- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.750
- 248
yeminle içimi karartınseker falan cıkmadıkı bende baktırdım hepsıne hormonlarda normla cıktı dur bkalım yaa belkı bsey olmaz
sana kesın pcos tanısı kondumu pekı ? ne kadar sure sonra duzeldıkı , adetlerın falanda duzeldımı artık yok dedıgındeBen en son doktora gittigimde pkos yok artik demisti cok sasirmistim hamile kalmistim hemde
canım boyum 165 kılomda 61 benım cokta fazla degıl aslında dımıCanım Kilo durumunu bilmiyorum ama kilolu kişilerde Kilo vermek önemli ölçüde düzene sokusyormus pko yu
once yumurtalıklara baktı pcos var dedı snra hormon testı aldı lh 9.1 fsh 5.5 cıktı lh fshdan yuksek cıktı yuksek cıktıgı ıcın pcos dedı dger butun hormonlar degerler ıyı cıktı sonrada o lh yukseklıgınınde zaten cok az bır oran oldugunu butun hormonların bırbırıyle dengelı oldugunu soyledı sekere guatra dger ureme hormonlarına baktı bu onemlı bır yukseklık degıl ılaca gerek yok dedı ama pcos var dedıolmadığı olmayacağı anlamına gelmez.
hormonlarınız normalse nasıl pcos tanısı konuldu.
pcos %99 hormonlarla tanı konulur %1 de yumurtalıkların ultrason görüntüsüyle kesin teşhis konur.
bundan hıc etkılenmeyenler hayat boyu duzgun hamıle kalanlar varmıs amabenim de endişelendiğim bir konu. doğum kontrol ilacı kullanıyorum, doktorum lens gibi düşün demişti. kullandıkça düzgün görürsün ama çıkardığın anda normale döner. kesin tedavisi yok maalesef
once yumurtalıklara baktı pcos var dedı snra hormon testı aldı lh 9.1 fsh 5.5 cıktı lh fshdan yuksek cıktı yuksek cıktıgı ıcın pcos dedı dger butun hormonlar degerler ıyı cıktı sonrada o lh yukseklıgınınde zaten cok az bır oran oldugunu butun hormonların bırbırıyle dengelı oldugunu soyledı sekere guatra dger ureme hormonlarına baktı bu onemlı bır yukseklık degıl ılaca gerek yok dedı ama pcos var dedı
vala içimi rahatlattıncanım sakin ol önce.
senin pcosun yok. pco var.
kardeş bunlar. pcos olman için lh/fah oranının enaz 3 olması lazım.
yani fshın 5ya lhın 15-16 gibi
pco küçük küçük kistler kendi olulur kendi kayvolur üremeni falan etkilemez.
vala içimi rahatlattınbu arada sen baya bu konuda bilgilisin bunun nedeni nedir gerçekten güzel bilgiler veriyorsun ;-)
Allah inşallah sifasını versin kardeşim hayatta herşey düzelir inşallah buda düzelir zor gerçekten ya kolay degilyılda 2 kez regli olup onlarda enaz 40 gün sürdüğü için çok kadın doğumcu gezdim.
21 yaşında anca buldular neolduğunu.
pcos :) çok araştırma yaotım öok konuştum drlarla öğrendim.
Ortalamaya göre 10 Kilo falan var canım. Sen yine de biraz vermeye çalış. Çünkü diyetisyenim pcos için kilonun çok önemli olduğunu söylemişti banacanım boyum 165 kılomda 61 benım cokta fazla degıl aslında dımı
Kendiliginden iyilesme ihtimali yok.
Şansina bu ara duzenli goruyosun adetini.
Uzulme cocugum olmaz diye, doktor kontrolunde gayet saglikli bi sekilde hamile kalabilirsin, şekil A ben :)
Hayirdüzensiz adet goruyodum bu yuzden hamile oldugumu bile anlayamadim uzun bi süre.cevremde pco ile cok hamile kalan var bence takintili haline getirme. Ben evlendigimin 2.ci ayinda ogrendim pco oldugumu 8 inci ayina kadar agladim sonra olmuyorsa olmuyo diyip aklimdan cikardim o ay hamile kalmisim :) hic uzulme kafanada
takmamaya calis
bal gibi geçer örnek ben...! Üniversitede kıllanma sonucu dr a gitmiştim veee pco idim. ve ben ilaç kullanmaı reddettim. buna rağmen evlenene kadar 18 kilo falan verdim. bu süreçte hiç kontrole gitmedim. pco olduğum için gebe kalmayacağımı düşünüp rahat rahat davrandık. Fakat hiç beklemediğim bir anda hamile idim. doktora gittim durumumu anlattım. bebeğe baktığında sende pco die birşey kalmamış. Rahmin tertemiz dedi... şuan 15 aylık bir oğlum var...oğlum için bir maşallahınızı alırım hanımlar
kilo vermeden önce cok düzensizdi 40-60 güne kadar çıkıordu. kilo vermeye başlayınca inanılmaz bir hızla düzeldi. hatta o dönem normalde hiç acı hissetmeyen ben inanılmaz ağrılı adetler geçirdim. belkide vücudum kilo verme sürecinde kistleri attı.. bilmiorum41kere masallah cnm.pekı reglın nasıldı cnm mesela benim suan ılaç almADAn gelmıyor
kilo vermeden önce cok düzensizdi 40-60 güne kadar çıkıordu. kilo vermeye başlayınca inanılmaz bir hızla düzeldi. hatta o dönem normalde hiç acı hissetmeyen ben inanılmaz ağrılı adetler geçirdim. belkide vücudum kilo verme sürecinde kistleri attı.. bilmiorum
suan o durumdayım 60gun oldu hala regl olmadım.72kıloyumpekı sen kactan kaça dusmustun cnm?
benim boyum 1.70 falan. kilom o dönem 82,5 idi. evlenene kadar 64 falan oldum. bir ara 62'e kadar düştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?