• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcosla normal hamile kalan varmı?

BayanDD

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2019
78
82
88
26
Merhaba arkadaşlar, 15,16 yaşlarından beri pcos tedavisi görüyorum ilk yıllar adetim düzene girsin diye kadın doğum hapı kullandım sonra kendi kendime adet görmeye başladım gittiğim doktor artık kullanmama gerek olmadığını sadece bir tane sol yumurtalıkta küçük kistim olduğunu söyledi 4-5 yıldır ilaçsız adet oluyorum geçen gün yine doktora gittim çocuk düşünmeye başladığımız için doktor hafif derece de posum olduğunu ilaç tedavisene gerek olmadığını düzenli adet gördüğüm sürece sorun olmadığını söyledi ama yinede korkuyorum prolaktin hormonum 26 çıktı kan değerlerinde (en fazla 23 olması lazım) doktor çok fazla değil dedi pcos olup benim gibi düzenli adet gören var mı doğal yollardan çocuk sahibi olabildiniz mi ?

En son ki değerlerim bu kızlar

Eklentiler

• IMG_0790.webp
    IMG_0790.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 27
Bende de polikistik var ilaçsız ger ay adet olurum ama malesf 2-2,5 senedir gebelik elde edemedim

Merhaba, 28 yaşındayım. 17 yaşımdan beri prolaktinim hep 50-75 civarındaydı ve yumurtalıklarımda polikistik over görünümü vardı. Dostinex kullanırdım, adetim ne zaman düzene girdi desem 6 ay idare eder geri kesilirdi. En son bir doktor doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi 6 ay boyunca. Başladım birinci kutu bitiminde adet gördüm, ikinci kutunun başındayken başka bir doktorun bunu kendine yapma bu kadar hormon yükleme demesiyle bıraktım. Özellikle kilo almamam için uyarıldım. Hamilelik işini de hiç düşünmedim. Sadece bir kere Kasım ayında doktorum yumurtlama takibi yapmak istedi yani yumurtluyor muyum, yumurtluyorsam da çatlama oluyor mu diye. Çünkü hamilelik için önemli olan bu ikisi. Doktorum adet döngüsüne göre belirli dönemlerde beni kontrole çağırdı ve ultrasonla kontrol etti. Önce sağ yumurtalığımdan bir yumurtanın geliştiğini söyledi, sonraki kontrolde de çatladığını söyledi ve bu ayı değerlendirebileceğimi belirtti. Hiçbir beklentim olmadan bir kerelik denedim ve rabbim hiç umudum olmamasına rağmen nasip etti. Şuan 22 haftadayım. Yani diyeceğim o ki, polikistik over regl düzenini alt üst ediyor evet ama bu sadece yumurtlama günümüzü ayırt edemediğimiz için bir zorluk. Kilo fazlanız varsa mutlaka kilo verin ve doktorunuzdan yumurtlama olup olmadığını, yumurtladığınızda da çatlama olup olmadığını kontrol etmesini isteyin. Doğum kontrol hapı kullanarak kendinize eziyet etmeyin. Diğer doktoru dinleseydim bu ay doğum kontrol hapını yeni kesiyor olacaktım. Şimdi kızımın detaylı ultrasonuna girmeyi bekliyorum. Kendinizi strese sokmayın. Hamilelik gerçekten kovalamadığınızda geliyormuş. Nasibiyle hayırlı vakitte gelmesi için dua edin ve bırakın. Hiçbir şekilde olmuyorsa, rahim filmi çektirmeyi denemenizi öneririm. Doktorumun sunduğu bir seçenek de buydu tüplerin kontrolü için. Rahim filminin gebeliği kolaylaştırdığına dair açıklamalar da var tüpleri tamamen açtığı için. Yumurtlamanız oluyorsa fakat çatlama olmuyorsa çatlatma iğnesi de yapılabilir. Yani çaresiz değilsiniz sadece bir ay düzenli kontrol talep edin. Sağlıkla güzel haberler alırsınız umarım

Ben bazen 1 buçuk ayda bazen de 2 ayda bir adet oluyordum. Tedavi vs görmedim. Genel kontrollerimi yaptırdım ve rahim filmi çektirdim. Hamile kaldım ,şuan hamileyim. Hiç hamile kalamıcam gibi geliyordu ama kalınıyormuş.

Merhaba arkadaşlar, 15,16 yaşlarından beri pcos tedavisi görüyorum ilk yıllar adetim düzene girsin diye kadın doğum hapı kullandım sonra kendi kendime adet görmeye başladım gittiğim doktor artık kullanmama gerek olmadığını sadece bir tane sol yumurtalıkta küçük kistim olduğunu söyledi 4-5 yıldır ilaçsız adet oluyorum geçen gün yine doktora gittim çocuk düşünmeye başladığımız için doktor hafif derece de posum olduğunu ilaç tedavisene gerek olmadığını düzenli adet gördüğüm sürece sorun olmadığını söyledi ama yinede korkuyorum prolaktin hormonum 26 çıktı kan değerlerinde (en fazla 23 olması lazım) doktor çok fazla değil dedi pcos olup benim gibi düzenli adet gören var mı doğal yollardan çocuk sahibi olabildiniz mi ?
Bende 15-16 yaşımdan beri pcosla uğraşıyorum. Adetlerim de düzensizdi. Çocuk düşünmeye başladığımızda doktora gittim genel kontrol için detaylı kan testi ve ultrason bakıldı. Kanda amh ım 7.62 çıktı sol yumurtalığımda ufak bir kist gördü, kilo problemim de vardı doktor bu şartlar altında zor hamile kalırsın kilo verip adetini düzenlememiz lazım dedi. Doktor muayenesinden 15 gün sonra hamile kaldığımı öğrendim

Back
X