Pco ve kadın doğum doktorunun tavrı

Mavilibulut

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2019
288
175
103
Merhaba herkese. Okumanız ve fikirleriniz benim için çok önemli Bu gün kadın doğumdan kontrole gittim pco var bende. Çocuk istiyoruz doktor bi süre deneyin olmazsa öylelikle tedavi başlayalım demişti aradan 1 sene geçti farklı bi doktora gittim ısparta şehir hastanesinde ve aynı anda iki kişiyi alıyodu kadın. Birini arkada muayene edip o giyinip hazırlanırken diğer hastayı alıp onu dinliyor o böyle decam ediyor döngü. Beni rahatsız eden şey kontrolden sonra içeri aldığı kişinin yanında rahat olarak konuşamam ve beni bilgilensirmemesi tedavi ile ilgili olarak. Direk reglin 3 cü günü gel desi. Tedavi nasıl olacak anlatırmısınız dedim çatlatma iğnesi yapacağız dedi ve bilgim yok zaten sinir olmuş vi şekilde ayrıldım. Öncelikle ısparta için pko üzerine tanıdığınız iyi bir doktor varmı ve bu süreç ile ilgili desteklerinizi esirgememeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim...

Maalesef devlet hastanesinin genel sorunu bu.bende asilama oldum devlette her kontrole gittigimde 5 kisi aliyolardi iceri.adetinin 3.gunu hormonlara ve yumurtalara bakacaktir muhtemelen o yüzden cagirmistir.ama catlama sorununun olup olmadigini bilmeden neden catlatma iğnesi yapiyor direkt onu anlamadim

Yumurta takibi yapılacak heralde.o arada da yumurtanın büyümesi için iğne veriyorlar.yeterli olgunluğa eristiginde de çatlatma ignesi ve ilişki önerisi:) ilk yapılan tedavi bu zaten.çok da kafaya takmayın.sadece guvendiginiz,rahat edeceğiniz bir doktor ile başlayın bu sürece.

Nacizene tavsiyem cok sağlıklı beslen. Hamurişini kes tamamen. Ekmek yerine tam buğday ekmeği kullan. Tatlı vs cok tüketme (bitter çikolata hafta bir belki) kahvaltıda bol bol yeşillik söğüs vs ye. Avakado ye. Ağır pco yum ben. Tüp bebek yapmaya hazırlanırken yukarıda saydıklarımı yaparak hamile kaldım. Pconun tuhaf Bi döngüsü var ve sadece beslenme ile kırılıyor bu döngü. Benim tesadüf oldu. Genç kızlığımdan beri doktor doktor gezdim. Çaresi beslenme imiş

Sizi iki kisi almislar .3 4 hatta 5 kişiyi alan drlar oluyor .Cevremdeki çoğu insan bundan şikayetçi. Zaman ayirmiyorlar yoğunluktan ama hakkiyla bilgi de vermiyorlar .Nacizane tavsiyem bir yolunu bulup, araştırıp ozelde iyi bir dr a gitmeniz

Iste bu yuzden devlet hastanelerine gitmiyorum.Bir sekilde butcemi zorlayip ozele gidiyorum.Her an doktora,hemsiresine ulasip mesaj atabiliyorum.Yeri geliyor onlar ariyor..Herneyse.Internetten arasirin sehrinizdeki iyi doktoru.Yorumlari okuyun.Birseyler siz arastirin.1 sene geciyor ve adetin 3. Gunu cagirmasinin sebebini bilmiyorum diyorsunuz.Bu da garip ama kusura bakmayin da.

Sordum ama hormon ya da yumurta takibi demedi araştırıyorum bakalım. Ama çok hoş değil öyle olması gün yapan teyzeler gibi

Bilmiyorum farklı bi doktor görüşü istemiştim ama bu kadar umarsız davranmasını beklememiştim. Bilgimin olmaması beni süreçle bilgilendirmesi gerekirdi sizin şu açıklamnızdan daha zor olmasa gerek çok üzüldüm ama bana büyütmekten bahsetmedi 3 cü gün iğne dedi sorduğumda çatlatma iğnesi dedi direk

Her doktora saygım sonsuz ancak jinekolojik veya dis ile ilgili bir sorunum varsa tercihim her zaman özel muayenehanedir. Daha az hasta olduğu için daha hassas davraniyorlar mahremiyet konusunda. Bence bir ozel hekime gorunun.

Beslenme için cuma günü bi diyetisyene gideceğim inşallah bende duymuştum daha önce ve kendim bi kaç kilo verdiğimde bi nebze düzelmişti ama artık veremiyorum bu gün kan verdim değerlerime göre bi diyet uygulamayı düşünüyorum tabi bunu doktor öneremedi bile başından savdı resmen çok sinirlendim kendime çok kızıyorum tepki gösterseydim diye adınıza çok sevindim gerçekten sağlıkla büyünsün çok sevindirdi durumunuz beni

Her doktora saygım sonsuz ancak jinekolojik veya dis ile ilgili bir sorunum varsa tercihim her zaman özel muayenehanedir. Daha az hasta olduğu için daha hassas davraniyorlar mahremiyet konusunda. Bence bir ozel hekime gorunun.
Daha önce özelde gittim bi doktorum vardı ama gitmiş başka bir doktora gittim yine ama hiç faydalı değildi evet pco var dedi ve gönderdi öyle olunca doktor arayışına girdim şehir hastanesinde iyi doktorlar varmış diye duydum gittim ve hüsran özel develet ya da bireysel klinik o kısmı önemli değil sadece bilgili bir doktor arıyorum. Bu konuda da en geniş bilgiyi burdan bulabileceğim için soluğu burda aldım daha geniş kitleye hitap ediyor malum

ben pco ile asilama sonucu hamile kaldim
yardimci ilaclar yada igneler kullanilmadan yumurta takibi yapilmadan direk catlatma ignesi vurulduguna hic sahit olmadim
adetin 2 veya 3.gunu gidilir muayene yapilir yardimci ilaclar la yumurtaliklar uyarilibu surede 2 gunde bir kontrole gidilir kac yumurta gelismis kaci istenen buyukluge ulasmis asilama isleminde devlet en fazla 2 tam gelismis yumurta ile isleme izin veriyor çogul gebelikleri (3 4 5) onlemek amacli
yumurtalar istenen buyukluge ulastiginda catlatma ignesi yapilir catlatma ignesinden yanlis hatirlamiyorsam 12 saat sonra asilama islemi gerceklestirilir

Başka doktora gitmeden bu öneriye kulak asmayacağım teşekkür ederim. Ben bebeğim olsun istiyorum . Allah isteyen kimseyi aratmalık etmesin ama moralim çok bozulmuştu çok teşekkürler. Peki bu hamile kalma süreci ne kasar uzun sürdü yıpratıcı mı oldu

ben 2.5 sene kadar ugrastim yanlis drlar yanlis tedaviler
evet zor bir surec kullanilan her ilac hormonlara horon teptiriyor birazda sizin psikolojinizin saglamligiyla alakali
ama sunu ssoyleyim ben her islemde okadar kendimi inandirdimki psikolojik olarak kusmaya bile baslamistim hamile olduguma okadar inaniyodum yani en son islemde oldu oldu olmadi tatile gidecegim bir dahada tedavi demeyecegim dedim diger islemlerde hep yattim 9 aylik hamile gibi agir agir yurudum sonuncusunda hastaneden cikip eve gelip temizlik yaptim 15 gun hic dusunmedim o asilama tuttu :))
bir ara dogu turkistan dernegine falan evlatlik alabilirmiyim diye mail attigim bile oldu yani
size tek tavsiyem sartlanmayin psikolojinize sahip cikin

Devlet hastaneleri böyle maalesef.
Ben de pcoluyum. Öncelikle kiloluysan , kilo vermeye çalış. Kilo verince kendiliğinden bile olabilir.

İlk tedavi yöntemi ilaç tedavisidir. İlaçla yumurtaların geliştirilecek.sen ilacı kullanırken Doktor , şu gün gel , bu gün gel diye seni çığırıp yumurtalarının büyüklüğünü takip edecek. Yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi yazacak sana. Eczaneden alıp göbeğinden iğneyi yapacaksın doktorun dediği zamanda. İğneden sonra şu zamanlarda şu sıklıkta ilişki olsun falan diyecek doktor.

2. Yöntem iğne tedavisi. Tüm süreç ilaç tedavisiyle aynı. Tek farkı yumurtaların ilaçla değil iğneyle büyüyecek. İğneyi sen yapacaksın göbeğine. Yapamam dersen doktorun yazacağı reçete ya da raporla acilde falan yapabilirsin.(ben kendim yapıyordum.) Yine yumurta takibi için çağıracak seni falan. Bu arada iğne tedavisinde iğneleri alman için doktor rapor çıkaracak sana. Pahalı iğneler. Devlet bi kısmını karşılıyor. Ben raporla, 2 kutu kalem iğne ve bi çatlatma iğnesine 450 tl verdim.

3. Yöntem aşılama. Yine yukardaki süreçlerle aynı. Yumurtalarının büyümesi sağlanacak iğne ya da ilaçla. Ancak bu yöntemde ilişki yok. Eşinin spermleri alınacak . yıkama denen bi işlemle en iyi spermler toplanacak ve çatlatma iğnesinden 1-2 gün sonra , spermler senin rahmine bırakılacak. Aşılama işlemi iğnelerle falan 1000 lira tutar diye düşünüyorum .

3. Yöntem tüp bebek. Süreç hemen hemen aynı yine. İğnelerle yumurtaların geliştirilecek. Yeterli olgunluğa geldiklerinde küçük bi ameliyatla yumurtalar toplanacak. Eğer gerekiyorsa toplama işleminden sonra doktorun yönlendirmesiyle tüplerine , rahmine falan bakılacak bazı işlemlerle . Bu arada eşinden de spermler toplanacak. Senden alınan sağlıklı yumurtalarla dölleme işlemi yapılacak . Sağlıklı embriyolar rahmine (tüplerine de olabilit) yerleştirilecek . Birden fazla embriyo elde edildiyse bi kaç tanesi yerleştirilirken diğerleri saklanacak . İlki tutmazsa saklananlar kullanılacak. Tüp bebek pahalı tabii. Devletin karşıladığı hariç bi 7-8 bin kaliyo sana.

Umarım karışık olmamıştır . Aklına takılan bi şey olursa sorabilirsin. Allah yardımcın olsun. Inşallah ilaç tedavisiyle hamile kalırsın.

Ücret bilgisi de vermeye çalıştım ama bunlar değişebilir. Devletde ücret nasıl olur bilmiyorum. Ben özele gidiyorum .

Devlette en fazla 2 yumurta ile aşılama yapılıyormuş. Yukarda biri yazmış. Özelde böyle bi şey yok. Benim 20 yumurtam oluştu iğne tedavisi ile . Doktorum tüp bebeğe geçip yumurtlarını toplayalım dedi. Ben daha yeni başladığım için tedaviye , tüp bebeğe geçişi kabul etmedim . 20 yumurtaya rağmen olmadı tabii. Yumurtalar birbirini engellemiş.

Canım adetin 3. Günü gideceksin. Clomen yada benzeri ilaç verecek. Belli aralıklarla yumurta büyüyor mu kontrol edecek. Sonra eşinizi de çağırıp sperm alacak. Muhtemelen adetin 13-14. Günü aşılama yapacak. Her gittiğinizde sorarsınız. Tedaviniz hayırlı olsun.

Bu arada canım diyet ve sporla hamile kalabilirsin. Kilon yoksa bile sağlıklı beslenme şekeri ve vücudu dengeliyor. Lütfen ihmal etme. Birçok tanıdığım spor ve diyetle hamile kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…