• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık pco lu ve başka problemli anne adayları buyrun

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Slm kizlar.27 yasnda 78 kiloyum.3 yillik evliyim.evlenmeden once adet duzensizliginden doktora gittigimde pko var ilerle zor gebe kalirsin tedavi gerektirir derlerdi hep uzulurdum.ilk cocuguma 3 aylik kontrol sonrasi tek seferde catlatma ignesiyle hamile kaldim.kizim 2 yasinda.ve suan 2 aylik hamileyim.ikincisi dogal yolla kendi haline oldu.dogumdan sonra adetlerim duzene girmisti.allahima sonsuz sukurler olsun.insallh dileyen herkese nasip olur.olmaz die bisey yok bol dua ve sabir.sizlere fikir olsun die yazdm

9.6 fsh prolaktin normal çıkmıştı adet olunca lh fsh için filan yine gitcem. Senin amh kaç ?
Hap kullanmadan lh 13 fsh 6 5 ay donra yaptirdim fsh 6 lh 6 cikti amh 6.5 cikti doktor iyi dedi duzelmis ama yinede dikkat etmek gerekiyo pilav beyaz ekmek pogaca portakal cikolata biraz uzak durmak lazim bunlardan insulini yukseltiyo

Hap kullanmadan lh 13 fsh 6 5 ay donra yaptirdim fsh 6 lh 6 cikti amh 6.5 cikti doktor iyi dedi duzelmis ama yinede dikkat etmek gerekiyo pilav beyaz ekmek pogaca portakal cikolata biraz uzak durmak lazim bunlardan insulini yukseltiyo
Benim amh için kan vermem tamda yumurtlama gününe denk gelmiş. Ben akıntıdan dolayı gittim doktora.Ultrasonla baktı yumurtan oluşmuş çatlıyo dedi. Çocukta istiyorum dedim kan istedi. Amhde verdim.Etkilermi acaba yumurtlama dönemi yükseltirmi?

Benim amh için kan vermem tamda yumurtlama gününe denk gelmiş. Ben akıntıdan dolayı gittim doktora.Ultrasonla baktı yumurtan oluşmuş çatlıyo dedi. Çocukta istiyorum dedim kan istedi. Amhde verdim.Etkilermi acaba yumurtlama dönemi yükseltirmi?
Normalde adetin 3 gunu yapilir bu testler canim ama ciksin doktorun baksin bakalim nedicek hayirlisi olsun

Normalde adetin 3 gunu yapilir bu testler canim ama ciksin doktorun baksin bakalim nedicek hayirlisi olsun
Hepimiz için canım. 2 yıllık evliyiz herkesten çocuk yokmu soruları duymaktan bıktım.Çocuklara hayran bi insanım zaten.Artık psikolojim bozuldu..

Kizlarr size bir sorum olacak 3 yildir adetlerimde azalma var ama adetlerim gununde oluyor 28 30 günde sivilcem ve tuylenmem yok sizce sorun ne olabilir

Hepimiz için canım. 2 yıllık evliyiz herkesten çocuk yokmu soruları duymaktan bıktım.Çocuklara hayran bi insanım zaten.Artık psikolojim bozuldu..
Insanlari takma cnm olsa sanki kendileri gelip bakicaklar sen kimseyi dusunme kendine odaklan tedavini aksatma bende 2yildir tedavi goruyorum allah elbet nasip edecek onemli olan pes etmemek

Merhaba kızlar ben gecen aylarda tahıl yaptırmıstım doktor polikistik over oldugunu söyledi. Degerlerim
TSH:1.35
FSH:8.71
PROLACTIN:10.74
LH:15.70
Bu şekilde 7 ay olacak olmuyor bend Ebu ay klomen İle yumurta takıbı ne baslamak için doktorla görüştüm adet oldum olacam bugun ya da yarın. Bu Degerlerim yuksek sevıye pko mu bana yardımcı olur musunuz

LH hormonu FSH dan yüksek o yüzden pco oluyor canım ama diğer hormonların güzel sıkıntı yok bir de bu değerleri reglinin 2.veya 3. günü mü yaptırdın başka bir tarihteyse yanıltabilir bu değerler o_O

Canim birsey sorucam benim fsh 7.26 lh 7.36 bu ne oluyor 3.gunu gittim
Pek bir fark yok canım benimde mesela aralarında böyle küsüratlar oynuyordu 5,6 fsh + 6,30 lh hormonu doktor sıkıntı yok stres yapma dedi önemli olan Lh hormonu Fsh hormonundan 2 kat fazla olursa pco ya işaret biraz sorun oluyor. Pco var bende de ama ultrason görüntüsünde var bir de tüylenme düzensizlikle var hormonlara etki etmiyor fazla çok şükür :dua: fsh 6 altı olduğunda süper diyorlar 6-10 arası gayet iyi demekmiş 10 sonrası yumurta rezervinde azalma var demek :kahve:

Evet 3. Gün yaptırdım peki cok mu fark yani cok mu dengesiz degerlerim
Pco hastalarında görünen bir şey lh hormonu fsh dan daha yüksek diğer hormonların güzel e2 göremedim o ne çıktı mesela ? doktorun daha güzel bir tedavi yöntemi ya da ne yapman gerekeni söyleyecektir canım ben olsam şuanda yaptığım gibi aslan pençesi ve hayıt tohumu içerdim hormonları dengeliyor :eğlence:

Insanlari takma cnm olsa sanki kendileri gelip bakicaklar sen kimseyi dusunme kendine odaklan tedavini aksatma bende 2yildir tedavi goruyorum allah elbet nasip edecek onemli olan pes etmemek
Öyle tabiki, eşimede dedim belki ilk seferde bebeğimiz olcak belki yıllar sürcek diye.Ama ne gerekiyosa ne kadar süre gerekiyosa hepsi yapılacak beklenecek.. eninde sonunda olacak inşallah..

Pco hastalarında görünen bir şey lh hormonu fsh dan daha yüksek diğer hormonların güzel e2 göremedim o ne çıktı mesela ? doktorun daha güzel bir tedavi yöntemi ya da ne yapman gerekeni söyleyecektir canım ben olsam şuanda yaptığım gibi aslan pençesi ve hayıt tohumu içerdim hormonları dengeliyor :eğlence:
E2 hormon tahıllı yapılmadı o ne işe ilgili oluyor

Baktım tahlil sonuçlarına tekrar o yapılmamış sadece bu degerlerle pco ya karar verilir mi acaba baska sorun yoktur denilemez yanı su an. Yarın gıdeceğim insallah ama klinik tahlil için baska yerde yaptırır muhtemelen

Back