Perhiz Yapmadan Kilo Vermek İçin Bulduğum Numara...

bildirim saatinde sınırlama getirmedik cnm. gece 12ye kadar vakit war =) ama o kadar geçe bırakmamaya çalışın olur mu?

kristaltane cnm yiyebilirsin ama aşırıya kaçmadan tmm mı?aslında aralarda yemek ii değil,kan şekeri yükseliomuş daha çok acıkıyomuşuz. ama seçim senin yine de

bildirim saatinde sınırlama getirmedik cnm. gece 12ye kadar vakit war =) ama o kadar geçe bırakmamaya çalışın olur mu?

kristaltane cnm yiyebilirsin ama aşırıya kaçmadan tmm mı?aslında aralarda yemek ii değil,kan şekeri yükseliomuş daha çok acıkıyomuşuz. ama seçim senin yine de

hım tamam canım şuan bir arayış içindeyim acıktığımda aparatif olarak elma beni çok acıktırıyor ama çok zorda kalırsam elma yiyiorum tabi

ya kizlar birsey soracagim ? Onu yeme bunu yeme diyorsunuz, suna dikkat et buna dikkat et diyorsunuz... e ben ne anladim bu isten ? Neticede siz PERHIZ yapmis olmuyormusunuz ?

yani PERHIZ yapmadan kilo vermis olmuyorsunuz,...PERHIZ yaparak kilo vermis oluyorsunuz böylelikle cokacimcoook

ya kizlar birsey soracagim ? Onu yeme bunu yeme diyorsunuz, suna dikkat et buna dikkat et diyorsunuz... e ben ne anladim bu isten ? Neticede siz PERHIZ yapmis olmuyormusunuz ?

Biz onu yeme bunu yeme demedik ki hiç bi yerde . . .:1closedeyes:
Bi liste falanda vermedik . . .:1closedeyes:

Sadece kaloriden fazla yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiği bilincinde devam ettik . . .
Kaçamaklarımız da oldu olabilirde . . .

hanımlar p.tsi için beni affedin çünkü regl periyodundayım ve en az 2 kg su toplarım yine adım yer alsın en son kilom olan 62.3 ile listede ama tartılmayı hiç düşünmüyorum ... eyvahedigeldismile

eskiden yavaş yeme gibi güzel bir alışkanlığım vardı
eşim sağ olsun
ona ve ailesine yetişicem diye hızlandıkça hızlandım:KK43:

Biz onu yeme bunu yeme demedik ki hiç bi yerde . . .:1closedeyes:
Bi liste falanda vermedik . . .:1closedeyes:

Sadece kaloriden fazla yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiği bilincinde devam ettik . . .
Kaçamaklarımız da oldu olabilirde . . .

hanımlar p.tsi için beni affedin çünkü regl periyodundayım ve en az 2 kg su toplarım yine adım yer alsın en son kilom olan 62.3 ile listede ama tartılmayı hiç düşünmüyorum ... eyvahedigeldismile

Asil o kitabi alip okumak gerekiyor. Cok merak ediyorum dogrusu. Dünden beridir dikkat ediyorum cok cigneyerek yemeyi, bakalim ilerleyen günlerde neler olacak. bilmiyorumkismile

eskiden yavaş yeme gibi güzel bir alışkanlığım vardı
eşim sağ olsun
ona ve ailesine yetişicem diye hızlandıkça hızlandım:KK43:

Aslında bahsettiğin bu durum düşündürücü yani kalabalık bi sofrada bunu uygulamak oldukça güç . . .
Pes etmemek gerek lakin . . .
Onlar bize ayak uydursun boshayallersmile boshayallersmile

Asil o kitabi alip okumak gerekiyor. Cok merak ediyorum dogrusu. Dünden beridir dikkat ediyorum cok cigneyerek yemeyi, bakalim ilerleyen günlerde neler olacak. bilmiyorumkismile

İlk bi kaç günde hemen bağırsaklarınızdaki farkı hissediyorsunuz . . . Kilo kaybıda bence biraz daha zamanla sağlanıyor yani bu biçim yeme alışganlığı haline getirip getirmediğinize bakıyor biraz . . . yerimseniben

sabuncum yrn 62,300 olarak mı olsun adın listede??

sabuncum yrn 62,300 olarak mı olsun adın listede??

ovırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nerelerdesin cicim ????
hoşgeldin . . .

evt canım kendimi patlamaya hazır içi su dolu bi balon gibi hissediyorum tartılamadım . . .eyvahedigeldismile

62.3 en son gördüüm rakamdı 1 hfta sonra anca tartılabileceğim . . .

Aslında bahsettiğin bu durum düşündürücü yani kalabalık bi sofrada bunu uygulamak oldukça güç . . .
Pes etmemek gerek lakin . . .
Onlar bize ayak uydursun boshayallersmile boshayallersmile

İlk bi kaç günde hemen bağırsaklarınızdaki farkı hissediyorsunuz . . . Kilo kaybıda bence biraz daha zamanla sağlanıyor yani bu biçim yeme alışganlığı haline getirip getirmediğinize bakıyor biraz . . . yerimseniben

Bendeyse tam tersi kalabalik bir sofrada oldukca yavas yiyorum yemegimi ...ama yalniz yerken daha bir hizli yiyorum bunun farkindayim...fakat dünden bu yana daha bir dikkatli yiyorum :1rolleyes: film acip izlerken yemek daha yavas yememi sagliyor, saate bakiyorum 30 dakikayi geciyor yemek yemem.

ay cnm sorma ben de şiş hissediorm. periyodik dönem yaklaşıo bnm de.hatta geç bile kaldı 1 hafta :S tmm yrn dediğin gibi geçerim listeye cnm.

Bendeyse tam tersi kalabalik bir sofrada oldukca yavas yiyorum yemegimi ...ama yalniz yerken daha bir hizli yiyorum bunun farkindayim...fakat dünden bu yana daha bir dikkatli yiyorum :1rolleyes: film acip izlerken yemek daha yavas yememi sagliyor, saate bakiyorum 30 dakikayi geciyor yemek yemem.

30 dk çok iyi bi süre . . . umarım sürekliliğini sağlarsın . . .

ay cnm sorma ben de şiş hissediorm. periyodik dönem yaklaşıo bnm de.hatta geç bile kaldı 1 hafta :S tmm yrn dediğin gibi geçerim listeye cnm.

gecikmesi hali daha da şişiriyo ovırım . . . bilmiyorumkismile

ahh ahh keşke ben de 20dkya çıkarabilsem şu süreyi. unutuyorum hep. ama hızlı çiğnemeye başlayınca çenem yoruluyo resmen,sonra yavaşlıorm..

ben yine 72 oldum gbi gelio sabuncum :KK43: sabah görcez artık durumu.nyse öpüorm ii gecelr hepinze

ahh ahh keşke ben de 20dkya çıkarabilsem şu süreyi. unutuyorum hep. ama hızlı çiğnemeye başlayınca çenem yoruluyo resmen,sonra yavaşlıorm..

ben yine 72 oldum gbi gelio sabuncum :KK43: sabah görcez artık durumu.nyse öpüorm ii gecelr hepinze

i gclr cnm bende bi şeyler ekleyip yatacağım . . .

yeme krizleri ile ilgili çok faydalı bi şey okudum . . . kaydirigubbakcemile5

Normalde; yemek yemelerimizi karnımızı dinleyerek yaparız, ve bu doğaya ait olan şey; yani beslenmemiz kendiliğinden ve doğal olarak gelişir. Tıpkı uyumak gibi; uykumuz geldiğinde uyuruz ve uykumuzu aldığımız zaman uyanırız. Bunun da aslında hiçbir farkı yoktur; karnımız acıktığında besin alırız ve karnımız doyduğunda bırakırız.

Bu o kadar doğal bir şekilde gelişir ki; bunun üstünde düşünmeye ve bunu abartmaya hiç gerek bile yoktur aslında. İnce insanların da yaptığı bundan ibarettir.

Peki bu sistem nasıl bozulur? Bu sistemi kendinize yeme korkusu salarak çok rahat bozabilirsiniz. Kafanıza “Çok yersem şişmanlarım” gibi bir inanç yerleştirir ya da bazı yiyeceklerin şişmanlattığına inanır ya da diyetçilerin sözlerine kulak verip kilo vermek için yemeklerinizden kısmanız gerektiğine inandırılırsanız sizde varolan ve doğal olarak kendiliğinden işleyen bu sistemi bozmayı başarırsınız.

Peki bu arada neler oluyor da bozuluyor bu sistem sorusuna gelince; cevap çok basit aslında: siz artık karnınızın acıkma ve doyma sinyallerine göre beslenmeyi reddedip aklınıza yerleştirdiğiniz yeni bilgilere göre yiyorsunuz. Peki bunun sonucunda ne yapmış oluyorsunuz? Kendinizi esirgiyorsunuz:

“Az yemeliyim” → yiyeceklerden mahrum bırakma
“O yiyecekten yememeliyim” → o yiyeceği kendinden esirgeme
Gerekli miktardan az yeme → doymama

Tüm bu esirgemeler sizi kısıtlıyor ve kısıtlandıkça daha da açılmak istiyorsunuz. Beyniniz bu durumu kıtlık olarak algılıyor ve kendine göre müdahalelerde bulunuyor. Kendinizi kontrol edilemez halde yerken buluyorsunuz. Yiyeceklerden ve en güzel zevklerden biri olan yemek yemekten korkar hale geliyorsunuz. Yasakladığınız yiyecek öyle bir şekle bürünüyor ki rüyalarınızda görmeye başlıyorsunuz.

Burda önemli noktayı yakalayabildiniz mi bilmiyorum: Bu doğal işleyişi ne yiyeceğinize dair kararlarınızı karnınızla değil, kafanızdaki düşüncelerle alarak bozdunuz. Gerçek şu ki; aslında doymayan karnınız değil, beyniniz. Tekrar söylemekte yarar görüyorum: karnınız DOYUYOR. Ve siz bu doğal işleyişe güvenebilmeli ve karnınızın doymasına göre yemelisiniz.

Alıntıdır . . .

Yani aslında; kontrolsüz ve çok yemenize sebep olan ASIL şey ironik bir şekilde “çok yeme korkunuz”dur.

Alıntıdır .

Daha önce “Ne kadar lezzet alırsam o kadar çok yerim” gibi saçma bir inanışa kapılmış olduğumuz için zaman zaman bunu yapmak zor gelebilir. Oysa gerçek şu ki; bir yiyeceğin lezzetini ne kadar alır, onun tadını ne kadar çıkartabilir ve damağımıza yayarsak o bize o kadar yoğun olarak gelir ve çok az miktarları bile bazen bize yeter. Başka bir deyişle de; bir yiyeceğin size ne kadarının yettiğini bulmanız ve doyduğunuzu anlamanız için onun o kadar tadını çıkarmanız gereklidir. Yiyecekler öcü değildir, onlardan korkmanıza gerek yoktur. Ve onların tadını almaya ne zaman başlarsanız korkunuz da o zaman geçecek, rahatlayacak ve bu uygulamanın ne olduğunu esas o zaman anlayacaksınız. Korkunuzun geçmesi demek bu işin anahtarını elinizde tutuyorsunuz demektir. Ve artık yapabilirsiniz demektir.

Alıntıdır .

Bu da çiğnemenin önemini vurguluyor ! İyi çiğnemenin ! kaydirigubbakcemile5
Bence doğru yoldayız ! aklinialirimsmile

kaydirigubbakcemile5

günaydın kızlar ben haftasonu hep yavaş yemeğe gayret ettim
böylede devam ediyorum
umarım işe yarar

yavaş yemeli hafta dileğiyle = )))

X