pcos kendiliğinden geçermi

GozdeRdvn

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
26
1
16
kızlar doktor bana pcos tanısı koydu yıllardır adetlerım duzensız cok kafama taktım kafama taktıkça dahada kötu oldu son zamanlar takmamaya basladım son 4 aydır duzenlı adet oluyorum acaba duzelmıs olabılırmı yada hersey kafadamı bıtıyor sızce ? pcos olupta tedavısız hamıle kalanlar yada ıyıleşenler varmı aranızda?

Pco geçmez tedavisi yok.benimde adetlerim düzensizdi ve tedavi gormeden hamile kald cok şükür :21:darisi tum isteyenlerin basina...

Pco geçmez tedavisi yok.benimde adetlerim düzensizdi ve tedavi gormeden hamile kald cok şükür :21:darisi tum isteyenlerin basina...
amın ınsallah ben nisanlıyım evlenınce bebk olmaz dıye korkuyorum acıkcası doktorlarda pcos en fazla basarı saglanan grup korkma dıyorlar ne bıleyım ınsan korkuyor :( sizin adetlerınız duzene gırmısmıydı hamıle kalmadan once

Kendiliginden iyilesme ihtimali yok.
Şansina bu ara duzenli goruyosun adetini.
Uzulme cocugum olmaz diye, doktor kontrolunde gayet saglikli bi sekilde hamile kalabilirsin, şekil A ben :)

amın ınsallah ben nisanlıyım evlenınce bebk olmaz dıye korkuyorum acıkcası doktorlarda pcos en fazla basarı saglanan grup korkma dıyorlar ne bıleyım ınsan korkuyor :KK43: sizin adetlerınız duzene gırmısmıydı hamıle kalmadan once

Hayir :( düzensiz adet goruyodum bu yuzden hamile oldugumu bile anlayamadim uzun bi süre.cevremde pco ile cok hamile kalan var bence takintili haline getirme. Ben evlendigimin 2.ci ayinda ogrendim pco oldugumu 8 inci ayina kadar agladim sonra olmuyorsa olmuyo diyip aklimdan cikardim o ay hamile kalmisim :) hic uzulme kafanada
takmamaya calis

Hayir :KK43: düzensiz adet goruyodum bu yuzden hamile oldugumu bile anlayamadim uzun bi süre.cevremde pco ile cok hamile kalan var bence takintili haline getirme. Ben evlendigimin 2.ci ayinda ogrendim pco oldugumu 8 inci ayina kadar agladim sonra olmuyorsa olmuyo diyip aklimdan cikardim o ay hamile kalmisim :) hic uzulme kafanada
takmamaya calis
Sağol gerçekten içimi rahatlattın ben duyduğundan beri durmadan bebeğim olmazsa diye takıntı yapıyordum artık yapmiycam ;-D

Pcos tedavisi olmayan bi rahatsizlik ama bu demek diil ki cocugun olmaz. Aksine tup bebekyonteminde fln basari sansi cok yuksek cunku cok yumurta uretio vucudun ama catlatamio aslinda o yumurtalar bi catlasa ooo cok dogurgan oluruz:KK48:

Sağol gerçekten içimi rahatlattın ben duyduğundan beri durmadan bebeğim olmazsa diye takıntı yapıyordum artık yapmiycam ;-D

Yapma tabi sen ne bakiyosun soylenenlere :KK49: ablamda uc ay once tup bebek yapti yumurta rezervi yetersizdi ve tutmadi.doktor ikinciyi denemeye bile gerek yok sans cok dusuk dedi ve suan 6 haftalik hamile.tibbin yetersiz kaldigi yerde Allah yardim etti :21:
Bende bu gece umut dolu yazilarimla forumu costuruyorum:KK53:

Son zamanlarda kilo vermissen adetlerin duzelmis olabilir ama gecmez be yazikki bende tedavi ile hamile kaldim cnm korkma yumurta rezervimiz saglam oldugu icin hamile kaliniyor. Sana tek tavsiyem kilo alma hatta ideal kilonun hep altinda kal.

aslında kızlar bazende kafada bıtıyor gercekten kafamıza takmayınca duzelıyor bıseyler sankı bırde su bıtkısel yontemler bence gercekten ılaclardan daha etkılı soğan kuru aslanpencesı falan

Yapma tabi sen ne bakiyosun soylenenlere :KK49: ablamda uc ay once tup bebek yapti yumurta rezervi yetersizdi ve tutmadi.doktor ikinciyi denemeye bile gerek yok sans cok dusuk dedi ve suan 6 haftalik hamile.tibbin yetersiz kaldigi yerde Allah yardim etti :21:
Bende bu gece umut dolu yazilarimla forumu costuruyorum:KK53:
en guzelı umutsuz olunca hersey dahada kotuye gıdıyor umudumuzu yıtrmemek moralı yuksek tutmak sart ;)

Son zamanlarda kilo vermissen adetlerin duzelmis olabilir ama gecmez be yazikki bende tedavi ile hamile kaldim cnm korkma yumurta rezervimiz saglam oldugu icin hamile kaliniyor. Sana tek tavsiyem kilo alma hatta ideal kilonun hep altinda kal.
kılo vermedım aslında cok fazla kıolm yok benım aslında hanı kılolu degılım ırı bırıyım ama kılo vermedım ama son zamanlarda stres yapmamaya kafama takmamaya basladım umursamadım artık braz belkı oda etkılemıstr stres herseyın basında :(

Tedavisi var. Once kilo veriyorsun. Karbonhidrat , paketli seyler ve sekerden uzak duruyorsun. Gunlul yuruyus yapiyorsun. Sogan kurunu uyguluyorsun.

arkadaşım "sendrom" bu hastalık değil yani etkileri azaltılabilir ama tedavisi yok.
hayat boyu seninle. ergenlikte, üreme çağında menopozda .

sen regli olamıyosun ya olamadıkça kilo alıyosun, aldıkça regl aralığı uzuyo bu böyle ni kısır döngü.

çocuk ? burdaki asıl problem yumurta sayının fazla olması oyüzden regl olamıyosun çünkü heray enaz 2,3 yumurta birbiriyle savaş yapıyo bende çatlıycam işte diye.

35ten sonra regl aralığı kısalıyo çünkü yumurta sayın düşüyo . normal bi kadın 35te hamile kalması zordur pcosta daha kolay.

daha geç öenapoza girersin. ama bu regli gecikmesinden rahim duvarı kalınlaşır buda rahim kanseri riski demek.

hormonal bozuklukların olur tiroid kaçınılmaz son mesela.

şeker hastalığı da kaçınılmaz son 20lerde çıkmasa 30larda oda olmadı 40larda muhakkak olucak.

yani bu bi hastalık değil sendrom kendisi zararsız etkileri zararlı.

arkadaşım "sendrom" bu hastalık değil yani etkileri azaltılabilir ama tedavisi yok.
hayat boyu seninle. ergenlikte, üreme çağında menopozda .

sen regli olamıyosun ya olamadıkça kilo alıyosun, aldıkça regl aralığı uzuyo bu böyle ni kısır döngü.

çocuk ? burdaki asıl problem yumurta sayının fazla olması oyüzden regl olamıyosun çünkü heray enaz 2,3 yumurta birbiriyle savaş yapıyo bende çatlıycam işte diye.

35ten sonra regl aralığı kısalıyo çünkü yumurta sayın düşüyo . normal bi kadın 35te hamile kalması zordur pcosta daha kolay.

daha geç öenapoza girersin. ama bu regli gecikmesinden rahim duvarı kalınlaşır buda rahim kanseri riski demek.

hormonal bozuklukların olur tiroid kaçınılmaz son mesela.

şeker hastalığı da kaçınılmaz son 20lerde çıkmasa 30larda oda olmadı 40larda muhakkak olucak.

yani bu bi hastalık değil sendrom kendisi zararsız etkileri zararlı.
yeminle içimi karartın :-) seker falan cıkmadıkı bende baktırdım hepsıne hormonlarda normla cıktı dur bkalım yaa belkı bsey olmaz :-)

Bende de varmış pcos, oldukça zayifim, iki kizim var kolay hamile kaliyorum, hatta hemen kalıyorum ama adet olamiyorum deli gibi yumurtalıklarım sanciyor , patlayacak saniyorum...40 45 günde adet olursam mutluyum... İki ayı buluyor, geçiyor, can sıkıcı bir durum....
Bu ay bilumum yan etkilerini yasadigim için çok dertliyim

Bende de varmış pcos, oldukça zayifim, iki kizim var kolay hamile kaliyorum, hatta hemen kalıyorum ama adet olamiyorum deli gibi yumurtalıklarım sanciyor , patlayacak saniyorum...40 45 günde adet olursam mutluyum... İki ayı buluyor, geçiyor, can sıkıcı bir durum....
Bu ay bilumum yan etkilerini yasadigim için çok dertliyim
hersey allahtan umudumuzu kaybetmemlıyız doktorlar bıle bazen yetersız allah c.c şifamızı versın ılerıde ne olacagını bılemıyoruz bı baktın duzelır gercekten Allah ne umutsuz denılen kısılere sıfa verıyor bole dusunuyorum ben sende bole dusun bole dedıkce zaten duzelıyo

Canım Kilo durumunu bilmiyorum ama kilolu kişilerde Kilo vermek önemli ölçüde düzene sokusyormus pko yu

Back