözlerini kaybediyo biliyorum duymuştum rabbim şifa versin

Çok geçmiş olsun canım. Benim bebeğim de erken doğduğu için o dönemler bütün risklerimizi çok araştırmıştım. PVL erken doğan bebeklerde eğer doğum sonrası beyin kanaması yaşandıysa görülebiliyor. Küvezde kaldığı dönemde beyin kanamasının derecesiyle ilgili size bilgi vermişler miydi? Hangi dönemde beyin kanaması olduğunu öğrendiniz.
Bu hastalıkla ilgili bildiğim ilerlemediği ve beyin kanamasının derecesine göre fizik tedavi ile bebeğin kendi işlerini görebilir duruma getirilebildiği.

geçmiş olsun canım bu gece sen ve bebeğinin acil şifası için dua edeceğim.

herkese teşekkürler.. Allah razı olsun...
biz 10 gün önce fizik tedaviye başladık... ifizk tedaviden 1-2 ay sonra ankaraya gideceğiz... fiziğe yanıt verip vermediğine bakılacak... inşallah allahın izniyle düzelecek yavrum...
artık uzun uğraşlar sonucu dönebiliyo ama elini çekemiyo henüz...
ama bu çok güzel bişey ...
bir de yaklaşık 4 aydır anne derdi hep... artık bilinçli söylüyo gibi geliyo...
ben odaya girince annee diye bağırıyo ... :emir_bebek:acıktığı zaman, ya da yatmaktan sıkıldığı zamanlar söylüyo artık.. eskiden sürekli tekrarlardı.. bu da iyi bişey sanırım... 1 yaşına girdik artık... belki bunlar 1 yaş için çok ger hareketler olabiir ama bizim için büyük gelişme gibi geliyo...

Canım yavaşta olsa bu gelişmelerin olması iyi.Ayrıca çok sevindim daha çook duyacaz bu güzel gelişmeleri inanıyorum. Tıp ilerliyor asla olmaz dedigimiz şeyler bile oluyor. Göreceksin bütün sorunlarınızı sevgiyle sabırla çözeceksiniz. Güzel kızını allah sana bagışlasın.

Canım geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin minik yavruna,dualarımız seninle inş.

güzel bi gelişme : )

senin adına çok sevindim.(darısı bize)

geç olsunda güç olmasın.yeterki yapsın yapabilsin dimi ... : )

açıkcası tanı konmadı bu yüzden bişi diyemiycem.tek uyuşan noktalarımız; oturamaması,ayaklarının üzerine basmaması ve sen göremiyor demişsin benimkide az görüyor.

hakkaten hiç mi görmüyor yoksa az mı görüyor ve neden göremiyor(ya da az görüyor).
düzelirmiymiş ilerde...(inşallah düzelir.)

ayrıca prematüre değil.

hatta geç bile doğdu.(42.haftaya giriş yapmıştık)sırf bu yüzden sezeryan oldum.

geçmiş olsun, Rabbim şifasını verecek inşaAllah annesi, yavrun çabalıyor ne güzel, daha da iyi olacak inşaAllah......Allah daha çook güzel günler göstersin evladına ve sana...

teşekkür ederim pamukhelva inşallah canım...
nihalemre dr larda tam bişey diyemiyor görme knusunda.. bizi hiç takip etmiyor eşyalara falan bakmıyor.. sadece ışığa duyarlı... öyle harektleri şeyleri takip etmiyor.. dr yakını göremediğini uzağı az gördüğünü söylemişti daha sonra narkozla uyuttular gözlerinin arkasına baktılar sonraki muayenesinde göremediğini söylediler.. göz numaralarımız hep büyüyor.. ilk gittiğimizde 5,5 aylıktı gözleri 3,5 ve 3 tü en son gittiğimizde 10 aylıktı gözlerinin biri 6,5 biri 7 olmuştu ve işte göremediğini söylemişlerdi... haftaya yine kontrolümüz var bakalım...
önceki kontrollerimizde erken doğum ve küvezdeki oksijenen kaynaklandığını söylemişlerdi ama imdi bu periventriküler lökomolozi çıktı bakalım buna bağlı olabilir gözlerinin kayması ve görememesi...
inşallah rabbim senin bebeğine de acil şifa verir canım...
bütün bebeklerin ve hastaların Allah yardımcısı olsun inşallah...

amin ...haklısın valla götürüyoruz doktora hiç bişey diyemiyorlar.şundan şundan diyemiyorlar.bu yüzden napcamızıda bilemiyoruz.

canım benim inşallah düzelir.sonuçta daha çok küçükler :)

rabbim yüzlerine gülcek ve yürü ya kulum diycek.asla olumsuz düşünmeyelim.düşünmeyelim ki herşey güzel gitsin.

güzel haberler alırsınız inşallah...

benim kızım hala oturamıyor... ama artık hiç uğraşmadan dönmeye başladı... ama çok üzülüyorum umudumu kaybetmek üzereyim.. sanki hiç iyileşmeyecek gibi geliyo... oturamaması ya da yürüyememesi değil de bizi hiç anlamıyo... yani hala 6 aylık bebek gibi... Allahı sen yardım et yarabbim iyileşsin kızım yaşıtları gibi koşsun oynasın okula gitsin..senağlamasenağlama

Back