- 9 Temmuz 2012
- 2.814
- 2.062
- 333
- Konu Sahibi cennetyarim
-
kizlar bgn doktora gittim. sol da 13 ve 15 cm. yumurtalar. sagda pcos olmus yine. bu sekilde hamile kalan varmi
carsamba tekrar gidicm. sen ignemi kullaniosunCanim doktor ne dedi benimde aynen solda var sağda yok
carsamba tekrar gidicm. sen ignemi kullaniosun
iki yumurta olunca ikiz olma ihtimali yuksek diolar. dogrumu acabacanım tek igne vuruldu catlatma ignesi ondan sonra da ilişki günlerini takip edip Allahın takdirini bekliyorsun.
bennim iki tane degil tek yumurta oldu solda 19 mm
Kızlar bende nisan ayında doktora gittiğimde . Tüylenme kilo artılı yağlanma var mı diye sormuştu . Vardı hepsi .. sonraki ay gel tedavi başlayalım dedi .pco olduğumu nete kendim aradım buldum.. ve o ay diyetisyen yardımıyla 5-6 kilo verdim . Doktorun verdiği iltihap hapı ve fitili kullandım . Bir sonraki ay doktora gitmeye gerek kalmadan hamile kaldım çok şükür. Darısı sizin başınıza.
iki yumurta olunca ikiz olma ihtimali yuksek diolar. dogrumu acaba
doktorlar bazi pcoslulara gun asiri iliski vermis. yanlis hatirlamiyorsam 36 saat sperm rahim icerisinde kalabiliyor yaziyordi
yarin gitcm kontrole bakalim ne diyecekSen şimdi çatlama iğnesi vuruldunmu
Canım zevkle okudum aynı hikayemiz inşallah ben de senin gibi bir gün mucizemi görürüm malesef çok üzgünüm yıllardır bebek isteği ve olmayışı o kadar hırpalıyor ki beni benim için dua etmeni isticem ismim gamze ve çok üzgünüm uzun bir süredir artık test falan görmek istemiyorum hep hüsran hep hüsran.... eşim bu hafta tedavi olmaya karar verdi inşallah olsun benimdeArkadaslar merhaba :) Pko kelimesini yazınca hemencecik yazmak istedim belki burdaki anne adaylarının içlerini rahatlatırım diye.. Biraz uzun olacak ama okumak isteyenler için keyifli olabilir :)
Öncelikle kendimi tanıtayım ismim Nergis. Ve yaklasık 5aylık hamileyim. Gelelim Pko'lu hikayeme...
Kızlar ben kendimi bildim bileli yani ilk adetimden beri günlerim düzensizdi. Bazen 2 ayda 1 , bazen 3 ayda 1 oluyordum . Yanlış hatırlamıyorsam 18li yaslarda doktora gitmeye basladım. Testler, ultrason muayeneleri vs. Sonuc Polikistik Over .. Kıllanma, sivilce sorunlarımda eklenmişti. Nefret eder olmuştum kendimden. Doktorlar hemen doğum kontrol hapı vermişlerdi... bu haplarla kendimi 22 yasına attım . Düzenli olarak lazere gittim tüylerimden kurtuldum. Bu da bi başarıydı benim için. :) Ve şimdi ki eşimle tanışınca o yaşlarda ve evlilik konularını konuşmaya başlayınca insan ister istemez acaba cocuğum olacak mı diye düşünüyor.. Ki benim doktor raporlarımda hep 'Ağır PKO' tanısı vardı.... Neyse fazla uzatmayayım...
Yaş 24 olunca evlendim, eşimle hiç korunmadık ve yine adet düzensizliklerim devam ediyordu. yaş 26 olunca , 2 yıllıkta evliliğin bir bebişle süslenmesini istedik artık vakti gelmişti. istemeye istemeye doktor kontrolüyle doğum kontrol hapına başladım. 6 ay kullan gel yumurta takibine başlayalım dedi... 6 aylık süreç bitti, yumurta takibine başladık KLOMEN verdi doktorum... bu ilaç sayesinde yumurtalarım olgunlaşıyordu herşey tüm değerlerim olması gerektiği gibiydi hala PKO oluşum devam ediyordu ama en azından vucudum KLOMEN'e cevap veriyordu.. Bu sevindiriciydi.. Yumurtlama günüme kadar doktorumla sürekli istişare halinde olduk. Hatta tam zamanı bu aksam birliktelik olsun dedi... denedik... Ama testte tek çizgiyi görmek hayal kırıklığı yaratıyordu sürekli... Aslına bakarsanız fazla da kafaya takmadım sadece burukluk oluyordu içimde, sonucta Allah isterse olacaktı.. Ve bu sürecte esimde sperm hareketliliğin yok denecek kadar az olduğunu öğrendik.....
Resmen beynimden vurulmuştum o zaman. Eşim ayrı ben ayrı üzülmüştük. Ama pes etmek yok.... o ilaç kullanmaya başladı ben ne olacaksa olsun dedim ve klomeni bıraktım... kendiliğinden olacaksa olsundu. Esimin tedavisi yaklasık 4 ay sürecekti. O ilacını saati saatine içti kendine dikkat etti bende tamamen bosvermiş bir durumdaydım . böylelikle 2018in ocak ayına kadar geldim... En son Ocak ayının 29unda adet oldum... yine hüsraaann diye kendimi yemeye başladım normalde martın 1inde adet olmam gerekiyordu. beklemeye başladım. Çalışmalara devam ediyorduk ama umudum çok azdı tüp bebek düşünmeye bile başlamıştık. Hatta fiyat araştırması bile yapıyorduk....
Derkeeeenn ben Mart ayının 1inde adet olmayı beklerken olmadım..... Neyse dedim yine tuttu demekki adet düzensizliğim..O ara ağır bir grip geçirdim ses kısıklığına kadar giden bir grip... Acilde muayene olurken doktordan adet gecikmeme bağlı beta hcg testi de istemiştim.... Ama öylesine yani ilaç kullanacağım için sağlam olsun hamile olmadığımı duyayım diye... Sonuc beta hcg negatif.... hamile değilim.... Antibiyotikler iğneler havada uçuşuyordu... Böylelikle Mart ayının ortalarına doğru yaklaşmıştım... Hala adet olmamıştım. Ama sonucta kan testinin sonucunun da verdiği bi emin oluşla ben TARTUSAL içtim. yani biliyorsunuzdur bu ilaç adet söktürücü.... Bekledim 10 gün içinde adet olmalıydım.... Ama hala tık yoktu.... Mart ayının sonlarıydı hiç unutmam artık cinnet geçirmek üzereydim TARTUSAL bile işe yaramamıştı sanırım hormonlarım kafayı yedi diye kurup kaldırıyordum.
Bir pazar günü eşim gel sana test alalım belki de hamilesin dedi... Hiç ihtimal vermiyodum. dalga geçme be kan testinde de çıkmaz mı diye adamı tersliyordum. o dayanamadı gitti test aldı geldi... Ben umutsuz bir şekilde banyoda testi yaptım... Bi baktım çift çizgi........Hemde 2.çizgide tam belirgin.... Çığlık kıyamet.. İnanamıyodum test elimde evin koridorunda gezdiğimi hatırlıyorum :) Aklımı yitirmek üzereydim kan testi yapalı 3 hafta olmuştı nerdeyse. şimdi nasıl pozitif olabilirdi üstelik ovulasyon tarihim şubattı... biz martın sonuna kadar gelmiştik.... bu düşüncelerle soluğu doktorumun yanında aldım... 5 haftalık hamileydim. :)) Şoktaydım , inanın bunu yazarken hala başımdan geçenlere inanamıyorum. Grip olduğumda içtiğim antibiyotikler, adet söktürücü ilacım düşürürdü bebişi... ama o sımsıkı tutunmuş bana. şimdi 5 aylık hamileyim ve kısmetse kasımda doğum var. çokca uzun yazdığımın farkındayım ama başımdan gecenleri detaylıca anlatmak istedim arkadaşlar asla pes etmeyin , yok PKOymuş baska bişeymiş hiç takmayın kendinize dikkat edin gülümseyin ve daima pozitif oluuunnn :)
Kızlar bana bi yol gösterin normalde hiç olmazdı ama sürekli akintim var su gibi ve rahatsız oluyorum kaşıntı koku falan yok bi de bi süredir farklı bi yerdeyim dr gitme şansım pek yok malesef neden böyle oluyor anlayamıyorum sebebi nedir sizce korkmaya başladım kist yapışıklık falan mı var diye kasığımda ağrı da oluyor ara sıra sızlama ve batma tarzında reglin 13. Günü hamilelik yok yani :-(
Canım zevkle okudum aynı hikayemiz inşallah ben de senin gibi bir gün mucizemi görürüm malesef çok üzgünüm yıllardır bebek isteği ve olmayışı o kadar hırpalıyor ki beni benim için dua etmeni isticem ismim gamze ve çok üzgünüm uzun bir süredir artık test falan görmek istemiyorum hep hüsran hep hüsran.... eşim bu hafta tedavi olmaya karar verdi inşallah olsun benimde
Kızlar bugün yumurtlamışım ben şok hala demek ki düzene giriyorum yavaş yavaş... Inşallah iyi olurTatlım hiç endişelenme adetin 13. Günü akıntı çok normal bende hep oluyor yumrtlama belirtisi aynı zamanda sen yine de doktora git ve bebek tedavini ol
Amin gamzecim bende gizem . Ben de çok istiyorum tabi Allah in takdiri. 2.5 yıldır deniyorum hala
Kızlar bugün yumurtlamışım ben şok hala demek ki düzene giriyorum yavaş yavaş... Inşallah iyi olur
Canım ovulasyon testi varmış ablamda o verdi clearblue dijital direkt gülen yüz cikti biz yayladayiz simdi burda imkân yoktu sans isteAkınti bundan işte olabilir canım bu arada nerden anladın yumurtladigini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?