-
- Konu Sahibi umutLatahzen
Folik asit hamilelik oncesi icilmesinde yararli. Hamileligin ilk uc ayndada iciliyor. Ama hamilelige etkisi yok. Boyle bir etkisi hic bir yerde yazmiyor. Sadece kullanirken hamile kalanlar ona baglamis .Yok kuzum suan bisey yapmiyorum zaten..
He bu arada maydonoz buhari yapmaya basladim 4 gün onu yapicam :) Sifa Rabbimden tabii hayirlisi..
Bu arada inofolic combi cok faydali gercekten zaten kendin alip icebiliyosun folik asit turevi bisey ama daha kapsamli gebelik oncesi faydali yani.. tek sıkntısı icinde 10 tane var ve 30-33 lira felan fiyati yani duzenli icmek biraz skntı :/
Folik asit hamilelik oncesi icilmesinde yararli. Hamileligin ilk uc ayndada iciliyor. Ama hamilelige etkisi yok. Boyle bir etkisi hic bir yerde yazmiyor. Sadece kullanirken hamile kalanlar ona baglamis .
Üzülme canım bendede vardı hem pcos hem polip hem esimde sorun tamam çok çaba sarfettim aşılama klomen catlatma iğnesi olumsuz sonuç aldım tam tüp bebek yaptircagim ay hamile kaldim kendliginden eğer Allah sana o bebeği yazdiysa vaktinide yazmistır sstres yapma kesinlikleŞimdi birazcık anlatayım kendimi..
1 buçuk yıllık evliyim 26 yaşındayım bugün ilk defa pko teşhisiyle karşı karşıya kaldım..
Moralim şuan sıfır.. Tabiki inancım sonsuz ama insanız işte gözümden akan yaşlara engel olamıyorum..
Azıcık bu hikayemin ucundan tutacak olursak..
Ben liseye basladigimda yeni yeni regl olmustum yani bekarlığımda adet düzensizliğim vardı.. o zamanki doktorlarıma sormustum evlenirsem şayet birgün bebeğim olmasına engelmi bu durum.. yok dediler kesinlikle engel degil hic bi sorun teskil etmez dediler.. velhasıl ben yavaş çalısan yumurtaliklarimi duzenlesin diye verilen ilaclari ictim duzenli bi sekilde (Diane35 di ilacım) 6 aylık bi sure devamli icmistim ilacımı.. derken yavas yavas duzene girdim zaten üniverste mezuniyet derken evlenme zamanlarım geldi.. ve nişan dugun heycanimla epey kilo da vermistim cok da iyi olmustu takır takır regl oluyodum günü günüme.. taaaki bebek isteme aşkım iyice beynime vurana kadar..
Üzülme canım bendede vardı hem pcos hem polip hem esimde sorun tamam çok çaba sarfettim aşılama klomen catlatma iğnesi olumsuz sonuç aldım tam tüp bebek yaptircagim ay hamile kaldim kendliginden eğer Allah sana o bebeği yazdiysa vaktinide yazmistır sstres yapma kesinlikle
Doktorum onermedi kendim aldim. Hergun bir tane ictim inofolic combiydi benimkisi adet biter bitmez basladim
Yok kuzum suan bisey yapmiyorum zaten..
He bu arada maydonoz buhari yapmaya basladim 4 gün onu yapicam :) Sifa Rabbimden tabii hayirlisi..
Bu arada inofolic combi cok faydali gercekten zaten kendin alip icebiliyosun folik asit turevi bisey ama daha kapsamli gebelik oncesi faydali yani.. tek sıkntısı icinde 10 tane var ve 30-33 lira felan fiyati yani duzenli icmek biraz skntı :/
Amin canim Rabbim tez zamanda sana ve bütün olmayanlarada nasip etsinEvet aynen oyle canim benim inancim tam cok sukur.. insan uzuluyo istiyo iste zaman zaman aklina vuruyo :)
Ne guzel gelmis bebisin hayirli olsun Rabbim saglikla dogumunu nasip etsin insallah :)
bende yaptım onu bu ay adetten sona 3 gün birde yumurtlama günüme yakın yapıcam birde adaçayı yağı kullanıyorum akşamları soğan suyu içiyorum birde macun kullanıyorum ama bu ay olmuyacağınıda biliyorum öyle garip biey benimki:)
Amin canim Rabbim tez zamanda sana ve bütün olmayanlarada nasip etsin
çok teşekkürler cevabınız için benim 12.günüm artık etkisio lmaz bu aya sanırım kaç ay kullanmıştınız acaba?
Merhaba arkadaslar bisey sorucam sizlere.2.asilamam olucak haftaya.gonal f kullaniyorum.daha oncede kullandim dogal yollarlada denedik olmadi.1.asilamamda tutmadi.ama bana hep soyle yapiliyor;gonalf kullaniyorum yumurta takibim duzenli yapiliyor.15 ml e gelince yumurta 2 gun sonra catlatma ignesi vuruluyorum.ama 15 ml den sonra bidaha bakilmiyor.her seferinde boyle oldu.belkide 15 ml de kaliyor yumurta ve daha fazla gelismiyor.catlatma igneside ise yaramiyor bu yuzden.cunku 17 ml gerekli.acaba bakilmalimi 15 ml den sonra.size domtorunuz ne yapiyor acaba
15 ml olduktan 2 gun sonra vurduruyo catlatma ignesini.yumurtanin ise yaramasi icinde 17 ml olmasi yeterli.ama iste ya o iki gunde 17 ml e ulasmiyosa diye dusunuyorum.Canim 15 mm de igne vurulmasi erken degil mi ki acaba :/ ben klomen kullandigimda 20 mm oldugunda vurmustu igne.. ama ben asilama olmadim hic ve nasi oldugunu bilmiyorum kafani karistirmak istemem
15 ml olduktan 2 gun sonra vurduruyo catlatma ignesini.yumurtanin ise yaramasi icinde 17 ml olmasi yeterli.ama iste ya o iki gunde 17 ml e ulasmiyosa diye dusunuyorum.
selam kizlar
ben de pco hastasiyim 28 yasindayim ve ayrica tiorid bezlerimde yavas calisiyor ama duzenli ilac alimi ile denge saglaniyor cok sukur. Bu rahatsizliklar cocuk olmasini zorlastiriyor. 8 yillik evliyim henuz cocugum olmadi ve bir kac sene önce dusuk yapmistim cok kucuktu 6 haftalik. Haberim bile yoktu. Hic uzulmedim cunki en azindan hamile kalabildigime sukretmis tim. Genelde duzenli adet göruyorum bazen stres le beraber bozuluyor. Acikcasi simdiye kadar plan yapmadim esimle gelisi guzel oldu ne olduysa nezaman plan yapmaya kalksak birsey araya giriyordu. simdi tekrar yine karar verdik klomen kullanrak igne vurulmadan deneme yapicaz. Birdahaki aya hamile kalmaya caliscam. Tabiki duzenli diyet ve spor programi esliginde.
Rahatsizligi benim gibi olup klomen veya hicbir tedavi görmeden hamile kalan varmi cok merak ettim. özellikle klomen kullaniminda ignesiz hamile kalan varmi ? Aslinda tabikide kaderimizde varsa olur ama insan piskolojisi iste destek ariyor :)
Pko olup hamile kalan o kadar çok kişi var ki.. ben henüz hamile değilim olup olmayacağımızı da Allah biliyo tabi ki Rabbimden hayırlısı ama klomen başlaman iyi olmuş Can'ım desteksiz olmuyosa da çaresine bakmak lazım
dogru dedin canim Rabbim hayirlisini versin bakalim ne olacak :)
Sagol canim benim haklisin.simdi 17 ml olmus yumurtam.yarin tekrar kontrol var ve catlatma ignesi yapilcak.pazarteside asilama...dua edelim birbirimize17 ml olana kadar bakılmasını iste doktordan Can'ım..
Sagol canim benim haklisin.simdi 17 ml olmus yumurtam.yarin tekrar kontrol var ve catlatma ignesi yapilcak.pazarteside asilama...dua edelim birbirimize