• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Her erkek evdeki esyalara veya renklerine takmiyor ki. Evin esyalarini ben sectim hep ve baştan ayaga pembe yapsaydim bile esimin dert edecegini hic sanmiyorum. O esyalara, renklere takilma olayi cogunlukla kadinlarda oluyor. Koltugu begenmedi diye evi benimseyememe, bilmem neyin rengi olmadi diye evden soğuma filan hep kadinlardan duydugum seyler.

Koltuk niye pembe, carsafta neden cicek var diye cildirip, eziyet cekmiyordur bnece herkes. :KK70:
Takılmasalar da kendilerini öyle bir eve ait hissettiklerini sanmıyorum. Sonuçta iki çocuğa bir oda verince bile odayı ikisinin de hoşuna gidecek bir hale getirmeye çalışıyoruz. Hiçbirimiz sadece olay station lı takım posterli araba yataklı bir oğlan evinde yaşamak istemeyiz e erkekleri neden barbie evinde yaşamaya mahkum edelim ki

Pembiksever bir arkadaş grubum var benim de mesela salonlarını ayırt edemem heralde resimlerden. Büyük bir kesimin hep birlikte pudra pembesine aşık olması bana da enteresan geliyor.

Ha bir de kızımın mobilyasını pembe seçmediğim için kötü anne adayı ilan edilmişliğim var:rapci: Neymiş bebek odası ahşap ve beyaz karışımı olamazmış.

Takılmasalar da kendilerini öyle bir eve ait hissettiklerini sanmıyorum. Sonuçta iki çocuğa bir oda verince bile odayı ikisinin de hoşuna gidecek bir hale getirmeye çalışıyoruz. Hiçbirimiz sadece olay station lı takım posterli araba yataklı bir oğlan evinde yaşamak istemeyiz e erkekleri neden barbie evinde yaşamaya mahkum edelim ki

Simdi ben de istemedigim esyalarla yasamak istemem ve dediginiz ait olma konusunda sikinti yasayabilirdim ama siz kendi duygularinizi, bu duygulari mutlaka herkes yasiyor gibi dusunuyorsunuz ama alakası yok. :)

Bazi insaar icin, daha cok erkekler o saydiginiz seylerden cidden etkilemiyorlar ait olma filan esyayla baglanti kurmuyorlar. Esime gore evde esya olsa da olur olmasa da. Rengi, sekli, miktari umurunda olmaz. Gerekli olan seyler is gorsun yeter.
Dekorasyona, renge takilmaz ve etkilenmez.
Sandiginiz gibi acılar içinde veya evden sogukus sekilde yasamiyor insanlar.

Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar

Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler

Ben pembeyi hic sevmem. Bi ara bi sempati oldu pembeye karşi. Sonra sosyal medyada yeni evlilerde gordukce igrendim. Pembe guzel bir renk ama adabinca kullaninca.

Bazilari asiri abartiyor. Ve yeni nesilde bir duzen meragi var. Banyoyu susleyenden tut bir sunum meragi almis basini gidiyor. Gercekten bunun psikoolojide bir adı vardi suan hatirlayamiyorum. Bende duzenli bir insanimdir. Ama buzdabimda pembik kasalar yoktur. Ya da banyoma mum koymam. Tabiki herkesin kisisel tercihi ama pembe gormekten ogg geldi.

Bu kadar pembiş meraklısı evcilik oynayan kadınları seks yaparken düşünemiyorum. Kocasını Ken bebek gibi hayal ederken aslında boxerın içinin boş olmadığını görünce o pembe dünyaları çok zedeleniyo mudur?
Hayal edebileceginizden cok daha iyi bir gece hayatlari var emin olun:)))
Nasil bagladiniz konuyu buraya enteresan

Pembik gelinlerin, abartılı bebek partilerinin, instagram sunum çılgınlıklarının, sünnet dahil her türlü düğünün nedeni ve toplumdaki etkisi hakkında yazıp tartışabileceğimiz başka platformlar var neyse ki internette. Burada “Aman ne olacak ki?” diye düşünülen şeylerin toplumdaki insanlar üzerindeki uzun süreli ve dolaylı etkilerini etraflıca biraz düşünseniz siz de fark edersiniz.

Benim kendi derdimi anlattığım konum başka bir topiğe taşınmışken bu kişisel dert olmayan konunun neden göze batmayıp taşınmadığını anlamadım ayrıca. Gerçi yöneticilerin; “Hmm düzgün konuş bakıyım yoksa cezalandırırım seni.” diye üye azarladığı ve üyelerin de bunu normal karşıladığı ve buradaki üyeliklerini hayatlarının önemli bir yerine koyduğu bir platformda çok fazla mantık aramamam gerekiyor. Arada burayı okumayı sevme sebebim de içindeki bazı değerli üyeler.

benzeri arkadaş evlenince yaptı
çok pişmanım demeye de başladı ki sürekli çalışıyor eve temizliğe ya da misafiri olduğunda geliyor onun dışında gezmede ya da iş de
ve kapı vs. ye kadar da değil
kız o kadar masraf yaptım çok kötü heryerden pempe çıkıyor nefret ettim diye ağlayacaktı
ki kocası ya da annesi hiçbirşeye karışmadı o yüzden kimseye senin yüzünden de diyemiyor

Bu arada dedikodu yapiyorsunuz diyen arkadaslar :KK66:
Elbet sizi kaynana gorumce elti konularinda gorurum. Gelip parmagimi sallicam dedikodu yapma himmmmm diye :KK66:
Cok alemsiniz yeminle

ya banlıydım ve en çok sinirlendiğim banım bu oldu, mesajlarını beğenemedim :D

konunun içinde sanki 5-6 ton ot yakılmış gibi, herkesin kafa uçmuş gibi filan. hiç beklemediğim üyelerin beklemediğim mesajlarını okudum.

konudaki bütün mesajlarına benden +1 ;)

pembik gelin sevmem, konunun aslında bir kişi üzerinden hepsine yapılan bir eleştiri olduğunu da anladım, zaten amacı dedikodu olan forumda konu sahibinin neden üzerine gidildiğini anlamadım. şimdi kib zamanı :))

İtirafa geldim
Bir ara ben de bu furyaya katılıyodum ki ucundan döndüm
Pembe bir köşe koltuk pembe halı pembe çiçekli perde ve pembe duvarlarım vardı.
Hı bi de ferforje mumluklar dergilikler kapı askıları falan.
Çok feci :D

Önce ferforjeleri sattım
Sonra perdeleri birilerine bağışladım
Koltuğu da koyu gri kumaş alıp kapladım.
Pembe duvarlı evden de taşındım.

Şu anda evde pembe tek şey yok nasıl bıktıysam :D
Yeni evli insan kafası çok garip oluyor. Şimdi her şey beyaz ve gri olsun istiyorum :D umarım sonra bu da demode olmaz

ya banlıydım ve en çok sinirlendiğim banım bu oldu, mesajlarını beğenemedim :KK70:

konunun içinde sanki 5-6 ton ot yakılmış gibi, herkesin kafa uçmuş gibi filan. hiç beklemediğim üyelerin beklemediğim mesajlarını okudum.

konudaki bütün mesajlarına benden +1 :KK66:

pembik gelin sevmem, konunun aslında bir kişi üzerinden hepsine yapılan bir eleştiri olduğunu da anladım, zaten amacı dedikodu olan forumda konu sahibinin neden üzerine gidildiğini anlamadım. şimdi kib zamanı :))
Canim,sagol:KK200:
Cok sukur,neyin toplum-kapitalizm dayatmasi veya kisisel zevk oldugunu bilebilecek zekada ve yastayiz. Sadece onu anlatmaya calistim. Tuvalete konan tablet,pembe zil nasil kisisel tercih olabiliyor cidden anlasilir gibi degil.

Pembik gelinlerin, abartılı bebek partilerinin, instagram sunum çılgınlıklarının, sünnet dahil her türlü düğünün nedeni ve toplumdaki etkisi hakkında yazıp tartışabileceğimiz başka platformlar var neyse ki internette. Burada “Aman ne olacak ki?” diye düşünülen şeylerin toplumdaki insanlar üzerindeki uzun süreli ve dolaylı etkilerini etraflıca biraz düşünseniz siz de fark edersiniz.

Benim kendi derdimi anlattığım konum başka bir topiğe taşınmışken bu kişisel dert olmayan konunun neden göze batmayıp taşınmadığını anlamadım ayrıca. Gerçi yöneticilerin; “Hmm düzgün konuş bakıyım yoksa cezalandırırım seni.” diye üye azarladığı ve üyelerin de bunu normal karşıladığı ve buradaki üyeliklerini hayatlarının önemli bir yerine koyduğu bir platformda çok fazla mantık aramamam gerekiyor. Arada burayı okumayı sevme sebebim de içindeki bazı değerli üyeler.
saygısız olan her ortamda gerekli işlemi görür.gerekli görülmüşse anormal karşılanacak bi durum yoktur ortada.çok küçümseyici bir tavrınız var tıpkı sözlüktekiler gibi.konunuz için yada bu konun bdv 'ye uymadığını düşünüyorsanız yöneticilerden bilgi alabilirsiniz Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. gibi mesela. gerçi siz azarlayan yöneticileri tanıyorsunuzdur zaten

Toplumdaki kadina dayatilan rol konusunda benim kadar kimse sinir olamaz herhalde :) ama bu sekilde anlatilmaz bu

Ya gecenlerde markete gittik , tanitim yapan bi kadin cevirdi bizi , meyveli yogurt tanitiyor , esimde cok sever hemen durdu bakti kadinla konusuyor falan
Kadin bana döndü , sunumlara apayri bir guzellik katiyor minvalinde bisey soyledi , esimle birbirimize baktik , sobra donduk kadina baktik , ne demek istediginizi anlayamadik dedik :KK70:
Kadin hani tatli falan yapiyorsunuz ya dedi , biz yine esimle birbirimize baktik , kocacim kac kac kac dedim , kadin beni pembik gelin sandir :KK70::KK70:
Hic de oyle bir goruntum yok ama adam da anlamadi , pembik gelin nde demek diyor , actim instadan gosterdim , bizim acilen ulkeden gitmemiz lazim dedi :KK70:

e mesela burda kızın tek ofsaytı sunum olayını sana yüklemiş olması, ki bu da kırmızı kartlık bir ofsayt değil kızın yaşamını, yetişme tarzını bilmediğimiz için. bu ülkede neler duyuyoruz her gün, buna alınacak kadar hassas değiliz ki.

meyveli yoğurt sunumda net olarak kullanılır bu arada. ben mesela babam yemeğe geleceği zaman yaptığım parfenin yanına hafiften meyveli yoğurt ve bilimum sos ile şekil çizerim, niye? e babam göze hitap etmeyen şeyi yemez. zaten o meyveli yoğurt da yenmez yani. babam kızının kendisini memnun etmek için yaptığı şeyin burada "pembik gelin" olarak adlandırıldığını duysa sanırım evdeki internetin buraya erişimini kesmenin yollarını araştırırdı.

hiç beklemediğim yorumların başında geldi bu, diğer üyeler bir nebze ama bunu okuduğuma inanamadım. konuyu anlamamış olduğunu düşünüyorum çoğu üyenin.

saygısız olan her ortamda gerekli işlemi görür.gerekli görülmüşse anormal karşılanacak bi durum yoktur ortada.çok küçümseyici bir tavrınız var tıpkı sözlüktekiler gibi.konunuz için yada bu konun bdv 'ye uymadığını düşünüyorsanız yöneticilerden bilgi alabilirsiniz Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. gibi mesela. gerçi siz azarlayan yöneticileri tanıyorsunuzdur zaten

Ben kimseye kişisel bir saygısızlık yapmadım. Forumun sahibi var sonuçta, istediği kuralı belirler. Din, siyaset tartışmak yasak der, tartışanı atar, hakaret etmek yasak der, edeni atar. Benim bahsettiğim sanki öğretmen ya da daha üst düzeyde birisiymiş edasıyla burada ona para kazandıran insanları azarlama hakkını kendinde bulmasının ve insanların da bunu normal karşılamasının garip olması. Burada üyelerin yararına bir şey söylüyorum ancak kraldan çok kralcılık kanımıza işlemiş durumda.

İtirafa geldim
Bir ara ben de bu furyaya katılıyodum ki ucundan döndüm
Pembe bir köşe koltuk pembe halı pembe çiçekli perde ve pembe duvarlarım vardı.
Hı bi de ferforje mumluklar dergilikler kapı askıları falan.
Çok feci :KK70:

Önce ferforjeleri sattım
Sonra perdeleri birilerine bağışladım
Koltuğu da koyu gri kumaş alıp kapladım.
Pembe duvarlı evden de taşındım.

Şu anda evde pembe tek şey yok nasıl bıktıysam :KK70:
Yeni evli insan kafası çok garip oluyor. Şimdi her şey beyaz ve gri olsun istiyorum :KK70: umarım sonra bu da demode olmaz
Doğruyu bulduğun için tebrikler... eşinin de gözü aydin

Back