Aynen öyle, bende senin gibi düşünüyorum pelin'im, pazar ürünleri barkodlu olursa pazarcı ürün birkaç hafta bozulmasın diye birtakım kimyasallar kullanacaktır.Ben soylenenlerin aksine pazarlarda satilan urunlerin daha dogal urunler oldugunu dusunuyorum sahsen. Ne pakete giriyorsa hileler o zaman basliyor zaten. Acikta peynirin omru bellidir kuflenir zaten satamaz kimse. Ama paketli ambalajlarin icindeki urun nasil bilemioruz.
Aynen oyle mune gidadaki hileler artacak bana kalirsa da. Hem tadina bakip aliyorsun pazardan paketli urunlerde boyle bir sansimizda kalmayacak. Marketten aliriz o zaman niye pazarlari tercih edelim kiAynen öyle, bende senin gibi düşünüyorum pelin'im, pazar ürünleri barkodlu olursa pazarcı ürün birkaç hafta bozulmasın diye birtakım kimyasallar kullanacaktır.
Buradaki köy pazarından ev yapımı tereyağ alıyorum, tereyağı 1 hafta içinde tüketmezsen küfleniyor, neden? Çünkü doğal, ev yapımı, paketli tereyağı 1 haftada küflenmiyor.
Keza peynirde öyle, şimdi ben bu uygulama yüzünden ev yapımı peynir, tereyağ alamayacağım
Aynen oyle mune gidadaki hileler artacak bana kalirsa da. Hem tadina bakip aliyorsun pazardan paketli urunlerde boyle bir sansimizda kalmayacak. Marketten aliriz o zaman niye pazarlari tercih edelim kiAynen öyle, bende senin gibi düşünüyorum pelin'im, pazar ürünleri barkodlu olursa pazarcı ürün birkaç hafta bozulmasın diye birtakım kimyasallar kullanacaktır.
Buradaki köy pazarından ev yapımı tereyağ alıyorum, tereyağı 1 hafta içinde tüketmezsen küfleniyor, neden? Çünkü doğal, ev yapımı, paketli tereyağı 1 haftada küflenmiyor.
Keza peynirde öyle, şimdi ben bu uygulama yüzünden ev yapımı peynir, tereyağ alamayacağım
Belki paket yapmadan barkodlarlar?
O daha vahim o zaman direkt urunleri barkodlayacaklar.
Elmaya portakala basarlarda peynire zeytine nasil yaparlar bilemiyorum. Pazarda satilan urunler belli zaten aslinda. Pazar konusunda uzman kadinlar hemen anliyor domates canakkale mi van miMesela gramaja göre üzüm plastik üstü açık kaseye konulur ya öyle de olabilir. Ya da Direkt barkod da olabilir (hani portakalların üstünde markası yazar ya küçük bi kağıtta öyle canlandı ilk başta gözümde)
Aslında güzel uygulama nerden gelmiş ne zaman gelmiş bilmek iyi olur, pazarda herkes çanakkale domatesi-izmir üzümü satıyor ama yalan mı doğru mu bilmiyoruz
Elmaya portakala basarlarda peynire zeytine nasil yaparlar bilemiyorum. Pazarda satilan urunler belli zaten aslinda. Pazar konusunda uzman kadinlar hemen anliyor domates canakkale mi van midusunce iyi niyetli aslinda ama iste uygulamada sikimti yasanabilir.
Evet maalesef doğal ürün diye olmadık şeyler satan köylülerde var, bizim pazarda da var o hilecilerdenmune hanım siz o babayı taıyorsunuz ama çoğu insan pazarda köy yapımı diye neler neler satıyor mesela konyanın bir ilçesinde pekmez kaynatırlar ama orda üzüm namına bişey yok sırf glikoz ve ambalajsız bidonlara koyarlar(doğal görünümü vermek için )
en güzeli madem tanıyorsunuz kendisiniden pazarda değil de bizzat alırsınız ya köyünden alırsınız yada rica edersiniz getirir
gerçi köylülerin ektiği tohumlara bile na kadar güvenebiliriz ki doğal ne kaldıki hayatımızdakaldığım köyde salça yaparlardı misler gibi sonra çoğalsın diye hazır salça alıp katarlardı
ne uğrastınız madem o kadar dedim ayrı ayrı kullanaydınızyabu sene kendi salçamı yaptım çok ısrar eden oldu ama asla katmadım çok saçma yap et hazır salça kat
Evet aynen benimde oyle bir sarkuterimci varEvet valla, zaten benim dert ettiğim kısım sebze meyve değil, pazardan aldığım peynir, tereyağ, yoğurt gibi ürünler.
Aldığım pazar tezgahı peynir, tereyağ, zeytin, zeytinyağı vb şarküteri ürünlerini kendi yapıyor, kendi bahçesinin zeytini, kendi ineğinin tereyağı, yoğurdu.
Mesela ben gidiyorum X baba bana sizin ev yapımı tarhanadan tartsana diyorum, teyzen pekmez kaynattı ondan da ister misin diyor, istemez miyim ver ondan da diyorum.
Dışardan alıp satmıyor ki, şimdi barkod olursa üretici olanlar ürünlerini pazarda nasıl satacak? Markalaşması gerekecek, o da sıkıntılı bir durum
Yoksa sebze meyve barkodlansın tamam ama ev ürünlerinde sıkıntı yaşayacağız.
Bizde nasiplenseydik, bu nedir şimdi nispet gibiYaşasın kaynanamın organik bahçesi
Yaşasın kaynanamın organik konserveleri
Yaşasın kaynanamın organik süt ürünleri
Yaşasın tembel gelin aus
Bizde nasiplenseydik, bu nedir şimdi nispet gibibahçenin adresini ver, ben gideyim ahhhh anammm çilekeş anammmm şimdiki gelinler sosyetikkkkk, tarla, bağ, bahçe bilmezler, anacım bir yardım edeyim demezler, hazırı bulunca önde atlarlar derim
Aaaaaa senin gibi gelinnn, püüüüü
Kadın atom karınca ile herkül karışımı mübarekYetişmediği iş yok .
Hakkımı yeme yazın bende bazen kiraz , şeftali toplamaya gidiyorum
Ama geçen bal kabağını kesip , buzdolabı poşetlerine koymadan öyle kabak gibiyollamış , bi daha olmasın dedim
(ay yazarken kendimi boğasım geldi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?