• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Ablacigim kurbanla ne alakası var.
Müslümanım diyip kurban kesmeyen de var oruç tutmayan da. Bize ne.
Bunun sizin veya bir baskasinin dini ile ne alakası var?
Konu neden buray gelsin ki?
Herkes nazik olmak zorunda mi? Paylaşmıyor adam.
Nezaket sahibi değil.
Bunu da mı farz diyip dayatacaksiniz?
Adamın çöplerinden çıkanlara varana kadar bilgi sahibisiniz.
Insaf.
Açıksözlülük değil bu. Adam böyle her şeyinde gözünüz olduğunu bilse yanında tutar mı acaba sizi..
Adamın yediği içtiğinin hesabini yapıyorsunuz resmen.
Madem o kadar nezaket biliyorsunuz,
Madem o kadar muslumansiniz
Bir başkası ile adamın çöpünü çekiştirmek sizi nereye koyar bir düşünün.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:hala çöp karıştırmak diyor yorumlarla delirmece

Ablacigim kurbanla ne alakası var.
Müslümanım diyip kurban kesmeyen de var oruç tutmayan da. Bize ne.
Bunun sizin veya bir baskasinin dini ile ne alakası var?
Konu neden buray gelsin ki?
Herkes nazik olmak zorunda mi? Paylaşmıyor adam.
Nezaket sahibi değil.
Bunu da mı farz diyip dayatacaksiniz?
Adamın çöplerinden çıkanlara varana kadar bilgi sahibisiniz.
Insaf.
Açıksözlülük değil bu. Adam böyle her şeyinde gözünüz olduğunu bilse yanında tutar mı acaba sizi..
Adamın yediği içtiğinin hesabini yapıyorsunuz resmen.
Madem o kadar nezaket biliyorsunuz,
Madem o kadar muslumansiniz
Bir başkası ile adamın çöpünü çekiştirmek sizi nereye koyar bir düşünün.
Konu sahibi inatla hala patavatsız değil açıksözlü olduğunu düşünüyor. Bu kadar farklı insanın aynı noktada birleşip davranışı aynı şekilde yorumlaması da önemli değil onun için çünkü insan kendine patavatsız olmayı yakıştırmaz doğal olarak, ama açıksözlüyüm diye paye çıkarabilir.

Halbuki bir bilse ki dışarıdan bakanlar için bunlar açıksözlülük değil bilakis nerede ne diyeceğini bilmiyor olmak, belki kendini objektif gözle değerlendirmeyi deneyebilir. Ama konu sahibinden bu açıdan hiç umudum yok. Hepimiz insanız hepimizin kusurları var, ama bunu kabul etmeyip kendini olduğundan iyi görmek daha üzücü. "Biraz patavatsızlık ettim sonra pişman oldum" dese kimseden bu yorumları almayacak aslında ama kabul etmek zor tabii, bir yerde haklı.

Benim hem anne,
hem baba tarafım Bulgaristan muhaciri.
Açıkcası bir ırkı,kavmi,topluluğu olumsuz etiketleyen ve aşağılayan her yorum beni rahatsız eder.
Bu yorum kökenimin muhacir olması nedeniyle beni daha çok rahatsız etti ve üzüldüm.

Cimrilik,paylaşmama bir ırka has tutum mudur?
Bununla ilgili alandaki araştırmalara bakmak lazım,ezbere konuşmak istemem.
Benim geniş ailemde cömert ve verici insanlar olduğu gibi cimriler de var.

Bununla birlikte tüm malvarlığını sınırın diğer tarafında bırakıp,anavatanda tekrar hayata tutunmaya çalışan muhacirlerin tutumlu veya cimri olması da hoşgörülmese de anlaşılabilir bir durum diye düşünüyorum.
Benım kocam macır:)
7 senedır içlerindeyim.
Evet sıkılar:)Kendileri de söylüyor.
İsyerim Macır mahallesinde onlarda söyler hep,cok calıskanlar ama biz de bi laf vardır sineğin yağını çıkarır diye:)
Öyleler.
Ben basta kocamdan biliyorm.
İstisnalar vardır tabi,ama .
Bence bunda alıncak bisey yok,yokluk görmüş,herseye daha bi anlam yukluyorlar.
Calmamıs,cırpmamıs,asagıladığımz bi durum yok yanı.
Kimi neden aşağılayayım,evde bitane var bu modelden:)

Konu sahibi inatla hala patavatsız değil açıksözlü olduğunu düşünüyor. Bu kadar farklı insanın aynı noktada birleşip davranışı aynı şekilde yorumlaması da önemli değil onun için çünkü insan kendine patavatsız olmayı yakıştırmaz doğal olarak, ama açıksözlüyüm diye paye çıkarabilir.

Halbuki bir bilse ki dışarıdan bakanlar için bunlar açıksözlülük değil bilakis nerede ne diyeceğini bilmiyor olmak, belki kendini objektif gözle değerlendirmeyi deneyebilir. Ama konu sahibinden bu açıdan hiç umudum yok. Hepimiz insanız hepimizin kusurları var, ama bunu kabul etmeyip kendini olduğundan iyi görmek daha üzücü. "Biraz patavatsızlık ettim sonra pişman oldum" dese kimseden bu yorumları almayacak aslında ama kabul etmek zor tabii, bir yerde haklı.
yorum için teşekkürler :halay:

çok güldüm buna. :KK70: sevgili patronum en sevdiğim tatlıyı gözümün önünde yedin ve ben sana laf soktum izir dilirim. Özrün kabul edildi, ben senin yiyeceklerini yerim , hatta senin gözünün önünde başka şeyler de yerim ama bu seni ilgilendirmez ikram etme duygusu demode oldu haddini bil bidaha

şu tavrınızdan bile bence çok lakayıt olduğunuzu anladım. :KK9:

ben muhacir dediğini bile anlamadım macir yazınca üstünden atladım o_O
Benim rahmetli anneannem de 'macır' diye kısaltarak söylerdi.
Gerçekten üzdü beni bu yorum.
Sizin beğeni imojinize de üzülmüştüm bu açıklama ile sizin açınızdan durum netleşti.

Genel olarak ülkemin patronları aç gözlü dünyanın en kötü patronları bizde diyebilirim,
Hiç ahlaklı, hak yemez birine denk gelmedim nedense yazdıklarına şaşırmadım, neler gördük neler, gerçekten asalet, duyguları yok
Hep açlar şirketleri ne kadar büyük olursa olsun, ondandır memlekette fakirler çoğalıyor
Zenginler dışarıya para kaçırıyor, zaten yüksek maaş alsa az bir kısım, da SSK yı asgari üzerinden yaptırıyorlar, hepsi kul hakkına giriyor :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım. :işsiz:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:hala çöp karıştırmak diyor yorumlarla delirmece

Siz ascı ile bu adamın dedikodusunu yaptınız mı yapmadınız mi?
Hani müslümanlık?
Ayrıca adam sizden gizli yese de suç.
Önünüzde yese de.
Evine götürse de.
Is yerinin kapısından giren her şeyi sizinle paylaşmak zorunda mi?
Ya gerçekten bunun nasıl normal olduğunu düşünürsünüz? Ciddi ciddi yaziyorsunuz hala..

Benım kocam macır:)
7 senedır içlerindeyim.
Evet sıkılar:)Kendileri de söylüyor.
İsyerim Macır mahallesinde onlarda söyler hep,cok calıskanlar ama biz de bi laf vardır sineğin yağını çıkarır diye:)
Öyleler.
Ben basta kocamdan biliyorm.
İstisnalar vardır tabi,ama .
Bence bunda alıncak bisey yok,yokluk görmüş,herseye daha bi anlam yukluyorlar.
Calmamıs,cırpmamıs,asagıladığımz bi durum yok yanı.
Kimi neden aşağılayayım,evde bitane var bu modelden:)
Ben sizin eşinizi,eş ailenizi tanımıyorum.
İlk yorumda onlardan bahsetmeden,patronlarınızdan bahsederek, direk bir topluluğu cimrilikle itham eden ve
'Macırlar mı?Durum anlaşıldı' anlamına gelen yorumunuz beni rahatsız etti ve gerekli açıklamayı yaptım.
Siz de kendinize göre bir açıklama yaptınız.
Benim açımdan konu kapandı.

Dünden beri konu sahibi ile tartışıyoruz.
Bizim patavatsızlık olarak nitelendirdiğimiz tarzını,
o açık sözlülük olarak görüyor.
Türk Dil Kurumu'na göre iki kelimenin de anlamını yazıyorum.

Patavatsız: Sözlerinin nereye varacağını düşünmeden saygısızca konuşan, davranışlarına dikkat etmeyen

Açık sözlü: Her şeyi olduğu gibi söyleyen, sözünü esirgemeyen.
Bu kadar açık sözlü oluşu beni şaşırtmıştı ama belli etmedim. -A. Ümit.

22 yıllık öğrencilik yaptım 2 yıllık öğretim görevlisi oldum, hayatımda ben hiç bir öğretmenin karşısında duran birinin gözüne baka baka bişey yediğini görmedim, ağzıyla da olsa hep almaz mısınız dediler ,denmesi gerekir ve denir.Hala bu durumu ısrarla savunuyorum. Ondandır patronu görünce bu kadar tepki vermem.
Ya gerçekten çok zor.bir karaktersiniz herkes sizi anladı o kadar cevap geldi..Siz yazilanlari anlamamakta israr ediyorsynuz .Sizin yanıtlarınız bile sınır bozucu inanın ki.Bir insan size teklif edebilir gel buyur ye diye .Kibardır o an kafasında başka bir düşünce yoktur .Ama bunu yapmak.zorunda değil yapmadı diye o insana cephe almak ya da kötü bir şey demek de yanlış.Kafasi başka yerdedir dusunememistir . Amannn neyse gerçekten sınırlarım bozuldu .Siz ikram edin herkese yediginiziden ama size edilmezse de çok da takılmayın kisaca

hanımefendi , herkes herkese bir şey ikram etmek zorunda. 31 sayfa oldu hala bu lafımın arkasındayım siz yorum yapmaya devam da etseniz yine arkasında olacağım. Çünkü Kuran var çünkü kimliğimde islam yazıyor, çünkü Peygamberim (sav) güzel ahlakı paylaşmaktır...
Benim patronum İslama inanmasa zoruma gitmez adamın inancı bu derim laf çarpmam.
ha benim laf çarpmam islama yakışır mı asla bu yüzden özür diledim. helallik istedim. bundan sonra insanlara karşı incitmeden açık sözlülüğümü (PATAVATSIZLIK DEĞİL AÇIKSÖZLÜLÜK ) belli ederim, buradaki arkadaşlar da bana kibar yorumlarıyla yardımcı oldular teşekkür ederim. Yanlışlarımı düzelttim. Ama tekrar söylüyorum ikram konusu görüş ve inanış ayrılığıdır.Bu konu üzerinde benimle tartışır gibi yorumlaşmayın rica ediyorum lütfen.
Islamda yaziyor mu bir insanı herkesin önünde rezil etmek ? Sen tartışırsan diğer üyeler de tartışır . Bak kardeşim polemik yapmak için yazmıyorum ama yazdigin mesajlar aynı bir arkadaşımı hatırlatıyor . Yani eğer senin doğrun buysa bir daha tükürdüğünü yalayıp özür felan da dileme .forum dahil.kimseye de bunu yaptım.dogru mu diye sorma doğrularınla yaşa .

bir kere puaca da yaptık dediğinizi, kendi aramızda haftada bir gün bir kişi puaça ısmarlardı. Ara sıra patronlara da verilirdi ama her zaman değil çünkü denk geldiği zaman olmazdı. Bize mail attı patronlar, lütfen puaçalarınızı evinizde yiyin burası işyeri böyle şeyler kurumsal firma olarak kabul edilemez diye..
Personel olarak moralman baya bi yıkıldık ama şeriatın kestiği parmak acımaz misali bişey diyememiştik. En son kendilerinin yaptığı tatlı hareketi beni sinirlendirdi, hani marjinal bizdik esprisi gibi hani kurumsal bizdik ?
Puaça:işsiz:bence daha fazla konuşmadan dağılalım

Konu açıp fikir sorduğunuz, başkasına verdiğim cevabı alıntılayıp soru sorduğunuz için vazife çıkarmış olabilir miyim acaba?
Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmedim değil mi? :KK51:

Neyse siz bildiğiniz gibi devam edin.
Bir gün anlarsınız nasılsa bu kadar insanın ne anlatmaya çalıştığını.
Nasıl bu kadar sabırla laf anlatıyorsunuz ?ben okurken bile darlanıyorum

Back