Merhaba, 28 yaşındayım. 17 yaşımdan beri prolaktinim hep 50-75 civarındaydı ve yumurtalıklarımda polikistik over görünümü vardı. Dostinex kullanırdım, adetim ne zaman düzene girdi desem 6 ay idare eder geri kesilirdi. En son bir doktor doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi 6 ay boyunca. Başladım birinci kutu bitiminde adet gördüm, ikinci kutunun başındayken başka bir doktorun bunu kendine yapma bu kadar hormon yükleme demesiyle bıraktım. Özellikle kilo almamam için uyarıldım. Hamilelik işini de hiç düşünmedim. Sadece bir kere Kasım ayında doktorum yumurtlama takibi yapmak istedi yani yumurtluyor muyum, yumurtluyorsam da çatlama oluyor mu diye. Çünkü hamilelik için önemli olan bu ikisi. Doktorum adet döngüsüne göre belirli dönemlerde beni kontrole çağırdı ve ultrasonla kontrol etti. Önce sağ yumurtalığımdan bir yumurtanın geliştiğini söyledi, sonraki kontrolde de çatladığını söyledi ve bu ayı değerlendirebileceğimi belirtti. Hiçbir beklentim olmadan bir kerelik denedim ve rabbim hiç umudum olmamasına rağmen nasip etti. Şuan 22 haftadayım. Yani diyeceğim o ki, polikistik over regl düzenini alt üst ediyor evet ama bu sadece yumurtlama günümüzü ayırt edemediğimiz için bir zorluk. Kilo fazlanız varsa mutlaka kilo verin ve doktorunuzdan yumurtlama olup olmadığını, yumurtladığınızda da çatlama olup olmadığını kontrol etmesini isteyin. Doğum kontrol hapı kullanarak kendinize eziyet etmeyin. Diğer doktoru dinleseydim bu ay doğum kontrol hapını yeni kesiyor olacaktım. Şimdi kızımın detaylı ultrasonuna girmeyi bekliyorum. Kendinizi strese sokmayın. Hamilelik gerçekten kovalamadığınızda geliyormuş. Nasibiyle hayırlı vakitte gelmesi için dua edin ve bırakın. Hiçbir şekilde olmuyorsa, rahim filmi çektirmeyi denemenizi öneririm. Doktorumun sunduğu bir seçenek de buydu tüplerin kontrolü için. Rahim filminin gebeliği kolaylaştırdığına dair açıklamalar da var tüpleri tamamen açtığı için. Yumurtlamanız oluyorsa fakat çatlama olmuyorsa çatlatma iğnesi de yapılabilir. Yani çaresiz değilsiniz sadece bir ay düzenli kontrol talep edin. Sağlıkla güzel haberler alırsınız umarım