• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco'lular size de tedavi sürecinde glucophage tarzı şeker ilacına başlandı mı?

maldiv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
146
0
46
Adana
arkadaşlar ben pco'luyum.şimdi tüp bebek tedavisine başlanacak.doktor pcolu olduğum için annemde de şeker olduğu için glucophage diye bir şeker ilacına başladı.şekere yatkınlık oluyormuş pcolularda.gebeliğin de ilk 4 ayında devam edeceğimizi söyledi.ama dahiliye doktoru bu uygulamayı onaylamadı.hele gebelikte bu ilacı kullanamazsınız dedi.sizde böyle bir uygulama yapıldı mı?kullandınız mı?yardımcı olun lütfen!!

ben tam kullanmaya baslamıstım
bi 10 gün falan kullandımm
hamile oldugumu ögrendim ve bıraktım
doktorda bırakmamın dogru oldugunu soyledi :34:

ya bana gebelik oluşsada devam edicez dedi,dahiliye doktoru olmaz öyle şey gebelikte bu ilaç kullanılmaz dedi :(

PKO hatalarındaki şeker toleransından dolayı gebelik oluşmadığı gerçeği vardır ve pko lu bir hasta gebelik isterse gebe kalamazda 1 yıl kadar doktor ilk olarak tedaviye bu şeker haplarıyla başlar şeker toleransını dengelemek gebe kalabilmek için taki gebe kalırsan bırakabilirsin.tedavinin ilk aşamasıdır bu bir sorun teşkil etmez bende bir pko luyum umudunu kaybetme benim bir oğlum oldu çok yol katettik ama hayırlısı allahtan unutma.

bana da verdi doktorum glifor benim kisi ama şeker hastalığı olmabilme ihtimalinden dolayı değil yumurtalıklara iyi geliyormuş nedenini bilmiyorum doktorlarda bilmiyormuş internetten okuduğum kadarıyla yani yumurtalıkları güçlendiriyormuş benim doktorum onun için verdi bana hatta eczacı sorarsa şeker hastası mısınız diye evet de dedi yoksa vermezler yumurtalıklar için dedi ama ben kullanmıyorum yan etkileri olur diye o ayrı bi konu ama kullanılmalı diye düşünüyorum başlicam artık yoksa doktorum yazmazdı demi yani:44::54:

Back