Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar PERFECTİL KULLANANLARIN YORUMUNA İHTİYACIM VAR

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Merhaba kızlar, dün bir arkadaşım bira mayasından bahsetti. Dökülmeye çok iyi geliyormuş, şiddetle tavsiye etti.. eczanede tablet olarak, aktarlarda toz olarak satılıyormuş. Her gün 1 tablet yut, haftada 1-2 maskesini yap ve farkı gör diyor. Biraz araştırdım, yorumlar hep olumlu. Biotin almayı düşünüyordum, eczane hangisini tavsiye edecek bakalım. Öğrendiğim kadarıyla tek sıkıntı kilo yapabiliyormuş, o da günde 4 tabletten fazla içilirse... Dert değil, saçlarıma kavuşayım da spora devam ederim.:spor: Sizin bir bilginiz varmı bu konuda, yada kullandınızmı. fikirlerinizi bekliyorum :hamarat:
Valla ben hiç kullanmadım ve araştırmadım da. Herhangi bir fikrim yok ne yazık ki. Ha gerçi maya maskesinden memnun olanların yazılarının hirkaç tamesini tesadüfen okudum. Ama tabletinin olduğınu ilk defa duyuyorum. O tabletin markası nedir acaba?

solgar ın varmış, biotinide solgar alıyordum ben.Farklı markalarda gördüm internette. sizde bi araştırın derim, yan etki veya herhangi bir zararı yokmuş.

N nilican77 Merhaba, size iki sorum var. Birincisi: bira mayasını tavsiye eden arkadaşınızın saçı erkek tipi mi dökülüyormuş? İkincisi siz o ilaçtan edindiniz mi?

Erkek tipi evet, saclarim artik cok az dokuluyor dedi.sac telleri biraz banada farkli geldi sanki kalinlasmaya baslamis. Ben henuz alamadim bogaz enfeksiyonum var antibiyotik kullaniyorum.pazartesi alip baslayacagim insallah.

Xpecia, ferro sanol, amoklavin kullaniyorum su ara, Allahim sen midemi koru .saçtır, kandir, enfeksiyondur derken mideyi kaybedicem :)

Erkek tipi evet, saclarim artik cok az dokuluyor dedi.sac telleri biraz banada farkli geldi sanki kalinlasmaya baslamis. Ben henuz alamadim bogaz enfeksiyonum var antibiyotik kullaniyorum.pazartesi alip baslayacagim insallah.
Benim çok dökülüyor hâlâ ve kafamın her yeri açıldı artık. Peki yeni saç çıkarıyor muymuş? Ben de pazartesi günü eczaneden solgar bira mayası alacağım. Sonuçta ilaç değil. Rahatlıkla kullanırım. Bu arada çok geçmiş olsun size. Boğaz rahatsızlıkları insanı mahvediyor gerçekten.

Bu arada inşallah sayenizde atlatırım bu saç belasını… mesela bira mayasına sizin sayenizde başlayacağım ve belki de çözüm onda saklı… ah inşallahhh işe yarar… N nilican77

Xpecia, ferro sanol, amoklavin kullaniyorum su ara, Allahim sen midemi koru .saçtır, kandir, enfeksiyondur derken mideyi kaybedicem :)
Annem bana "Deniz başına iş açacaksın, çok ilaç içiyorsun" diyor. Saçım için canımı verecek noktaya geldim artık, napiyim:))) valla zor… kan dediniz, kansızlık mı var sizde?

evet maalesef 15 yaşından beri çekiyorum bu kansızlığı, kronikleşmiş artık bende ve yaşantımı her anlamda çok kötü etkiliyor.Her sene tahlil yaptırıp ilaç kullanmak zorundayım.Maya ya gelince, saçın kalitesini arttırıyormuş ama çıkartıyormu bilemiyorum yalan söylemiş olmiym. Sonuçta vücut için bir zararı yok faydası çok, kaybedecek birşeyimiz yok yani :KK66: Valla inşallah derdimize derman olur, burdan cümle aleme yazarım kullanın diye... böyle birşeye sebep olursam ne mutlu bana. yine heyecanlandım :halay::) kötü düşünmek yok, bu olmazsa başka birşey deneriz. Ama illaki bulunacak bir çözümü, inanıyorum :dua:

Selam hanımlar aynı dertten muzdaripim bende. Saçlarım cok deildi seyrek ince telliydi ama bi senedir onlerı acılıyodu cok üzülüyordum. dr a gittim tahlil vs yapmadı bakıp erlek tipi kelleşme dedi hiç birsey sormadı bu ara sıkıntılıyım mesela 1 yılda 22 kilo verdim vs gorunce aldımı direk bilmiyorum sampuan ve minoxil onerdi. 2 hafta oldu bunu ogreneli ve sıkıntıdan saçlarımın onu 2 kat daha acıldı direk derim goxukuyor ve sol kaşım dokuluyor suan guvenmedim dra .endokrıne gıttım dogruca tahliller yaptırdım haftaya çıkıcaklar. Bu arada hipotroidim var ilacı ve hastalıkda dokulme yapıyormus omur boyu o ilacı kullanmalıyım napıcam bilmiyorum.sonuçlar temiz çıkarsa endokrin baska bir cildciye gidicem serumlar ve sampuana onunla karar vericem.minoxil vermişti ama okudum bu omur boyu kullanılıyormus mantıklı gelnedi.Ben suan demir çinko d vitamini ve b12 kullanıyorm. B12 ve demir sınırın üstünde ama yinede kullanıyorum. Birde arkadaşımın teyzesi aynı durumdaynış erkek tipimi bilmiyorum ama kel denilcek seviyedeymiş ısırgan kurunu uygulamış ve saçlarının tamamı çıkmış bi umut onu yapıyorum. O su sekılde yapmıs ıspanagı kaynatıp tasa koymus gidip gelip taragını batırıp tarıyormus. Benim sacım uzun tararsam kopar dıe taramıorum ben gidip gelip pamukla uyguluyorum ve dusta son su olarak onu dokuyorum içine lavantada kattım ben iyimi yaptım bilmiyorum 3 gündür yapıorum. Kasımada kreme basladım. Issırgan kullanan var mı aranızda bu şekilde

evet maalesef 15 yaşından beri çekiyorum bu kansızlığı, kronikleşmiş artık bende ve yaşantımı her anlamda çok kötü etkiliyor.Her sene tahlil yaptırıp ilaç kullanmak zorundayım.Maya ya gelince, saçın kalitesini arttırıyormuş ama çıkartıyormu bilemiyorum yalan söylemiş olmiym. Sonuçta vücut için bir zararı yok faydası çok, kaybedecek birşeyimiz yok yani :KK66: Valla inşallah derdimize derman olur, burdan cümle aleme yazarım kullanın diye... böyle birşeye sebep olursam ne mutlu bana. yine heyecanlandım :halay::) kötü düşünmek yok, bu olmazsa başka birşey deneriz. Ama illaki bulunacak bir çözümü, inanıyorum :dua:
Evet, çok güzel yazmışsınız, illa ki bir çözümü bulunur diye inandırdım kendimi ben de. Umudum bitmiyor şükür. Biterse çabam da biter zaten. Hadi bakalım, beraber deneyelim umutla, heyecanla… bu arada bir şey dikkatimi çekti. Sizin dökülme sebebiniz kansızlık olabilir. Yani erkek tipi olmayabilir. Çünkü erkek tipi dökülme hormonlarla alakalı bir durum. Ama kansızlık da saçların düşmanıdır ve döker onları. Size "saçların erkek tipi dökülüyor." deyip geçiştirdiler mi, yoksa detaylıca araştırdılar mı sebebi?

Selam hanımlar aynı dertten muzdaripim bende. Saçlarım cok deildi seyrek ince telliydi ama bi senedir onlerı acılıyodu cok üzülüyordum. dr a gittim tahlil vs yapmadı bakıp erlek tipi kelleşme dedi hiç birsey sormadı bu ara sıkıntılıyım mesela 1 yılda 22 kilo verdim vs gorunce aldımı direk bilmiyorum sampuan ve minoxil onerdi. 2 hafta oldu bunu ogreneli ve sıkıntıdan saçlarımın onu 2 kat daha acıldı direk derim goxukuyor ve sol kaşım dokuluyor suan guvenmedim dra .endokrıne gıttım dogruca tahliller yaptırdım haftaya çıkıcaklar. Bu arada hipotroidim var ilacı ve hastalıkda dokulme yapıyormus omur boyu o ilacı kullanmalıyım napıcam bilmiyorum.sonuçlar temiz çıkarsa endokrin baska bir cildciye gidicem serumlar ve sampuana onunla karar vericem.minoxil vermişti ama okudum bu omur boyu kullanılıyormus mantıklı gelnedi.Ben suan demir çinko d vitamini ve b12 kullanıyorm. B12 ve demir sınırın üstünde ama yinede kullanıyorum. Birde arkadaşımın teyzesi aynı durumdaynış erkek tipimi bilmiyorum ama kel denilcek seviyedeymiş ısırgan kurunu uygulamış ve saçlarının tamamı çıkmış bi umut onu yapıyorum. O su sekılde yapmıs ıspanagı kaynatıp tasa koymus gidip gelip taragını batırıp tarıyormus. Benim sacım uzun tararsam kopar dıe taramıorum ben gidip gelip pamukla uyguluyorum ve dusta son su olarak onu dokuyorum içine lavantada kattım ben iyimi yaptım bilmiyorum 3 gündür yapıorum. Kasımada kreme basladım. Issırgan kullanan var mı aranızda bu şekilde
Arkadaşınızın teyzesi Isırganı taze alıp mı kullanıyormuş, yoksa aktardan mı alıyormuş??? Siz de taze mi yoksa aktardan mı alıyorsunuz ısırganı?? Ya ben anlamıyorum, bir doktor kan tahlili istemeden nasıl "erkek tipi dökülüyor. Minoxidil ve şampıan kullan." deyip geçiştirir!!! Önüne gelen doktor olursa böyle olur!

Arkadaşınızın teyzesi Isırganı taze alıp mı kullanıyormuş, yoksa aktardan mı alıyormuş??? Siz de taze mi yoksa aktardan mı alıyorsunuz ısırganı?? Ya ben anlamıyorum, bir doktor kan tahlili istemeden nasıl "erkek tipi dökülüyor. Minoxidil ve şampıan kullan." deyip geçiştirir!!! Önüne gelen doktor olursa böyle olur!
Canım arkadasa soyledim tazemi kurumuydu diye hala sorucak sorsun yazayım inş. Ben kuru yapıorum şuan yaşına denk gelirsem yaşını yapıcam. Kaynatıp buzdolabına koydum kaseye alıp tampon yapıyorum.
Aynen canım tahlil yapmadı birsey sormadı sıkıntılı bir donemdeyim bi yıldır cok arttı dokulme ,1.5 yıldır hipotroidi ilacı kullanıyorum ,1 yıldır diyet spor 22 kilo verdim sormadı hiç birini bende endokrinde iyi bi tahlil olup yine baska bir cildiyeye gideyim dedim. Bu arada minoxilde olan bi madde varmış ıssırganda oyle okudum heralde işe yarayıp yaramadığı 2 aydan once gozle gorulmez diyilmi cıkıcak uzuycak sayet olursa

Doktora gittikten sonra 1 yılda dokuldugunden daha cok dokuldu bide kasım eklendi tam mutlu olcam sacım aklıma geliyor dısarda bayanlara bakıyorum o saçlar ne buyuk nimet farkındalar mı diyorum. Yinede hamdolsun ben ugrasayım olmuyosa sınavım imtihanım diycem. Ama suan bi ümit bu ıssırganı deniycem inş. Bu mübarek gecede rabbim hepimize şifa versin.

Canım arkadasa soyledim tazemi kurumuydu diye hala sorucak sorsun yazayım inş. Ben kuru yapıorum şuan yaşına denk gelirsem yaşını yapıcam. Kaynatıp buzdolabına koydum kaseye alıp tampon yapıyorum.
Aynen canım tahlil yapmadı birsey sormadı sıkıntılı bir donemdeyim bi yıldır cok arttı dokulme ,1.5 yıldır hipotroidi ilacı kullanıyorum ,1 yıldır diyet spor 22 kilo verdim sormadı hiç birini bende endokrinde iyi bi tahlil olup yine baska bir cildiyeye gideyim dedim. Bu arada minoxilde olan bi madde varmış ıssırganda oyle okudum heralde işe yarayıp yaramadığı 2 aydan once gozle gorulmez diyilmi cıkıcak uzuycak sayet olursa
Sizden bir şey rica edeceğim, "canım" diye hitap etmeseniz olur mu? Kişisel algılamayın. "Canım" denmesi beni çok rahatsız ediyor. O yüzden yazmak istedim.

Tabiki ağız alışkanlığı benimkisi aslında yazdığımın bile farkında deilim.
Kuru olarak kullanmış oğrendim bu arada.

Tabiki ağız alışkanlığı benimkisi aslında yazdığımın bile farkında deilim.
Kuru olarak kullanmış oğrendim bu arada.
:)) kuru olarak fayda gördüyse ne mutlu bize! Yok, bulamıyorum tazesini hiçbir yerde. Ben birkaç gündür ısırganın çayını yapıp içiyorum, hatta hatırladım sayenizde. Gidip yapayım, içeyim:) belki içeriden daha da etkisi olur diye çayını içiyorum. Belki daha sonra saçımı onunla durularım, bakacağız:)

Ç
:)) kuru olarak fayda gördüyse ne mutlu bize! Yok, bulamıyorum tazesini hiçbir yerde. Ben birkaç gündür ısırganın çayını yapıp içiyorum, hatta hatırladım sayenizde. Gidip yapayım, içeyim:) belki içeriden daha da etkisi olur diye çayını içiyorum. Belki daha sonra saçımı onunla durularım, bakacağız:)
Çayının içildiğini okumuştum bende ama suan okadar ilac vitamın vs içiyorumki denemeyi düşünmüyorum belki ilaçlarım bitince. Tampon gün boyu yaptıgımda yapıştı halıyle saclarım ama duruladıgımda daha dolgun ve parlak durdu sanki. Şifa Allahdan sebeplere sarılmak bizden ama ben umutluyum hersey güzel olucak bu dönemsel inş. Düzelicek iyi düşünelim iyi olsun.

@Seasunocean valla şöyle bir baktı ve erkek tipi dökülmen var dedi, hormon testi yaptırmıştım gösterdim sadece baktı.demir eksikliğim var dedim tahlil istiyorum dedim.Sadece b,d ve demir istemiş, çinko bile istememiş.Aileden gelen kalıtsal bir durum olduğunu söyledi.Kadın doğuma yönlendirebilir diye düşünüyordum ama lafı bile geçmedi.Devlet hastanesiydi.... özel bir hastaneye gittim kadın doğuma hiçbir sorunum yokmuş çok şükür kist vs...meme ve koltuk altı bölgemde bir takımkist ve bezeler var o kadar. onlarıda biliyordum 3 senedir takip ediyorum zaten.Ay bilemedim kafam iyice karıştı.Eğer kansızlıktan bu haldeysem kendime ve gittiğim doktorlara çok kızıcam:KK34:.ilaçları düzenli kullanıp sonucunu beklemekten başka birşey gelmiyo şu anda aklıma.:KK61:

X