selamlar herkese...umarım herkes daha iyidir...bizim bir güzel haberimiz var teyzeleriiii...biz 10 ile 30 40 sn arası desteksiz oturmaya başladık ara ara...hala öne eğiliyoruz ama olsun bu büyük gelişme bizim için...şükürler olsun Allaha...bu arada bir sorum vardı sizlere cpli bebeklerin rdoktor veye hastane raporlarında cp yani serebral palsi terimi yazıyor mu?
merhaba arkadaşlar,bu ramdan 2 yaştan önce dil-bilişsel gelişim yani zeka için rapor vermiyorlar mı?bugün randevumuz vardı,bebekle gittik,çocuk hastanesinden psikiyatriden 50puan alıp zekada hafif gerilik tespit edildiği halde bunlar bana daha bebek küçük 2 yaştan önce zekayı bilemeyiz rapor vermeyiz diyorlar...ne biçim işler bunlar,deli olucam artık.aranızda bu konu hakkında birşeyler bilen var mı?
iyi akşamlar kızlar...
2bahar bize de vermediler canım... önce fizikselini tamamlasın dediler..
biz ekstaradan alıyoruz zihinseli...
merhaba konunuzu bugun okudum.oncelıkle cok gecmıs olsun.benım kızım 45gun once dunyaya geldı.malesef dogdugunda kalbı atmıyodu.masajla tekrar gerı getırıldı.ama bu surede oksıjensız kalmıstı.ve oksıjensızz kalması beyınde hasar bıraktı.konunan teshıs celebral palsı.ve benım kızımda emme ve yutma refleksıde yok.buyuzden sureklı tıkanıyor yutma olmadıgı ıcın tukurugunu akcıgerıne kacırıyor.sımdılık burnundan sondayla beslenıyor.bu cok zor ve uzun bı surec.Allahım meleklerımıze saglık versın.hastaneden cıkınca bızde fızıge baslıycaz.canım kızım evıne gelsın ben onu pamuklara sarıcam..
öncelikle çok geçmiş olsun benim bebeğimde 45 gün küvezde kaldı ve emme ve yutma reflekleri yoktu ve şu an 8 aylık gevşek bir bebek tanısı hala yok
bende eve çıktığımızda burnuna sonda taktılar onu devamlı çıkartıyordu o yüzden bana ağızdan takmayı öğrettiler ve ben ağlaya ağlaya öğrendim her 3 saatte bir ağızdan sokup sütü verdim bu arada hep kaşıkla ve biberonla denedim ama hiç almıyordu çok uğraştım ve size şunu söyliyim allah yüzümüze baktı çok çabaladım ve kaşıkla yemeyi öğrettim şu an 8 aylık 1 aydan beri sonda takmıyorum biraz kilosu az almaya başladı ama olsun sondadan daha iyi hiç kötümser olmayın hiç bıkmadan deneyin eve çıktığınızda bazen çok yoruluyorsunuz bu yorgunluk pisikolojikmen ama inanın yemeye alıştığızaman herşeyi unutuyoesunuz bu süreçte kendinizi çok güçlü tutun siz güçlü olunki bebeğinize o minik savaşçınıza savaşmayı öğretin. Ben yutacağını asla tahmin etmiyordum herkes merak etme eetrafta var öyle çocuklar ve yutmayı öğrendiler diyordu ben inenmıyordum ama doğruymuş hep çabala zeten çabalarsın minik bebeğini kucağına aldığında bunu sana yazmak istedim çünkü bilmeni istedim moral olsun sana çokk geçmiş olsun iyi bakın kendinize
agızdan takılıydı bızımkıde ama agızdan takılı oldugunda en fazla 9 cc ye cıktık sonrasında akcıgerıne kactı hep.bızde bı ggasroentolog getırdık ve o burnundan taktı.ozman tolero ett 14 cc ye kadar cıkmıstık ve bebegım kılo almaya basladı.1620 dogan bebegım ılk defA 1900 lere cıktı.ama buseferde sekresyonları oldu ve yutma olmadıgı ıcın tujuruklerı akcıgerıne kactı.bıgun makıneye baglandı ıkıgunden berıde makıneden cıktı dınlendırıyolar sımdı hala hırıltısı var.aglayamıyo ve ınlıyo gıbı.onu ole gordukce kahroluyoruz.acaba kılosundan dolayımı ıcerde bıseyı gelısmedı tukurugunu akcıgerıne kacıryo tıkıyo.sızın nasıldı.yanıı bu durumda evede cıkarmıyolar.sımdı geldımı sızın bebegınızın emme yutma refleksı.ayrıca ılgınıze cok tesekkurler.bıde bole bebekler ıcın bogazdan delıp bı hortum takıp ordan aspıre etmek daha kolay dıe doktor enson olamdı ole yapıcaz dedı.tabı onun ıcınde kızımın 2kılonun ustune cıkması lazım.Allahım hepımızın yardımcısı olsun..
cok sukur sızınkınde yutma var demek.kasıkla verdıgınızı alıyo.pekı onu nası anladınız.yanı acıgerıne kacar dıye hıc korkmadınızmı.boz suan cıkmazda gıbıyız.bebegımız beslenmeye baslaı kılo aldı dedık bu sefer tukurugu cıgerını tıkadı.yutma olmadıgı ıcın.doktor bogazdan delık acılarak tukurugun cıgere kacmasını onleyebılırz dedı,ama o ıslem ıcınde bebegın kılosunun yuksek olması lazım.kılo alamıyokı yavrum tukurugu bırakmıyo tıkıyo.napıcaz bılmııoorum.Allahım kızım ve bızım ıcın hayırlısını nasıp etsın.onu ole gorunce kahroluyorum.ne ılerı gıdebılıyoruz ne gerı..
cok ılgınc neden vermedıler hastaneden ne dedıler pekı......hastaneye gıt yenıden canım ram malesef zorlıyomus kolay vermemek ıcın......sana sorduklarında sorulara nasıl cevap verdın olumlu vermeseydın bana bı dr demıstı herseyı yapıyo deme fılan yoksa vermezler dıye ama gorunmne anlasılan durum varsa vermelerı gerek yınede arastır ıns rabbım kolaylık versın gıttıgım merkeze gelen cok var hepsısde almıs ordakı egıtımde cok fark edıyo.....herkes nasıl yazın gelısmelerı
iyi akşamlar kızlar...
2bahar bize de vermediler canım... önce fizikselini tamamlasın dediler..
biz ekstaradan alıyoruz zihinseli...
merhabalar bizde bugün rama gittik bizede bedensel verdiler sadece bakalım cuma alıcaz çok saçma bu işler yaa hadi hayılısı olsun yarın başlıyorsunuz okulunuza:)
selam kızlar hadı kolay gelsın raporunuz hayırlı olsun............bahar aglamaları oluyo malesef bunlar anne kuzusu ..benım kızım uc ay oldu ınan hala aglıyo ben hemen bırakıp cıkıyorum benı gırunce asla durmuyo bensız susuyomus ve yapıyomus alıscak malesf ....tabı benım kuzu ben cok yere gotuyıryoum tepkı verıyo ıstemıyo fızık tedavı su terapısı haftada bı saat yuzme dersı haftada ıkı saat reflexsolojı.........ıns hepsı daha ıyı olur
nerdesınız kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?