• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki benim sevdiklerimin bir önemi yok mu?

Kayinvalidemle altli üstülü oturuyoruz.

Nisanlilik dönemimizde kayinvalidem ve esimin halasi ogullari ac kalmasin diye hep bu cümleyi kurarlardi "kizim ikiniz de calisiyorsunuz ya. Biz size yemek yapip getiririz. Zaten nisanlin senden önce geliyor eve hem o ac kalmaz sen gelene kadar"
Bikac defa bu cümleyi söylediklerinden sonra tutamamdim kendimi ve onlara acik acik düsüncelerimi söyledim "anne cok tsk ederim bizi düsündügünüz icin ama hep siz getirirsenoz yemekleri ben nezaman yemek yapmayi ögrenicem? Bir corba bile olsa yada tek cesit yemek bile olsa ben yapmak istiyorum ki ilerde sizin kadar lezzetli yemekler yapabileyim" :D
Bunu dedikten sonra sustular. Ve evlendik. Kayinvalidem üst katimda oturdugu halde ne yemek getirdi ne de baska bisey. Eger canim yapmak istemedimi yukari cikip soruyordum yemek varmi diye :D

Demek istedigim eger kayinvaliden böyle konusmaya devam ederse he de gec. Tamam anne aklimin kösesine yazdim tamam anne aklimda. Yeter ki sussun.

“Galiba onu aç bırakacağımdan korkuyor.” Sihirli kısım burası!

Oğlunu size evlatlık mı veriyor? Onun yemesinden içmesinden, midesine girenlerden siz mi sorumlusunuz ki?

Kv oğluşu konusunda böyleyse, nişanlınız da annesinin bu tavırlarına alışıktır ve sizden böyle bir özen isteyecektir. Ona göre belirleyin yolunuzu.

Çocukları arasında cinsiyet ayrımına bağlı olarak ayrım yapan, erkek anası olmayla gurur duyan kadınlardan korkarım ben. Bu zihniyet mahveder gelini. Umarım mutlu olursunuz ama dikkat etmenizi öneririm.

Ne işin var acaba kv evinde ben eşim yokken annesine çaya annem olmadan bile gitmedim neyine gerekse . Ayrıca o ne derse desin oğlunu düşünür tabi sen el kızısın senin ne istediğinin evet bence bir önemi yok onun için .

Ne işin var acaba kv evinde ben eşim yokken annesine çaya annem olmadan bile gitmedim neyine gerekse . Ayrıca o ne derse desin oğlunu düşünür tabi sen el kızısın senin ne istediğinin evet bence bir önemi yok onun için .
Ne işin var acaba evinde mı? Şu sitede neden senin gibi insanı geren ve tahrik eden kadınlar var anlamıyorum. Hesap sorar gibi konuşmuşsunuz. Benimle insan gibi konuşun. Orda takilacaginiz nokta kaldığım süre değil bahsettiğim zevk meselesi. Sen el kızısın ne aptalca bi cümledir. Nişan nikâha giden yol ve bu yolda el olma durumları kalkar bana göre. He el olarak kalıyorsa o zaman bi problem var demektir bana göre. Her neyse size tavsiyem tanımadığınız insanlarla konuşmalarınıza dikkat edin. Kimse sizin bu ayar verici tarzda konuşmalarınızı çekmez ve karşılığında susmaz da. Bana kalacağım sürenin sınırını bildireceginize siz önce kendi sınırınızı, haddinizi bilin.

Ne işin var acaba evinde mı? Şu sitede neden senin gibi insanı geren ve tahrik eden kadınlar var anlamıyorum. Hesap sorar gibi konuşmuşsunuz. Benimle insan gibi konuşun. Orda takilacaginiz nokta kaldığım süre değil bahsettiğim zevk meselesi. Sen el kızısın ne aptalca bi cümledir. Nişan nikâha giden yol ve bu yolda el olma durumları kalkar bana göre. He el olarak kalıyorsa o zaman bi problem var demektir bana göre. Her neyse size tavsiyem tanımadığınız insanlarla konuşmalarınıza dikkat edin. Kimse sizin bu ayar verici tarzda konuşmalarınızı çekmez ve karşılığında susmaz da. Bana kalacağım sürenin sınırını bildireceginize siz önce kendi sınırınızı, haddinizi bilin.
:KK45: 2 hafta ya bu 2 hafta yatılı olarak gitmenin kalmanın anlamı yok anladın mı ? Sen benden daha hadsizsin emin kurduğum cümlelere aptalca diyemez el kızısın tabi ne sanıyorsun ? Evlenince iyice anlarsın bunu .

:KK45: 2 hafta ya bu 2 hafta yatılı olarak gitmenin kalmanın anlamı yok anladın mı ? Sen benden daha hadsizsin emin kurduğum cümlelere aptalca diyemez el kızısın tabi ne sanıyorsun ? Evlenince iyice anlarsın bunu .
3 5 saatlik mesafesi olan bir yere gitmedim. Bu durumda tabi ki de yatılı gideceğim. O beni ilgilendirir. Istersem 2 ay kalirim. Asıl sen bu konuda bana hesap sorar gibi konuşamazsın bu 1. 2.si konuşuyorsan da kurduğun cümlelerin aptalca olduğunu belirttigimde zoruna da gitmesin. Nedir bu saldırgan tavırlar anlamıyorum ki. Hayır ne yaşıyorsunuz gundelik hayatınızda da gelip burda tanımadığınız insanlara saldırarak kendinizi deşarj etmeye çalışıyorsunuz. Nasıl bir terbiyesizlik bu..

2 hafta kv evinde kalınmaz.

kv klasik oğuluş anası, bizde de böyledir, hatta çok komiktir çoğu şeyi de yanlış söylüyor annesi, ahaha gülsek mi ağlasak mı. ya kadın yıllardır biz gittik diye bamya yapıyor, eşimi bamya yerken bir kez bile görmedim. sizin için yaptım diyor.

bir de sizi deniyorlar aslında, şimdi sizin vereceğiniz cevaplara göre ilişkinin dinamiği belli olacak. dedi ki mesela benim oğlum çok et sever, siz ne diyorsunuz, "e yaparım bir şekilde" veya "kendi yapsın yesin o zaman". Bu cevaplara göre size bir etiket atanacak, ailemizin kızı veya elit gelin olacaksınız. ahaha ondan sonrası herkes yerini bilip etiketine göre davranacak. ama işte kv evinde 2 hafta kalarak ailemizin kızı olayına daha yakın olduğunuzu hissetirmişsiniz, ben de öyle hissettim.

3 5 saatlik mesafesi olan bir yere gitmedim. Bu durumda tabi ki de yatılı gideceğim. O beni ilgilendirir. Istersem 2 ay kalirim. Asıl sen bu konuda bana hesap sorar gibi konuşamazsın bu 1. 2.si konuşuyorsan da kurduğun cümlelerin aptalca olduğunu belirttigimde zoruna da gitmesin. Nedir bu saldırgan tavırlar anlamıyorum ki. Hayır ne yaşıyorsunuz gundelik hayatınızda da gelip burda tanımadığınız insanlara saldırarak kendinizi deşarj etmeye çalışıyorsunuz. Nasıl bir terbiyesizlik bu..
Siz kimsinizde benim kurduğum cümlelere aptalca dersiniz bi söyleyin önce ?

Sen el olmak istemezsin de,el olarak görüldüğünü ince ince, acı acı anlarsın.
Sanıyormusun ki,evlenince eşlerimizin anneleri "anne"miz oluyor.Ha üslup konusunda haklı olabilirsin.Saygılı bir şekilde geçinilip gidilmez mi,gidilir.Fakat beklentin canciğer kuzu sarma durumuysa,keşke bizim düşündüğümüz kadar kolay olsa :KK51:

Sanıyormusun ki,evlenince eşlerimizin anneleri "anne"miz oluyor.Ha üslup konusunda haklı olabilirsin.Saygılı bir şekilde geçinilip gidilmez mi,gidilir.Fakat beklentin canciğer kuzu sarma durumuysa,keşke bizim düşündüğümüz kadar kolay olsa :KK51:
Bende sanardım ki ben kv nin kızları ile aynı olacağım herşey mükemmel olacak filan. Ama öyle olmuyormjş biz hiç sorun yaşamadığımız halde insan ne yazıkki hissediyor bunu. Bizim evimizde şuan bir problemimiz olsa kv kimi tutar tabini oğlunu . Ben oğluna yemek yapmasam çamaşırlarını yıkamasam yüzünü güldürmesem vs vs kv beni lafları ile yerden yere vurur bu olay böyle üzgünüm ama el oluyoruz işte keşke öyle olmasa. Hele nişanlılık arada sadece bir yüzük var bağlayıcı attım desen bitti gitti işte

yani olsa bile bunun için zaman gerekir.
birlikte bazı şeylerin üstesinden geleceksin, iyi günde kötü günde destek olacaksın, yıllar sonra evet ana kız gibi olunabilir.
ama bu şekilde çok üst beklentilerle kv-gelin ilişkisi başladığında illa bir taraf beklentilere uyamayacağından herkes tamamen iyi niyetli olsa bile işler sarpa sarıyor bence.
zamanla normal sürecinde samimiyet artmalı eş ailesi ile.

yani olsa bile bunun için zaman gerekir.
birlikte bazı şeylerin üstesinden geleceksin, iyi günde kötü günde destek olacaksın, yıllar sonra evet ana kız gibi olunabilir.
ama bu şekilde çok üst beklentilerle kv-gelin ilişkisi başladığında illa bir taraf beklentilere uyamayacağından herkes tamamen iyi niyetli olsa bile işler sarpa sarıyor bence.
zamanla normal sürecinde samimiyet artmalı eş ailesi ile.
Hayatım,böğürtlen dikenini ne kadar sularsan sula,gül açmıyor,en fazla elinde güzel böğürtlenlerin olur,reçel yaparsın vs.
Ha yapısı anaçsa sarar sarmalar tabi.Benim yapım da sarıp sarmalayıcı,yara sarıcıdır ama kaktüsü suyun çürütmesi gibi fazla geliyor karşıya örneğin.
Eşimin teyzesiyle ancak, o dediğin sinerjiyi yakaladık.Genlerde yoksa birşey,kimse yaratamaz Allahtan başka...

Uzun aradan sonra herkese iyi geceler artı kurban bayramınızı da kutlarim :) Rahatsız olduğum birşeyi paylaşmak istedim. Rahatsız olduğum şeyden siz de rahatsız olur muydunuz bunu bilmek istediğim için yazıyorum. Rahatsız eden sorunuma gelirsek ben nişanlıyım ve geçenlerde kayinvalidemlere kalmaya gittim (uzak başka bir il). Nişanlım da yok bu arada. Kendisi görevinden dolayı doğuda. Kaldığım süre içerisinde kayinvalidem sürekli (nişanlımın adı=x), x şunu çok sever, x bunu çok sever, x bunu böyle anca yer, mesela ben et yemem ve dokunamam da ondan dolayı ee x yer ama seviyor o. Sürekli böyle. Allah'ın her günü her fırsatta x böyle sever x söyle sever diyip durdu. Ben ilk gülüyordum takılmamıştım. Ama iki lafından birinin bu olduğunu ardışık olarak tekrarladığını görünce rahatsiz olmaya başladım. Sanki evlendigimizde herşey x' in sevdiği şekilde olmalıymış benim sevdiklerimin çok bi önemi yokmuş gibi bi algı yaratmaya başladı ben de. Ne bileyim bana değişik geldi. Kendi annemi getiriyorum aklıma ve x le konuştuğu zamanları falan. X e hiç öyle benim kızım böyle sever yok söyle sever, ee sen onu sevmiyorsun ama o bunu sever nasıl olcak gibisinden boğucu cümleler kullanıp durmuyor sürekli olarak, hatta hiç kullanmıyor. Biraz fazla düşkün sanırım annesi x'e. Galiba onu ac bırakıcam diye korkuyor :KK14: mesela nişanlımın bir de ablası var. Oğluna ve kızına konuşma şekli çok farklı. Kızına gerektiği kadar sevgisini gösteriyor. Ama x e gelince oğlusum, canım oğlum, bitanecik oğlum, canım yavrum vs bu böyle gidiyor. Demem o ki oğlancı bir kayinvalidem var sanırım :KK54:( dipnot: kayinvalidemi seviyorum bana bir kötülüğü dokunmadı iyi de davranır. Sadece 2 hafta boyunca aksama kadar iki de bir bunu sever şunu sever demesi rahatsız etti bir yerden sonra. Sizi de rahatsız eder miydi bu bunu merak ettim sadece :)) okuyanlara, cevap verenlere de çok teşekkür ederim şimdiden.
Sen ona he de geç . Kendi evine geçince zaten düzenini kuracaksın . Eşin senin yaptığın yemeklere alışacak ortak hayat zevkleriniz olacak . Ama yine de sen ezdirme kendini yavaştan cevap ver susmaya alışırsan bi ses çıkarınca suçlu olursun az dişini göster :) Seni yörnetemeyeceğini anlasın

Bana anormal gelmedi. Kadınla ortak noktanız oglu. Surekli ondan bahsetmeniz normal. Kötü bisey de dememis taktik vermis gibi bişey. Art niyet aramaya getek yok.
Bana normal gelmeyen gereksiz yere o kadar uzun süre nisanlinizin annesinin evine gidip kalmaniz.

Ben çok alınmazdım sanırım. Benim de erkek kardeşlerim var ve yedikleri şeylere ve yedikleri sekillere zamanla alıştık, bazen konusu açılınca derdik biz de bunu böyle yiyor kardeşim/abim. Şu baharatı sevmez vs diye. Düşkünlüğüm de yoktur yani.

Yemek konusunda damada değil geline söylenmesinin sebebi de genelde yemekleri kadınların yapıyor olması. Elbette eşinizle birlikte yapabilirsiniz ama eşiniz büyük ihtimalle sonradan öğrenecek, siz ise tecrübeli olursunuz ona göre. Sebepleri bu şekilde göründü bana.

Cogu kayinvalide oyledir. Zamanla siz sesinizi cikardikca kendinizi kocaniza adamadiginizi anlayacaktir

Ornek vereyim kidemli evli olarak halen esimin annesi et yemegi yapar.ana Yemek olarak, yada corbaya et suyu koyar.

Sindi herkes ne var bunda diydbilir. Koftenin disinda et yemem, et ve turevi kokular midemi bulandirir. Ben onu 20 sene her yamekte cektiysem vede benim ne yedigimin onemi yoksa tinlamam, en fazla yemem kimse acliktan olmuyor.

Ben alinmiyorsam kayinvalidemde alinmasin.

Bana kayinvalidrm soyler oglum bunu yemex sunu yenez diye. İcimden ben de senin kadar baktim ogluna derim, disimdan belli etmem. Cunku onlar iyi biliyorlardir. Yarismam he der gecerim.

İki hafta boyunca evli bile olmadığınız (ki evli olsanız da iki hafta çok en nihayetinde yabancı bir kadının evinde kalmak için) birinin annesinin evinde kalırsanız ne konuşacak kadın. Tek ortak noktanız onun oğlu mecbur ondan konuşacak tabii. İki hafta boyunca neyin alışverişi bu bu kadar

İki hafta kalıp nişan atmadan gelebilmeniz bile bir başarı, o yüzden bu kadar soruna hiç takılmayın.

Siz iyi ki öyle yapmamışsınız ama ben olsam kendi yapar yer derdim :) İlk buluşmada yemek yapmayı çok sevmiyorum dediğimde, size gelince aç mı kalıcaz o zaman diyen görümceye, yo x yapar yersiniz demişliğim var :)))

Uzun aradan sonra herkese iyi geceler artı kurban bayramınızı da kutlarim :) Rahatsız olduğum birşeyi paylaşmak istedim. Rahatsız olduğum şeyden siz de rahatsız olur muydunuz bunu bilmek istediğim için yazıyorum. Rahatsız eden sorunuma gelirsek ben nişanlıyım ve geçenlerde kayinvalidemlere kalmaya gittim (uzak başka bir il). Nişanlım da yok bu arada. Kendisi görevinden dolayı doğuda. Kaldığım süre içerisinde kayinvalidem sürekli (nişanlımın adı=x), x şunu çok sever, x bunu çok sever, x bunu böyle anca yer, mesela ben et yemem ve dokunamam da ondan dolayı ee x yer ama seviyor o. Sürekli böyle. Allah'ın her günü her fırsatta x böyle sever x söyle sever diyip durdu. Ben ilk gülüyordum takılmamıştım. Ama iki lafından birinin bu olduğunu ardışık olarak tekrarladığını görünce rahatsiz olmaya başladım. Sanki evlendigimizde herşey x' in sevdiği şekilde olmalıymış benim sevdiklerimin çok bi önemi yokmuş gibi bi algı yaratmaya başladı ben de. Ne bileyim bana değişik geldi. Kendi annemi getiriyorum aklıma ve x le konuştuğu zamanları falan. X e hiç öyle benim kızım böyle sever yok söyle sever, ee sen onu sevmiyorsun ama o bunu sever nasıl olcak gibisinden boğucu cümleler kullanıp durmuyor sürekli olarak, hatta hiç kullanmıyor. Biraz fazla düşkün sanırım annesi x'e. Galiba onu ac bırakıcam diye korkuyor :KK14: mesela nişanlımın bir de ablası var. Oğluna ve kızına konuşma şekli çok farklı. Kızına gerektiği kadar sevgisini gösteriyor. Ama x e gelince oğlusum, canım oğlum, bitanecik oğlum, canım yavrum vs bu böyle gidiyor. Demem o ki oğlancı bir kayinvalidem var sanırım :KK54:( dipnot: kayinvalidemi seviyorum bana bir kötülüğü dokunmadı iyi de davranır. Sadece 2 hafta boyunca aksama kadar iki de bir bunu sever şunu sever demesi rahatsız etti bir yerden sonra. Sizi de rahatsız eder miydi bu bunu merak ettim sadece :)) okuyanlara, cevap verenlere de çok teşekkür ederim şimdiden.
tabi ki rahatsız olurdum, biraz bagimli bence.. Bagli olmak ile bagimli olmak farklı..

Back