PEDAGOJİK FORMASYON 2016!!!!!!!!

Hahane diyorsun kuzum sen???
Ne yedin ictin..hadi git sutunu ic uyu.daliyi ansinif cocuklari bile yorumluyor biliyor artik.
Sen bu yasta ogrenmissin anliyirum iste engin egitiminizden kaynakli.
Çok mu gerekli dali

Bi Çanakkale türküsünden daha mı üstün.
Güldürmeyin kendinize ya

• Bu konu beni sikti.
  • Dedigim gibi herkes kendi meslegini yapsin.
  • Madem oyle bi gayeniz vardi en basindan tercih yapacaktiniz.
  • Neyse cidden sikildim.epeyce zorunuza gitti ama uzgunum dogrulari soyluyorum.
Siz şunu anlamıyorsunuz bakın eğitim farkı var aksedebildimmi acaba.

Sizi sinir etmek istemem ancak formasyon alarak atanabilmis bir öğretmenim.ilk mesajinizda "formasyonlu sahte öğretmenler" dediğiniz için üzerime alındım.derdiniz kimleyse onunla uğraşın insanları zan altında bırakmayın öyleyse.
Anladim derdinizi simdi.
Neyse bu devletin ayibi .sizin degil.bizde formasyoncular yuzunden cok yigilma var ve kontenjanlarimizi cok cok az.neyse atanmissiniz iste.takilmayin.mutluluklar

Anladim derdinizi simdi.
Neyse bu devletin ayibi .sizin degil.bizde formasyoncular yuzunden cok yigilma var ve kontenjanlarimizi cok cok az.neyse atanmissiniz iste.takilmayin.mutluluklar
Zorunuza gitti demi formasyoncu sahte öğretmenin sizden önce atanması.... Izdırabınızı anlıyorum.

Olmayin efendim.biktik formasyoncu sahte ogretmenlerden!!yenilen haklarimizdan.
Zamaninda kazansaydiniz maddm.
Ogretmenlik yarim donemde alinan formasyona bedel oldu ya...ben bu konuda kimseye hakkimi helal etmiyorum.
Sen bana baksana canım bi :KK66: fen edebiyat fakülteleri gibi formasyon alan bölümler adına konuşuyorum bende onlardan biriyim.. yabancı ülkede bu bölümler öğretmenlikten daha üstün tutuluyor. Çünkü bizim affedersiniz ama bir tarafımız çıkıyor bu tür bölümleri bitireceğiz diye neden ? Bölümlerin amacı asistan ògrt görevlisi kısacası bilim insanı yetistirmek. Ama ne yazık ki diger bölümlerden ünv hocası olundugu icin bizimde meslek alanimz daraliyor. Sadece bölümlerden ünv hocası olma gibi bir kanun getirseler kimse kimsenin hakkına girmez. Neyse sorun bu değil ama öğretmenlik olayı formasyonla olmaz o kafada biter. Benim fen edebiyaezunu formasyon bile almamis ögretmenim vardı lisede ve adamın bilmedigi yoktu test sorusuna bakar cevabi tak söylerdi. Ama egitim mezunu hocamiz vardı cevap veremez yapamazdi sorularimizi. Simdi o yüzden sen çemkirmeyi birakacaksın madem senin önüne gecildigini düsünüyorsan o kıt beyninle gidip devlete sikayet sunacaksın burda ötmeyeceksin:KK20: formasyon bize verilen hak. Sen saniyor musun egitim okuyan herkes mükemmel ögretmen! Gec bu at gözlügü ile bakmayı. Benim mezun olan arkadasm bana bölüm okuyorum diye imreniyor sizi cok güzel gelistiriyorlar zorlasalar bile diye. Senin gibi birine gereksiz oldu bu kadar yazı ama umarım sataşmazsın bir daha:KK59:

Sen bana baksana canım bi :KK66: fen edebiyat fakülteleri gibi formasyon alan bölümler adına konuşuyorum bende onlardan biriyim.. yabancı ülkede bu bölümler öğretmenlikten daha üstün tutuluyor. Çünkü bizim affedersiniz ama bir tarafımız çıkıyor bu tür bölümleri bitireceğiz diye neden ? Bölümlerin amacı asistan ògrt görevlisi kısacası bilim insanı yetistirmek. Ama ne yazık ki diger bölümlerden ünv hocası olundugu icin bizimde meslek alanimz daraliyor. Sadece bölümlerden ünv hocası olma gibi bir kanun getirseler kimse kimsenin hakkına girmez. Neyse sorun bu değil ama öğretmenlik olayı formasyonla olmaz o kafada biter. Benim fen edebiyaezunu formasyon bile almamis ögretmenim vardı lisede ve adamın bilmedigi yoktu test sorusuna bakar cevabi tak söylerdi. Ama egitim mezunu hocamiz vardı cevap veremez yapamazdi sorularimizi. Simdi o yüzden sen çemkirmeyi birakacaksın madem senin önüne gecildigini düsünüyorsan o kıt beyninle gidip devlete sikayet sunacaksın burda ötmeyeceksin:KK20: formasyon bize verilen hak. Sen saniyor musun egitim okuyan herkes mükemmel ögretmen! Gec bu at gözlügü ile bakmayı. Benim mezun olan arkadasm bana bölüm okuyorum diye imreniyor sizi cok güzel gelistiriyorlar zorlasalar bile diye. Senin gibi birine gereksiz oldu bu kadar yazı ama umarım sataşmazsın bir daha:KK59:
O kadar gereksizsin ki bisey yazmiyorum..

Biri şu kızı burdan uzaklaştırsın elimde kalacak yoksa ya!!! Kardeşim sende oturup kendini gelistirp atansaymıssn. 4 yıl egıtim görmüssnde ne olmus! Biz almiyoruz hakkinizi sizin elinizden bunu bir anla bize verilen bir hak bu.. sabır ya okumuş cahiller hic laftan anlamıyor..

Zorunuza gitti demi formasyoncu sahte öğretmenin sizden önce atanması.... Izdırabınızı anlıyorum.
Senin amacin beni tahrik edip agir konustrmak..inan guluyorum..daha ogrencisin.hayat gozune takdigin pembe gozluklerden ibaret degil.zira bu ulkede zoruma giden bundan once daha cok sey var...bence daha fazla uzerime gelme

Biri şu kızı burdan uzaklaştırsın elimde kalacak yoksa ya!!! Kardeşim sende oturup kendini gelistirp atansaymıssn. 4 yıl egıtim görmüssnde ne olmus! Biz almiyoruz hakkinizi sizin elinizden bunu bir anla bize verilen bir hak bu.. sabır ya okumuş cahiller hic laftan anlamıyor..
Sakin olun once...siz imsan gibi yazsaydiniz insan gibi yazardim.bayan ogretmen hanim..bana baksana bi diye yaklasirsaniz sizi muhattabima almam.
Devlet size bu halki verdi evet..devlwtin sucu..sizde cok guzel degerli bolumunuzde issiz kalacaktiniz..o hor gordugunuz mesle yapistiniz hepiniz..
Olmasaydi ne olacakti..madem cok iyiydin bilim insani olsaydin..prof olsaydin.alaninda gelistirseydin??

Cevap veremedin tabii gereksiz oldum öyle mi ? Canımm sende o zaman resim okuyacagna gidip tıp falan kazansaymıssın.
Hayatimda verdigim en dogru karar resim ogretmeni olmak.ben moda tasarimi birakip disimle tirnagimla geldim buralara.. Sizin gibi issizlikten degil.
Benim atanamama yani zayif hassas noktama laf vurmayin..benim degil yukardakinin zoruna gider.zira en zayif noktam buyrun zayifliginizla ordan vurmaya devam edin

Ya
Sakin olun once...siz imsan gibi yazsaydiniz insan gibi yazardim.bayan ogretmen hanim..bana baksana bi diye yaklasirsaniz sizi muhattabima almam.
Devlet size bu halki verdi evet..devlwtin sucu..sizde cok guzel degerli bolumunuzde issiz kalacaktiniz..o hor gordugunuz mesle yapistiniz hepiniz..
Olmasaydi ne olacakti..madem cok iyiydin bilim insani olsaydin..prof olsaydin.alaninda gelistirseydin??
Ya bak anlamıyorsun nasıl bi beyne sahipsin bin sattir söylüyorum ya bölümdeki eğitim kalitesi ile ef eğiyim kalitesi farklı olduğu için bölüm seçtik tamam mı puan alıp girseydiniz diyosun ya puanı al kpss yi kazan o zaman puan değil puan meselesi değil tercih tercih yani anladın mı

Olmayin efendim.biktik formasyoncu sahte ogretmenlerden!!yenilen haklarimizdan.
Zamaninda kazansaydiniz maddm.
Ogretmenlik yarim donemde alinan formasyona bedel oldu ya...ben bu konuda kimseye hakkimi helal etmiyorum.
Edebiyat fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Evet ben de formasyon almayı bekliyorum ve öfkenizin muhatabı biz değiliz hanımefendi. Keşke bana da bu ülkede uzmanlaştığım filoloji alanında çalışma imkanı tanınsaydı. İnanın ben de uzmanı olmadığım bir alanda çalışıp, 4 yıldır edindiğim bilgilerin %10'unu bile kullanamayacağım öğretmenlik mesleğini asla tercih etmezdim. Şunu anlamaya çalışın: Sizin atanmanıza engel olan sistemle, benim uzmanlaştığım alanda ilerlememe engel olan sistem aynı. Bizim birbirimize değil bu sisteme öfkeli olmamız gerek. Son olarak kendinizi ana dilinizde daha doğru ifade edebilmenizi diliyorum size.

formasyonda kontejanlar arttı büyük ihtimalle alırsınız .. üniversitelere bırakıldı ama her üniversite de aynı sonuçlar alınmıyor malesef.. bazı üniversiteler sınırlı kontejan açıyor

yorumları okudum da.. burada da çıkmış birileri öğretmenlikten ne anlayacaksınız diyenler. puanla kıyaslamalar kazanamadınız demeler. formasyonda alınan dersler belli.. üstelik ben bölümümde bunların bir kaç tanesini de gördüm demek ki öyle çok da öğretmenlik okuyanlara has şeyler değilmiş. bölüm okuyanların neden öğretmenlik yapamaz olarak görüldüğünü de mantıklı bulmuyorum açıkçası. sonuçta adı üstünde branşın neyse bunu en ayrıntılı bölümde görüyorsun.. öyle aşılmaz dağlar mı var benim göremediğim? neden bu düşmanlık..burada okuyup emek verenlere değil de atamayanlara ses çıkmalı.. kimse boşta kalmak için okumuyor herkes kendi bölümüyle ilgili şeyler yapmak istiyor.. ama insanların okuduğu bölüm öğretmenlik için uygunsa ve kendini bunun için geliştirmek istiyorsa kimsenin de laf söylemek haddine değil !!

Maalesef ülkemizdeki üniversite mezunlarının sayısıyla işsizlerin sayısı aynı oranda artıyor. Hangi bölümü bitirirseniz bitirin açıkta kalma ihtimaliniz var. Şimdi herkes ekmek parası peşinde. Öğretmenlik sevgi ve emek işi. Formasyonlu olsun yada eğitim fakültesi mezunu olsun işini iyi yapıyorsa bence farketmez. Eğer devlet bu imkanı sunuyorsa isteyen formasyonunu alıp kpss ye hazırlanır ve kazanırsa atanır. Verilen hakkı neden kullanmasınlar ki bölüm mezunları. Ben bölüm mezunlarınında gayet güzel öğretmenlik yapabildiğine şahit oldum. Hem başarılı hem istekli hemde özveriliydiler. Daha ne istersiniz ki çocuğunuzun öğretmeninden. İnş hakeden herkes atanır ve işini layığıyla yapar.

X