Tatlı Tarifi Pavlova (Beze Pastası)

Canfeb

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2018
18.424
55.167
548
Merhabalar,
Aslinda sizlere başka bir tarif yapacaktım ama sunumum sırasında ufak bir kaza olunca elimde kalan malzemelerle pavlova yapmaya karar verdim.

Yeni Zellanda mutfağının milli tatlısı olan Pavlova, ünlü Rus balerin Anna Pavlova’nın ülkeyi ziyareti sırasında yapılmış. İçi yumuşacık dışı kıtır kıtır büyükçe bir beze ve üzerine yerleştirilmiş krema ve meyvelerden oluşuyor.
Hadi geçelim tarifimize

Malzemeler

4 büyük yumurta akı

toz şeker 1.5su bardağı

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1çay kaşığı sirke
1cimdik tuz

Kreması için:
Kremsanti
Pinar labne

Üzerine portakal, muz, çilek, kivi gibi meyveler ve isteğe bağlı süsleme malzemeleri.
Yapılışı
Bir karıştırma kasesi içinde yumurta beyazlarını ve tuzu mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın.

Ardından mısır nişastası, vanilya özü ve sirkeyi ekleyip cirpmaya devam edin cirpicinin ucunda ibik gibi kaliyorsa tamamdır.

Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı istediğiniz şekli vererek dökün ben sıkma torbasiyla yaptim . Önceden 150 derecede ısıttığınız fırına verilmeye hazır! Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca 110 derecede pişirin.

Krema için labne ve kremsantiyi çırpın ve hazırlayın.

Fırından çıktıktan sonra soğuyunca krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.

Afiyet olsun
Ve sunum

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim
Ellerine emeğine sağlık canım Çok farklı bir lezzet olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Eline saglik merak ettigim bir tatli hic yemedim ve denemedim nasil acaba tadi goruntu cok guzel
Duydum ama ilk defa gördüm cnm ellerine sağlık
Çok farklı bir tarif, elinize sağlık

tadi beze gibi içi daha yumuşak, çok tatli olduğu için üstüne portakal çok yakıştı
Çikolatalı falan denemek isterseniz şekerini azaltabilirsiniz

Degisik bir lezzet ilk kez gördüm sunumda şahane ellerine sağlık canooom

Bu nedir loo
Hiç görmemiştim daha önce ,ama şık ,güzel bir tatlıya benziyor,başarılar dilerim canım

Bende ilk görüyorum sen yaptiysan güzeldir

Ellerine emeğine sağlık :)) basarila dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…