• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco tanısı koyuldu...

Kikuchi-kun

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
443
164
23
26
Sekiz aydır Rabbimin izniyle v gayretiyle cabaliyordum. Ama kızlar sebebi buymuş . Yardım edin nolur nasıl astinis nasıl ? İlacın yanında yapabileceğim birşeyler var mı?

Merak etme ys halledilmicek birsey degil..
Kacinci evredesin?
Kilona dikkat ediceksin
Beslenmene dikkat ediceksin
Gerekirse glifor vs alicaksin
Yum. Ilacindan yardim alirsin
Hormonlarinda herhangi bi sorun yoksa allah nasip etmissse olur bi sekilde
Adetin filan duzenlimi?

Merak etme ys halledilmicek birsey degil..
Kacinci evredesin?
Kilona dikkat ediceksin
Beslenmene dikkat ediceksin
Gerekirse glifor vs alicaksin
Yum. Ilacindan yardim alirsin
Hormonlarinda herhangi bi sorun yoksa allah nasip etmissse olur bi sekilde
Adetin filan duzenlimi?
Onceki.muayneyi normal yapti ultrasonla. Bisey görmedi hormonlar iyi dedi. Başka bişey için tekrar gittim alttan bakınca kitleleri gördü iste . Kilom da elli kiloyum. Boyum 157 normal yani sanki boyuna göre .Adetim düzensiz evre olarak söylemedi bişey. Adet ol beşinci gün ilacı kullanmaya başla . Bitince gel dedi.

• Beğen
Reactions: H M
Onceki.muayneyi normal yapti ultrasonla. Bisey görmedi hormonlar iyi dedi. Başka bişey için tekrar gittim alttan bakınca kitleleri gördü iste . Kilom da elli kiloyum. Boyum 157 normal yani sanki boyuna göre .Adetim düzensiz evre olarak söylemedi bişey. Adet ol beşinci gün ilacı kullanmaya başla . Bitince gel dedi.
Anladim cnm kafana takma bnu cok ilk aydan kalanlar bile var. Kilonda iyiymis zaten dogustan yumurtaliklsri buyuk olanlari incileri (kistleri)olurmus boyle..
Kiloda ilerletiyor tabi şekerli seyler cok fazla tukrtme bu kistler sekerden besleniyor guzel insulinden yani.
Doktorunu dinle takip et kendini.. belki arada da kendiliginden yumurtuluyorsundur.. esinde de problem yoksa bekletebilirde bekletmeyebilirdw Allah bilir..

Sekiz aydır Rabbimin izniyle v gayretiyle cabaliyordum. Ama kızlar sebebi buymuş . Yardım edin nolur nasıl astinis nasıl ? İlacın yanında yapabileceğim birşeyler var mı?
pcolular adına sana hoşgeldin diyorum :) geçmiş olsun üzülme canım en kolay tedavi edilen hastalık bu..kesinlikle soğan kürü diyorum sana..sekiz ay sonra soğan kürüyle gebe kalmıştım

Anladim cnm kafana takma bnu cok ilk aydan kalanlar bile var. Kilonda iyiymis zaten dogustan yumurtaliklsri buyuk olanlari incileri (kistleri)olurmus boyle..
Kiloda ilerletiyor tabi şekerli seyler cok fazla tukrtme bu kistler sekerden besleniyor guzel insulinden yani.
Doktorunu dinle takip et kendini.. belki arada da kendiliginden yumurtuluyorsundur.. esinde de problem yoksa bekletebilirde bekletmeyebilirdw Allah bilir..

Allah razı olsun canım sağol. Dua bekliyorum :*

• Beğen
Allah razı olsun canım sağol. Dua bekliyorum :*
Mubarek cuma gunu Allahim herkesin skntisini gidersin.. sende et insallah.. soğan kürünü yap ama diger arkadasinda dedigi gibi.. pcoya iyi geliyor benm sorunlsrim farkli oldugu icin vakti gelmemis olamdi ama faydasini cok gordum saglik anlaminda..

Pco kısırlık değildir.
Adet düzensizligine, kolay kilo alımına sebep olur. Bazı kişilerde tuylenme ve sivilcelenme de yapıyormuş.
Ben de 13 yaşından beri Pco luyum. Adetlerim hep düzensiz..
2 yaşında bir oglum var şimdi ikinciye hamileyim. İlki tup bebek ikincisi doğal yoldan oldu.
Yani olmaz diye birşey yok.
Bu dert bize verildiyse vardır bi hikmeti :)
Dermanı da var..
Sağlıkli beslenme, düzenli spor ve stressiz yaşam ile çok güzel sonuçlar alınır. Doğal yoldan gebelikte mümkün.
Adetleriniz kaç günde bir oluyor?

Allah razı olsun canım . Sence ilacı kullanıp mi yapiyim kullanmadan mi
eğer bebek istiyorsan soğan kürünü direk dene derim ben kilonda çok güzelmiş hem..folik asit olarakda inofolic combi öneririm :) ikinci gebeliğimde de o vesile olmuştu :) tabi ikisinide kaybettim ama :( olsun gebe kalabildiğimi öğrenmiş oldum

Pco kısırlık değildir.
Adet düzensizligine, kolay kilo alımına sebep olur. Bazı kişilerde tuylenme ve sivilcelenme de yapıyormuş.
Ben de 13 yaşından beri Pco luyum. Adetlerim hep düzensiz..
2 yaşında bir oglum var şimdi ikinciye hamileyim. İlki tup bebek ikincisi doğal yoldan oldu.
Yani olmaz diye birşey yok.
Bu dert bize verildiyse vardır bi hikmeti :)
Dermanı da var..
Sağlıkli beslenme, düzenli spor ve stressiz yaşam ile çok güzel sonuçlar alınır. Doğal yoldan gebelikte mümkün.
Adetleriniz kaç günde bir oluyor?
Teşekkür ederim ilgin için. Benim ilk adet olduğun dönemler düzenli gibiydi sonra hepten boztu. Evlendikten sonra kırk elli otuz gün bile bulduğu oldu .hiç belli değil yani :(

eğer bebek istiyorsan soğan kürünü direk dene derim ben kilonda çok güzelmiş hem..folik asit olarakda inofolic combi öneririm :) ikinci gebeliğimde de o vesile olmuştu :) tabi ikisinide kaybettim ama :KK43: olsun gebe kalabildiğimi öğrenmiş oldum
İnofolik ı yazmasını istedim ama ana ilacın pco için olan dedi. Onu yazdı.

Mubarek cuma gunu Allahim herkesin skntisini gidersin.. sende et insallah.. soğan kürünü yap ama diger arkadasinda dedigi gibi.. pcoya iyi geliyor benm sorunlsrim farkli oldugu icin vakti gelmemis olamdi ama faydasini cok gordum saglik anlaminda..
Canım şimdi ben halen deniyodum bebek için alttan baksanmutlaka görürdü dimi? Soğan kürü yapsam şimdi bişey varsa düşükle falan sonlanabilir dimi

• Beğen
Canım şimdi ben halen deniyodum bebek için alttan baksanmutlaka görürdü dimi? Soğan kürü yapsam şimdi bişey varsa düşükle falan sonlanabilir dimi
Onun zamani var adet ol bittikten 2 gun sora başlayacaksin zaten. Ultrasonda gorunuyor hormon testinde lh hormonun fsh tan yuksek olmasi da bnu gosteiryor..
Lh hormonu yumurta salimini sagliyon hormon yuksek cikinca dogal olarak fazla yumurta fsh ta dusuk olunca ayni olmayinca catlamayan yumurtalar sonuc kist

Teşekkür ederim ilgin için. Benim ilk adet olduğun dönemler düzenli gibiydi sonra hepten boztu. Evlendikten sonra kırk elli otuz gün bile bulduğu oldu .hiç belli değil yani :KK43:
Ben 3-4 ayda bir olurdum. Endişe edip uzulmenize gerek yok. Stres yaparak daha da zorlaştırırsiniz :)
İnşallah Allah size ve isteyen herkese nasip eder.

Ben 3-4 ayda bir olurdum. Endişe edip uzulmenize gerek yok. Stres yaparak daha da zorlaştırırsiniz :)
İnşallah Allah size ve isteyen herkese nasip eder.
Ben de ufak çaplı bı düşük gecirdim. İki ay önce kadar sonra başka yerdeki kist kanama yaptı bu ay da bu ... Amin inşallah rabbim isteyen herkese hayırlisiyla gönlüne göre verir.

Onun zamani var adet ol bittikten 2 gun sora başlayacaksin zaten. Ultrasonda gorunuyor hormon testinde lh hormonun fsh tan yuksek olmasi da bnu gosteiryor..
Lh hormonu yumurta salimini sagliyon hormon yuksek cikinca dogal olarak fazla yumurta fsh ta dusuk olunca ayni olmayinca catlamayan yumurtalar sonuc kist
Aslında geçen gittiğimde hormonlarima bakarak normal demişti. Alttan muayen edinc gördü

Back